LOTD: Long Syrah Dress

Lange jurken leken me eerst helemaal niets, vanwege mijn lengte. Totdat ik een trenchcoat kocht en een lange zwart/witte jurk. Ik vond het mooier staan dan ik dacht en zeker met pumps! Bij Vanilia verkopen ze nu een prachtige kleur: Syrah. Die kleur een een lange jurk? Verkocht!

Basis

De basis van mijn make-up bestaat uit:

De Sisley poeder is mijn favoriete poeder van dit moment. Een aantal van jullie dachten dat de poeder het ‘spook-effect’ gaf, maar dat is in het echt niet zo. In dit artikel heb ik de poeder dus ook op.

Ogen

Qua oogmake-up besloot ik weer eens het MAC x15 Warm Neutral Palette te gebruiken. Deze heb ik al een tijdje niet meer gebruikt terwijl het een prachtig palet is. Ik heb alleen de kleuren gebruikt uit de bovenste rij. Van links naar rechts zijn dit de namen en omschrijvingen van de kleuren van de bovenste rij:

 • HEY – metallic coral (veluxe pearl)
 • WARM BREEZE – pastel coral (satin)
 • GINGERSNAP – deep rosy pink (frost)
 • DARK BREW – deep chocolate with pink pearl (velvet)
 • DANCE IN THE DARK – dark brown (matte)

Hey, Warm Breeze, Gingersnap, Dark Brew, Dance in the Dark

 • Ooglid en arcadeboog: Gingersnap – Deze kleur vervaagde ik hoog naar het wenkbrauw bot toe omdat ik deze ook als overgangskleur gebruikte. 
 • Wenkbrauwbot en binnenste ooghoek: Hey
 • Buitenste ooghoek en arcadeboog: Dark Brew – Deze kleur bracht ik ook aan in de arcadeboog en liet ik uitlopen naar Gingersnap.
 • Buitenste ooghoek: Dance in the Dark – voor extra intensiteit
  Onder het oog: Dark Brew die richting de binnenste ooghoek uitloopt naar Warm Breeze
 • Met een eyeliner kwast bracht ik Warm Breeze als laatst aan op het ooglid over Gingersnap heen. Gingersnap vind ik namelijk wat te roze voor op het ooglid maar in combinatie met Warm Breeze krijgt Warm Breeze juist net meer intensiteit en valt Gingersnap niet zo op. Ik gebruikte voor het eerst een eyeliner kwastje hier voor, maar zo’n kleine kwast werkt ontzettend fijn en precies. Dat ga ik vaker doen. 

Met MAC Dark Diversion -een burgundy paarse gel eyeliner- zette ik een streepje op het ooglid. Met een bruin oogpotlood van Smashbox vulde ik mijn waterlijn in. Dit trok ik door naar de binnenste ooghoek. Ik maakte de look af met mascara.

Blush en lipstick

Als blush gebruikte ik de MAC x Kelly Osbourne MSF in Jolly Good. Ik gebruikte alleen de taupe kleur om mijn wangen een zachte kleur te geven.

Met het lippotlood Essence Soft Rose tekende ik mijn lippen bij en vulde ze in. Daar over heen bracht ik de Dior Addict Gloss aan in de kleur My Lord, een limited edition uit de Dior Kingdom of Colors collectie.

Outfit

Ik heb een jurk aan van Vanilia in de kleur Syrah. Het is de T-Shirt Rib Dress. Je kunt hem hier vinden op de website van Vanilia. Het is een nauw aansluitende jurk, maar wel van stretch stof. Het zit heerlijk! Ik ben ook verliefd op de kleur. Het is een mooie bruine aubergine kleur, ik denk dat deze kleur bij velen wel goed zal staan. Ze hebben van de kleur Syrah ook een superleuke Waffle Dress (A-lijn) en een Waffle t-shirt. Ik heb zelf het Waffle t-shirt en die is ook erg leuk en simpel voor boven een spijkerbroek.

