Make-up Studio Holy Banana Concealer & Poeder

Een van de populairste producten van Make-up Studio is de concealer in de kleur Banana. Deze populaire concealer schijnt de holy grail te zijn van menig visagist en celebrity. En sinds kort is er ook de Translucent Powder in de Banana kleur. Vandaag review ik beide producten.

Banana Concealer – €11,90

We trappen af met de alom bekende concealer. Martine probeerde de Banana concealer al eerder uit in deze video. Met deze concealer ging ze namelijk ‘hard core’ shapen. Banana was de lichte highlighter kleur. Ze was er destijds erg over te spreken.

Naast shapen kun je met deze concealer nog veel meer! Zo kun je volgens Make-up Studio roodheid en vlekjes corrigeren en donkere (blauwe) kringen onder de ogen neutraliseren. Make-up Studio belooft een ‘ultra-fijne textuur die versmelt met de huid’. Ook zou de kleur geschikt zijn voor alle huidskleuren! Nou, dat klinkt inderdaad als een wonderproduct… We gaan kijken of ‘ie dat ook is.

De concealer zit in een vierkant doosje met matzwarte finish. Door het transparante stukje in de deksel kun je goed zien welk product je pakt uit je stash.

In de verpakking zit 4 milliliter en je betaalt €11,90 voor het doosje.

De structuur van de concealer is aan de harde kant. Dit maakt dat het product erg zuinig in gebruik is en niet heel ‘dik’ aanbrengt. De dekking daarentegen is wel gewoon goed! Pluspunt voor de structuur dus.

Afhankelijk van je huidskleur kun je de concealer dus op verschillende manieren gebruiken.

De vrouw met de lichte huid met gele ondertoon kan deze concealer mijns inziens het meest gebruiken. Zo gebruik ik hem onder mijn ogen, op mijn neus, op vlekjes en als huidskleur bij het shapen.

De medium/donkere huid kan deze concealer goed gebruiken onder de ogen als corrector en Banana is hier natuurlijk perfect als highlighter bij het shapen.

Uiteraard heb ik Banana getest. Ik laat zien hoe ik hem gebruik en wat het resultaat is.

Hier zie je de voor foto. Ik heb hier alleen mijn NARS Sheer Glow Foundation gebruikt en mijn wenkbrauwen gedaan. Ik heb expres niets op de huid onder mijn ogen gebruikt om Banana zometeen extra goed te kunnen testen. Ziet er maf uit he?

Op het oog aan de linker kant (mijn rechteroog) heb ik niets gebruik. Op het oog aan de rechterkant (mijn linkeroog) heb ik Banana aangebracht als corrector. De gele kleur corrigeert mijn paarsige/blauw, ietwat donkere kringen goed.

Ook heb ik hier Banana aangebracht op vlekjes en mijn neus. Donkere vlekjes corrigeert Banana goed, maar de meest donkere vlekjes blijven helaas wel zichtbaar. Dit heb ik bij de meeste concealers. Mijn neus leek iets minder rood na het aanbrengen van Banana. Toch was het voor mij nog niet helemaal het gewenste resultaat.

Ik bracht daarom nog wat extra Radiant Creamy Concealer van NARS aan op mijn neus. Zo, nét iets meer dekking. Omdat ik Banana onder de ogen iets te veel vond afwijken qua kleur naast de rest van mijn gezicht heb ik ook hier de concealer van NARS aangebracht.

De conclusie? Ik weet niet zo goed wat ik van de Banana Concealer vind. Hij is zeker niet slecht, maar ik zie niet helemaal hoe dit de wonder concealer moet zijn die voor iedere huidskleur geschikt is… Ik bedoel, hoe moet de donkere huid deze concealer anders gebruiken dan als highlighter? En de rozige huid zou dit product ook niet op alle plekken op het gezicht kunnen gebruiken. Dus zo ‘all round’ vind ik hem nu ook weer niet.

