Identity Skincare Review

Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe goede merken op het gebied van gezichtsverzorging. Onlangs leerde ik het merk Identity Skincare kennen. Een merk dat staat voor dierproefvrije, natuurlijke huidverzorging zonder irriterende stoffen en met oog voor het milieu. Dat klinkt als iets voor LLG! Ik review vandaag een aantal producten.

Idendity heeft een basislijn (blauw gekleurde verpakkingen) en een Sensitive lijn. De Sensitive lijn is geschikt voor de meest gevoelige huid en is parfum vrij. De producten uit de standaard lijn bevatten af en toe wel parfum, vaak als laatste toegevoegd aan het product (laag op de ingrediëntenlijst dus).

Ik testte drie producten uit de Sensitive lijn en een make-upreover uit de basislijn.

Identity Bodylotion – Sensitive

De bodylotion uit de Sensitive lijn zit in een grote witte fles met een pompje erop. Altijd een prettige verpakking, vind ik persoonlijk. Zo hoef je niet met je handen in een pot te gaan zitten roeren. In de fles zit 190 ml.

De bodylotion is niet super vloeibaar als een dunne bodylotion maar ook niet zo dik als een vette creme of bodybutter. Het zit er een beetje tussenin. De bodylotion smeert goed uit. Voor een poosje voel je een dun laagje op je huid en na een tijdje is het helemaal ingetrokken. De huid voelt dan lekker zacht en soepel aan. Ik gebruik de bodylotion over mijn hele lichaam, zelfs als handcreme!

De bodylotion bestaat uit de volgende ingrediënten:

Aqua, organic aloe vera leaf juice, palm free vegetable glycerin, emulsifying wax NF, organic olive oil, organic coconut oil, organic apricot kernel oil, palm stearic acid, phenoxyethanol, xanthan gum, ethylhexylglycerin

Woehoe, wondermiddeltje aloe vera staat op de tweede plaats in de lijst. Dat is top, want aloe vera is een zeer hydraterend en kalmerend ingrediënt. Zeker iets wat in een bodylotion voor de gevoelige huid past. Daarnaast zit er ook glycerine, olijfolie, kokosolie en abrikozenpit olie in. Ook zit er ‘palm stearic acid’ in. Hierover geeft Identity wat meer uitleg (ook na te lezen op deze pagina):

“In het Nederlands wordt dit stearinezuur genoemd. Het is een verzadigd vetzuur wat we gebruiken als emulgator in onze producten. In tegenstelling tot veel andere producten gebruiken wij alleen plantaardige stearinezuren. Vaak wordt een dierlijke variant gebruikt. Maar uiteraard niet in Identity!

Het liefst zouden we zien dat we ons stearinezuur van een andere bron dan palmolie konden betrekken maar dit is helaas erg lastig voor onze leveranciers. Uiteraard zijn we hard aan het werk om dit te veranderen in de toekomst!”

Ik vind het echt top dat ze transparant zijn in het gebruik van hun ingrediënten en hier ook extra uitleg over geven op de productpagina en een aparte pagina. Top!

Wat me opvalt is dat voor een product wat geen parfum bevat het toch lekker en licht geparfumeerd ruikt… Het is moeilijk om te zeggen waar dit geurtje vandaan komt. Toegevoegd parfum is het in elk geval niet. Wat wel zou kunnen is dat één van de basisingrediënten van nature die geur bevat of oorspronkelijk al geparfumeerd was (wel met een parfum op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals een etherische olie, anders kan het product de titel ‘organic’ niet dragen). Dat kan ik helaas niet bepalen.

Al met al is het zeker een prettige bodylotion. Ik gebruik hem naast mijn Aloe Vera Body Butter van The Body Shop. Deze is net iets lichter en trekt wat sneller in en gebruik ik daarom graag ‘s ochtends.

Prijs: €21,95 (190 ml)

Identity Make-up Remover

De Make-up Remover van Identity gebruik je in combinatie met een wattenschijfje. Je doet wat product op een wattenschijfje en gaat hiermee over je gezicht. Het is lang geleden dat ik mijn make-up verwijderde op deze klassieke manier. Ik gebruik namelijk het liefst een oliereiniger voor mijn make-up. Toch is ook deze manier zeker niet verkeerd, het heeft alleen niet mijn persoonlijke voorkeur.

