Sisley Phyto Loose Face Powder

Mijn moeder werd laatst opgemaakt door een visagist van het dure merk Sisley. Ze kocht een prachtige foundation die haar heel mooi en natuurlijk stond. Ik vond het superleuk voor haar en was ook stiekem een beetje jaloers. Maar toen ontving ik zelf een pakketje van Sisley! Wat?!

Mijn liefde voor high-end producten begon toen ik van mijn stufi een paletje van Dior kocht. Sindsdien probeerde ik steeds meer high-end producten uit, vooral veel lipsticks. De enige high-end poeder die ik uit heb geprobeerd was er een van Guerlain. En nu lag deze prachtige poeder van Sisley op de mat. Ik was razend benieuwd naar  de losse poeder van Sisley.

Sisley heeft altijd prachtige verpakkingen, ik waan me altijd in Parijs als ik kijk naar alle Sisley producten. Het ziet er altijd zo delicaat en verfijnd uit. Sisley wordt geproduceerd in Frankrijk en het profileert zich als een Frans make-up en gezichtsverzorgingsmerk.

De Sisley Phyto Loose Face Powder is verkrijgbaar in 4 kleuren geschikt voor zowel lichte als donkere dames, fijn dat Sisley daar aan denkt:

  • 01 Irisée: Uitzonderlijk transparant, legt een lichte, iriserende sluier over de huid voor een prachtige uitstraling.
  • 02 Matte: Transparant en discreet, matteert en sublimeert de huidstructuur voor een mooie, natuurlijke uitstraling.
  • 03 Rose Orient: Lichtroze, deze heldere tint geeft direct een gezonde gloed.
  • 04 Sable: Ideaal voor de donkere huid of om de teint op subtiele wijze een warme gloed te geven.

Ik heb kleur 03 Rose Orient. Voor mijn rozige huid is dat wel een goede kleur, wellicht in de zomer iets te licht maar perfect voor het komende najaar.

De Sisley Phyto Loose Face Powder heeft een deksel met een spiegel. Binnenin vind je een zachte powderpuff die je kunt gebruiken om de poeder aan te brengen.

Dat raad ik echter niet aan, je kunt beter je favoriete poederkwast gebruiken voor een lichte dekking. De powderpuff is namelijk alleen handig om de losse poeder wat tegen te houden, maar neemt teveel product op om op je gezicht te gebruiken vind ik persoonlijk.

Leuk weetje: de powderpuff is gemaakt van Japans fluweel dat magnetisch werkt en er voor zorgt dat het poeder niet teveel verstuift. Klinkt dat even luxe!

De losse poeder zit in een zogeheten shifter jar wat ik heel handig vind bij losse poeders. Ik laat om deze reden daarom wel de powderpuff er in zitten want die zorgt er ook voor dat het poeder niet overal heen gaat als je de poeder meeneemt in je tas.

De poeder ziet er heel fijn uit qua structuur en heeft een mooie kleur. Sisley beschrijft wat voor soort poeder het is:

Sisley Phyto Loose Face Powder egaliseert de huid op een transparante wijze en maakt de teint stralend. De huid is egaler, oneffenheden worden gecamoufleerd en de huidstructuur zichtbaar verfijnd dankzij het ‘photoshop-effect’. De poeder komt in vier uiterst natuurlijke tinten die met de huidskleur versmelten en de teint op transparante wijze egaliseren. Geeft een perfect make-up resultaat.

De microtextuur van Sisley Phyto Loose Face Powder  is uitzonderlijk fijn en geraffineerd. Het versmelt met de huid voor een stralende, fluweelzachte en gematteerde teint en heeft een lang houdende werking. Het is een genot deze zijdezachte en luchtige poeder aan te brengen. De huid wordt heerlijk zacht. De poeder geeft een perfect gelijkmatig en natuurlijk resultaat bij het aanbrengen.

Sisley Phyto Loose Face Powder  voorkomt uitdrogen van de huid dankzij de verzorgende werkstoffen van plantaardige oorsprong. De formule is verrijkt met extract van hibiscusbloem en kaasjeskruid en zorgt ervoor dat de huid de hele dag gehydrateerd is en comfortabel aanvoelt. De formule bevat ook lindebloesemextract en vitamine E-acetaat, die bekend staan om hun beschermende werking tegen vrije radicalen. Onder dermatologisch toezicht getest, geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

De poeder ruikt heel licht naar rozen en dat ruik je ook als je de poeder aanbrengt. De geur verdwijnt natuurlijk meteen, maar tijdens het aanbrengen geeft het je wel dat gevoel van luxe. Je merkt meteen dat het een luxe product is aan dat soort kleine maar heerlijke details.

