LOTD: Printed Sweater Dress

Laatst zag ik een reactie op YouTube met de vraag waar een bepaald kledingstuk van ons vandaan kwam. Een ander antwoordde: ‘Je kunt er voor 90% wel van uitgaan dat het waarschijnlijk van Vanilia is!’ Ik moest er hard om lachen. Het is waar, wij zijn Vanilia verslaafd en ik woon ondertussen in deze nieuwe jurk. 

Make-up

Ik wilde de ooglook niet te heftig maken, omdat ik een vrij opvallende lipstick wilde dragen. Ik maakte gebruik van The Balm Meet Matt(e) Nude Palette en Urban Decay Naked 2. Ah, die Meet Matt(e) combineert echt overal goed mee, ik hou van dat palet in combinatie met paletten die kleuren met shimmers bevatten.

  • Ooglid + binnenste ooghoek: Maybelline Color Tattoo Just Beige + Matt Malloy + Matt Lombardi
  • Crease: Matt Abdul + Matt Lombardi + Naked 2 Suspect
  • Buitenste ooghoek: Naked 2 Busted + Naked 2 Blackout
  • Wenkbrauwbot: Naked 2 Foxy
  • Lijntje op het ooglid: Naked 2 Blackout 
  • Mascara: Le Volume de Chanel
  • Wenkbrauwen: Matt Abdul 

De lipstick die ik draag zit in de nieuwe MAC Matte Lip collectie. Dit is Men Love Mystery die ik ook aan jullie liet zien in deze video. Het is een prachtige paarse tint die gedurende de dag mooi mat blijft. MAC Men Love Mystery is opvallend maar mijn inziens wel draagbaar.

De foundation die ik draag is een combinatie van NARS Sheer Glow Mont Blanc en Max Factor Miracle Match Warm Almond. Voor oneffenheden gebruikte ik NARS Radiant Creamy Concealer Light 2 Vanilla. Ik poederde het af met MUA Pro-Base Prime & Conceal Powder.

Ik bracht Bobbi Brown Tawny aan om te contouren. NARS Fervor gebruikte ik als blush, deze bracht ik aan met een stippling brush. Ik maakte de look af met de zachte, gouden highlighter van WjCon: All Over 1.

Sieraden

Ik wist niet zo goed welke sieraden ik moest dragen bij deze outfit. Omdat de outfit nogal aanwezig is, wilde ik er a) sowieso niet teveel sieraden bij dragen en b) geen opvallende, gekleurde sieraden. We gingen naar Amsterdam en dan moet ik vaak denken aan de uilenring die Willemijn en ik jaren geleden kochten bij een vintage winkeltje. Deze is gemaakt van oude munten en dat vond ik wel een toffe uitstraling hebben. Het werd daarom de Amsterdamse uilenring.

Ik nam ook de stoerste Mulberry mee die ik heb en dat is zeker weten mijn Cara Delevigne Mulberry in oxblood. Ik was een beetje in een herfstige mood met al die regen en daar paste deze kleur perfect bij. Ik ben gek op deze tas. Ik hou de tas graag in mijn hand of draag de tas als rugzakje.

Outfit

Ik kan me geen mooiere combinatie voorstellen dan mijn twee favoriete kleuren: hemelsblauw en burgundy. Dat deze kleuren beide in deze jurk terug kwamen, vond ik supertof. De burgundy kleur noemt Vanilia Syrah en ze hebben daar nu ook een aantal items van met alleen deze kleur. Echt, die kleur is zo ontzettend mooi. Perfect voor het najaar!

Ik hou er ook van als een ietwat tuttige jurk een sportief en/of stoer randje heeft. En juist door de afwerking bij de hals en de mouwen maakt het de jurk net wat specialer in mijn ogen.

De jurk is van Vanilia, het is de Printed Sweater Dress. Volgens Vanilia is het een sportieve sweaterjurk, uitgevoerd in een technische tricot met elastaan. Het model heeft een geprint bloemmotief in contrastkleur, zakken in de zijnaad en is afgebiesd met driekleurige ribgebreide boorden.

