Nagels

Ik heb een haat-/liefdeverhouding met mijn nagels. Ik kan ze vervloeken omdat ze voor de zoveelste keer afbreken of er tevreden naar staren als ze er goed uit zien. Daarnaast hoef je de nagels niet altijd saai rond te vijlen, er zijn genoeg andere opties!

Als je vindt dat je geen mooie nagels hebt, kun je wel kijken of je er iets van kunt maken. Er zijn namelijk zo veel dingen mogelijk met je nagels dat je er niet perse een haat-/liefdeverhouding mee hoeft te hebben maar dat ze er altijd prachtig uit zien.

Vijlen

Daarbij kun je kijken naar welke vorm nagels je bijvoorbeeld mooi vindt. Vierkant? Rond? Puntig? Vierkant met ronde hoeken? Stiletto? Ovaal? Of almond shaped volgens de laatste trend? Er zijn heel veel mogelijkheden.

Zo hoorde ik van een nagelstyliste dat nagels die rond worden gevijld vaak mooi staan bij lange slanke vingers. Maar als je meer worstjesvingers hebt -zoals ik!- kunnen ronde nagels wat kinderlijk staan. Mijn vingers zijn kort en curvy net als mijn lijf, haha!

Ik vind ronde nagels bij mezelf inderdaad niet zo mooi. Ik kwam er achter dat ik vierkant gevijlde nagels met afgeronde hoeken veel mooier bij mezelf vind staan. Het is stoer maar tegelijkertijd ook mooi en verzorgd.

Het duurde wel een tijd voordat ik hier achter kwam. Ik experimenteerde dan ook nooit met mijn nagels. Zo veel als ik met mijn haar en make-up experimenteerde, zo weinig experimenteerde ik met nagels en nagellak. Toen ik bij een salon een keer gel nagellak liet aanbrengen vijlde de nagelstyliste mijn nagels vierkant met ronde hoeken. Ik was meteen verkocht door zoiets simpels. Ik vond dit honderd keer mooier. De vorm kan dus al veel uitmaken of je met liefde of een zuchtende blik naar je nagels kijkt.

https://www.youtube.com/watch?v=aMVHwVF0BPI

Trend

Wat op dit moment erg trendy is, zijn nagels gevijld in almond shape, oftewel amandelvormige nagels. Ik weet niet of dit mooi staat bij mijn vingers, maar ik vind het wel heel erg mooi er uit zien. Je moet er alleen wel vrij lange nagels voor hebben om dit te kunnen doen, maar ik vind het wel erg mooi. Ik zou het zelf wel eens willen proberen. In de hoop dat ik dan ‘s avonds mijn lenzen er nog uit krijg, haha!

Naturel of niet?

Dan kun je ook nog kiezen of je jouw natuurlijke nagels wilt vijlen of dat je de nagels extra lengte en sterkte geeft door middel van acrylnagels die je in iedere vorm kunt vijlen of laten vijlen.

Mijn eigen nagels groeien wel snel, het punt is alleen dat ze ook behoorlijk snel afbreken en dat ik daar weinig aan kan doen. Ik heb wel eens een tijdje vitaminepillen geslikt die zouden moeten helpen voor sterkere nagels, maar dat hielp niet. Binnenkort ga ik wel een nagelverharder kuur uitproberen, misschien dat dat een uitkomst kan bieden voor mijn broze nagels.

Bij anderen groeien de nagels weer niet zo hard, maar zijn ze wel heel sterk. Zo heeft iedereen wel iets.

Soms lijkt het me wel handig om acrylnagels te hebben vanwege de lengte en sterkte, maar anderzijds heb ik ook wel gehoord dat je eigen nagelbed er dunner van kan worden en er wel een beetje onder te lijden heeft. Dat klinkt alsof je om die reden juist iedere keer weer acrylnagels laat aanbrengen, omdat de natuurlijke nagel er niet mooier op wordt. Dus het is wellicht ook ‘verslavend’ en daarom een vrij dure hobby. Maar toch, wie weet doe ik het wel een keer om te proberen.

