Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Nadat we de Essence Liquid Lipsticks hadden getest waren we ook erg benieuwd geworden naar de nieuwe soortgelijke variant van Catrice. Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick. Leuk dat steeds meer merken nu ook met ‘vloeibare lipsticks’ uitkomen. We hebben ze weer samen getest en geswatcht. Lees verder voor ons oordeel!

Catrice over de Shine Appeal Fluid Lipsticks:

“De Shine Appeal Fluid Lipstick is een waar beautystatement, dat de pure kleur van een lipstick combineert met de maximale glans van een gloss. Het bevat vitamine E dat de gevoelige huid van de lippen voedt en biedt een zachte finish in een heldere tint. Alle kleurdromen worden werkelijkheid met nuances van zacht nude en vrouwelijk roze tot klassiek rood.”

Op de website zie ik 12 kleuren staan. In de schappen bij Kruidvat die ik tot nu toe heb gezien zag ik echter iedere keer slechts 8 kleuren (inclusief het filiaal met het ‘extra’ schap). Een beetje onduidelijk dus of die nog toegevoegd moeten worden, nog niet uitgebracht zijn of dat ze slechts (heel) plaatselijk verkrijgbaar zijn.

Dat klinkt allemaal goed! De Fluid Lipsticks kosten €3,99 en zijn daarmee €1,40 duurder dan de variant van Essence en maar liefst ruim €30 goedkoper dan de Dior Addict Fluid Stick. Maar wat zouden de verschillen in kwaliteit zijn? Laten we gaan testen!

De kleuren

Acht kleuren in deze review dus. Je ziet van links naar rechts op de product- en swatchfoto:

  • 010 To Be ContiNUDEd
  • 020 Kiss Me In The Sunshine
  • 030 Meet You At The Bar-Bie
  • 040 Pink Macaron
  • 050 What-A-Melon
  • 060 Marry Berry
  • 070 Better Make A Mauve
  • 080 Rose, Would You…?

De namen vind ik in elk geval weer helemaal super! Het is niet belangrijk natuurlijk, maar toch vind ik het altijd leuk als een merk hier wat aandacht aan heeft besteed. Klein detail, klein pluspuntje!

Verpakking

De lipsticks zijn verpakt in een doorzichtige huls van plastic met een zwarte dop. De onderkant heeft de vorm van een lipstick. Duidelijk geïnspireerd op de Dior Addict Fluid Sticks.

Als je de huls opendraait (gaat lekker makkelijk!) komt er een sponsapplicator uit, die rond is afgesneden. Een prima applicator voor het aanbrengen van dit soort producten.

Ik vind de uitstraling van het product best wel luxe voor een budgetproduct. Zeker het detail van de vorm van de lipstick vind ik erg leuk gedaan. Ze ogen ook nét iets chiquer dan die van Essence vind ik persoonlijk.

Lipstick of lipgloss?

Voor ik begin met het laten zien van de swatches moeten we denk ik eerst even dit puntje bespreken. Want is het nu een lipstick of een lipgloss Catrice? Als ik hun eigen beschrijving er nog eens op na sla…

“De Shine Appeal Fluid Lipstick is een waar beautystatement, dat de pure kleur van een lipstick combineert met de maximale glans van een gloss.”

…dan zouden de Shine Appeal Fluid Lipsticks een lipstick met glans moeten zijn. Precies zoals we ook gewend zijn van merken zoals Estee Lauder, Dior, OCC, maar ook bijvoorbeeld Miss Spory’s Lip Millionaires. Intense kleur, zoals een lipstick, met de glans van een lipgloss.

Toch bleek al direct bij het swatchen op de arm dat deze producten van Catrice niet beide eigenschappen helemaal bevatten. Ze hebben namelijk wel die mooie glans van een lipgloss, plakken een klein beetje zoals een lipgloss, voelen een beetje romig zoals een lipstick, maar hebben bij lange na niet de dekking van een lipstick.

Het eerste wat we dan ook riepen was ‘Dit lijkt meer op een lipgloss!’ En na uitvoerig testen was dit ook de eindconclusie. Dit is eigenlijk geen ‘liquid lipstick’/vloeibare lipstick, maar een lipgloss met relatief veel pigment.

