Mijn kledingsmaak

Net zoals met make-up maak je soms in de loop der jaren ook een evolutie door op het gebied van kleding. Als ik kijk naar wat ik een aantal jaar geleden aan had, vind ik dat helemaal niet mooi. Maar de Martine van toen vond het misschien wel niet mooi wat ik nu draag. Dit is mijn kledingsmaak op dit moment.

Kleding is iets heel persoonlijks. Sommigen vinden al snel een bepaalde stijl en blijven daar bij maar andere mensen vinden het juist leuk om steeds weer andere dingen uit te proberen. Ik denk dat ik bij die laatste categorie hoor. Ik vind veel dingen wel leuk, maar veel dingen zijn ook niet geschikt voor mijn figuur. Zo vind ik croptops best leuk net als lange rokken tot aan je enkels, maar zelf vind ik dat het het mooist staat als je lang en slank bent – zoals met bijna alle kleding. Ik ben nog geen croptop tegen gekomen die ook mooi staat bij mijn figuur en daarnaast voel ik me soms ook wat ‘te oud’ voor zoiets. Het is namelijk gewoon een naveltruitje, net zoals in de jaren negentig. In Noorwegen zag ik er heel veel meiden mee lopen, maar die waren niet ouder dan twintig.

Wat ik nog steeds doe: aparte combinaties uitproberen! Ik draag net als vroeger vaak wat ik zelf leuk vind en daar komen vaak gemengde reacties op wat ik altijd interessant vind!

Ik vind veel verschillende dingen leuk en als je mij vraagt naar wat voor stijl ik heb, vind ik dat lastig te beantwoorden. Het is voor mij hetzelfde als dat iemand vraagt: ‘wat is jouw signature make-up look?‘ Net als met kleding kan ik daar niet een heel simpel antwoord op geven. Stijl is zo persoonlijk en het hangt denk ik ook af wat voor figuur je hebt. Bij sommige vrouwen staan veel dingen die ik leuk vind nu eenmaal mooier omdat ze slanker zijn, anderzijds zijn zij misschien weer jaloers op mijn bos hout voor de deur. Hoewel ik wel rekening hou met mijn smaak in combinatie met mijn figuur, trek ik juist ook wel dingen aan die niet altijd mijn figuur flatteren of me juist een dikkere kont geven. Waarom? Gewoon, omdat ik het leuk vind en niet altijd zin heb om rekening te houden met mijn curves. Maar niet met alle kledingstukken doe ik dat. Zo vind ik baggy laaghangende spijkerbroeken best wel leuk, maar als je klein bent vind ik het vaak niet mooi staan en daarom koop ik ze niet (meer).

Dit droeg ik een aantal jaar geleden maar zou ik nu nooit meer dragen, die laarsjes ook in combinatie met dat truitje: brrr. Zo’n truitje zou ik wel dragen om te sporten of naar een festival maar zo in het dagelijks leven? Nee dat is niks meer voor mij.

Waar hou ik van? Ik hou van stoer en edgy, ik hou van tuttig/netjes gekleed maar ik ben vooral gek op de mix van deze twee. Ik hou ook wel van sexy en elegant maar het moet niet té worden, zo hou ik niet van een heel diep decolleté.

Focussen op een ding: het printje

Waar ik niet meer zo veel van hou in tegenstelling tot vroeger zijn teveel tierelantijnen op mijn kleding. Vroeger kon het me niet gek genoeg: glitters, pailletten, studs, felle opvallende sieraden, het kon niet op. In de loop der jaren is dit echt veranderd, want nu vind ik het helemaal niet meer zo mooi. Daarnaast vond ik het altijd leuk om én én te doen en niet óf óf. Ik trek zeker nog wel eens iets met glitters aan, maar ik zou nooit meer én glitterschoenen én een glitterjasje én een grove glitterketting dragen omdat ik in de loop der jaren meer ben gaan kijken naar waar ik de focus op wil leggen in mijn outfit. Vroeger matchte ik het liefst alles en hoewel ik dat nog steeds leuk vind, hoef ik niet perse meer een blauwe ketting te dragen die exact de kleur van mijn trui of schoenen heeft.

Nee, sieraden en schoenen matchen doe ik niet meer!