Wat je ook kunt doen is nepnagels kopen (bijvoorbeeld bij de Action of drogisterijen) en vooral uitpakken met je nagels als je een feestje hebt. Deze kun je ook knippen en vijlen naar smaak, zeker met alle YouTube tutorials die er tegenwoordig te vinden zijn over het vijlen van je nagels. Er zijn zoveel verschillende vormen nagels! Het voordeel is dat je de nepnagels er zo weer af kunt halen, het nadeel is als ze niet goed vast gelijmd zitten dat je er eentje gedurende de avond kunt verliezen.

Tijd

Je nagels goed verzorgen en voorzien van een kleurtje kost nu eenmaal tijd. Als je mooie nagels wilt, moet je gewoon (meer) me-time inplannen. Je kunt natuurlijk met gemak je nagels lakken en daarna de nagels laten drogen terwijl je een film kijkt. Binnen een half uur ben je immers wel klaar met vijlen, verzorgen en het lakken van je nagels. Als je er over nadenkt, valt het dus wel mee. Waarom doe ik het dan zo verdomd weinig? Ik snap er niks van.

Wat ik wel weet is dat ik zelf de haat-/liefdeverhouding met mijn nagels veroorzaak. Ik zou er met gemak wel wat meer tijd aan kunnen besteden, maar blijkbaar ligt daar mijn prioriteit niet en besteed ik liever mijn tijd ergens anders aan. Jammer, want als ik zo kijk naar wat voor mooie en simpele dingen je met je nagels kan doen door ze alleen al in een mooie vorm te vijlen is het heel leuk om er meer tijd aan te besteden. Toch maar weer een poging wagen?

Heb jij ook een haat-/liefdeverhouding met je nagels? Wat vind je van de amandelvormige nagels?

39 reacties

Annelien -

Mijn nagels groeien als kool, dus ideaal om het een en ander mee uit te proberen! Zelf vijl ik ze nu altijd ‘squoval’. Amandelvormig vijlen maakt mijn nagels veel kwetsbaarder + ik vind het resultaat niet zo denderend. Als nagelverharding kan ik Herome of Trind aanraden!

Hester -

Mijn nagels waren vroeger altijd dubbelgeklapt, gespleten en simpelweg zwak, maar ik kijk er nu eigenlijk al een jaar amper meer naar om (ook barweinig nagellakpogingen dus) en ze zijn sterker dan ooit, haha. Ik heb wel geluk dat mijn nagelbed van zichzelf vrij lang is en m’n nagels ‘kaal’ dus ook al gewoon redelijk oké zijn. Eigenlijk had ik nooit zo nagedacht over nagelvormen, maar dat vierkante staat wel mooi bij je vingers!

Silkeblogs -

Ik vijlde tot voor kort mijn nagels altijd gewoon rond, maar sinds enkele weken vijl ik ze ‘squoval’ en dat vind ik echt veel mooier! Zeker met een laagje nagellak eroverheen =D

Miriam -

Ik heb helemaal geen nagels.. Hahaha.. Ik bijt mijn nagels al zolang ik me herinner af. Echt superzonde,als ik zie hoeveel mooie nagellakjes er voor bij komen.. Mijn zusje had laatst echt een supermooie nagellak op. En zij heeft ook haar nagels afgebeten,dus ik houd mezelf voor dat ik het ook kan,als ik maar wil haha.. Ben nu bezig met Byte X.. Dus wie nog tips heeft? Verder vind ik je nagels echt supermooi Martine!! ^^ xxx

Tine -

Ik heb precies hetzelfde probleem! Ik vind lange nagels ontzettend mooi, maar jammer genoeg bijt ik ze ook af. Maar ik heb dus iets gevonden! Ik heb onlangs een nagellakje gekocht in een nude kleur wat niet echt opvalt, maar zelf weet je dat je nagellak ophebt waardoor (ik tenminste) er niet op bijt! :)

Marloes -

Gewoon een keer mooie acrylnagels erop laten zetten. Als je eigen nagels daaronder weer wat langer zijn geworden, mooi vijlen, lakken, en goed bijhouden. Dan wil je echt niet meer nagelbijten!

Melanie -

Hi meiden! Ik vroeg me af hoe het zit met het zomerrooster? Ik kan me herinneren dat deze tot 31 augustus zou duren.. Zouden jullie hier een (extra) blogpost aan kunnen wijden? Hoe jullie nu verder gaan, of dat jullie toch liever bij 1 blogpost per dag blijven? Ik zou het waarderen!