De jurk is verder vrij basic, de stof lijkt op een soort ribstof qua patroon. Ik draag de jurk het liefst met een brede riem of met een statementketting om het iets te breken en op te fleuren. Met de riem benadruk ik alleen wel nog meer mijn curves, maar ik hou daar zelf wel van. Mijn vriend ook, zolang ik thuis blijf haha! De riem zit onder mijn borsten, want bij mij staat het echt niet mooi om de riem iets lager te doen. Als ik dat doe, krijg ik gigantische heupen en lijkt mijn figuur uit verhouding, want ik heb maar een kort bovenlijf en behoorlijk brede heupen. Daarom draag ik de riem liever net onder mijn borsten. Die worden nu wel extra benadrukt, maar dat mag ook best voor een keer. Willemijn zou zeggen: if you have it, flaunt it.

De brede riem is ook van Vanilia en is helaas niet meer te koop volgens mij. Die kocht ik afgelopen februari en dat is zo’n goede aankoop geweest. Ik hoop dat ze deze riem nog een keer gaan verkopen in het zwart of grijs.

Qua sieraden draag ik mijn favoriete Swarovski sieraden. Ik hou van dit setje en draag ze met veel liefde.

Platte schoenen vind ik niet zo mooi staan bij deze jurk vanwege de lengte. Het is dan mooier om mezelf wat langer te maken door middel van pumps. Ik draag hier mijn pumps van Ted Baker. Wat nog ontbreekt in mijn schoenenkast zijn bordeauxkleurige en zwarte pumps. Die moet ik nog maar eens een keer aanschaffen!

Ook trok ik mijn geliefde Willow in de kleur Ballet Pink van Mulberry weer uit de kast. Ik ben gek op de Willow, ik vind dit een van de mooiste modellen van Mulberry. De tas ziet er vrouwelijk, lief en speels uit. Als ik nog eens zo gek zou zijn om een Mulberry tas te kopen, zou ik zeker weer sparen voor de Willow. Wel een kleine trouwens, de grote Willows vind ik nogal truttig. Klein maar fijn is altijd goed!

Bedankt voor het lezen en geniet van de zondag!

71 reacties

Mjay -

Weer een hele mooi LOTD! Soms hou ik er van, soms niet maar deze keer écht wel! Stijlvol, mooi en helemaal jou :-)

Jacoline -

Hee,
Ik lees altijd jullie blog maar reageer nooit (beschamend). Nu lees ik echter ‘if you have it, flaunt it’ en daarover heb ik een vraagje. Net als Martine zit ik niet zonder voorgevel en daarbij heb ik een aantal struggles:
– leuke (betaalbare) bh’s, nu draag ik wel leuke bh’s (PrimaDonna) maar dit is echt het enige merk wat ik kan dragen en ze zijn behoorlijk duur. Heb jij tips?
– gluurders… Zodra mijn topje maar iets afzakt, loopt het kwijl van die mannen al richting mijn navel. Wat doe jij daarmee? Voorkom je het?
– ‘flaunt it’, hoe dan?!
Ik zou het heel gaaf vinden om eens een artikel te lezen rondom dit onderwerp. Ik snap het als je zegt: nee, dank u. Want ik zou dat ook niet zomaar doen. Ik ben gewoon ontzettend benieuwd hoe jij omgaat met die bos hout voor de deur…
En mooie outfit! Staat je heel goed! Vind sws de outfits erg leuk altijd :)
Liefs

Chylene -

⬆️Exactly the same!! Ik heb dan ook nog het probleem erbij dat ik me graag preppy kleed waar bloesjes bij horen maar blouzen passen bij mij nooit volledig dicht ik draag er dan een hempje onder en laat dan maar de knoopjes los daar boven.. Maar erg chic staat dit niet eerder uitdagend. Zijn er merken die wel blouzen maken die wat ruimer zijn in de bovenkant maar nog steeds wel aansluitend zijn? Wijde blouzen staan namelijk niet mooi in een kokkerok of in een pantalon. Xoxo chy

Cher -

Hunkemoller tijdens de uitverkoop, ook marlies dekkers koop ik alleen in de uitverkoop, zit super!