Ik draag eigenlijk vrijwel geen gekleurde sieraden meer, voornamelijk draag ik roségouden sieraden. Daar ben ik gek op en heel af en toe draag ik nog wel eens zilveren sieraden. Als het daar op aan komt, ben ik nog steeds een ekster maar wel meer een subtiele ekster in plaats van grote glimmende stenen zoals vroeger.

Ik ben ook gek op stoere/casual outfits met net wat extra’s zoals een mooi jasje!

Ik denk dat de grootste verandering is dat ik er vroeger meer casual bij liep en nu veel meer gekleed. Ik denk meer na over mijn outfits en vroeger kon het me weinig schelen en had ik er geen zin in om er over na te denken. Ik trok gewoon wat uit de kast. Simpel met een spijkerbroek, een lang shirt met een t-shirt er over (what was I thinking) en bijzondere schoenen. Dat heb ik altijd wel gehouden, ik ben gek op opvallende schoenen en hakken! Hoewel ik vroeger meer hakken droeg. Dat komt omdat ik ontdekte dat er ook best veel leuke platte schoenen bestaan. Maar dat neemt niet weg dat ik me wel veel vrouwelijker voel met een stel mooie hakken.

Hahahahaha, oh Martien…wat erg :’D!

Dingen die ik nooit zou dragen zijn:

 • een strakke coltrui: ik erger me dood aan de col en ik vind als je grote borsten hebt dat dit niet veel goeds doet…of juist teveel goeds! 😉 En een coltrui laat mijn hoofd dik lijken. Brrr nee!
 • een tuinbroek: als kind veel gedragen maar nu associeer ik het met geile boerenmeiden die een auto wassen á la Jessica Simpson. Geen flauw benul waarom, maar het beeld krijg ik niet uit mijn hoofd als ik een tuinbroek of tuinrok zie. Hoewel ik het bij sommige meiden wel stoer vind staan, toch is het niks voor mij.
 • een croptop: wellicht de goede nog niet tegengekomen maar voor mijn figuur doet het weinig.
 • oké oké, ja ook ik had ooit een witte legging aan destijds maar dankzij jullie zal ik het nooooooit meer doen!

https://www.youtube.com/watch?v=kAKj04xNwyY

Waar ben ik fan van?

 • Ik hou van alles wat de nadruk legt op mijn taille: korte kokerrokken, wijd uitlopende rokken, peplumjurken!
 • Ik ben altijd gek geweest op jumpsuits, maar door mijn lengte zag het er nooit uit. Daarom ben ik nu zo blij met al die leuke zomerse playsuits!
 • Mijn brede tailleriem van Vanilia is nog steeds een schot in de roos, ik hou van dat ding!
 • Een strakke zwarte of grijze skinny, past overal onder!
 • Nudekleurige hakken, stoere grove laarsjes of bijzondere schoenen zoals Charlotte Olympia
 • Vroeger haatte ik printjes, maar nu kan ik juist geen genoeg krijgen van leuke prints!
 • Leren jasjes, je kunt er nooit genoeg hebben! Ik heb een zwarte, pastelgele, donkergroene en bordeauxrode en draag ze met heel veel plezier.

This is how I like it: stoer en tuttig gecombineerd!

Het is grappig en bijzonder hoe je stijl in de loop der jaren kan veranderen. Ik ben benieuwd hoe ik over tien jaar weer terug kijk op dingen die ik nu draag. Misschien vind ik het wel vreselijk, maar wat telt is dat ik me er nu fijn bij voel om het te dragen. Net zoals ik me er toen destijds ook fijn bij voelde om lekker een witte legging aan te trekken of een t-shirt over een lang shirt. Smaak blijft immers persoonlijk 😉

Wat voor dingen droeg jij vroeger die je nu absoluut nooit meer zou dragen? Wat is jouw stijl?

62 reacties

katrien -

Leuk artikel! Die evolutie hoort bij het ouder worden denk ik. Ik heb ook een soortgelijke evolutie doorgemaakt. Hoewel.. een witte legging zag je me nooit dragen haha! En ik vind cropped tops ook leuk, maar voel me er toch de oud voor hoewel ik het figuur er wel voor heb. Misschien wel op reis als het zeer warm is, maar dat is zonde om het enkel voor op reis te kopen 😉

beautifulday4makeup -

Ik het leuk om de evolutie in je stijl te zien. Je hebt zo’n mooie stijl

Nienke -

Oh meid, wat ben jij toch een ontzettend mooie vrouw :-) En stijl komt met de jaren, toch? Is bij mij ook zo (en misschien denk ik over tien jaar wel weer ‘hoe durfde ik zo over straat’. Haha. Is ook een beetje afhankelijk van de mode).