Karin -

Dit was mij ook al opgevallen. Ik denk dat ze het zo gaan houden ook ivm met Willemijn haar zwangerschap. Maar idd, wat duidelijkheid hierover zou wel fijn zijn. :)

Martine -

Hi Melanie, we zijn weer begonnen sinds september met het af en toe plaatsen van een tweede artikel!

Elise -

Dit antwoord maakt het voor mij persoonlijk niet veel duidelijker. Ik vind het absoluut begrijpelijk als er nog maar 1 artikel per dag online komt ivm de zwangerschap van Willemijn. Ik zou het alleen wel fijn vinden als er een update online komt waarin wordt uitgelegd wat precies de bedoeling gaat zijn. Willen jullie uiteindelijk weer twee artikelen per dag gaan plaatsen? Of houden jullie het op 1 artikel per dag met soms een extra artikel in de middag?

Iffy | DiaryOfAMUA -

Ik ben gek op lange nagels, vooral in almond shape.

XO

manon -

Mijn nagels moet ik altijd kort knippen voor mijn werk in de zorg, helaas! Anders wou ik er wel meer mooie dingen mee doen. Nu lak ik alleen maar af en toe mijn nagels als ik eens een paar dagen vrij ben.

Nesrin -

Ik had altijd een haat verhouding want mijn zwakke nagels waar ik altijd op beet zagen er niet uit tot dat ik 8 jaar geleden zeer natuurlijk uitziende acrylnagels erop heb laten zetten.

Ik heb ze langer dan dat ik mijn kinderen heb 😉 en nog steeds erg blij mee.

Romana -

Ook hier een haat liefdeverhouding. Ze groeien heel snel en worden ook heel lang alleen mn wijsvinger nagel breekt snel af. En misschien kan iemand me hier antwoord op geven: waarom groeien mijn pink en ringvinger nagels vierkant en de rest rond? Vraag me dit al een tijdje af haha.

Joanne -

Ik ben dus niet de enige die dat heeft!

Chantal -

omg dat heb ik ook! hahaha! ben wel benieuwd inderdaad!

Lou -

Haha dat heb ik ook! En ik denk dat het komt omdat die nagels minder “klappen” opvangen en dus ook minder slijten. Aangezien de randen en hoeken het eerst slijten, ontstaat er een rondere vorm bij de anders nagels. Maar bewijs heb ik, het is alleen wat ik denk haha

Lou -

*bewijs heb ik NIET haha

Judith -

Ik had nooit sterke nagels. Eerder wipwap-scheursnel-nagels. Heb gelnagels gehad. Nu heb ik geen gelnagels meer en mijn nagels zijn sterker dan ooit, meteen al na het verwijderen. Ze zijn hard, buigen nooit om en scheuren bijna niet in. Ik denk dat als je deze nagels door een pro laat zetten en ze goed verzorgd, je nagels er niet zwakker van hoeven te worden. En 1x in de 3/4 weken laten bijvullen vond ik qua prijs goed te doen.
Nu doe ik weinig met mij nagels. Ik heb al een tijd geen zin meer om ze te lakken. Dus zijn ze kort en kaal ;-).

Larissa -

Ik heb vrij dikke handen van mezelf. Niet zeker waar dat vandaan komt, maar op de een of andere manier blijft daar nou eenmaal wat meer vet hangen haha. Vorige maand heb ik m’n nagels voor het eerst amandelvormig laten vijlen (alleen dan net een tikje minder puntig), en mijn handen lijken ineens een stuk slanker! Ook zijn mijn nagels nog vrij kort, anders voel ik me onwijs beperkt. Kan prima 😉

Gewoon vijlen joh, als het niks is vijl je het er zo weer af.

Lillyshuid -

Ik heb precies hetzelfde probleem. Mijn nagels worden nooit lang! Ze zijn altijd kort helaas. En als ze een keer lang groeien, dan breken of bladderen ze gelijk af :-( Ik overweeg ook om acryl nagels te nemen…..

Larissa -

Acryl gewoon doen! Ik twijfelde ook altijd onwijs, maar sinds een jaar wil ik niets anders meer. Je kan het zo gek en zo neutraal houden als je zelf wil. Ik heb ze altijd vrij kort en nooit gekke kleurtjes of iets. Gewoon lekker verzorgd 😉

Nicole -

Ik heb sinds twee weken geen gelnagels meer en ik weet uit ‘ervaring’ dat het veel tijd kost om m’n nagels weer sterk te krijgen. Gelukkig vind ik het altijd erg leuk om de vooruit gang te zien!