De jurk hoort recht te vallen, maar krijgt door mijn aanwezige curves toch wat meer vorm. Ik weet dat waarschijnlijk een aantal van jullie zullen zeggen dat de korte laarsjes mijn benen minder mooi doen uitkomen dan een stel pumps die mijn benen langer maken -en dat is ook zo- maar ik hou er gewoon van om dit aan te trekken. Ik ben gek op grote ‘lompe’ laarsjes bij blote benen. Niet iedereen houdt daar van, smaak is immers persoonlijk. Gelukkig maar, anders liep iedereen er hetzelfde bij en dat is ook een beetje saai!

Ik hou van tuttig met een stoer randje. De Printed Sweater Dress zit trouwens heerlijk vanwege de stretch stof. Ik vind het ook heerlijk dat de jurk zakken heeft. Altijd handig om snel even iets in te doen of je handen er lekker nonchalant in te steken.

In de winter kun je de Printed Sweater Dress goed dragen met een antracietgrijze of zwarte panty bijvoorbeeld en een lekker warm hemelsblauw of wit vest. Het is erg om te zeggen, maar ik krijg soms zelfs weer zin in de herfst en winter! Ahum…

PS: We worden niet gesponsord door Vanilia haha! We zijn gewoon fan. 

62 reacties

Suzanne -

Wat een prachtige outfit! In loveee with the dress maar ook alle andere accessoires die je zo combineert staan erg leuk.

an -

Van je kledingkeuze ben ik niet altijd een grote fan ( die laarsjes maken je benen dikker en korter zoals je zelf zegt)
Maar van je haar ben ik wel grote fan. Veel verschillende kapsels en kleuren….. en je staat met heel veel en je durft. Dat kan ik waarderen!

Stadsmeid -

Looking Goooooood! Je bent weer prachtig Martine!

Anna -

Ik vind het wel erg koel allemaal, als ik deze look zou dragen had ik een warmere lipstick erbij gedaan, wel heel mooi hoor!

Miriam -

De jurk zelf vind ik wat minder (als staat die je prachtig), maar loveeee je tasje nog steeds 😀

Danielle -

Wat staat deze haarkleur toch prachtig, ik vind het de mooiste die je tot nu toe gehad hebt! Ik vroeg me trouwens laatst af wat jouw natuurlijke haarkleur trouwens is. X

Martine -

Ik heb wel wat kinderfoto’s op mijn Instagram staan 😉 Maar geen idee of mijn haar nu nog steeds zo er uit ziet qua natuurlijke kleur, misschien ben ik wel donkerder geworden. Ik ben assig bruin maar wel met een gouden glans, heel maf!

Nicole -

Wat een leuke outfit zeg Martine! Ik vind je haarkleur erg mooi geworden.

Mariska -

Vind je de jurk ook mooier staan dan het model op de website hoor :) Je curves passen goed bij deze jurk zo! :)

Mjay -

Eerlijk is eerlijk, normaal houd ik niet zo van je kledingstijl maar dit vind ik echt prachtig! De kleuren staan je super goed en de print en het model passen echt bij je :) Ik ben fan! Je make-up vind ik ook heel erg mooi!

Martine -

Leuk om te horen, bedankt 😀

Mariebeauty -

Echt een heel erg leuke en mooie outfit! De lipstick is echt heel erg mooi, ikzelf heb juist de kleur Heroine gekocht en heb nog lang getwijfeld of ik men love mysterie te nemen. Nu ik hem zo zie denk ik dat ik dringend nog eens lang MAC moet passeren…

Danielle -

Ik ben zó verliefd op die tas! Het model, de kleur, alles! Ik hoop dat ik binnenkort een nieuwe baan heb (met iets meer salaris) en dan ga ik toch maar eens beginnen met sparen. Dat wordt dan mijn eerste écht dure tas (Michael Kors is in prijs niks vergeleken met Mulberry, haha)
Hij staat trouwens ook prachtig bij je jurk! En ik vind de stoere laarsjes eronder juist ook heel leuk!

Sietske -

Ik zag die jurk op de site van Vanilia staan en ik wist gewoon dat dat een Martine-jurk zou zijn, haha:)

Martine -

Haha, tip me de volgende keer even 😉

Patricia -

de lengte van de jurk staat je heel mooi en het model trouwens ook. De print is even wennen, ben zelf ineens meer van het rustige.
Is Syrah ook de kleur van dat effen shirt wat ik de laatste tijd voorbij zie komen bij jou? Kon niet vinden dat je het ergens noemde.