Martine -

Ah thanks voor het lieve compliment, makes me blush! Over 10 jaar schrijf ik weer een update haha!

Mireille -

Mijn smaak is het niet wat je draagt. Maar ik heb wel veel waardering voor je haast on-nederlandse, vrouwelijke en tot in de puntjes verzorgde stijl die erg origineel is. Zelf ben ik een ramp in kleding en draag het liefst een skinny met allstars. Ik wil toch proberen om me wat volwassener te kleden, maar dat lukt nog niet zo.

Mirjen -

vroeger matchte ik altijd mijn kleding en nagellak haha XD Maar nu maakt het me helemaal niks uit. Nu draag ik voor al gewoon een spijkerbroek of short in combinatie met een simpel t-shirtje of hempje. Gewoon lekker simpel is mijn kleding stijl nu meer 😛 Met af en toe een jurkje aan of een rokje met en blousje d’r op.

Jennifer -

Ik vind het altijd geweldig om te zien als vrouwen zich anders durven te kleden. Out of the box maar toch zichzelf. En dat maakt niet uit of ik het persoonlijk mooi vind of niet.

Zelf werk ik in een kledingwinkel en zoveel vrouwen weten (of durven) niet wat ze willen. Niks is zo mooi om iemand te helpen om een stapje verder te gaan en blij te maken met iets nieuws. Niet dat ik elke trend op de voet volg, alleen dat wat ik leuk vind. En ik ben nog al kieskeurig 😉 Wel word je een stuk bewuster van hoe je je kleed als je in een winkel staat. Een off day in een slobber trui zit er niet in.

Margriet -

Ik vind dat jurken en rokken jou mooi staan (vooral diegene die je liet zien in je favoriete kledingstukkenartikel/video).
Leuk hoe kledingstijlen van mensen kunnen veranderen, zelf heb ik dat ook sinds een paar jaar! :)

Bianca -

Kleding is bij iedereen anders qua smaak en met elke leeftijd heb je een andere keuze wat je mooier vind en graag draag. Ik vind persoonlijk die laatste outfit je echt onwijs goed staan! x

Kelsey -

Mooie verandering! Ik was de croptop trend beu, veel te kort! Maar nu heb ik een mooie lange swingrok die ik op mijn taille draag, en dan passen croptops opeens prima! Hoef je geen shirt in je rok te stoppen :) Nu kan ik de trend beter waarderen.

Madelon -

Leuk verandering! Vind jou stijltje ook super leuk en goed dat je gewoon lak hebt aan wat andere denken. (Zou willen dat ik dat kon)
Merk dat mijn stijl ook veranderd van heenweg kloppend naar wat stoerder en losser alleen jammer dat je daar als je zwanger bent niet zoveel mee kunt dus dat doen we na oktober!

Mirjam -

Wat leuk om de verandering te zien! Ik merk zelf dat ik een beetje in een kleding crisis zit.. Wat ik in mijn kast heb hangen vind ik niet meer leuk, of het past niet meer.. Maar als ik in de winkels loop, weet ik ook niet wat ik wel leuk vind! Zo lastig! :(

Martine -

Ah dat is lastig inderdaad, op zich ook wel leuk en spannend: je bent op zoek naar een nieuwe ik 😉 Misschien moet je eens bedenken waar je van houdt of wat je aanspreekt als je wat stijlen op een rij zet: sexy, trendy, sportief, casual, vrouwelijk, baggy, stoer, fel, naturel enzovoort. Wellicht dat dit een beter beeld vormt wat voor kleding bij jou (karakter) zou passen. En heel af en toe pas ik wel eens iets wat ik totaal nooit aan zou trekken (omdat ik het op het eerste gezicht lelijk vind, bijvoorbeeld mijn glitter loafers) en dan blijkt het vaak leuker dan ik dacht!