Die tetten heb je nou eenmaal, en ja, mannen geilen erop nou en! Ik ga zelf voor iets meer decolete want dat breekt mn logge lijf haha Zo lijk je dus minder dik vind ik. Flaunten als niet wegstoppen maar gewoon trots zijn, lekker vrouwelijk!

Sara -

Prachtig!!

fleur -

Wauwie! Mooi! Ennuuuuh, sorry, maar wat een mooie boezem heb je in die jurk! Mag gezegd worden toch :)

Desiree -

Wauw, wat zie je er mooi uit!!

Syl -

Op instagram zei ik het al. Prachtige outfit en ik had de riem zelf ook onder mijn borsten gedaan.

Dilara -

Wauw! Staat je prachtig! En de combinatie met de riem vind ik juist leuk 😀

Kimmetje -

Mooie look! Vind zelf persoonlijk de riem iets te grof voor je. Je hebt misschien wat vollere heupen maar je bent petite. Kleuren combo vind ik fantastisch en je haarkleur ook!

Jennifer -

De kleur van de jurk is echt prachtig!!
Ik zou de riem vervangen voor een lange ketting. Dat breekt ook, haalt ook de aandacht naar je taille maar is sierlijker. Deze riem vind ik te grof op je figuur, zonde!

Margriet -

Mooie jurk, maar wat jammer van de riem (vind ik).
Ik houd ook van langere jurken sinds kort, vond het eerst ook helemaal niets!

suus -

Wat een mooie kleurencombinatie!!! Deze haarkleur staat je ook geweldig je ogen springen eruit. En zoals al vaker gezegd het lijkt me mooier met een klein riempje of zonder riem.

Jacqueline -

Mooie jurk. Past goed bij je. Alleen ook ik zou ‘m zonder riem dragen als ik jou was. Ik denk ook dat je dan langer lijkt.
Mooie kleur, zo krijg je zin in de herfst.

Fleur -

Super mooi!
Alleen geen riem….

Amber -

Heel erg mooi! De kleur is ook geweldig, echt iets voor mij ook. :)

Mandy -

Prachtige kleur, ik zou persoonlijk ook een dunnere riem erbij combineren maar desondanks staat deze jurk je mooi! Alleen vond ik de riem van de week erg afleiden in de video (tip)!

Mandy -

Je ooglook is ook erg mooi trouwens! En je bent echt een super vrouw! En zoals meerdere al zeggen je lijkt inderdaad wat afgevallen! Staat je goed

Desiree -

Looooooking good! De jurk staat je echt prachtig! Je figuur komt er goed in uit! :-)

Mariska -

Het staat je heel erg mooi! En die riem vind ik niet eens heel stom of storend, vind het juist leuk :)

Nicole -

Wauw ik vind het echt een hele gave jurk! Ik vind ook je ooglook echt heel erg mooi!

Maxie -

Wat staat die jurk je geweldig! Echt een plaatje. Ik zou persoonlijk de brede riem vervangen door een dunner riempje.
En Martine, het lijkt wel alsof je afgevallen bent. Niet gemeen of lullig bedoelt, ik vind je figuur echt geweldig, maar je lijkt de laatste tijd wat slanker en ook wat beter in je vel te zitten. Zie er goed uit!

FLoor -

De kleur staat je prachtig, en alles is zo goed gecombineerd<3

Diana -

Ik vind bijna alles aan deze look en outfit prachtig! Je kan gewoon niet altijd alles 100% geweldig vinden toch. Iedereen heeft zijn eigen smaak.

Ilona | Inspiration for you -

Wauw, wat een mooie look. Alles past ook zo mooi bij elkaar, de jurk, de hakken en natuurlijk de make-up. De jurk staat je ook supergoed!

Els -

De kleuren staan je fantastisch, de jurk is ook heel mooi, ook met je curves, maar die riem….nee…en al helemaal niet op die rare hoogte. Je buste accentueer je echt volledig in je nadeel, wat een mega buste zo…een misser

Tamara -

Idd mooie jurk! Volgensmij hoeft er helemaal geen riem op.. en kun je het prima hebben zonder riem! Op deze hoogte vind ik het idd een beetje gek staan. Je boobs benadrukken is prima.. maar dit staat echt een beetje gek.. En mocht je je een beetje onzeker voelen met zon strakke jurk.. ik zweer bij spanx ala de kardashians!

femketje -

oh my lord die schoenen zijn to die for 😀

Shaz -

Mooie look en outfit, maar de riem zou ik wel weglaten.

