Catrice Chocolate Nudes Palet

Vandaag heb ik een review en look of the day met een leuk budget palet. Het Catrice Chocolate Nudes palet. Dit doosje bevat 6 neutrale tinten, van licht tot donker en afwisselend mat en glanzend. Ik combineerde de ooglook met mooie roze tinten op het gezicht en de lippen. Kijk mee voor het eindresultaat.

Het Chocolate Nudes palet is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Catrice. Er zaten al 2 (of 3?) soortgelijke nude paletten in de collectie en het Chocolate Nudes palet is zo’n zelfde palet, maar dan met nieuwe kleuren.

Zoals de naam al deed vermoeden (‘Chocolate’) bevat het palet bruintinten. Er zitten 3 matte tinten en 3 glanzende tinten in. De verpakking is basic, van zwart plastic, een doorzichtige deksel en gouden letters. In het doosje zit ook een kwastje met aan de ene kant een sponsapplicator en aan de andere kant een kwastje van synthetische haren. Als je al oogschaduwkwasten hebt, dan zal je dit kwastje niet gebruiken. Als je die nog niet hebt, dan heb je misschien nog wel wat aan het kwastje. Hij is niet van geweldige kwaliteit, maar voor een beginner is het denk ik prima!

Dan door naar de kleuren die in het palet zitten:

1: Offwhite highlighter met een ietwat zilveren glans
2: Matte cremekleurige highlighter
3: Matte taupe kleur
4: Chocoladebruine kleur met een gouden glans
5: Lichtbruine kleur met koperen glans
6: Matte roodbruine kleur

De pigmentatie viel me helemaal niet tegen! Deze swatches zijn met één keer vegen gemaakt. Niet slecht toch?

Qua kleurkeuze vind ik de variatie voldoende en de kleuren ook mooi bij elkaar passen. Alleen het eerste kleurtje vind ik wat uit de toon vallen door de zilveren glans die het heeft. Ik had liever een gouden glans gezien. Dan had ‘ie net iets beter bij de rest van de kleuren gepast.

Om het palet goed te testen maakte ik er natuurlijk ook een look mee. Ik ging voor glanzende tinten op het hoogste punt van mijn oogbol en donkere kleuren in de binnenste en buitenste ooghoek.

Het opzetten van de kleuren ging lekker, je zag de kleuren goed. Ook het blenden ging gemakkelijk terwijl de kleuren wel zichtbaar bleven). Dit is vaak een goede indicator voor de kwaliteit.

Op het oog liggen de oogschaduws een beetje dicht bij elkaar qua kleur, maar dat houd je toch vaak met nude paletten of paletten waarvan de oogschaduws in één zelfde kleurenrange liggen. Dit is niet per se iets wat aan dit palet ligt. Juist ook omdat ze vrij dicht bij elkaar liggen kun je er goede nude looks mee maken.

Wenkbrauwbot: 2
Middelste deel ooglid: 5
Buitenste deel ooglid: 4
Binnenste deel ooglid: 4
Crease: 6
Onderste wimperrand: 5
Highlighter binnenste ooghoek: YSL Mauresques palet

Oogschaduwbasis: MAC Soft Ochre Paint Pot
Mascara: Chanel Le Volume De Chanel
Wenkbrauwen: MAC Brow Gelcreme Dirty Blonde

Basis: zoals in deze video

Lippen: MAC Pink Nouveau
Blush: MAC Dainty
Highlighter: NARS Albatross

catrice chocolate nudes

Ik vind het Catrice Chocolate Nudes palet een leuke aanwinst voor het assortiment. Voor €4,99 heb je 6 mooie, goed gepigmenteerde kleurtjes. Je kunt all out gaan met de glanzende en meest donkere kleurtjes, maar ook super neutraal blijven met de matte cremewitte oogschaduw op het ooglid en een matte medium donkere tint in de crease. Ik ben enthousiast!

Heb jij het Chocolate Nudes palet van Catrice al geprobeerd?

35 reacties

Froukje -

Wauw! Mooie palette, zeker in vergelijking met de soortgelijke paletten van Catrice. Ben daar nooit zo tevreden over, maar deze lijkt goed!

Maartje -

Wat een mooie kleurencombinatie! :)

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik word er eigenlijk niet heel warm van. Zijn niet echt mijn kleuren. Denk dat het palette voor mij te warm is.

Danielle -

Leuk palletje! Ik heb al het gewone Nudes palletje en the Mattes van Catrice, waarvan de laatste toch wel mijn favoriete ,voor elke dag oogschaduw is.

amelie -

Zeker met die matte tinten vind ik dit echt een goede toevoeging aan het assortiment!