Nu kon ik het hele product gaan afkraken omdat de naam misleidend is en het dus niet doet wat het belooft, maar dat vond ik ook weer zo wat. Het is namelijk geen slecht product, als je het als een lipgloss bekijkt! Want dan hebben ze namelijk een prachtige pigmentatie, met een mooie glans, goede dekking en een fijne formule. Die ook nog eens prima een uurtje of 2 à 3 blijft zitten.

In de swatches die nu komen gaan houd ik dan verder ook maar mijn mond over de dekking, als het zou gaan om een vloeibare lipstick. Voor zo ver dus dit hobbeltje in deze review.

Swatches

Genoeg gekletst, door naar de swatches. Martine en ik hebben ze weer beide voor jullie geswatcht. Leuk om te horen dat jullie dat echt een toegevoegde waarde vinden.

010 To Be ContiNUDEd

Dit is een neutrale nude kleur. Daarmee bedoel ik dat To Be ContiNUDEd niet per se een oranje of grauwige ondertoon heeft en door veel kleurentypes gedragen zou kunnen worden qua kleur. De glans die het product heeft vind ik ook erg mooi.

Helaas trekt het product (Lipgloss? Lipstick?! 😉 ) wel in mijn liplijntjes. Martine had het ook een klein beetje (wel minder dan ik). Als je gladdere lippen hebt dan dat wij hebben, dan zal je hier niet veel last van hebben, maar bij ons was ‘ie helaas niet echt mooi.

Er zit trouwens een licht zoetig geurtje (wel lekker!) en geen smaak aan de producten. Zelf ben ik nooit zo dol op lipgloss met een smaakje, dus ik ben tevreden.

020 Kiss Me In The Sunshine

Dit schattige perziken nude kleurtje heeft een mooie dekking qua. Het verschil qua kleur in vergelijking met 010 zie je goed op de lippen, ondanks dat ze in de huls best wel een beetje op elkaar lijken. In de huls zie ik een hele fijne shimmer zitten, maar die zie je op de lippen niet meer terug.

030 Meet You At The Bar-Bie

Lief roze! Ook trekt helaas deze weer iets in mijn liplijntjes en dekt ‘ie matig als je naar de close up kijkt. Op de fullfaces zie je dan wel weer duidelijk de schattige roze kleur. Leuk, schattig kleurtje.

040 Pink Macaron

De favoriet van ons beide. Dit is een warm perzikroze kleurtje. Bij mij oogt ‘ie meer peach, bij Martine iets meer roze. Het is een zachte tint, maar wel met een duidelijk vleugje kleur. Ook benadrukt deze de liplijntjes niet zo sterk als de vorige kleurtjes.

050 What-A-Melon

Dit is een lekkere felle kleur. Inderdaad een beetje watermeloen, maar dan meer knallend. Bijna een knallende koraalkleur. Het is de eerste van de tot nu toe geteste kleurtjes die behoorlijk dekkend is. Not bad!

060 Marry Berry

Ook deze dekt weer mooi en benadrukt de lijntjes niet! In de huls is ‘ie vrij paars, maar op de lippen is de kleur wat zachter met een vleugje roze. Bij Martine verschijnt ‘ie wel meer als een paarse tint, door haar koele ondertoon.

070 Better Make A Mauve

Weer een mooi kleurtje! Goede dekking, zeker voor een wat tammere kleur. Het is zoals de naam zegt een beetje een mauve kleur, maar wel met iets meer roze en warmte erdoor. Ik vind he een leuk neutraal kleurtje! Je ziet ook weer goed het verschil in kleur bij Martine en mij. Bij mij oogt ‘ie wat bruiner, bij Martine wat rozer.

080 Rose, Would You…?

En last but not least, een bekende naam en tint van Catrice. Een oudroze nude kleur. Een kleur die Martine en mij vaak beide goed staat, maar altijd ook weer anders oogt. De dekking hiervan is voor een lichte kleur ook weer niet slecht en gelukkig benadrukt ‘ie ook de liplijntjes niet. Ook goedgekeurd!

Conclusie

Zoals je leest zijn we niet per se negatief als we dit product zouden beoordelen als een lipgloss. Leuke kleurtjes, de één weliswaar iets beter uitgevoerd dan de ander, mooie verpakking en een fijne formule. Als je ze zo bekijkt zijn het, zeker voor slechts €3,99, helemaal geen slechte producten. Liquid lipstick, of vloeibare lipsticks in het Nederlands, zijn het echter niet. Daarvoor dekken ze niet genoeg en zijn ze niet ‘dik’ genoeg. (Essence begreep de term ‘liquid lipstick’ wat dat betreft beter.)