Persoonlijk vind ik de concealer vooral fijn als corrector onder de ogen. Daar werkt ‘ie echt goed voor! Ook op mijn kaken gebruik ik hem om roodheid te corrigeren, maar dan breng ik erna nog wel een foundation overheen aan. Ik vind hem voor mijn huidkleur – terwijl ik al wel echt vrij geel qua ondertoon ben – te geel om hem gewoon ‘zo’ te gebruiken zonder dat ik er nog een foundation of concealer overheen aanbrengen. Er moet echt nog iets overheen om het weer mooi natuurlijk laten ogen. Voor mij is het dus meer een corrector dan een concealer (over het verschil tussen correctors en concealers komt binnenkort een artikel trouwens) en zo ben ik hem inmiddels ook blijven gebruiken.

Als laatste nog even over de prijs. Ik vind het product niet duur. Je betaalt €11,90 voor 4 milliliter. Het is erg zuinig in gebruik en daarmee een stukje voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld MAC, NARS of andere high end merken. De concealer blijft – mits afgepoederd, goed zitten.

Banana Powder – €18,90

Ik kan niet zonder mijn MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Dit is zo’n product dat ik nooit oversla in mijn routine. Op iedere andere poeder die ik test ben ik dan ook enorm kritisch. Dit poeder van Make-up Studio is min of meer hetzelfde idee, maar dan met een kleurtje. Het is een zachte, matterende losse poeder. Het heeft een natuurlijke matte finish (dus niet super mat), net als het poeder van MAC. Naast matteren zou het ook de zichtbaarheid van de poriën verminderen en oneffenheden wegwerken. Het belooft een langdurig resultaat.

Volgens Make-up Studio kun je dit poeder all-over gebruiken, maar ook voor het contouren van het gezicht (op de plekken waar je de highlighter of de Banana Concealer hebt aangebracht) of plaatselijk. En als laatste belooft het niet de ‘white flashen’ in fel licht of flitslicht. Sommige witte transparante poeders hebben inderdaad deze neiging, en deze zou dat dus niet moeten doen (ideaal voor visagisten bij fotoshoots!)

Ik heb het poeder inmiddels een tijdje uitvoerig getest. Ik moet zeggen dat het pijn deed om mijn MAC poedertje even gedag te zeggen, maar al gauw was ik gewend aan dit poeder.

De verpakking, een shifter jar, is prima. Wat ik wel over het algemeen irritant vind aan shifter jars is dat ze enorm veel poeder in de deksel kunnen krijgen als je het product niet rechtop bewaard. Maar da’s meer een algemene ergernis dan een kritiekpuntje op dit product.

Zoals je kunt zien is de kleur van dit poeder echt gelig (misschien zelfs een tikkie oranje). Eenmaal geblend is het poeder meer transparant. Toch is er met het blote oog wel een heel licht kleureffect te zien. Dit zie je helaas niet op de foto’s terug, daarvoor was het verschil te klein. Mijn gezicht wordt net iets ‘warmer’ van kleur en het neutraliseert net een klein beetje meer mijn rode wangetjes.

Wat je wel goed ziet is het zachte matterende effect van het poeder. Zoals ik al zei, het product belooft geen super matte finish. Dit vind ik persoonlijk een groot pluspunt, want ik houd van de semi-matte finish die het geeft.

Naast het matterende effect en de subtiele neutralisatie van mijn rode huid, geeft het poeder net iets meer een ‘soft focus’ effect aan mijn huid (poriën lijken minder groot, de huid lijkt ‘rustiger’). Dit doet de Prep + Prima van MAC trouwens ook en dit is een belangrijke eigenschap van losse transparante poeders.

Ik heb ook nog even de full face make-up foto toegevoegd. Het matte effect houdt zeker heel wat uurtjes. Om 11.00 uur bracht ik het poeder aan en toen ik om 15.00 uur thuis kwam zat mijn make-up er nog mooi op, terwijl het een warme dag was. Om 18.00 uur keek ik weer in de spiegel en toen was ik wel wat meer gaan glimmen. Desalniettemin zat mijn foundation nog heel mooi, hij was niet gaan lopen, creasen of ‘viezig’ geworden. Ik vind hem dus behoorlijk langhoudend!

Heb ik dan helemaal geen minpunten? Jawel! Eentje! De poeder is enorm sterk geparfumeerd. Eenmaal op je gezicht aangebracht ruik je er niets meer van, maar als je de pot open draait… Meh! Dat hadden ze echt mogen laten wat mij betreft.