Charlot -

Ik heb hem ook, ik vind de kwaliteit een stuk beter dan het vorige palet wat Catrice heeft uitgebracht! 😉

femketje -

ik word nou niet echt warm van het palette zelf… maar ik ben wel verliefd op de look die je er mee gemaakt hebt!

Andréa -

Ziet er heel mooi uit! De look die je hebt gemaakt is ook leuk~!
x

Tamara -

Ziet er mooi uit en de prijs is ook goed!

Mariebeauty -

Heel erg mooi oogschaduw doosje, ik heb het jammer genoeg nog niet kunnen bemachtigen om uit te proberen.

Leonie - AllAboutLeonie -

Wow, wat een prachtig palette! Mooie look heb je ermee gemaakt ook :)

Hester -

Heel erg compleet nude paletje, nice! De pigmentatie en afwissing van mat en glanzend zien er ook goed uit.

Melissa -

Voor een beginner, zeker een heel mooi palette! Ik ben echt verbaasd wanneer ik de swatches na één veegje bekijk!

Shaz -

Je hebt een mooie look gemaakt! Voor mezelf vind ik de kleuren te licht en teveel op elkaar lijken.

Maaike -

Hmm, klinkt ook zo fijn: ‘Chocolate Nudes’ haha! Ik heb al een nude palette van Catrice die érg fijn is, misschien neem ik deze wanneer die opraakt!

Mariëlle -

Ik vind dat je een prachtige look hebt gemaakt, maar van de palettes ben ik nooit zo’n fan!

Margot -

Fijne budgetoptie als je nog niet zoveel oogschaduw hebt!

KoreanBeautyNL -

Wauw die kleuren zien er zo mooi uit!

loes -

Wauw ziet er goed uit en wat een mooie kleuren. Ik vind zelf de lichte subtiele kleuren het mooist.
Liefs

beautifulday4makeup -

Ik denk dat je er erg mooie looks mee kunt gaan maken

manon -

Mooie look heb je er ook mee gemaakt! Ik sla deze over omdat ik al zoveel heb in deze kleuren, maar anders was dit doosje wel interresant geweest.

Suzanne -

Ik vind de kleuren zelf net te licht, had van mij nog wel een donkere kleur bij gemogen.

Lillyshuid -

Mooie leuk heb je gemaakt! Leuk artikel.

Mandy -

Leuk artikel! Ik heb m ook en hij valt idd niet erg tegen. Toch ben ik er niet helemaal weg van. Ik heb m een paar keer gebruikt en de kleuren liggen idd erg dicht bij elkaar dus op mijn ogen vind ik het een beetje meh allemaal. Ik heb al zoveel oogschaduw in deze tinten (en van betere kwaliteit) heb dus dit paletje valt een beetje weg in mijn collectie. Ik ga m denk ik aan een nichtje geven, zij zal het vast heel mooi vinden, ik denk dat als je van rustige basis looks houdt en nog niet zoveel makeup hebt dit een hele goeie is! Ik ben gewoon teveel verwent 😉

thebeautyblognl -

Dat ziet er super mooi uit!

Charile -

ziet er mooi uit :)

Akosua -

Dit palette valt me op basis van de swatches erg mee. Iets meer kleurverschil was wel leuk geweest, dan kon je iets meer diepte in de ooglook creëren.

Liset - Beautydagboek -

Een verrassend leuk palette! Ik heb de laatste tijd niet meer zoveel vertrouwend in de Catrice palettes door de tegenvallende kwaliteit, maar dit is prima!

Rosa -

Ik heb het palette ook, en hij is idd heel fijn! Alleen die taupe kleur was bij mij echt heel slecht gepigmenteert :(. Die look van jou is echt heel erg mooi Willemijn!! Ga ik vandaag ook proberen ;).

Natascha -

Leuk dat Essence toch zulke mooie en betaalbare palette in haar assortiment heeft. Voor mij heeft het niet heel veel toegevoegde waarde omdat ik hem vind lijken op de oude nude palettes die ik al heb. Voor wie nog weinig nude palettes heeft is dit denk ik een hele goede tip!

Iris | Todayslipstick -

Mooie look, lijkt me een fijn palette!
Liefs, Iris

Femke -

Verrassend mooi palette. Ik had er eigenlijk niet zo veel van verwacht, maar voor die prijs vind ik hem mooi!

Nicole -

Zeker vergeleken met het absolute rose palette vind ik deze echt geweldig!

Anniek -

Ziet er goed uit zeg! Tof dat dit budgetpaletje ook matte kleuren bevat, die ook echt goed gepigmenteerd zijn. Daar gaat het vaak fout. Wat ik nog wel fijn zou vinden om erbij te hebben, is een wat donkerdere bruine kleur, zodat je iets meer diepte aan kan brengen. Maar over all, mooi paletje!

Eline -

Ziet er erg goed en mooi uit, fris en natuurlijk!

Reageer ook