Laura -

Ik vind je stijl echt mooi! Ik stond afgelopen vrijdag bij Vanilia te passen en ik hoorde jullie kletsen! Ik wilde zo graag hoi zeggen maar kwam net make-uploos van de sportschool en zag er behoorlijk verwilderd uit :’) ik heb wel even gespiekt en ik vond het erg leuk om te zien hoe jullie elkaar adviseren wat kleding betreft! Misschien willen jullie een keer een shopping meet en greet organiseren?
Xxx

Martine -

Nouuu zeg, je had ff hoi moeten zeggen joh! Dat vinden we hartstikke leuk en wat maakt het uit hoe je er uit ziet? Shoppen met bezoekers lijkt me leuk, maar dat is zó lastig. Dat merken we ook meestal bij de Meet & Shop, je kunt niet met zijn allen wachten op een paar personen want dat duurt te lang en het moet voor iedereen leuk blijven natuurlijk. Dat zou je bijna kleinschalig moeten doen (max 3 pers?) en dan van tevoren duidelijk afspreken welke winkels het gaan worden ofzo? Het idee is wel leuk!

Nienke -

Leuk om dat zo eens terug te zien! Vind je die laatste outfit erg leuk staan!

Heleen Schrijvershof -

Heel erg grappig om die oude outfits terug te zien. En wat een mooie video hebben jullie gemaakt zeg!

Danielle -

Leuke foto’s! Het valt mij op dat ik qua stijl helemaal niet op die van jou lijk maar het wel ontzettend kan waarderen! Ik vind je outfits van de laatste tijd vaak prachtig! De wat klassiekere outfits vind ik je flatteren. Die laatste foto bijvoorbeeld, echt prachtig!

Mijn eigen stijl? Ik ben nog zoekende maar het is redelijk sportief met een vrouwelijke touch.

Tamara -

Leuk artikel! Echt leuk hoe je kan zien dat je in de loop van de jaren veranderd van stijl en smaak! Dat merk ik zelf ook nu ik 3 vuilniszakken de deur uit heb gedaan! Handige tips ook want ik heb een beetje het zelfde figuur

Miriam -

Wat leuk om te zien zeg, dat het zo kan veranderen ook! Vroeger droeg ik veel meer spijkerbroeken en stoerdere truitjes/shirts. Nu is het allemaal was meer chique icm stoer. Ik vind het ook leuk om te combineren: spijkerbroek met hakjes of juist chique kleding met sneakers eronder. Maar over het algemeen toch net iets meer stoer/casual dan chique. Al vind ik alles leuk eigenlijk XD

Maartje -

Grappig dat je een croptop en lange rok in één zin benoemd als kledingstukken die je niet geschikt zou vinden voor jouw bouw / leeftijd. Heb je er al eens aan gedacht om ze juist eens samen aan te proberen? Ik ben zelf 26 en nogal klein en breed, maar vorige week (met dat bloedhete weer) moest ik uit enige noodzaak been-bedekkende kleding aan. Dus besloot de combinatie van een lange (vloerlengte) zandkleurige rok aan te doen. Opgetrokken tot de taille (boezem kon ook nog, maar in ieder geval net ver genoeg om geen bloot vel te zien) en daarop dan een zwarte croptop met gehaakte lage achterkant. Daarop droeg ik een taupe kleurige strandhoed en daaronder een paar sandalen. Ik heb in hele lange tijd niet zo veel complimentjes ontvangen over mijn outfit! Dus probeer het eens, zou ik zeggen. 😉

Dionne -

Wat ontzettend leuk en grappig om te lezen!

Hannah -

Wat een leuk artikel! Echt leuk om te zien hoe je stijl is veranderd. De make-up look die je hebt op de foto met het grijze jasje is echt prachtig.
Ik snap wat je bedoelt met de crop tops. Ik ben zelf klein en best slank, dus in principe zou het kunnen, maar ik zou nooit een crop top dragen, omdat ik me er gewoon te oud voor voel! Dus die laat ik maar hangen voor de 16-jarigen die zich er wel fijn in voelen 😉
Zelf heb ik al een paar jaar dezelfde stijl (romantisch en vrouwelijk met veel lichte/pastelkleuren), maar ik ben me wel wat meer volwassener gaan kleden de laatste paar jaren. Ik vind het tegenwoordig ook heel fijn om gewoon een simpel bloesje of t-shirtje aan te trekken (ik heb het idee dat Willemijn mijn stijl een beetje heeft beïnvloed, haha!).

