MAC Vamplify Lipgloss Collectie

“Laat je verleiden door onze meest dramatische lipgloss ooit: MAC Vamplify.” Aldus MAC over de nieuwste aanwinst in het assortiment. De MAC Vamplify Lipgloss Collectie bevat 14 kleuren. Martine en ik waren ontzettend benieuwd naar de Vamplify lipgloss en testten 4 kleurtjes uit.

“Laat je verleiden door onze meest dramatische lipgloss ooit: M·A·C Vamplify. De formule is doordrenkt met een nieuwe colour-boosting technologie en zit boordevol krachtige pigmenten in 14 kleuren. Eén laag creëert een verbluffend kleureffect op je lippen door de combinatie van rijke, natuurlijke olieën die je lippen glad maken en hydrateren. De glossy kleuren blijven urenlang comfortabel zitten en laten je niet meer los.”

MAC omschrijft het dus wel echt als een lipgloss. Goed om te weten voor deze review, want ik was er eigenlijk meer van uit gegaan dat het een soort ‘vloeibare lipstick’/lip lacquer zou zijn. Dat vertelden we namelijk ook tijdens de XL MAC Unboxing video. Dat is het dus niet. Wat het zo te lezen wel moet zijn is een intens gepigmenteerde, zacht makende lipgloss die urenlang comfortabel blijft zitten.

De Vamplify lipglossjes kosten €22,00 per stuk.

De verpakking

De huls van de Vamplify lipgloss is lang en dun. Ook de applicator is anders dan de standaard vorm. Langer en met een precies puntje aan het eind. De applicator loopt schuin af en heeft een fijn puntje. Ik ben er erg over te spreken, hij brengt heerlijk precies aan! Wel zo fijn bij een zeer gepigmenteerde lipgloss waarbij je foutjes snel ziet. Pluspunt!

De geur is vrij zoet. Vanille achtig, maar ook met een vleugje koffie erdoor ergens in de verte. Wel lekker en niets meer van te ruiken wanneer het product eenmaal is aangebracht.

Kleuren en swatches

MAC brengt de Vamplify in 14 verschillende kleuren uit. Er zitten een aantal hele spannende kleuren in, zoals paarsblauw, heel licht (fout?) roze en een paar iets meer gewaagde donkere en bruine tinten. Daarnaast zitten er ook hele mooie draagbare en felle kleurtjes in. Sommige Vamplify’s zijn creamy van finish, anderen hebben een heel klein glittertje.

Wij hebben de kleuren:

  • Push Some Buttons
  • Tuned In
  • Little Miss Mischief
  • Anything But Demure

Push Some Buttons – Tuned In – Little Miss Mischief – Anything But Demure

Als je de lipglossjes op de arm swatcht zie je direct dat ze inderdaad heel gepigmenteerd zijn. Met één veeg heb je direct een dekkende swatch. Indrukwekkend! Eens kijken hoe de kleuren op de lippen zijn…

Push Some Buttons

Push Some Buttons is een knallende oranje kleur met een creamy finish. Het perfecte kleurtje voor tijdens het WK Voetbal of Koningsdag. Of voor liefhebbers van felle (oranje) lipkleuren, like me! Ik vind het een ontzettend gaaf kleurtje.

In totaal dipte ik twee of drie keer in de huls om voldoende product te hebben voor op mijn lippen.

Tuned In

Tuned In is een bruine, ietwat taupe achtige tint. Op de armswatches zie je een heel klein glittertje, maar daarvan zie je op de lippen niets meer terug (vind ik persoonlijk niet erg). Het is een neutrale tot warme tint. Op de swatches lijkt ‘ie wat koeler omdat ik een bruinrood vest draag.

Ik vind het een mooie kleur, ik weet alleen niet of ik hem bij mezelf nou zo heel leuk vind. Ik had gehoopt dat ‘ie nog iets meer warmte zou bevatten.

Little Miss Mischief

Martine ging onder andere voor Little Miss Mischief. Dit is een lekkere felle Barbie roze kleur die een warme ondertoon heeft. De lipgloss is creamy van finish.

Anything But Demure

Martine ging daarnaast net als ik ook voor een bruine kleur. Zij koos Anything But Demure uit. Deze lijkt eigenlijk heel erg op Tuned In (ik laat jullie hier onder de verschillen zien). Anything But Demure is echter iets koeler/grauwer van tint. Een echt Martine kleurtje!

Ook deze gloss heeft een heel fijn glittertje die je ziet op de arm, maar waarvan je op de lippen met het blote oog niets ziet.