Meike -

Het staat je prachtig Martine. Het viel me een paar weken geleden al op maar nu zeker weer: Volgens mij zit je veel beteri n je vel dan vorig jaar en ik heb het idee dat je afgevallen bent (misschien zie ik het wel helemaal verkeerd maar je ziet er goed uit!). Wat het ook is. Je straalt en ziet er prachtig uit!

Hester -

Die jurk kun je inderdaad echt goed hebben! Ik zou de riem ook weglaten of door een dunner riempje vervangen omdat ik het gewoon een beetje vol/overbodig vind, maar mijn stijl is dan ook wel weer heel simpel. Om het geheel wat op te fleuren zou ik dan voor een sjaal of ketting erbij gaan denk ik.

Suzanne -

Staat je erg leuk! Ik dacht ook altijd dat een lange jurk mij niet stond!

Anouk | Anouk's Diary -

Je accessoires matchen echt heel mooi!

Minka -

Je bent prachtig, riem is een goed idee maar in dit geval kan je beter een dunner riempje nemen. Dat gaat helemaal fantastisch staan.

Laila -

Een prachtige look! Prachtige vrouw!

Marloes -

Wauw, ik vind deze look echt fantastisch! Alles klopt wat mij betreft: kleding, accessoires, make-up. Je bent prachtig.

Selda -

Hoi Martine! De jurk staat je heel goed! Prachtige kleur voor in het najaar. Ik snap de reacties over de riem en ik ben het er wel mee eens. De riem heb je niet nodig maar een dunner riempje zou wel kunnen en ietsje lager dragen uiteraard. Je curves zie je zo ook wel. Maar goed als jij het zo mooi vindt (en dat is blijkbaar zo) dan moet je vooral doen wat je zelf wil natuurlijk!

Anne -

Wauw, Martine die combinatie en je make-up zo mooi erop afgestemd. Echt waar wat prachtig!

Roos -

Vrouw, wa hadde ge schone ogen zeg! En jurk (plus haar) staat echt heel mooi!

Tina -

Staat je super deze jurk! Past ook heel mooi bij je haarkleur. Wel zou ik ook de riem weglaten en kiezen voor een leuke (statement)ketting, dat lijkt me eleganter in z’n geheel.

Tina -

Staat je super die jurk! Past ook mooi bij je haarkleur. De riem vind ik ook niet zo geslaagd, zou d

Lillyshuid -

Je ziet er mooi uit! Ik vind deze haarkleur het best bij je staan! :-)

Mariska -

Prachtig! Ik vind het juist erg leuk met die riem. Je ziet er heel classy uit!

Mery-José -

Heerlijk zo’n uitgebreid artikel !! :) en de jurk staat je prachtig.

Moniek -

De jurk staat je prachtig en wat lijk je slank! Maar de riem, nee weg ermee.

Murl -

Toen ik zag dat je dit in de video aan had ( kon alleen de boven kant zien ) Toen dacht ik : hmm wat heeft ze aan? Maar nu ik het totaal plaatje zie ben ik fan! Slankt mooi af! heel vrouwelijk! Mooie lengte! Ik vind het niet tuttig! juist wel sexy 😉 Tof!

Laura -

Je ooglook is prachtig! Je outfit vind ik wat ouwelijk/tuttig overkomen zoals het nu gecombineerd is. Ik zou de jurk, die heel tof is, zonder riem (die ik ondanks je uitleg echt heel vreemd vind ogen op die hoogte) en met sneakers in plaats van pumps combineren. Maar ja, dat is hoe ik het zou doen en smaken verschillen. Verder ben je een zelfverzekerde dame die haar curves rockt! O ja, ik vind je donkere haarkleur erg mooi!

