W7 Lip Paint Review

Een paar jaar gelden bracht OCC de ‘Lip Tars’ uit. Vloeibare lipproducten met de dekking en pigmentatie van een lipstick en de glans van een lipgloss. Inmiddels zijn er vele budgetvarianten op de markt gebracht. Waaronder de W7 Lip Paint.

W7 kennen we vooral als maker van de ‘namaak’/dupe paletten van Urban Decay. De paletten zijn bijna precies hetzelfde maar kun je voor veel minder scoren. Zouden deze Lip Paints een dupe zijn van de OCC Lip Tars?

De W7 Lip Paint is dus een soort kruising tussen een lipstick en een lipgloss. Je zou het ook wel onder de ‘lip lacquers’ kunnen scharen. Het product zit in een tube en bevat 12 gram aan product. De Lip Paint kost €3,50 per stuk.

Er zijn 5 kleurtjes verkrijgbaar:

  • Girlie – Felroze koele ondertoon
  • Lady Luck – een koele roze kleur, met een paarse ondertoon
  • Naughty – donkerrood
  • Perfection – Knal- knálroze
  • Queen Of Hearts* – felroze die soms neigt naar rood

* Mist als enige kleurtje in deze review. Kleuromschrijving is gebaseerd op een kijkje naar swatches op Google

Naughty – Perfection – Lady Luck – Girlie

Op de arm swatches lijken Perfection en Girlie best wel op elkaar. In het echt is Perfection nog iets meer neon en een tikkie warmer. Maar alsnog liggen ze vrij dicht bij elkaar.

Lady Luck

Lady Luck is een spannend kleurtje. Het is namelijk zo’n lichte (maar wel felle) roze kleur met een paarsige ondertoon. Ik vind hem wel vet staan. Wel moest ik 2 laagjes van het product aanbrengen om de kleur mooi egaal te krijgen.

Girlie

Hier zie je Girlie. Als je hem zometeen met Perfection vergelijkt zie je dat deze iets minder knalt en iets koeler is. Deze Lip Paint dekte in één laagje.

Perfection

Hier is Perfection! Een behoorlijke knaller zoals je ziet! Op de lipswatch lijkt hij iets koeler van kleur, de full face swatchs is wat representatiever. Hij neigt namelijk eerder een beetje naar een warme felroze dan naar een echte koele felroze kleur. Ook deze kleur dekte in één laagje.

Naughty

Naughty is een donkerroze kleur, neutraal van ondertoon (niet overwegend koel of warm). Deze swatch is zo’n 15 minuten na het aanbrengen gemaakt en dat zie je goed terug. Maar daar zometeen onder het kopje Kwaliteit meer over.

Kwaliteit

Het aanbrengen van de Lip Paints doe ik het liefst met een lippenseeltje. Zo werk je namelijk veel preciezer. Het tubetje heeft wel een schuin afgesneden puntje, maar je duwt er eigenlijk veel te snel veel te veel product uit waardoor het een knoeiboel wordt. Secuur werkje wat betreft aanbrengen dus.

Zoals je al bij Naughty kon zien gaan de Lip Paints bij mij helaas in de lijntjes van mijn lippen kruipen. Nu heb ik dit helaas ook bij de OCC Lip Tars, maar bij de Lip Paints gebeurt het nog net even iets sneller. Dit komt omdat ze wat dunner zijn qua formule. Nu is dit voor mij direct de reden dat ik ze niet meer zal gebruiken. Het is namelijk geen gezicht, van de ‘bloedende’ lippen. Maar ik weet dat er ook mensen zijn die hier helemaal geen last van hebben bij dit soort producten, dus ben jij zo’n iemand, dan is dit product nog niet afgeschreven voor jou. 😉

De houdbaarheid viel me niet tegen. Na een flinke lunch en twee koppen thee zat er nog steeds wat kleur op. Even bijwerken was toen wel nodig, maar alsnog, niet slecht. Zeker niet voor een product van €3,50.

De geur van de Lip Paints is trouwens nagenoeg hetzelfde als de geur van de OCC Lip Tars: mint. Dit moet je lekker vinden, van mij hoeft het persoonlijk niet zo.

Als laatste voelt de Lip Paint heel zacht aan op je lippen. Het is niet zo plakkerig als een gloss. Het hoofdbestanddeel is Castor olie (plantaardig), vandaar dat het zo lekker zacht aanvoelt op je lippen. Het droogt je lippen ook niet uit. Pluspunt!

Conclusie

Ik vind een conclusie vormen over een product waar ik sowieso al niet zo veel mee heb (vloeibare lipsticks en lipgloss in het algemeen), moeilijk. Maar… Zoals een goede beautyblogger betaamt zal ik proberen objectief te blijven. 😉

De kwaliteit is zeker niet slecht. Sterker nog, de pigmentatie is top, de houdbaarheid viel me niet tegen en voor €3,50 krijg je ook nog eens heel veel product. De kleurtjes vind ik leuk, maar ik had ook nog wel graag een leuk koraalkleurtje of zoiets gezien.

