MAC Viva Glam Miley Cyrus 2

Vanaf 11 september is het weer zo ver, MAC komt met een nieuwe Viva Glam collectie! Voor de tweede keer op rij werken ze samen met Miley Cyrus. Zoals in iedere Viva Glam collectie zit ook in deze collectie weer een lipstick en een lipgloss. Vorige keer ging Miley voor roze, nu is het een intense oranjerode kleur! Kijk mee naar de swatches.

Voor wie het concept van Viva Glam niet kent, nog even wat extra toelichting. De gehele opbrengst van de verkoop (niet de winst, maar de verkoopprijs!) van de Viva Glam producten gaat naar het AIDS/HIV fonds. Dit geld wordt besteed aan het helpen van mensen met AIDS/HIV, het vinden van een vaccin en het geven van voorlichtingen over de ziekte. Je draagt dus een steentje bij aan het goede doel wanneer je (één van) deze producten koopt. De Viva Glam collecties zijn altijd in samenwerking met een celebrity, zoals Cindy Lauper, Lady Gaga en Rihanna.

MAC over de nieuwste Vivla Glam collectie: “Miley Cyrus is BACK with a BAM! Our iconic Viva Glam spokesperson has two new surefire hits: a super-sexy bright orange lipstick and coordinating lipglass with sparkling pearl shimmer.”

Viva Glam Miley Cyrus 2 staat helemaal in het teken van oranjerood. Niet zo gek, want Miley Cyrus zien we regelmatig met rode lippen over de loper of in een video clip.

De verpakkingen zien er uit zoals we gewend zijn. Het is inmiddels een klassieker geworden: zwart met rode details én de handtekening van de celebrity. In dit geval Miley Cyrus dus.

MAC Viva Glam Miley Cyrus Lipstick

De lipstick uit deze tweede collectie van Miley Cyrus heeft, zoals eerder gezegd, een intense felle oranjerode kleur. De finish van de lipstick is mat. Wanneer je de huls opent ruik je de heerlijke geur van MAC lipsticks, hmmm! Ik heb zo’n fijne associatie met die geur. Haha!

De handtekening van Miley op de huls

Hierboven zie je de lipstick gefotografeerd mét flits. Hij glanst hier nog een klein beetje door de flits, maar hij is in het echt daadwerkelijk zo goed als mat, zoals we de matte lipsticks van MAC kennen. Door de oranjerode kleur doet hij me denken aan NARS Heat Wave, mijn favoriete rode lipstick!

Swatch zonder flits

Het aanbrengen van deze lipstick gaat heel makkelijk, ondanks dat de lipstick een matte finish heeft. Hij glijdt goed over de lippen en laat direct voldoende kleur achter. Je kunt er ook precies mee werken ondanks de matte formule. Je kunt hem vanuit de stick aanbrengen of met behulp van een kwastje. De lipstick is erg goed gepigmenteerd en dekt goed.

Van de lipstick heb ik bijna 6 uur kunnen genieten, terwijl ik gewoon wat gegeten en een paar koppen thee gedronken heb. De houdbaarheid is dus heel goed! Na een paar uur ging de lipstick wel wat droger aanvoelen op de lippen (net als de meeste andere MAC lipsticks). ‘s Avonds, als hij er inmiddels zeker 6 uur op zit, eet ik een pasta bolognese die vrij vet is. Daarna is het écht tijd om de lipstick er af te halen want hij is niet meer mooi. Ik blijf de matte finishes van MAC een ontzettend fijne finish vinden, omdat ze zo lang houden en naar mijn smaak precies mat genoeg zijn (geen glans, 100% dekkend, maar ook niet zo mat dat het helemaal dof en droog wordt).

Jáááá, ik ben groot fan van deze lipstick! Wat een mooie kleur en goede uitvoering qua kwaliteit! Good job, MAC en Miley!

MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 Lipglass

Naast een lipstick zit er ook een ‘lipglass’ (MAC’s naam voor lipgloss) in de collectie, zoals ieder jaar het geval is. Je kunt de producten los kopen of als een setje. Ik review de lipgloss zowel apart als over de lipstick heen.

De lipgloss heeft dezelfde oranjerode kleur, maar is iets fletser van kleur. Daarnaast zitten er lichte parelmoerkleurige glittertjes in. Ook de verpakking van de lipgloss is weer zoals we die gewend zijn van de MAC Viva Glam producten.