suus -

Leuk artikel dit!
Vind jouw kledingstijl leuk om te zien! Interessant, prikkelend en past goed bij je. Vind ik leuk, als iedereen hetzelfde erbij zou lopen zou het maar saai zijn. Die outfit met het lichtroze shirt en strakke bloemenprint jurkje vind ik het leukst, die is ook mijn stijl. Ik ben gek op (bloemen)print, en mooie kleuren. Vrouwelijk, elegant maar ‘degelijk’ (niet te bloot) zou ik mijn stijl noemen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook weleens gemakzuchtig ben qua kleding lekker een spijkerbroek,shirt en allstars.

Lindsey Beljaars -

Je stijl is inderdaad heel erg veranderd. Leuk om even bij stil te staan. Je stijl van nu vind ik echt prachtig, die laatste foto’s zijn echt zo leuk!

Joanne -

Leuk om te zien dit!
Je stijl is er erg op vooruitgegaan vind ik. Ik vind je stijl sowieso erg leuk en daar hou ik ook precies van. Ik noem het zelf casual chique of rock chique. Heerlijk!

Margot -

Ik vind dat je een hele leuke stijl hebt! IK ben zelf nog een beetje aan het zoeken de laatste jaren.

Maaike -

Ik kan elke woord wat je hier verteld onderschrijven. Ik experimenteer ook graag met mijn kleding en ben klein en curvy. Tuurlijk sla ik de plank af en toe volledig mis, maar ik wil gewoon graag dingen uit proberen. Zo draag ik graag skater jurken: die leggen automatisch het accent in je taille en je hebt ze in zo veel soorten en maten dat je altijd kan blijven variëren.

Laurina -

Jeetje.. Mijn stijl beschrijven.. Ik vind dat zo lastig! Mijn stijl verandert nog heel veel, en ik heb eigenlijk elk jaar wel dat ik veel kledingstukken weggooi omdat ik ze niet meer bij me vind passen. Nu ik wat volwassener word ben ik erachter gekomen dat ik veel meer in outfits denk. Als ik bijvoorbeeld iets koop bedenk ik ook gelijk waar ik het bij aankan. Mijn stijl varieert nogal, soms ben ik extreem casual en soms juist erg classy… Lastig!

Loes -

Wauw die laatste outfit is mooi. Waar zijn die schoenen van?

Martine -

Van Invito!

Moira -

Nadat ik inmiddels 53 kilo ben afgevallen van een maat 56 nu maat 42 ben ik echt zoekend aan wat me staat. In je hoofd blijf je vasthouden aan je grotere maat en daardoor voel ik me wat verloren. Maar leuk om het verschil te zien.

Tamara Mare -

Je draagt altijd veel rokjes en dat zou ik ook wel willen. Het is ook veel flatterender voor mijn figuur. Ik heb alleen altijd last van schurende bovenbenen (ligt aan mijn bouw, niet aan mijn gewicht). Dan moet er weer een broekje onder en daar heb ik een hekel aan. Ook weet ik nooit wat voor schoenen ik eronder moet dragen (kan door een versleten knie geen hakken dragen). Hier baal ik altijd zo van :(

Kelsey -

Ik heb laatst bandelettes gekocht, dat zijn banden die je om je bovenbeen kunt doen. Zelfs met het warme, plakkerige weer van laatst bleven ze goed zitten. Ik vond ze wel prijzig (was 20 euro kwijt incl. verzendkosten – komt uit de VS) maar vind het wel waard. Ik zou het namelijk ook uitgegeven hebben aan een broekje.

Evelien -

Leuk om te zien. Ik vind de kledingstijl die je nu hebt erg goed bij je passen. Vrouwelijk, maar toch met een stoer randje. De laatste outfit en de outfit met de rok met het printje vind ik erg leuk!

Femke -

Oh my, ik heb zó ontzettend veel dingen gedragen in mijn leven die ik nu nooit meer zou dragen..Maar van de andere kant, wie weet komen de dingen die ik nu niet leuk vind ooit weer in de mode en dan zal ik ze vast ook weer gaan dragen haha! Want hoewel ik me nu niet voor kan stellen dat hetgeen ik nu draag ooit uit de mode raakt, dit gaat sowieso gebeuren :-)!