Lola -

Misschien is het een goed idee om een passende beha met een geschikt model te vinden, hierin komen je borsten een beetje opgekropt uit met een gekke vorm.

Madelief -

Wat staat deze jurk je prachtig!
Ik vind je er erg slank uitzien in deze jurk!

Diede -

Mooie jurk! Jammer van de riem? Snap niet precies waarom je er een riem omheen zou doen want je hoeft niks omhoog te houden toch? Een dun riempje als accessoire snap ik maar dit vind ik echt zonde van je outfit. Lijkt me ook niet zo lekker zitten.

Margot -

Wat staat deze outfit je goed! En mooie ooglook weer!

Martina -

Ik vind de jurk echt prachtig, net zoals je prachtige tas! Zelf zou ik de riem niet met dit jurkje combineren, ik denk dat de jurk het niet nodig heeft. Je figuur komt er mooi in uit!

Martina -

Lees nu pas het teveel aan reacties over de riem. Niet echt nodig maargoed… Meestal reageer ik zonder alle reacties te lezen. Vroeg me nog even af hoe dat zit met het formaat van deze tas, is dit de kleinste? Een mulberry staat hoog op mijn wensenlijstje!

Minka -

Nee je hebt nog kleinere Mulberry tassen, Mulberry.uk even bekijken zou ik zeggen! :)

Annemiek -

Wauw wat staat deze jurk je prachtig! Ik vind de combinatie met de lichtroze pumps en tas ook heel mooi. De riem heb je echter echt niet nodig, dus dat zou ik weglaten. Dit model jurk staat je echt geweldig! Kun je goed zien hoe mooi je figuur is!

Chantal -

Ik zou die riem gewoon achterwege laten, vind dat er echt heel vreemd uit zien, een riem onder je borsten dragen.

Nicky -

Ik vind deze jurk je echt prachtig staan Martine ! Je mag best je goede figuur laten zien (:

Femke -

Wauw, wat staat deze jurk je mooi! Perfecte lengte en kleur.. erg mooi!

Marloes ★ Budgetproof.nl -

Wouw, mega classy. Supermooi en Syrah, nooit van gehoord. Ik noem het bordeauxrood haha.

Desi -

Dr jurk is prachtig maar die riem kun je weglaten. Het is ook helemaal niet nodig om iets te benadrukken door de riem want de jurk is al strak genoeg.

an -

Borstel= borsten

an -

De jurk staat je prachtig,zowel de kleur als het model. Je hebt grote borstel en geen probleem dat je dat wil laten zien,maar die riem onder je borsten is een Mega afkomstig afknapper. Het lijkt wel alsof je ze op een schapje zet en aanbiedt. Mooie pumps en bijpassende tas. De hak zou misschien nog mooier zijn als hij wat dikker was.

Paola -

Wat een leuke outfit! Ik vind de kleur van de jurk je heel leuk staan en ik vind je er zelfs slanker uitzien!

Adriënne -

Looking good! Heel stijlvol en prachtige make-up.

Farah -

Heel mooi!!

Caro ~ My Beautycase -

Echt een hele mooie complete look! Die jurk staat je heel erg goed. Ik vind de kleur die je als eyeliner hebt gebruikt ook heel tof. :-)

manon -

Wauw classy! Echt een prachtige look!

Liesbeth -

Wat een mooie combinatie! Die kleur flatteert je enorm. Love het model ook!

Lynn -

Super mooie jurk! En deze outfit staat je enorm goed!

Anniek -

Wat een bijzonder kleurtje zeg, ‘Syrah’. Wel echt onwijs mooi, de kleur én de jurk staan je super! Leuk gedaan ook met die matchende schoenen, tas en riem. Vooral die schoenen vind ik echt geweldig, tof model!

PinkFairy -

Super mooie jurk! Prachtige kleur, ik hou er wel van. En heel gaaf gecombineerd met die riem! Ik zou deze jurk ook wel willen hebben maar durf dat soort aansluitende items niet aan ivm “probleemzones”. En moet sowieso wachten tot na me zwangerschap. 😛

Reageer ook