Heb jij de Catrice Shine Appeal Fluid Lipsticks al geprobeerd? Wat is jouw mening over dit product?

35 reacties

Amelie -

Mooie kleuren zitten er tussen!

Evita / Fashion meets Beauty -

Ik ben meer onder de indruk van jullie foto’s dan van de producten =)

Andréa -

Ik ben wel een beetje teleurgesteld door Catrice, ik had zoveel meer van dit product verwacht!
x

bo -

Willemijn, je ziet er eerlijk waar prachtig uit!! Je straalt!!!

me -

Net als de andere vind ik deze ook weer niets, kun je beter die van NYC kopen, dat zijn tenminste wel dekkende vloeibare lipsticks en ze plakken ook niet en de prijs is gelijk aan die van Catrice.

Mariebeauty -

Ik heb er deze week ook twee kleurtjes van gekocht en ben heel erg benieuwd ze zelf ook te gaan testen! :) Ik vind ze er mooi uitzien, maar het lijkt me inderdaad meer een lipgloss als een vloeibare lipstick…

Caitlyn -

Persoonlijk ben ik echt geen fan van lipgloss en dat zijn deze toch wel echt voor mij. De kleurtjes zijn wel mooi vanop een afstandje, maar van dichtbij vind ik het toch maar niets. Ik lees in de comments wel over liquid lipsticks van Etos dus misschien dat ik die eens probeer.
xx

Syl -

Ik heb zelf Marry Berry in mijn bezit. Ik heb blijkbaar gladde lippen, want ik heb geen last van lijntjes.

Luna -

Ik vind met stip op 1, Marry Berry het mooist :)

Daan -

De Etos heeft van eigen merk al jaren vloeibare lipstick die erg goed dekt en erg mooi is. Ik vind deze producten er niet zo goed uit zien. Als je het als een lipgloss bekijkt, vind ik dat er ook wel weer betere lipglossen te vinden zijn. Jammer, maar goeie foto’s !

Kiki -

Jeetje, wat een ontzettend mooie productfoto’s. Ziet er erg professioneel uit! Mijn complimenten :) Ik vind het fijn dat jullie nu telkens twee foto’s maken om te laten zien hoe de kleur bij je staat als je een bepaald type bent (warm vs. koud). Ik vind dat echt wel een toevoeging. Ik merk ook dat de kwaliteit van de artikelen de afgelopen tijd echt enorm omhoog geschoten is. Ga vooral zo door :)

Nancy -

Iets te glossy voor mij, wel mooi!

Maxie -

Leuk en uitgebreid review, en wat zijn jullie foto’s on point de laatste tijd! Super mooi gefotografeerd. Persoonlijk vind ik dit soort producten drie keer niks. Nee geef mij maar lipsticks zoals die van MAC van gisteren 😉

Willemijn -

Bedankt voor het compliment 😀

Laura -

Jullie reviews zijn echt super! Een week geleden heb ik wat nieuwe producten van Catrice en Essence gekocht. Eerst stond ik met Rose Would You van Catrice in mijn handen, maar toen ik vervolgens bij Essence zag dat de swatches van hun fluid lipsticks veel intenser zijn, ben ik uiteindelijk voor Beauty Secret van Essence gegaan. Deze van Catrice zijn inderdaad meer gewoon lipglossjes.

Nathalie | insideandout.nl -

Wow dat is wel handig, voorbeelden bij 2 verschillende dames! Mijn voorkeurskleurtje is ook pink macaron denk ik!

melissa -

De verpakking oogt inderdaad wel luxe ! Ik vind het ook meer lipglossjes en er zitten wel mooie kleuren tussen. Toch leuk als lipgloss:)

beautifulday4makeup -

Ik vind ze zelf iets te glanzend. In mij ogen zijn het meer lipglosses

Desiree -

Ik geloof dat ik niet zo’n fan ben van deze producten! Helaas… geef mij toch maar een gewone lipstick!

Beautyjuf -

De namen zijn wederom tof gekozen door Catrice. Ook ik vind dat iedere keer een (klein) leuk detail. Hmm, vloeibare lipstick…Nee, ik vind het toch echte glosses. Jammer, want ik had er meer van verwacht. Ik laat ze dan ook alle 8, nee 12 of ehh toch 8?! 😉 in het schap liggen.