Het product is vrij dik qua substantie. De methode wat betreft make-up verwijderen van dit product lijkt op dat van een reinigingsmelk, alleen de structuur is veel dikker en iets vetter. De verpakking van de make-upremover is weer fijn, een pompflacon in een (hoera!) lucht- en lichtdichte verpakking!

Een blik op de ingrediëntenlijst leert me dat ook dit lijstje weer lekker kort, basic en in orde is:

Organic aloe vera leaf juice, palm free vegetable glycerin, organic castor oil, organic blueberry extract, phenoxyethanol, vitamin E, ethylhexylglycerin

Weer de aloe vera! Top! Glycerine is een prima make-upremover, net als de castorolie. Wel ook hier weer diezelfde geur als de bodylotion, terwijl er geen parfum in zit. Hmmm…

Ik heb zo’n 3 tot 4 watjes nodig om al mijn make-up (inclusief volledige oogmake-up) te verwijderen. Daarna spoel ik mijn gezicht nog even af en breng ik de moisturizer aan. Ik had niet het idee namelijk dat ik als tussenstap nog een speciale cleanser nodig had. Mijn gezicht was mooi schoon geworden!

Ik moet een beetje oppassen dat ik niet te gekleurd ben in mijn mening. Ik houd namelijk eigenlijk niet zo van deze manier van make-up verwijderen. Maar betekent dat dat dit product slecht is? Nee, zeker niet! Sterker nog, als ik moest kiezen tussen bijvoorbeeld dit product en een meer standaard verkrijgbare reiniginsmelk, dan ging ik zeker voor deze variant. De Identity Make-up Remover is effectief, heel mild en tegelijkertijd verzorgend. Wat ik me kan herinneren van reinigingsmelk die ik vroeger gebruikte (o.a. Hema, Lancome, Etos, Kruidvat), is dat het vrijwel altijd een beetje ging branden. Dat is bij dit product absoluut niet het geval. Als je dus graag een reinigingsmelk gebruikt en je hebt een gevoelige huid, dan is dit waarschijnlijk wel wat voor jou!

Prijs: €22,95 (50 ml)

Identity Cleanser – Sensitive

Door naar de cleanser, uit de Sensitive lijn. Ook deze zit weer in een lucht- en lichtdichte verpakking. Good job! Deze Cleanser gebruik je volgens de verpakking op dezelfde manier als de Make-up Remover, met een watje en wat product over je gezicht gaan. Er staat niet op dat je het hoeft af te spoelen. Er zitten ook alleen maar verzorgende ingrediënten in voor zo ver ik kan bepalen, dus echt noodzakelijk is het inderdaad niet. Toch doe ik het zelf wel, het hoort voor mijn gevoel toch een beetje bij een cleanser. Als je het niet zou doen, beoordeel dan goed of je nog wel een moisturizer nodig hebt, want de cleanser laat een verzorgend laagje achter als je hem niet afspoelt.

Ingrediënten:

Aqua, emulsifying wax NF, organic apricot kernel oil, organic avocado oil, organic coconut oil, palm stearic acid, palm free vegetable glycerin, potassium oleate, potassium cocoate, potassium citrate, xanthan gum, Phenoxyethanol, organic cucumber extract, organic melon extract, potassium palm kernerlate, palm kerne, silk peptide protein, ethylhexylglycerin

Het is in elk geval een ontzettende milde cleanser op basis van een crème, in plaats van een gel/schuimende reiniger. Daar moet ik wel even aan wennen.

Voor mijn gevoel lijkt ‘ie wel een beetje op de Make-up Remover die ik hier boven gereviewd heb. Beide producten na elkaar gebruiken is dan ook een beetje overbodig. Je zou de Make-up Remover ‘s avonds kunnen gebruiken en deze Cleanser ‘s ochtends.

Al met al niet m’n favoriete product uit deze review. Niet omdat het product slecht is, maar meer omdat ik zelf de voorkeur geef aan een reiniger op gelbasis en ik hem een beetje vind lijken op de Make-up Remover.

Prijs: €26,95 (165)

Identity Moisturizer – Sensitive

En als laatste product in deze review, de moisturizer. Ook deze zit weer in een fijne lucht- en lichtdichte verpakking. Het is een vrij rijke moisturizer, logisch ook gezien de ingrediëntenlijst:

Aqua, organic aloe vera leaf juice, palm free vegetable glycerin, emulsifying wax NF, organic olive oil, organic sunflower seed oil, organic coconut oil, organic shea butter, organic apricot kernel oil, palm stearic acid, oatmeal, silk peptide protein, xanthan gum, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin

Naast dat de moisturizer voor een groot deel uit aloe vera bestaat zit er namelijk ook olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, shea boter en abrikozenpit olie in. De moisturizer is daarom bij uitstek geschikt voor de droge tot normale of gemengde huid. Voor mijn huid is ‘ie goed, behalve voor het stukje op mijn kin. Daar is ‘ie net iets te vet voor.