Hier zie je de flitsfoto’s van de lipgloss aangebracht op mijn kale lippen. Voor een lipgloss dekt de gloss redelijk goed. Je ziet goed de kleur verschijnen op de lippen. De lipgloss is wel net iets roder dan de lipstick. Van de glittertjes zie je helaas niet zo heel veel meer terug met het blote oog zonder zon- of lamplicht, dit is vaak zo met lipgloss en vind ik toch altijd wel jammer. De glitters maken een lipgloss juist zo mooi!

De houdbaarheid van de lipgloss is gemiddeld, zo’n 2 à 3 uur. Daarna is de intensiteit er wel van af en ben je toe aan een nieuw likje gloss.

Swatch zonder flits

Persoonlijk vind ik niet zo heel veel aan deze lipgloss. Ik vind hem een beetje saai, zo in zijn eentje…

Daarom probeerde ik hem ook uit over de lipstick heen. Het idee van de Viva Glam producten is namelijk dat je ze ook goed kunt combineren.

Hieronder zie je weer de twee flitsfoto’s, een close up en een full face. Ik heb eerst de lipstick aangebracht en daarna een laagje  lipgloss.

Ook nu verschijnen de glittertjes bijna niet en zie je voornamelijk glans. Niet gelijk, maar die glittertjes zien zou zo leuk zijn! Helaas viel het me op dat de combinatie er voor zorgt dat de lipmake-up gaat bloeden (in de fijne lijntjes rondom de lippen trekken). Hier heb ik gauw last van, zeker bij romige lipsticks en lipglossen. Tel daar bij op dat ik persoonlijk ook meer fan ben van matte of semi-matte lipsticks en je snapt dat dit niet een combinatie is die ik snel weer zal dragen.

De combinatie is mooi maar ik vind hem niet heel bijzonder. De lipgloss voegt weinig toe, je zou ook gewoon een transparante lipgloss kunnen gebruiken. Ook het uitlopen van de kleur bij gebruik van beide producten is een nadeel. Dit wordt veroorzaakt door de lipgloss, want bij de lipstick had ik hier helemaal geen last van.

Al met al, ben ik niet zo fan van de lipgloss. Hij is niet slecht, maar ik vind hem ook niet heel bijzonder en over de lipstick heen doet ‘ie voor mij ook niet genoeg om te spreken van een wauw-effect.

Ik ben wel enorm enthousiast over de lipstick. Wat een mooi product! De combinatie van de mooie kleur, fijne finish, top houdbaarheid en het feit dat het ook nog eens een Viva Glam editie is (limited én de opbrengst gaat naar het goede doel) maken het wat mij betreft echt een aanrader als je houdt van oranjerode lipsticks. Ik ben in elk geval erg blij met de mijne!

Er is trouwens ieder jaar weer gesteggel over hoe goed de kleur voor de Viva Glam collectie gekozen is. De ene keer is ‘ie ‘te apart’ voor een collectie waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat, de andere keer vind men hem te ‘saai’ voor een limited edition. Tja, ik denk dat je gewoon lovers en haters van een kleur hebt. Ik vind de kleur deze keer erg goed gekozen als je het mij vraagt, maar dit zal voor iedereen persoonlijk zijn.

Houd je van oranjerood? Ga dan vanaf 11 september zeker even kijken, want vanaf dan zal MAC Viva Glam Miley Cyrus 2 te koop zijn bij MAC. De lipstick kost €19,50, de lipglass €18,50.

34 reacties

Andrea -

Ik vind de combinatie je heel goed staan! Wat een mooie kleur is het geworden.
x

beautifulday4makeup -

He de lipgloss is beter gepigmenteerd dan ik verwachtte

Nicole -

Gave kleur! Ik vind vooral de combinatie erg mooi!

Janneke -

Mwah, ik houd niet zo van dat oranje.. Ik vind het bij Miley heel mooi staan (en bij jullie ook). Ik vind het echt een kleur voor Miley!

Mariebeauty -

De lipstick ziet er echt geweldig uit. Ik denk dat dit echt een topkleur is voor de herfst … Staat je trouwens ook heel erg mooi Willemijn!

Iffy | DiaryOfAMUA -

Ik hou er van! Vind de kleur je ook erg mooi staan.