Dit is de poeder op mijn huid. De poeder geeft een transparante finish wat zorgt voor een natuurlijk resultaat. Sisley belooft een fluwelen finish maar wel met behoudt van die mooie glow. Door de hydraterende eigenschappen voel je de poeder niet op de huid liggen en dat vind ik zelf wel heel fijn. Een poeder moet voor mij soepel aanvoelen op de huid en niet te matterend en/of uitdrogend. Tijd om te testen!

Op de twee bovenste foto’s heb ik foundation en concealer op. Tijd om deze te fixeren. Op de onderste foto’s heb ik de Sisley Phyto Loose Face Powder gebruikt.

Ik kan alleen maar beamen dat deze poeder ontzettend fijn in gebruik is. Ik vind de finish perfect. De poeder is inderdaad licht matterend maar voelt heel soepel aan gedurende de dag en droogt niet in. En het beste? Het is voor het eerst dat ik niet bij moet poederen aan het eind van de dag. Dit mooie effect geeft de poeder de hele dag. Nu heb ik ook geen vette huid, maar bij de meeste poeders moest ik toch eigenlijk wel rond 5 uur ‘s middags weer even bijpoederen.

Sorry voor jullie portemonnee, maar dit is tot nu toe de beste poeder  die ik ooit heb getest. Ik ben nu alleen maar nog veel nieuwsgierig geworden naar andere gezichtsproducten van Sisley, want de foundation die mijn moeder heeft gekocht ziet er ook prachtig uit bij haar.

Sisley is nu voor mij het merk wat ik toevoeg aan mijn favoriete rijtje met high-end merken. Ik ben gek op deze poeder! Heb je een droge en gevoelige huid en ben je op zoek naar een lichte, transparante poeder die een zijdezachte finish geeft maar de huid nog genoeg laat stralen? Kijk zeker eens naar de Sisley Phyto Loose Face Powder.

De Sisley Phyto Loose Face Powder is vanaf september 2015 te koop bij geselecteerde parfumerieën zoals Douglas, ICI Paris XL en Mooi (het Mooi filiaal in de Voorwinden in ‘s-Gravendeel verkoopt Sisley!). De Sisley Phyto Loose Face Powder kost €69. Dat is behoorlijk wat geld, maar ik zou het er zelf voor over hebben. Hou de kortingsacties in de gaten of vraag bijvoorbeeld kortingsbonnen voor je verjaardag. Dat scheelt enorm!

35 reacties

Miriam -

Dames, googlen, want vandaag zag ik dat hij bij http://www.easycosmetic.nl te koop is voor €48,99.
Dus product inbrengen en je krijgt alle prijzen!

Renée -

Ik ben om.. heb m aangeschaft na t lezen van jullie review. Erg duur (grrrr) maar echt iedere cent waard! Doei mac prep and prime face powder pressed!!

Willemijn -

Oooh wat leuk om te horen dat je net zo enthousiast bent als wij! 😀

jj_sara -

Ik heb altijd een beetje een haat-liefde verhouding met poeder; te mat, te cakey, te poederig…ik draag het dan ook niet zo vaak (mijn huid heeft het ook niet heel erg nodig). Maar wauw, deze poeder ziet er geweldig uit! Beetje jammer van de prijs alleen, dat trekt mijn studentenbugdet niet. Wie weet voor een verjaardag onthouden, al zou ik als ik een high end product koop op de een of andere manier toch niet zo gauw aan een poeder denken.

Floor -

Ziet erg prachtig uit<3 Alleen een beetje jammer van de prijs..

Mariska -

Je ziet wel echt heel duidelijk het verschil, mooi! Zelf heb ik het geld er niet voor over :) maar dat is ieder z’n eigen ding!

Maxie -

Ooooow Martine wat doe je me aan! Op de foto’s lijkt het een wit-spook-effect te hebben, maar volgens jullie komt dat door de flits dus daar vertrouw ik maar op. Ugh… Wilt iemand me €69,- geven :)

Ilona | Inspiration for you -

Een erg mooie poeder, helaas vind ik ‘m wel te duur, daarom zou ik ‘m echt niet kopen.

Lillyshuid -

Wat een geweldig product! Het geeft een prachtig resultaat.

beautifulday4makeup -

Ik vind heteffect op je gelaat erg mooi zeg

Nicole -

Het lijkt me een fijne poeder, maar ik vind ‘m wel heel erg duur!

Syl -

Ik vind het effect erg mooi en natuurlijk ogen.