Ik vind het een erg fijne, milde en verzorgende moisturizer. €32,95 lijkt in eerste instantie iets aan de hoge kant, maar aan de andere kant zie ik maar zelden moisturizers die zo ‘less is more’ zijn en dan ook nog eens vegan-proof en dierproefvrij zijn. En dat maakt hem het geld voor sommige van ons denk ik zeker waard!

Prijs: €32,95 (100 ml)

identity skincare

Algehele indruk? Goed! Ik vind Identity een heel sterk merk als het gaat om ‘less is more’. De ingrediëntenlijsten zien er keer op keer goed uit, de producten zijn mild en hebben goede verpakkingen. Identity is een geschikt merk voor iedereen, maar in het bijzonder ook voor de ecologisch bewuste/vegan/dierproefvrije consument. De wat hogere prijzen ten opzichte van producten uit de drogist vind ik dan ook goed te verklaren en terecht. Het enige wat ik me blijf afvragen is waar die (lekkere) geur uit de producten vandaan komt, dat ruikt als parfum maar niet op de ingrediëntenlijst staat. Ondanks dat, ben ik erg enthousiast!

Identity Skincare is te koop bij ExclusiveScents (hier kopen we ook altijd onze Secret deodorants). Klik hier om naar de productpagina van Identity Skincare te gaan.

14 reacties

beautifulday4makeup -

Die ingrediëntenlijsten maken mij erg blij

Soraya -

Wat zien de verpakkingen van de producten er goed uit. Maar ik ben erg nieuwsgierig geworden voor mijn gevoelige huid die ik zelf heb. Liefs soraya

Lindsey Beljaars -

Klinkt als geweldige producten, vind ook de verpakking heel erg mooi. Ik ben het meest benieuwd geworden naar de Lotion!

Kiss & Make-up -

Ben onder de indruk van de ingredientenlijsten! Ben heel benieuwd geworden naar ‘t merk nu.

Marciëlla -

Klinkt goed allemaal! Ik ben zelf meer van de facewash en Micellair water, maar de moisturizer lijkt me erg fijn.

Lillyshuid -

Ziet eruit als heerlijke producten! Fijn ook dat het voor een gevoelige huid is, zeker voor mijn huid.

Margot -

Klinkt goed! Al ben ik inderdaad ook wel benieuwd waar die geur dan vandaan komt.

Akosua -

Het klinkt heel goed en de verpakking ziet er ook heel goed uit. Er staan op zich wel producten op de ingrediëntenlijstje die van nature een lekkere geur hebben, maar dan zouden ze wel allemaal anders moeten ruiken. Ik blijf ook benieuwd waar de geur vandaan komt.

Suzanne -

De verpakking ziet er veelbelovend uit! Hele duidelijke review.

Eline -

Ze zien er goed uit, fijn ook zulke korte ingrediënten lijstjes. Deze wil ik zeker een keertje proberen :)

manon -

Oops bodylotion? Make-up remover natuurlijk.

manon -

Klinken als heerlijke producten! Ik ben echt gek op aloë vera! Alleen beetje gek dat de cleanser en bodylotion zo op elkaar lijken! en ben bang dat ze net iets te mild voor me zijn. Want zo te lezen ben je wel even bezig om al je make-up te verwijderen! Bij mij moet mijn make-up er altijd zo snel mogelijk vanaf ‘s avonds zodat ik lekker in bed kan liggen hihi.

Femke -

Klinkt alsof dit erg fijne producten zijn. Ik ben niet zozeer die bewuste/ vegan consument dus mij spreken deze producten niet 1-2-3 aan als je afgaat op de prijs. Maar, ze lijken me erg fijn en de verpakking ziet er tof uit.

Anniek -

Als eerste: wat een awesome verpakkingen, echt onwijs mooi! De producten klinken me ook erg fijn in de oren, vooral die handcreme en de moisturizer. Handig trouwens, die handcreme met dat pompje! En de moisturizer lijkt me perfect voor komend seizoen en de winter, dan wordt mijn huid vaak net een tikje droger!

Reageer ook