XO

Maxie -

Echt een geweldige kleur voor warme types, hij staat je geweldig Willemijn! Ik wilde in de favorieten video van 2WMN al vragen welke je op had, maar volgens mij kan ik het nu wel raden.

Willemijn -

Hihi klopt 😉 Dat was deze!

Femke -

Ik hou niet zo van oranje rood maar vind het idee van Viva Glam wel heel erg mooi!

Shaz -

Bij Miley vind ik de lipstick meer rood eruit zien dan rood/oranje?

loes -

Ik vind de kleur mooi op de lippen staan, het lijkt wel rood. Alleen nu ik lees dat het oranje rood is vind ik het wel wat minder. Dat is namelijk niet zo mijn ding.

Liefs loes

Beautyjuf -

Wat ontzettend mooi dat MAC zit inzet voor het goede doel. Ik vind de tint van de lipstick echt onwijs gaaf! Al staat zo’n fel rode/oranje tint mij helaas niet :-(

larissa -

Ik heb een dupe gevonden: Maybelline colorsensational 538 ravishing rose. Precies het zelfde
!!!

Fientje -

Ik zou het persoonlijk ook enkel bij de lipstick houden, ik ben ook sowieso erg fan van de matte lipsticks van MAC. Mooi kleurtje!

Marie -

eerst dacht ik neeeee oranje… maar hij is best leuk!
maar viva clam cindy zal voor altijd de beste editie ooit zijn!

thebeautyblognl -

Die kleur is echt heel gaaf!

Lillyshuid -

Deze kleur is niet echt mijn ding, maar ik vind hem erg mooi bij jou staan!

Margot -

Ik ben bang dat dit mij echt niet zou staan. 😉

Kayla -

Ik vind deze lipstick en lipglass erg mooi! Fijne review!

Sjess -

Hij lijkt idd erg op Lady Danger… Maar dat is wel een van van favoriete lipsticks ever, dus ik ga wel even kijken de 11e :)

Ari -

Kleur is precies hetzelfde als Lady Danger van MAC…

Martine -

Maar met deze steun je het goede doel 😉

Mariëlle -

Ik ben niet van lipgloss, de lipstick vind ik wel super mooi! Maar in combinatie vind ik het wel erg mooi!

Lotte -

Goede review! Ik vind de lipstick echt prachtig, ik hou juist heel erg van dat soort oranje roodtinten. Mooi!

Lindsey Beljaars -

Whoops, nee! Totaal niet mijn ding! Hij staat jou prachtig, maar ga deze zelf echt niet aanschaffen.

Kirsty -

Fijne review! Ik vind de lipstick je ook erg mooi staan! Zelf vind ik dit eigenlijk niet echt een kleur die ik snel zou dragen, op de een of andere manier overtuigt hij mij niet, terwijl het geen lelijke kleur is op zich. Als hij wat meer rood en minder oranje was geweest, had ik hem denk ik mooier gevonden. Toch twijfel ik of ik hem niet gewoon zal kopen voor in mijn MAC collectie, omdat je er toch een goed doel mee steunt haha!

Eline -

Waar ik de vorige keer heel erg enthousiast was over de Miley Cyrus lipstick vind ik deze eigenlijk niet zo bijzonder. Fijne uitgebreide review!

Silkeblogs -

Supermooie lipstick!

Syl -

De scherpte-diepte foto met Willemijn die de lipstick vasthoudt is gaaf geworden!

Anniek -

Aah, die oranjerode lipstick staat je zó ontzettend mooi! Hij past echt perfect bij je huid en haar, staat je top. Bij mij zou het denk ik niet zo’n succes zijn, maar toch wel tof om te zien :) Gaaf ook dat de héle opbrengst naar een goed doel gaat!

Tineke -

Ik vind de lipstick erg gaaf, mooie kleur ook!
Liefs

Manon -

Dit is niet mijn kleur, maar wauw! jou staat die echt prachtig zeg! Fijn dat je ook gelijk het goede doel steunt.

Suzanne -

Hele mooie kleur, dit is totaal mijn kleur. Mooie foto’s en duidelijke review.

Femke -

Ik vind de kleur erg mooi, het is alleen totaal niet mijn ding want ik hou dus niet van oranjerood. Het idee achter Viva Glam vind ik wel érg mooi!

Reageer ook