Heb je echter snel last van bloedende lipsticks/lipglossjes, dan moet je dit product zeker laten staan. Het feit dat ik er last van heb, ligt deels aan W7 maar ook deels aan mijn lippen. Ik heb er namelijk vaker last van. Heb jij hier nou nooit last van, dan zou je het zeker eens kunnen proberen.

Voor €3,50 kun je je er in elk geval geen buil aan vallen en zou je eens een gokje kunnen wagen. Misschien bevallen ze je goed!

W7 is onder andere verkrijgbaar bij de DA, Mooi Parfumerie, Op=Op en online via www.w7cosmetica.nl.

Heb jij dit product al eens geprobeerd?

31 reacties

Suzanne -

Ik heb ze zelf ook, toevallig gisteren over geschreven en een leuk product.

Marleen -

Leuk artikel! Ik ga ze denk ik ook maar eens uitproberen!

Amber -

Leukk! W7 is ook gewoon te koop bij de big bizar :) daar heb ik ook de kleine palletjes gehaalt en ook deze lip producten

suus -

Vind dit maar niks allemaal. Kleuren en substantie zijn niet mijn ding.

Paola -

Wat een leuke kleuren! Jammer dat ze zo’n bloedend effect geven. Helaas heb ik dat wel vaker met dit soort producten. De Poutpaints van Sleek doen het bij mij ook!

Andréa -

Ziet er leuk uit, maar de kleuren zijn niet helemaal mijn ding. Naughty staat je goed! Jammer dat het uitloopt :(
x

Laura - Dagelijkse hap -

Wauw, die kleuren zijn echt super gepigmenteerd! Jammer dat ze gaan “bloeden”, ik vind dat zelf zo irritant als dat gebeurd :(

Kiss & Make-up -

Qua kleur vind ik Girlie en Naughty de leukste.

Mariëlle -

Ik vind de kleuren wel erg leuk, maar of ik het zelf ook ga proberen…

Saraya -

mooie kleuren, heb er zelf 1 gehad maar ik vind ze moeilijk aanbrengen :)
X

Amelie -

Lady Luck laat je een stuk bruiner lijken!

Lindsey Beljaars -

Ik heb ook niets met vloeibare lipsticks.. Deze zal ik dan ook niet snel aan mijn stash toevoegen.

Fashion meets Beauty -

Leuke producten maar niet helemaal mijn ding!

Nicole -

Ze zien er wel goed uit! Vooral de laatste kleur vind ik mooi maar toch lijkt het me niet zo handig dat ze in tubetjes zitten. Dat lijkt me niet heel fijn aanbrengen.

Akosua -

Ik houd ook meer van lipsticks dan gloss. Geef mij maar een liquid lipstick die een matte finish heeft, dan ben ik echt blij. Dit sla ik even over.

Deborah -

Jammer dat ze uitlopen – zouden ze beter blijven zitten met zo’n kleurloze lipliner denk je?

Maaike -

Wel fijn dat ze zo’n mega pigmentatie hebben, maar ik vind ze toch iets te fel voor mij :)

Sofie Katelijne -

wat mooi! zelf ben ik niet al te gek op lipgloss dus deze laat ik aan mij voorbijgaan :)

Kirsten -

Ze zien er wel mooi uit als je van zo’n substantie houdt ;D!

Kim -

Prachtige kleurtjes!

Lillyshuid -

Voor maar 3,50 vind ik het leuke producten! De kleuren staan je echt goed!

Svenja -

Ik vind de kleuren stuk voor stuk ontzettend mooi en helemaal perfect voor de zomer. Wat jammer dat ze bij jou uitlopen, dat is toch wel een nadeel, ontzettend jammer want ik was bij het zien van de mooie felle kleurtjes meteen helemaal enthousiast!

Femke -

Ik vind de glossjes erg mooi, alleen ben ik niet echt een glossmeisje…tegenwoordig gaat mijn voorkeur uit naar lipsticks en heb ik vrijwel geen lipgloss meer.. Tien jaar geleden had ik deze zeker aangeschaft!

manon -

Mooie kleurtjes zeg! Voor 3,50 kan ik het altijd proberen :).

beautifulday4makeup -

Ik werd erg aangenaam verrast door de pigmentatie :) Mooi zeg!

Iris | Todayslipstick -

Wauw, de pigmentatie ziet er goed uit! Ik zou liever voor een lip paint gaan die minder vloeibaar is, dit lijkt me fijner werken.
Liefs, Iris

Margot -

Hmm, ik geloof dat ik wat minder glanzende lippen toch mooier vind. Wel leuke kleurtjes!

Syl -

Balen. Op het eerste gezicht vind ik ze wel mooi, maar dat ze in de lijntjes trekken houd mij tegen voor aankoop.

Marijke - de beste versie van jezelf -

De kleurtjes zijn erg mooi en de prijs zacht. Jammer dat ze uitlopen, dat is echt een no-go!

Ceetje -

Ik verwachte eigenlijk dat ze zo je lippen af zouden glijden, maar dat valt dan nog steeds wel mee. Ik geloof dat we op dezelfde lijn zitten qua lipsticks dus dit soort os ook niet echt iets voor mijn. Heb nu zoiets van Sleek, maar kan er niet aan wennen.

heidi -

Zijn echt super mooie kleurtjes.

Reageer ook