Martine -

Klopt! Syrah is inderdaad die aubergine-achtige kleur die nu bij Vanilia in de rekken hangt! Ze hebben er twee jurken van, een shirtje en ook in deze jurk zit het verwerkt!

Maxie -

Wat leuk gecombineerd met de stoerdere laarsjes en tas, maakt het een stuk minder truttig. Ben echt zo jaloers dat dit soort modellen mij niet staan. Dan zie ik jou in zo’n jurk, dat helemaal geweldig staat, en dan probeer ik het zelf en loop ik met lege handen de winkel uit. Ach, ieder lijf heeft zo zijn voordelen 😉 . En die donkere bordeaux kleur van de jurk lijkt me ook wel leuk als haarkleur voor in de winter!

Ju -

Staat je geweldig!!
Is die laatste foto bewust bij die paal gemaakt omdat die precies dezelfde kleur heeft als je Mulberry ;)??

Martine -

Ik zag de kleur van die paal en dacht inderdaad: heeeee toevallig 😛

suus -

In de kappersvlog vond ik je haar veel donkerder lijken! Deze kleur staat je prachtig! Laarsjes (en een panty) in de kleur van je tas lijken me ee ook erg leuk bij (zelf draag ik laarsjes altijd met een panty anders vind ik het uit verhouding ofzo if that makes any sense. Net zoals ik geen lange mouwen draag bij een kort broekje)!

MissDoke -

Leuk jurkje en de tas staat er ook mooi bij. Ik vind de schoenen wel stoer, maar ik als ze dezelfde kleur als de tas waren geweest, was het een iets zachter/mooier geheel.
Ennuh ik vind bruin haar toch echt het mooiste bij je staan. Geeft je zo’n mooie klassieke uitstraling en je ogen komen dan uit.

Carolien -

Wat een mooie look! Ik vind de combi tussen een beetje truttig en stoer ook erg leuk en dat heb je hier zeker goed gedaan :)

Stephanie -

Wauw! Wat staat het je goed. Als ik straks bevallen ben ga ik ook is even bij vanilia kijken :)
Lijkt alsof je haar ook alweer heel anders is qua kleur, zachter en lichter; maar zeker heel mooi!!

Marlin -

Wat een super mooie look! Deze haarkleur staat je erg goed, maar het blonde vond ik ook super mooi! De lipstick en jurk staan je prachtig!!

Marloes -

Wat zie je er mooi uit. Het bruine haar staat je ook weer erg goed! En leuk met die laarsjes zo!

Femke -

Mooie foto’s! Ik vind je donkere haarkleur je echt zo mooi staan. Mooie nagellak ook!

Marijke I easydailyfood -

Wow je ziet er weer fantastisch uit! Heb vroeger bij Vanilia gewerkt en de kleding is echt prachtig. Hele mooie stoere en bijzonder jurk. Erg cool!

Irene -

Wow, ik dacht even dat jullie een gastblogger hadden! Ik herkende je echt niet zo op het eerste gezicht. Bruin haar staat je prachtig! Heel klassiek en stijlvol 😀

xxx

Iris | Todayslipstick -

Wauw die lipstick is echt mooi! Ook het jurkje staat je goed.
Liefs, Iris

Nynke -

Toen ik alleen de bovenkant zag vond ik het jurkje niet zo, maar hij staat je echt super leuk!
Had even op de site van Vanilia gekeken en hij staat jou beter dan het model al zeg ik het zelf :)
Toch jammer dat zo’n jurkje en borstvoeding echt niet samengaan..

Martine -

Ik denk dat de jurk ook wel mooi kan zijn als je niet zoveel curves hebt, hoewel het dan misschien snel wat tuttiger oogt. Maar met een stoer jasje los je dat wel op 😉 . En die laatste reden is precies de reden waarom Willemijn laatst geen jurk kocht bij Vanilia. Jammer is dat, dat ze daar nog niet iets op hebben gevonden… (op flesvoeding na).

Lindsey Beljaars -

Wauw, prachtige outfit weer Martine! Vooral de laatste foto vind ik echt heel erg mooi, hier straal je!