Tuned In vs Anything But Demure

Hier onder zie je een vergelijking van Tuned In en Anything But Demure. De kleuren liggen behoorlijk dicht bij elkaar. Tuned In is echter iets roder en warmer, waar Anything But Demure een tikje lichter is.

mac Tuned In vs Anything But Demure

Tuned In vs Anything But Demure

.

Formule & kwaliteit

MAC heeft gelijk wat betreft het glad makende en verzorgende effect. De Vamplify lipgloss is alles behalve plakkerig, uitdrogend en trekkend. Ze voelen aan als een hele dikke laag vloeibare lippenbalsem. Super comfortabel! Ook ogen je lippen heel mooi vol en glad door de lipgloss.

Die romige finish maakte echter wel – als we even heel pietluttig zijn – dat we vinden dat voor €22,00 de lipgloss wel een beetje snel gaat bloeden/uitlopen. Het is natuurlijk altijd de balans zoeken… Hoe plakkeriger, hoe minder de lipgloss uitloopt maar hoe minder comfortabel hij wordt. Hoe romiger, hoe comfortabeler en makkelijker hij aanbrengt, maar hoe sneller het vaak ook gaat lopen. Persoonlijk hadden de Vamplify’s van mij wel iets plakkeriger gemogen, waardoor ze waarschijnlijk minder zouden gaan lopen. Met een lippotlood blijft het wel iets mooier op de randjes van je lippen zitten, dus dat is op zich wel een aanrader om eronder te dragen.

Alle kleuren brachten we in twee tot drie keer aan. Het is niet zo zeer dat dat komt door slechte pigmentatie of dekking dat we vaker in de huls moesten dippen voor meer product, maar meer dat deze lipgloss dik en creamy aanbrengt waardoor je snel door het product op de applicator heen bent. Aan één laag heb je inderdaad genoeg, maar om je hele lippen van één laag te voorzien moet je meerdere keren dippen. (Snappen jullie ‘m? 😉 Haha!)

mac vamplify

Conclusie

Over de kleuren en de dekking zijn we erg te spreken. Zelden komen we zo’n dekkende en toch ‘zachte’ (qua formule) lipgloss tegen. Erg fijn! Ook het aanbrengen is een eitje, mede dankzij de fijne applicator. De houdbaarheid is goed, na zo’n 3 uur zit de kleur er nog mooi op. Na een maaltijd moet je de lipgloss wel echt even opnieuw aanbrengen.

Het minpunt voor mij is toch dat de lipgloss soms een beetje gaat lopen. Een lippotlood er onder dragen voorkomt dit wel, maar dat vind ik persoonlijk dan weer iets te veel gedoe.

Zeker niet slecht, het is een tof product. Maar niet het meest ‘makkelijke’ product qua mooi houden op je lippen. Maar ik ben dan ook wel echt een lipstick fan die lipgloss vaak veel gedoe vindt.

Naast de Vamplify lipgloss (€22,00) zitten er in de Vamplify collectie ook 12 nieuwe Pro Longwear Lip Pencils (€19,00). De MAC Vamplify collectie is online al verkrijgbaar en ligt vanaf 19 september in de counters. Het is een permanente collectie.

28 reacties

Joyce -

Wauw, ik vind Little Miss Mischief erg mooi!! Twijfel nog steeds of ik hem zal kopen…

Nicole -

Normaal ben ik echt geen fan van lipgloss (ik had er echt geen 1) maar ik heb gisteren de kleur peer pressure geprobeerd en was zo verrast! Het plakt niet, blijft lang zitten en slijt mooi weg. Ik heb zelf nog niks van het uitbloeden gemerkt.

Mariebeauty -

De kleuren zien er stuk voor stuk geweldig uit!

Nicole -

Mooie kleuren zijn het zeg! Wel jammer dat ze een beetje gaan lopen.

Cynthiiaa -

Oh wauw, drie uur voor een lipgloss? Dat is zeker niet verkeerd! Ik ben meteen verliefd geworden op Push Some Buttons, wat een felle tint zeg, love it! Wel een eerlijke review, dat had ik anders ook niet verwacht, maar MAC is toch jullie merk. Het bloeden is minder, lippotlood is inderdaad teveel werk, haha! De verpakking heeft wat, de gladde finish ook en die pigmentatie dan.. mi lord. Permanente collectie? No way! Ik dacht dat ze limited edition waren, that’s amazing!

Tamara Mare -

Waarom niet meer allebei swatchen? Dat was een vorige keer echt top. Dat lijkt mij juist de meerwaarde van samen een beautyblog runnen!

