L’oreal La Manicure Fast Dry Top Coat (+ NOTD)

TGIF! Het weekend is voor mij vaak het moment om weer eens wat extra tijd aan mijn voorkomen te besteden. Uitgebreid douchen, scheren en een likje bodylotion voor mijn lichaam. Afgelopen weekend nam ik ook weer eens de tijd voor een leuk kleurtje op mijn nagels en testte de L’oreal La Manicure Fast Dry Top Coat. Vandaag een review/NOTD!

Maybelline Super Stay 7days The Inks Nagellak 869 Emerald Excess

Maybelline Super Stay 7Days The Inks Nagellak – 869 Emerald Excess

Allereerst het kleurtje dat ik opsmeerde. Het is een nagellakje uit de The Inks collectie van Maybelline. The Inks nagellakken zijn onderdeel van de Super Stay 7Days lijn. Ik ben dol op de pastelkleurige nagellakken uit deze collectie, vooral de lichtgele ‘Lookout Lemon!’. Ik had dus hoge verwachtingen van deze nieuwe kleuren. Ik ging voor de kleur 869 Emerald Excess. In het flesje is het een prachtige donkere smaragdgroene kleur. Donker, maar niet zo donker dat het net zwart lijkt.

Eenmaal begonnen met lakken viel de formule me wel een beetje tegen, ondanks dat ik wel fan ben van Maybelline’s kwastjes… Hij was wat aan de dikke kant en dat lakt niet zo heel prettig. Hij bleef wat streperig en dik hier en daar. Heel precies werken en mooi uitsmeren is er dan niet bij. Na een tweede laagje zag je hier niet zo veel meer van en dekte de nagellak volledig, maar het was wel even een klusje om het mooi aan te brengen.

Qua kleur valt Emerald Excess een stuk donkerder uit dan in het flesje. Op het eerste gezicht lijken mijn nagels met zwarte nagellak gelakt. Pas van dichtbij en in voldoende licht zie je dat het eigenlijk een donkergroene kleur is.

Voor €8,99 vind ik dit lakje eigenlijk niet goed genoeg. Budgetmerken zoals NYC, Miss Spory, Catrice en Essence maken even goede dan wel betere nagellak voor minder geld. Geen aanrader wat mij betreft…

L’oreal La Manicure Fast Dry Top Coat

L’oreal heeft vorig jaar een compleet nieuwe nagelverzorging en manicure lijn uitgebracht met daarin producten zoals een base coat, nagelverharder en verschillende top coats. Een van die producten is de Fast Dry Top Coat. Die moest ik proberen! Jaren geleden, tijdens de 90’s van beautybloggen ( 😉 ) was de Seche Vite sneldrogende top coat namelijk helemaal hip en happening. En terecht, het werkte als een tierelier. Het liet je nagellak sneller drogen en legde een beschermende laag over je nagellak. Als je dan met je nog natte nagellak ergens tegenaan kwam ving die laag die klap op. Eenmaal helemaal uitgehard gaf het een prachtige hoogglans finish en het liet je nagellak langer meegaan.

Goed, genoeg over Seche Vite, dat is in elk geval waar ik een beetje aan zat te denken bij het woord Fast Dry Top Coat. L’oreal zelf volgens mij ook, want ze beloven ‘nagellak die droogt in een recordtijd’. Volgens de verpakking moet je het aanbrengen over je nog natte nagellak. Nou, daar gaan we.

Het aanbrengen is een makkie met zo’n doorzichtige substantie. Op elke nagel één laagje. Om het verschil te testen lakte ik één hand met deze top coat en de andere hand met een ‘normale’ top coat (blanke lak zonder extra eigenschappen). Maar helaas meiden, ik kan kort zijn… Er zat geen verschil tussen de droogtijd van beide handen! Bummer! Het enige verschil was dat L’oreal een kleine barrière vormt tegen het butsen van de nagellak als je je nagel stoot. Maar echt heel goed werkte die beschermende laag nu ook weer niet.

Al met al kan ik kort zijn dus. Deze Fast Dry Top Coat van L’oreal komt helaas niet zijn beloftes na. Super jammer! De top coat kost €7,99.

Heb jij één van deze producten wel eens geprobeerd? Zo ja, hoe bevielen ze jou?