Kelsey -

Ik krijg echt kippenvel van die amandelvormige nagels, misschien omdat ze zo lang en puntig zijn? Ik vind het er ook zo ‘nep’ (onnatuurlijk) uitzien, en daar houd ik persoonlijk niet van. Ik volg uit gemak gewoon de natuurlijke vorm van mijn nagel, ovaal/rond (hoe je het wilt noemen) 😀

Melissa -

Dit is zo’n leuk artikel! Amandelvormige nagels vind ik wel mooi, mits deze niet te lang zijn, anders vind ik het eng staan. hihi! Ik haat mijn nagels. Niet eens een klein beetje liefde… Ik ben altijd een nagelbijter geweest en kan er niet vanaf blijven. Ik laat mijn nagels alleen groeien voor reviews over nagellak en dan bijt ik ze snel weer af. Smerige bezigheid.

Nora -

Persoonlijk denk ik dat amandelvormige nagels (of in elk geval wat puntigere vormen) jouw handen en vingers een heel stuk sierlijker zouden maken dan vierkante! Mijn nagels zijn één van de weinig dingen waar ik best tevreden mee ben wat mijn uiterlijk betreft; ze zijn sterk en glad en groeien snel door. Mijn nagelvorm is van nature ovaal (tussen amandelvormig en rond in) en dat vind ik het mooist staan bij mijn handen – ik heb het idee dat zodra ik mijn nagels wat hoekiger maak, mijn vingers er lomp uitzien. Amandelvormige nagels vind ik heel tof, maar kan ik ivm werk niet dragen, evenals heel lange nagels.

Nora -

Ik vind trouwens dat je mooie handen hebt, en je nagelriemen zien er altijd oké uit! Ik denk dat je met niet al te veel moeite best heel veel resultaat zou kunnen boeken wat je nagels betreft – het hoeft maar tien minuutjes per dag te kosten :).

Lindsey Beljaars -

Ik heb eigenlijk nooit een haatverhouding met mijn nagels. Mijn nagels zijn best wel sterk en vind de vorm van zichzelf al eigenlijk best prima. Soms scheurt er een of breekt er eentje af, en dat vind ik wel echt vreselijk. Dan knip ik ze gelijk allemaal maar kort, hihi!

Dita -

Ik zorg er zelf altijd voor dat mijn nagels kort zijn. Aangezien ik met kinderen werk in de kinderopvang/bso en in het onderwijs. Ik moet soms de kinderen wel verschonen enzo dus dan vind ik het wel zo fijn en fris als mijn nagels kort zijn. Ik draag wel altijd nagellak.

Jeena vd Bovenkamp -

Hoii!
Ik ben nu wat meer van ronde nagels omdat ik sinds 2 maanden gestopt ben met nagels bijten :) ik doe nu vooral nagelverharder op en ik probeer zo nu en dan een kleurtje erop te doen.. vierkante nagels blijven toch altijd achter dingen haken?

Margot -

Ik draag mijn nagels altijd kort, aangezien ze heel kwetsbaar zijn. Gelnagellak is ook het enige wat goed blijft zitten helaas.

Liset - Beautydagboek -

Zelf hou ik wel van rechte, iets afgeronde nagels. Zelf ben ik niet zo’n fan van de amandelvormige trend, daar zijn ze me iets te lang en puntig voor :). Wel heb ik nogal last van nagels die heel snel scheuren, echt balen als je ze juist langer wilt laten groeien!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik ben gewoon van de afgeronde gevijlde nagels. Niet te lang. En nagellak gaat bij mij in fases. Al vind ik het wel altijd heel mooi staan. Ik vind het drogen zo vervelend lang duren. Ik vind gelnagellak een uitkomst. Zit er 2 weken mooi op. Maar het er af halen vind ik weer een ellende. Die amendelvormige nagels vind ik persoonlijk niks. Net een heks.