Anouk -

Leuke outfit! En wat zijn je wenkbrauwen hier mooi strak zeg :)

Martine -

Ze zijn heel strak geëpileerd door Danielle (BeYouHairstyling) en ze heeft ze ook iets donkerder geverfd. Dat leek me eerst nogal eng maar het is zo heerlijk. Ik teken ze nu minimaal bij en heb er amper werk aan!

Lynn -

Wauw, wat zie je er mooi uit! Je figuur komt echt geweldig mooi uit in die jurk. Je komt echt over als een stoere, zelfverzekerde dame.

Kim -

Martine wat zie je er ontzettend goed uit. Donker haar staat je onwijs goed.

Martine -

Bedankt Kim! 😀

manon -

Wat weer een mooie outfit! Is dat merk Vanilia gewoon in Groningen te koop? Ben het nog nooit tegen gekomen, maar door jullie wil ik zo graag eens tussen de collectie kijken haha!

Martine -

Gelukkig wel 😉 Vanilia zit tegenover The Six bij de Vismarkt!

Manon -

Ah! Daar moet ik dus heen, bedankt!

Suzanne -

Heel leuk dat jurkje, staat je goed.

Majorie -

Onwijs leuke jurk, staat je erg goed! Ben alleen iets minder fan van de zwarte laarsjes, ik vind dat zwart de outfit wat ‘hard’ maakt. Maar he, net wat je zegt; ieder z’n eigen smaak 😉

Karin -

Knapperd!

Tineke -

Wat zie jij er altijd geweldig uit! Prachtige outfit, een hele mooie jurk!
Liefs

Martina -

Wauw prachtig! Ik vind het zo leuk dat de jurk lange mouwen en zakken heeft. Je haar en lipstick Past prachtig bij de jurk!

Merel -

Wat een gave outfit! Die heftige lipstick staat je ook ontzettend mooi. En zelfs de lantaarnpaal matcht bij je outfit 😉

Marie -

oooh dat tasje is mooooi! <3

Malu -

Wauw! Serieus Martine, ik vind je kledingstijl zo leuk de laatste tijd!
Dat stoer/vrouwelijke staat je mooi en die laarsjes zijn echt cool! Ik wil ze oohook! Haha! Waar heb je ze eigenlijk vandaan? X

Martine -

Heb ik dat niet in het artikel gezet? Haha sjongejonge wat dom. Ze zijn van Invito! Bedankt voor je lieve compliment <3 !!

Lillyshuid -

Wat staat die jurk je super goed!

Jolanda -

Super outfit! Ben niet perse een fan van de laarsjes, maar doordat de outfit in z’n geheel zo goed gecoordineert is zou ik ze zelf ook willen! Je straalt!

Iris -

Wat ben je mooi!!!

thebeautyblognl -

Het staat super!

Leonie - AllAboutLeonie -

Wauw, MAC Men Love Mystery staat je echt prachtig! ♡

Jennifer -

Ik moet geloof ik ook eens de Vanillia inlopen, want ik skip ‘m altijd omdat ik het mezelf niet gun ofzo, zulke dure aankopen. Maar volgens mij heb je er echt wel jaren plezier van.

melissa093 -

Die jurk staat je prachtig! Veel mooier dan het model op de website. Ze moeten jou vragen joh! :)
Ik ben trouwens ook gek op stoere laarsjes. Vandaag eindelijk nieuwe gekocht en ik ben er super blij mee!

Martine -

Wat voor stoere laarsjes heb je gekocht :)?

Hester -

Wauw, wat een bijzonder jurkje! Zowel qua print als qua combinatie van sportief en klassiek. Heel origineel en ik vind hem je eigenlijk ook wel heel mooi staan, vooral met je donkere haar – en ook wel met die lipstick :)

Julia -

In de vlog was ik niet helemaal weg van de jurk, maar nu ik zo het totaalplaatje zie, vind ik het je echt goed staan! Juist met de stoere laarsjes eroneronder.

En je haarkleur vind ik ook heel mooi geworden! Heel vertrouwd (wat klinkt dat raar… hahaha) maar alsof je al tijden weer een brunette bent!

Martine -

Kan ik me voorstellen, in het totaalplaatje ziet het er vaak anders uit. Leuk om te horen dat de bruine haarkleur zo vertrouwd is haha, ik hoefde er zelf ook niet lang aan te wennen!

Nesrin -

Je ziet er fantastisch uit vooral omdat je straalt!

Reageer ook