Charlene -

Ik snap dat je enthousiast bent. De poeder ziet er prachtig uit op je huid!!

Mariebeauty -

Heel erg leuk artikel. De verpakking van dit product ziet er echt al geweldig uit… Ik ben echt een sucker voor verpakking, maar de finish van de poeder ziet er echt heel erg mooi uit. Ik heb van redelijk wat mensen gehoord dat Sisley een heel erg mooi merk is. Ik zelf vind het alleen een beetje jammer dat de prijs zo hoog ligt.

Tamara -

Mooie en duidelijke review! Alleen net iets te duur voor mij!

Dana -

Hij ziet er goed uit! De prijs ziet er minder goed uit 😉

Marloes -

Wat je ook echt moet proberen is de Sisley Phyto Cernes Eclat concealer voor de ogen. Ik heb dat tubetje al bijna twee jaar in gebruik en het is nog steeds niet op (back-up ligt al een tijdje te wachten). Mijn favoriete product ooit, kan echt niet meer zonder. Was wel erg duur, maar ik wacht altijd op een aanbieding bij Ici Paris XL.

Femke -

Ik vind de poeder onwijs mooi, maar deze zal nooit in mijn stash belanden want daarvoor vind ik 69 euro simpelweg veel te veel geld!

jolanda -

Hele fijne producten ik heb zelf de foundation echt heel fijn en dor er heel lang mee.:)!

Luna -

Ik heb nu van MAC en dat is my all time favorite… maar deze ziet er wel erg goed uit zeg! Al moet ik zeggen dat ik Laura Mercier ook wel verleidelijk goed vind overkomen… maar voorlopig: MAC rules!!!

Margot -

Wat fijn dat je er zo blij mee bent, de prijs houdt mij helaas toch tegen.

Stasja -

Ik heb tot nu toe nog niet mijn favoriete poeder gevonden maar deze klink echt heel fijn! Ik ga hem eens testen, hopelijk houdt hij mijn ‘vette’ huid ook lang mat.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Goede uitgebreide review. Vind wel dat je er een beetje pips uit ziet nadat je het hebt aangebracht. Maar dat al inderdaad de flits zijn. Ik heb zelf nog een hele pot met NARS poeder thuis klaar staan. Dus die moet ik eerst maar eens gebruiken.

angela -

Leuke en duidelijke review! Tof dat je er zo enthousiast over bent!

Tessa -

Het is absoluut geen transparante finish, hij haalt een hele tint in je huidskleur weg, je bent ineens veel bleker dan je werkelijk bent. Hij klinkt fijn, maar het spookeffect is me toch te groot.

Martine -

Het is zeker wel een transparante finish, op de foto komt het helaas gewoon niet goed over vanwege de flits.

Esther -

Ik vind het op de foto ook een beetje een ‘spook-effect’ hebben!
Geef mij maar de Charlotte Tilbury facepowder voor een flawless effect. Gegarandeerd een hele dag NIET bijpoederen, blijft echt perfect zitten. Ook van de Hourglass luminous powders ben ik fan!

Anita -

Wow, hij ziet er goed uit maar jammer dat hij zo duur is.

Akosua -

Je klinkt heel positief, maar op basis van de foto’s zou ik het niet kopen. Het geeft een beetje een spookeffect.

Sophie -

Dat idee had ik eigenlijk ook. Hij oogt alsof het heel goed zou zijn in Azïe waar het super hip is om zo wit mogelijk te zijn. Maar voor hier, nee. Ik ben helaas niet overtuigd.

Willemijn -

Ik denk eerder dat de flits hier een beetje te hard stond, haha! My fault! IRL had het namelijk echt niet zo’n effect. :)

Carina -

Juist voor een droge en gevoelige huid zou ik het afraden want er zit behoorlijk wat parfum in en dat is dan echt niet goed.

Martine -

Ik heb juist een droge en gevoelige huid en ik merk hier helemaal niets van. De hoeveelheid poeder die je gebruikt is zo minimaal!

Meriam -

Wat houdt ik toch ontzettend van je schrijfstijl! (ook die van jou Willemijn!)
Ik vind het altijd fijn dat jullie zo eerlijk zijn over producten, met toch her en der een dosis humor! Heerlijk! Geeft me weer even wat energie om weer terug mijn schoolboeken in te duiken!

Liefs x

Meriam -

Goh, vergeet in al mijn enthousiasme gewoon te vertellen dat het product er erg mooi uitziet! En volgens mij verkopen ze sisley ook bij ons bij de Mooi! Snel even kijken dus!

Reageer ook