Daphne Hendriks -

Hey Martine,
Wat een leuk artikel! Ik wil even delen dat ik tot anderhalf jaar terug hele slechte nagels had; ik kreeg ze maar niet mooi en lang, telkens kon ik het bovenste laagje van mn nagel eraf trekken. Toen ben ik trind nail repair natural gaan gebruiken en wat een verschil! Ik gebruik het niet in de kuur vorm maar als basecoat, ik heb het dus altijd op mijn nagels want bij mij komt het nooit voor dat ik geen kleurtje op heb! Verder heb ik zelf gemerkt dat als je je nagels zo ‘vierkant’ vijlt, ze wel sneller blijven afbreken. Dus ik heb ze nu ovaal/almond. Ze breken nooit meer af (heeeel soms een scheurtje) en ik krijg vaak de vraag kf ik gelnagels heb of niet. Trind is echt een uitkomst!

Lysanne -

Nou precies dit!! Ik wilde precies hetzelfde gaan reageren. Ik had altijd vrij slappe nagels, die snel splijten. Toen heb ik een jaar lang acryl nagels gehad, tot ik er geen zin meer in had. Na de acryl waren mijn nagels nog hetzelfde als daarvoor (niet extra beschadigd ofzo), alleen een beetje gevoelig doordat ze een tijd geen zuurstof hadden gehad. Toen ben ik inderdaad ook begonnen met Trind Nail Repair. Ik heb dit wel eerst in een kuur-vorm gedaan, en daarna een tijdje net zoals Daphne als base coat. Sindsdien heb ik van mijzelf sterke, maar flexibele nagels!! Ik ben zo blij!! Trind is echt super. Ik had nooit gedacht dat ik zulke sterke en lange nagels van mijzelf zou kunnen hebben.
Al moet ik wel zeggen dat ik ook sinds kort veel meer water drink (minimaal 2 liter per dag) en ik denk persoonlijk dat dit ook heel erg helpt.

Jet -

Ik draag nooit maar dan ook nooit meer nep nagels.

In 2012 kreeg ik het idee om voor kerst lekker uit te pakken. Harstikke leuk!
Ik had nepnagels bij de drogist gehaald. Vol goede moed plakte ik die dingen erop. Maar ik heb hele ronde nagels en die neppe waren niet zo rond. De nagel plopte er elke keer weer af. De aanhouder wint zeggen ze, dus na een uur was ik (gefrustreerd) klaar. Ik blij!

We vieren kerst altijd bij mijn ouders. We staan met zijn allen in de keuken om lekker eten te maken. Super leuk.
Ik mocht dat jaar de loempia’s maken. Ik deed latex handschoenen aan maar daar prikte mijn nagels doorheen dus ik besloot het met mijn blote handen te doen. Toen ik klaar was met de loempia’s en ik mijn handen ging wassen miste ik ineens 2! nagels.
Na zoeken vond ik 1 nagel op de grond. Maar die andere nagel niet.

Toen heb ik alle loempia’s weer open moeten vouwen om in de vulling te zoeken. Maar ik vond niks. Mijn moeder besloot om gewoon te bakken.

Tijdens het eten had ik (en vele met mij) niet zo’n trek in loempia’s haha.
Ik zag het al voor me dat ik in een loempia met nagel beet.

Maar niemand vond een nagel in zijn loempia.

Een tijd later kreeg ik ineens een foto van mijn vader via WhatsApp. MIJN NAGEL!
Hoe ik het heb gedaan weet ik niet maar hij was achter het gasfornuis precies op de plint beland.

Achteraf vind ik het best komisch maar op dat moment kon ik wel door de grond zakken.

Vanaf dat jaar knip ik, zeker met kerst, mijn nagels kort.

Anniek -

Die almond shaped nagels: niet zo mijn ding. Ergens blijf ik het toch een beetje ‘hekserig’ vinden lijken ofzo. Nee, de mijne blijven gewoon lekker ovaal :) Ik was eigenlijk een hele tijd veel meer van de naturel nagels, maar gisteren heb ik weer eens wat op mijn nagels gesmeerd. Een taupe kleurtje. Ik vind ‘m leuk!

Femke -

Ik heb absoluut een haat-/liefdeverhouding met mijn eigen nagels. Waarom? Omdat ik van naturel geen mooie, gladde nagels heb. Ik heb dan ook acrylnagels waar ik meestal gellak over laat aanbrengen. Zo ben ik toch iedere keer verzekerd van 3,5/4 weken mooie nagels waar ik gerust een eigen lakje over aan kan brengen :-)! Amandelvormig, ik vind het wel leuk maar niet zo mijn ding.

Reageer ook