Puck -

Wat een leuk artikel Martine! Ik vind dat je er altijd leuk uitziet. Mijn stijl is ook wel veranderd in de zin van dat ik nu meer “schijt” heb. Ik ben vaker wat stoerder gekleed, maar maak eens in de zoveel tijd een uitzondering voor een jurkje (met stoere hakken)! Happy Sunday :-)

Nynke -

Leuk om te zien, je stijl is echt meer volwassen geworden vind ik!
Naar mijn smaak soms een tikkeltje te chique voor zomaar, maar het stoere kantje kan ik dan wel weer waarderen :)

Hester -

Je outfits hebben voor mij bijna nooit een ‘dat zou ik ook zo kunnen dragen!’-gevoel, maar dat is ook wel logisch gezien ons leeftijdsverschil. Ik vind wel dat je je erg mooi kleedt (op wat aparte combinaties die niet helemaal mijn ding zijn na, maar de poging kan ik dan alsnog waarderen) en ook naar je persoonlijkheid, het past bij je. Mijn stijl is ook veel minder schreeuwerig geworden, maar ik zou er echt wel even over na moeten denken als ik ‘m zou willen beschrijven! Wel een goede eigenlijk…

Suzanne -

Leuk om te zien, ook de outfit van tijden terug. Zelf heb ik dat ook echt; hoe kon ik dat toen dragen.

P. -

Haha wat een leuk artikel! Grappig om te zien hoe je stijl is veranderd. Ik houd ook erg van de combinatie lieflijk en stoer, dus vind je kledingstijl van nu erg leuk. Je haar zit trouwens ook altijd zo mooi! Ik ben t er helemaal mee eens dat iedereen moet dragen waar ze zich fijn bij voelen. Komt er ook zo’n artikel van Willemijn? :)

Nicole -

Wat grappig om het zo door de jaren heen te zien. Ik vind je stijl erg tof!

Charile -

Super leuk om te zien! Hopelijk maakt Willemijn ook dit artikel :)

Sandra -

Je hebt echt een geweldige kledingstijl, vooral de laatste outfit vind ik echt geweldig!

manon -

Heel erg leuk om outfits terug te zien! Jou laatste outfit is echt prachtig! Eerder kocht ik altijd veel goedkope kleding, maar de laatste 3 jaar kijk ik veel meer naar kwaliteit. Heel vaak koop ik nu kleding bij de Steps weg voor nu is dat helemaal mijn smaak!

Anoniem -

Goed uitgebreid artikel! Fijn dat je draagt waar je je goed bij voelt en waarvan je ook weet dat het je juist goed doet (lees: croptopverhaal). Ik moest erg lachen om de foto met het witte rokje ;-). Je kledingstijl wordt steeds leuker. De laatste outfit vind ik te gek! Wat mij wel opvalt, is dat je vaak panty’s aan hebt. Die benen zijn prachtig laat ze zien! Het maakt de outfit ook een stuk mooier en je benen lijken langer. Ik merk dat veel Nederlandse vrouwen hier veel moeite mee hebben. Maar écht ladies het is zoveel mooier!

Martine -

Dankje!! De laatste foto was in februari geschoten dus het was behoorlijk koud (vooral dat tshirt brrr) maar als ik blote benen kan laten zien doe ik dat zeker – dat zie je ook in de video: daar was het mooi weer haha!

Kiss & Make-up -

Kijk, daar hou ik dus ook van, stoer en girly tegelijk!

Maaike -

Een ding wat me door die foto’s opvalt is dat je haar op alle foto’s geweldig is. Dat hele blonde staat je ook heel goed (op die foto met dat gele shirt). Jouw haar glanst altijd zo mooi, hoe je dat doet is mij echt een raadsel! Maar wat ik bedoel te zeggen is dus: je gezicht (wat heel mooi is) + je kapsel + uitstraling is wat mij betreft veel mooier dan alle kleding die je aanhebt, of die kleding nou ‘in’ is of niet.

Martine -

Ah wat een lief compliment! Dankjewel! Ik denk dat ik het van mams geërfd heb, die heeft ook mooi glanzend haar! En ondanks het verven behoudt mijn haar wel die glans dus gewoon geluk in mijn geval!