Jamey - Beauty Unboxing -

Mooie kleurtjes! als ik ze tegen kom denk ik dat ik er gelijk 2 meeneem!

Danielle -

Ik had gehoopt dat ze een volle dekking zouden geven, maar helaas! Vind ze er niet geweldig uitzien eigenlijk.

Brechtje -

Ik heb vorige week de better make a mauve gekocht en ik vind hem geweldig. Hele mooi kleur. Hij brengt heel mooi aan. Het flesje ziet er erg mooi uit. Het aanbrengstaafje heeft een platte kant die het opbrengen heel gemakkelijk maakt.

Margot -

Mooie foto’s! Ik gebruik eigenlijk nooit gloss, maar er zitten leuke kleurtjes tussen.

Willemijn -

Dank je 😀

Natascha -

Wat een fijne en uitgebreide review hebben jullie ervan gemaakt! 040 Pink Macaron is absoluut mijn favoriet. Gek dat als je het beoordeelt als lipgloss ik er wel enthousiast van wordt, en als ik het zie als een lipstick ineens niet meer. Opzich vind ik een neutrale lipgloss altijd handig om bij de hand te hebben op dagen dat ik weinig make-up wil dragen. Misschien schaf ik Pink Macaron daar wel voor aan!

Kim -

Er zitten leuke kleurtjes tussen maar ze zien er onwijs plakkerig uit!

Iris | Todayslipstick -

Het zijn meer lipglossen dan echte fluid lipsticks, jammer!
Liefs, Iris

Emma -

Leuke review weer! Ik ga denk ik na dit gelezen te hebben toch maar voor die van essence…

Er staat wel een foutje in: deze van de catrice zijn 1,40 duurder dan die van essence, niet goedkoper! 😉

Momo -

Fijne review weer dames! Het is al vaker gezegd maar dat jullie het beiden dragen voor de foto is echt een toegevoegde waarde omdat je goed ziet dat een product bij iedereen anders oogt. Ik lijk qua (gewichtsklasse)type meer op Martine en kan zo goed zien of het mij zal staan. Ik heb trouwens na aanleiding van jullie review van de essence liquid lipstick 2 kleurtjes gekocht. En hoewel jullie niet heel enthousiast waren over nummer 06 (make a statement was het toch?) ben ik er super blij mee! Ik heb zelf donkerbruin haar en al zeg ik het zelf, dat staat heel mooi haha! Ik heb hem ook al een keer mat gemaakt met matte poeder en dat werkt ook als een tiet!
Oja, en Willemijn, ik reageer zelden op je zwangerschapsupdates op 2wmn maaaaar ik wilde even zeggen dat dit naast de photoblogs mijn favoriete artikelen zijn! :) ik ben zelf (finnancieel, binnen mijn relatie) nog niet toe aan een baby… Maar mijn god, door dit soort updates, klapperende eierstokken haha! Even wachten nog, maar ik geniet van een afstandje mee. Groetjes!

Momo -

Holy, DAMN autocorrect! Gewichtsklasse? Ik bedoelde gezichtskleur haha

Willemijn -

Aah dankjewel voor je leuke comment 😀

Anniek -

Hm, ziet er op zich best oké uit! Mooie kleurtjes, met meestal ook een mooi effect bij jullie beiden. Toch grappig om te merken dat dat wel zo’n verschil uit kan maken, wat voor lippen je hebt. Wel jammer trouwens dat ze vaak in de lijntjes trekken, dat ziet er van dichtbij niet zo mooi uit!

Manon -

Ik heb zelf de eerste Nude kleurtje, ik vind het eigenlijk helemaal niet zo’n geweldig product! Vind zelf de substantie best wel dik en plakkerig. En bij mij zag ‘t er net zo uit als bij Willemijn. Wel jammer! Maar er zitten wel mooie kleurtjes tussen, maar ik hoef er niet meer van!

Femke -

Er zitten best wat leuke kleurtjes tussen..Ze ogen als lipglossen. Niet helemaal mijn ding, maar fijn om dan wel zo’n uitgebreide review te lezen mocht ik toch weer eens een ‘lipgloss’ willen aanschaffen!

Reageer ook