Zoals je leest, over de Banana Powder ben ik zeker te spreken. Het is een fijne transparante poeder, met een subtiel effect van het gele kleurtje. Blijf ik hem gebruiken? Ja, ik denk het wel! Of ‘ie mijn MAC poedertje helemaal verslaat, dat weet ik nog niet. Als het poeder eind deze maand in de This Months Favorites komt dan weten jullie genoeg! 😉

Banana Powder kost €18,90. Hiervoor krijg je een flinke pot, met 10 gram.

Make-up Studio is online te koop via make-upstudio.nl en in Amsterdam, Eindhoven en Den Haag (hier vind je de adressen en openingstijden).

Heb jij al wel eens producten uit de Make-up Studio Holy Banana lijn geprobeerd? Zo ja, wat vond jij ervan?

29 reacties

Lena -

Heb deze concealer ook, Ben er totaal niet tevreden mee. Ik ben al zo lang op zoek naar een concealer voor onder me ogen maar iedere keer weer werkt het totaal niet, er onstaan juist veel problemen die er niet zijn of iig niet zichtbaar als ik helemaal geen make up onder me ogen doe behalve een goede serum en moisturizer en juist dat gebied onder me ogen oversla met make-up, daardoor ziet het er iig 100x beter uit dan met concealer en/of poeders. Heb echt alle technieken die er maar bestaan uitgeprobeerd, baking, setting, driehoekje naar beneden, volledige tot over jukbeenderen, bag removel: en alles maakt me huid onder me ogen opvallender, lijntjes komen op terwijl ik die zonder concealer of poeder haast niet heb, ik krijg juist soort van beginnede zakjes terwijl dat zonder bijna niet is! Ik ben pas 24 maar me huid is erg dun en droog, denk dat dat de reden is waarom al deze technieken totaal niet werken! Deze concealer dus ook absoluut niet! Sterker nog het effect van deze concealer is het ergste ooit, ik kreeg extreem droge plekken, heel veel lijnen, losse droge huid met rare korreltjes, echt bizar! Nee, deze concealer is absoluut niet geschikt voor erg dunne droge huidjes onder de ogen en denk ook niet voor de wat rijpere huid als het mijn huid al laat uitdrogen en deze rare losse gerimpelde effect geeft, zelfs bovenop een zeer goede serum en moisturizer! Ik ga nog een concealer van Bobbi Brown proberen die speciaal voor onder ogen is gemaakt en heb ik ook hele goede reviews gelezen van Kiehls dark circle perfector, hoop dat deze producten wel op mijn soort huidje werkt! Maar deze concealer is nogmaals absoluut niet geschikt voor hele droge dunne huidjes en denk dus absoluut ook niet voor oudere meer rijpere huid!

beautifulday4makeup -

Ik weethet niet hoor. Voor mij is hij wss te geel.

Lotte -

Fijne review, ik heb zelf de Translucent Powder van Make-up Studio en vind deze ook heel erg fijn! Heel erg geschikt voor mijn lichte huid. Ben ook benieuwd naar de concealer!

Yvonne -

Ik heb dit losse bananapoeder van Make-up Studio ook maar ik vind ‘m te donkergeel, zelfs nu mijn huid wat meer getint is door de zon. :-( Ik gebruik dan toch liever mijn geliefde losse poeder van de Hema. Bij jou ziet het er wel goed uit volgens mij. :)

Diana -

Make-up studio heb je op heel veel plekken. In het dorp van mijn ouders bijv in de DA (panningen)

Marijke I easydailyfood -

Goede duidelijke review! Concealer werkt bij mij eigenlijk nooit goed dus zou in dit geval ook kiezen voor de poeder. Klinkt goed!

Marijke - de beste versie van jezelf -

De poeder spreekt me meer aan dan de concealer. Deze klinkt goed, ben ook mac prep+prime fan. Alleen ben ik bang dat deze te geel voor me is. Dat lijkt me niet mooi..

Syl -

Ik loop binnenkort wel even langs de winkel om te swatchen, maar ik ben bang dat hij te geel is voor mij.

Naomi -

Ziet er goed uit! Alleen niet meer bijzonder dan andere concealers

Thessa -

Hoi! Ik vind het jammer dat je de foto’s niet met gelijkmatig licht hebt gemaakt, hierdoor is de rechterkant van je gezicht donkerder en heb je een schaduw achter je.