Loes -

Ik vind die laatste foto echt fantastisch, wauw wat een leuke outfit!

Iris | Todayslipstick -

Gelukkig ben je van de witte legging afgestapt, ik vind jouw stijl echt heel leuk! Vooral de rok met print staat je prachtig!
Liefs, Iris

Elize | girlonthewhitebike -

Wauw! Heel erg gaaf!!:) leuk artikel en leuk om te zien hoe je veranderd bent in de kleding stijl!

Silkeblogs -

Ik vind de rok op de laatste foto echt supermooi! Hij is zo stijlvol en staat je echt heel erg mooi!

Danielle -

Ik heb eindelijk de leeftijd bereikt om de kleding met stijl te kunnen dragen die ik eigenlijk altijd wel het mooiste heb gevonden. Ik heb altijd al volwassen willen zijn, op alle fronten eigenlijk wel, maar voornamelijk qua kleding. En nu ik de 30 nader, kijk ik daar niet anders tegenaan, zoals veel volwassenen destijds voorspelden. Ik weet nog goed dat ik op mijn 14e graag een colbertje aan wilde met kerst. Mijn moeder stond het heel elegant, terwijl het 2 maten te grote jasje er bij mij er vrij belachelijk uit zag bij mijn voor de rest vrij jeugdige outfit, en plat aan alle kanten, 50 kilo. Je kunt dus wel zeggen dat ik met de jaren letterlijk en figuurlijk in mijn eigen kledingsmaak ben gegroeid. Nu ben ik juist wat voller, en let ik, net als jou, wel op wat ik aan trek. Ik vind dat ook vollere vrouwen zich goed mooi, netjes en zelfs sexy kunnen kleden. Daar ben jij een voorbeeld van, Martine! En dat inspireert andere vrouwen weer om ook met curves, leuk voor de dag te komen. :-)

Liset - Beautydagboek -

Zo leuk om jou te zien veranderen van een jonge meid in een volwassen vrouw! Je bent zo’n mooie vrouw en ik vind het prachtig om te zien dat je je classy kleedt, maar op een vrouwelijke manier, met een stoere twist :). Je kleding is erg stijlvol (maar die van Willemijn ook hoor!).

Akosua -

Smaak is echt heel persoonlijk. En iedereens kledingstijl verandert over de (jonge) jaren. Ik ben zelf nu vooral voor mooie basics aan het gaan met relatief weinig kleur met een aantal statementpieces of sieraden. En ben gelukkig geen slachtoffer meer van trends.

Benay Vaneese -

Super grappig om terug te zien. Als ik terugkijk naar mijn stijl is dat in de loop der jaren ook flink veranderd en denk ik echt, WOW! Dat ik dat ooit mooi vond haha. Ben inderdaad ook erg benieuwd over 10 jaar hoe ik dan terugkijk op mijn kleding van nu.

Paola -

Wat leuk om te zien en grappig dat je stijl zo veranderd is! Ik ben sinds een jaartje dol op blazers en jasjes! Ook ben ik meer met kleur gaan combineren. Eerder droeg ik maar twee kleuren en nu mag het wel meer zijn!

Dita -

Wat leuk om te lezen! Ik droeg vroeger veel meer sieraden, gekleurde kleding en drukke prints. Nou vind ik leuke prints nog steeds erg leuk maar het moet wel leuk gecombineerd zijn. Ik draag nu meer zwart, effen kleuren en wat ‘volwassenere’ kleding. Maar mijn smaak is heel uiteenlopend. Soms kan ik mij heerlijk voelen op hakjes, spijkerbroek en collbert met een leuk shirtje. Soms voel ik mij weer fijner in all stars met een spijkerbroek en basic shirt.

Syl -

Leuke style evolutie. Ik merk dat ik mijn stijl voor een groot deel heb aangepast voor mijn werk en leeftijd. Maar stiekem ben ik jaloers op de zesjarige meisjes die nog wel glitter sneakers met lichtjes en schattige kanten veters kunnen dragen.
Ik koop bijna nooit meer T-shirts met print, terwijl ik dat 10 jaar terug erg belangrijk vond.

Do -

Leuk om oude outfits van jou terug te zien! Ik vind vooral die stoere outfit met een net jasje erg mooi, ik denk dat ik zulke outfits jou het mooiste vind staan.

Reageer ook