21 reacties

Akosua -

ik vind het kleurtje wel heel tof, lekker vampy. Jammer dat de formule tegenvalt. Seche vit vind ik het effect altijd heel fijn van, alleen wordt de lak altijd heel snel stroperig. Dan gooi ik dus elke keer een half vo flesje weg, vind ik zonde.

Tamara -

Super jammer! Maar dat weet ik in iedergeval weer dat ik deze producten moet laten staan:)

Yolanda -

Ik ben dol op de topcoat out the door van onm. Sally hansen werkt ook goed maar wordt zo dik halverwege het flesje…

Jolijn -

Tot voor kort had ik nooit een echte fast drying topcoat kunnen vinden, maar laatst kocht ik de Sally Hansen Insta Dri topcoat, en deze maakt mijn nagellak echt sneller droog! Normaal lak ik mijn nagels eind van de middag en moet ik de hele avond voorzichtig doen, terwijl ik nu na een uurtje echt dingen kan aanraken zonder dat er deuken in mn nagellak komen :) Aanrader dus!

Evita / Fashion meets Beauty -

Herkenbaar, je vrije dagen gebruiken om eens even je wenkbrauwen bij te epileren of je nagels te lakken. Emerald Excess had ik trouwens ook lichter verwacht.

Lilian -

Jaa Seche Vite! Iedereen was daar helemaal lyrisch over, maar volgens mij heeft iedereen wel een vervanger gevonden? Ik hoor er nooit meer wat over!

Sofie Katelijne -

Mooi kleurtje maar inderdaad.. Waarom ‘zoveel’ geld uitgeven wanneer budgetmerken het beter doen :)

anouk -

Ik heb dit maybelline lakje in het donker blauw. Die lijkt ook zwart van een afstandje. Ik vind het wel een leuk effect. Ik vind het echt een fijn lakje

beautifulday4makeup -

Wat vervelend dat ze tegenvallen

Mariebeauty -

Ik vind de kleur van de nagellak heel erg mooi, ik vind het altijd heel erg speciaal dat je nagels zwart lijken maar het eigenlijk niet zijn als je dichter bij gaat kijken! Jammer wel van de topcoat!

Sandra -

Jammer dat het een beetje tegen valt. De kleur is ook niet helemaal mijn ding…

Rosalie (4BeautyandLife) -

Nou, weten we dat ook weer 😉 En wat een verschrikkelijke kleur zeg! IEUW :-)

Margot -

Jammer! En jammer dat beloftes toch vaak niet waargemaakt worden door dit soort producten.

Iris | Todayslipstick -

Wat jammer dat beide producten tegen vallen, ik was erg benieuwd naar de sneldrogende topcoat. Die kan ik dus laten staan..
Liefs, Iris

Beautyjuf -

Wat jammer dat beide producten je tegenvallen…Om eerlijk te zijn, had ik er ook hogere verwachtingen van.

Anniek -

Hm, een beetje een bummer dus, voor allebei. Jammer! Maar, echt verbazend is het niet. ‘Fast dry’ topcoats werken wel vaker niet helemaal 100% fast dry. Dat eerste kleurtje vind ik trouwens wel mooi, een gave net-niet-zwart tint!

Martina -

Mmm, jammer! Ik vind de kleur wel mooi maar als de formule niet fijn is ga je hem toch nooit gebruiken tenzij de kleur heel speciaal is..

Femke -

De nagellakjes vind ik juist erg fijn. De topcoat heb ik nog nooit geprobeerd, jammer dat ze tegenvallen!

manon -

Jammer dat het een beetje tegenvalt. De nagellak van maybelinne lijkt echt bijna zwart! Die topcoat lijkt me nog wel fijn, maar om het snel drogend effect hoef ik hem dus niet te kopen.

Liset - Beautydagboek -

Jammer dat beide producten je wat tegenvallen, maar dat kan natuurlijk gebeuren! Het is niet altijd feest ;). De kleur ziet er in het flesje erg leuk uit, maar als het op je nagels wat meer op zwart lijkt, vind ik dat zelf ook niet zo geslaagd. Een fijne topcoat die snel droogt zou natuurlijk fijn zijn, maar dat wordt dan nog even doorzoeken naar de juiste :).

Beautyjuf -

De top coat van Ciaté vind ik persoonlijk erg fijn! Deze droogt ontzettend snel & laat mijn nagellak ook minder snel chippen.

Reageer ook