Amelie -

Het Banana powder lijkt me heel fijn, die van Ben Nye moet legendarisch zijn ook. De concealer heeft me nog niet helemaal overtuigd…

Anna -

Duidelijke review!

Victoria -

Waah I need this! Ik heb zelf altijd moeite met het vinden van een goeie gele concealer, deze ziet er goed uit.

Nora -

Ik vind de poeder heel erg oké overkomen – ik vraag me af of het een dupe is van de Ben Nye poeder (die bijv. Kim K’s favoriet was, een tijd lang?).

Overigens weet ik niet of ik de enige ben en ik wil ook niet stom overkomen, maar ik vind de achtergrond op close-upfoto’s van producten er heel maf uitzien, alsof het een huid met haartjes is (en daarom niet zo mooi), haha! De foto’s zien er zoals altijd wel helemaal goed uit, vind ik. ^^

anna -

Hmm, vind het maar vreemde producten! Ze zien er zo ontzettend geel uit. En die concealer ziet er ook nog eens heel nattig, vettig uit. Nah, niet mijn ding.

Lindsey Beljaars -

Hele fijne eerlijke review. Ik denk zelf dat deze concealer voor mij veel te geel gaat zijn. Zal hem dan ook zeker niet zomaar bestellen op internet zonder hem in het echt te proberen.

Sofie Katelijne -

Fijne en eerlijke review! Heb over de concealer al vrij negatieve reviews gehoord en sluit toch wat aan bij jouw mening, ga hem niet kopen denk ik :)

Sax and the Pretty -

Ja! Deze poeder ken ik, in tegenstelling tot de concealer, want die gebruiken visagisten inderdaad wel bij mij voor bijvoorbeeld tv optredens of andere momenten met veel lampen en hitte op het podium. Ik vind hem heel fijn! Nooit gedacht dat ik hem natuurlijk ook zelf kan kopen, duh! x

Natasja -

Eerlijke review weer. Echter heb je de concealer niet goed uitgewerkt en zou ik je willen aanraden om met deze concealer een driehoek onder je ogen te maken. Ik heb hem ook en ben er juist erg te spreken over.
De losse banana poeder lijkt mij erg fijn.

Caitlyn -

De concealer vind ik veel te geel, zelfs bij jou zie je het echt duidelijk dus dat vind ik zeker geen bonus. Het losse poeder lijkt me dan veel aangenamer, maar ik weet niet of het bij me zou passen aangezien ik meer een rode ondertoon heb.
xx

Kirsten -

Ik ben zelf erg benieuwd naar beide producten, de foto’s zien er wel goed uit!

Danielle -

Fijne en eerlijke review. Het product klinkt prima maar ik lees niets wat mij doet overstappen van mijn gebruikelijke producten :)

Suzanne -

Wat een aparte naam! Haha. Ik vind de concealer echt te geel, voor veel mensen zou dit inderdaad niet de juiste kleur zijn. Wel een hele duidelijke review!

Iris | Todayslipstick -

De poeder lijkt me erg fijn, maar de sterke geur vind ik echt een minpunt!
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Ik vind het effect wel heel verfrissend! Het matteert mooi, maar niet op een te ‘droge’ manier.

Margot -

Fijne review! Al moet ik zeggen dat ik ook een hekel heb aal die shifter jars, het wordt zo snel een troep.

Femke -

Ik vind de concealer bij de lange na niet zo’n mooi effect hebben als de concealer van NARS! De poeder lijkt me dan wel weer fijn… alleen ik gebruik al jaren de pressed transparant finishing powder uit de Prep & Prime lijn van MAC, die blijf ik gewoon lekker gebruiken want die vind ik zo ontzettend fijn!

Tessa -

Fijne review! Zeker niet voor alle huidjes geschikt maar mooi product.

Het valt me wel op dat je de concealer niet mooi uitgewerkt hebt. Vooral bij je ogen zie je aan de buitenkant echt waar de “veeg” concealer eindigt.

Willemijn -

Verdikkie, ik zie het nu ook ja. Nu begin ik me af te vragen of het in normaal daglicht ook zo was of dat het door het flitslicht komt 😛 Hmmmmmm….

Reageer ook