Ellen -

Helemaal mee eens! Heb ik ook al een aantal keer geopperd, maar de dames lijken niet te reageren op “negatieve” reacties.

Op mijn vraag waarom ze niets vermelden over het aflopen van het zomerrooster, maar er wel mee door blijven gaan en het originele artikel met de data etc hebben verwijderd kreeg ik ook amper reactie. Alleen iets in de trant van “Heb je dan niet gezien dat we alweer 3 middag artikelen hebben gepost in twee weken?” Maar op de echte vraag krijg je geen antwoord.

Leonie - AllAboutLeonie -

Ik ben niet zo van de lipgloss, toch vind ik de laatste drie kleurtjes wel mooi.

Leanne | Miss Nagellak -

De kleuren vind ik heel mooi!

Joy -

Tuned in en anything but demure vind ik erg mooi! Had alleen gehoopt dat de formule zoals de kissable lipcolours van een aantal jaar gelden zouden zijn, maar daar ziet het niet naar uit. Ben niet zo’n lipgloss fan dus hoop een soortgelijk kleurtje in lipstick vorm te vinden :)

Lillyshuid -

Wauw wat mooi! Dit is echt een product wat goed bij mij past. Lekker romig en glanzend, ik hou er van!

Shaz -

De kleuren zien er mooi uit, maar ik ga toch liever voor een lipstick.

Lindsey Beljaars -

Zo apart om bij jullie een lipgloss te zien met zoveel glans, haha! Ben echt matte bij jullie gewend. Deze glossjes zijn niets voor mij, ik ben ook meer fan van de matte lip!

Ari -

ik heb Spanking Haute en dat is voor mij echt de perfecte nude kleur ever (zelfde type als Martine en van mezelf donker roze lippen, tip ;)) en ik gebruik ook een lippotlood (Subculture van MAC) want je hebt echt gelijk dat ie een beetje gaat lopen. wel vind ik persoonlijk de geur die er aan zit echt vies.

Melissa -

De kleuren zijn intens en mooi dekkend zeg! Ik vind de roze tint wel het meest draagbaar, en naar de rest zal ik niet snel grijpen.

Nesrin -

Fijne review en ik vind het fijn dat jullie kritisch en helder zijn (elke keer weer).

Jamey - Beauty Unboxing -

Echt prachtig! Jammer dat MAC zo duur is…

PinkFairy -

Goede tip over potlood, ga ik zeker doen. Ik heb van het weekend de donker paarse Vamplify lipgloss gekocht, dus ben heel erg benieuwd!

Margot -

Fijn dat ze zo goed dekken, maar er zit niet echt een kleur voor mij tussen.

Marthe | Normal Beauty -

Ik vind vooral de twee “bruine” tinten erg mooi en bijzonder! X

Laura - It's Laux -

Jammer dat jullie niet allebei de vier kleuren dragen, dat had echt een perfect totaalbeeld weergeven. Ik vind de lipgloss erg leuk en zou er (zelfs voor dat geld) best eentje aanschaffen!

Akosua -

Wat een goede pigmentatie en met 14 kleuren zijn er veel opties. Maar €22 voor een lipgloss is wel erg veel. Dan heb ik liever een lipgloss.

Akosua -

Ik bedoel natuurlijk lipstick.

Anniek -

Wauw, WAT een pigmentatie zeg! Ik vind de kleurtjes ook echt onwijs mooi, al zijn die nude/bruin kleuren wel een beetje lastig. Je moet oppassen dat je er niet heel futloos door gaat lijken. Maar voor de rest: looking good!

Suzanne -

Jammer dat ze een beetje uitlopen. Dat is iets wat ik niet wil, maar ze plakken niet. Dat is dan weer een voordeel. Gaaf die aparte bruintinten.

Angela -

Leuke kleurtjes! De pigmentatie is inderdaad verrassend goed, alleen jammer dat hij zo snel gaat bloeden.

Femke -

Jammer dat de lipgloss wel vrij snel een beetje uitloopt, maar dan nog wil ik graag één of meer van deze producten aan gaan schaffen. Ik ben weer eens toe aan een lipgloss én dan wel graag één die niet plakt.. Daar heb ik zo’n hekel aan!

Emma -

Ondanks dat er enkele minpunten aan deze glossjes zitten vind ik het wel erg leuke producten. Er springt voor mij niet echt een kleur tussenuit, dus ik moet nog even nadenken welke kleur het gaat worden.

Reageer ook