Look of the Day: Norsk Dame

Ik let nooit zo expliciet op de make-up van andere dames als ik in een ander land ben. Maar toen ik in de stad Bergen was in Noorwegen kon ik er gewoon niet om heen. Deze dames hadden allemaal een hele specifieke make-up look. Ik besloot het na te maken!

De meisjes die ik zag in Bergen waren prachtig. Het hadden allemaal modellen kunnen zijn. Ze waren vrij lang, slank met lang haar en het leken allemaal wel porseleinen poppetjes door de flawless make-up die ze aangebracht hadden.

Zo viel het meteen op dat ze eigenlijk bijna geen oogschaduw gebruikten. De focus lag heel erg op strakke, bijgetekende wenkbrauwen. Ik zag ook overal in Noorwegen veel producten liggen voor de wenkbrauwen. Blijkbaar is dat een dingetje in Noorwegen.

Het enige wat opviel was het gebruik van eyeliner (zonder wing) en nepwimpers. Sommige droegen subtiele nepwimpers maar ik heb er ook genoeg gezien die zeer aanwezige nepwimpers droegen.

Om dit na te bootsen gebruikte ik als basis MAC Paint Pot Painterly. Ik wilde wel highlighter gebruiken, dus gebruikte ik onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek de mono Catrice Vanillaty Fair.

MAC Blacktrack gebruikte ik als eyeliner en als basis voor de nepwimpers. Dit zijn de Bombshell Eyelashes van Everblinks.

MAC Dirty Blonde is helaas in combinatie met mijn lichte asbruine haarkleur te warm geworden. Daarom gebruikte ik de oogschaduw Matt Hung uit het Meet Matt(e) Nude palet van The Balm.

Verder viel het me op dat de dames in Noorwegen heel goed zijn in het aanbrengen van foundation. Ik zag niemand met een te lichte of te donkere kleur rondlopen. Ze hadden allemaal een super egaal gezicht en ik kon wel zien dat ze zeker foundation gebruikten maar wel eentje die het gezicht laat stralen.

Ik gebruikte NARS Sheer Glow in de kleur Mont Blanc en de NARS Radiant Creamy Concealer in Vanilla. Ik poederde af met de stralende Essence Pure Nude Powder.

Wat me bij alle dames ook opviel, was dat ze hun jukbenen benadrukte door te contouren. En wederom zijn de dames die ik daar gezien heb echt een ster in. Het is aanwezig maar niet te heftig. Ik gebruikte om te contouren MAC Bone Beige en als blush Bobbi Brown Tawny voor die mooie glow. Omdat ik het nog net iets grauwer wilde, bracht ik lichtjes NYX Taupe aan op de appeltjes van mijn wangen.

Ze waren daarnaast niet vies van highlighter. Ik gebruikte een van mijn favoriete highlighters: MAC Soft & Gentle.

Conclusie van de Noorse make-uplook: De focus leggen ze dus vooral op de ogen met strakke wenkbrauwen en nepwimpers, ze maken gebruik van (subtiel) shapen met zowel warme als koele kleuren en verzorgden de lippen met lippenbalsem.

Twee keer heb ik felroze lippen voorbij zien komen, maar over het algemeen zie ik bijna niemand felle lipstick dragen. Het was meer een nude look met wat extra’s. Ergens vond ik het wat sober maar tegelijk ook modelwaardig. Ik moet er bij mezelf wel erg aan wennen, ik mis toch al snel een lekker fel kleurtje op de lippen.

Om het af te maken, trok ik een outfit aan die deels uit Noorwegen komt!

Dit high waisted rokje kocht ik in Noorwegen bij de Bikbok, de Bikbok is een soort Scandinavische Zara. Ik denk dat veel dames deze winkel wel leuk vinden. Dit rokje is van een hele bijzondere stijve stof, een soort scuba stof. Doordat het rokje een stijve stof heeft waaiert hij leuk uit.

Eenmaal thuis vond ik het lastig om dit rokje van Bikbok te combineren, dus ik besloot het maar naturel te houden qua kleur. Ik draag een shirt van de H&M en mijn sleehakken zijn van Loavies. Het rokje van Bikbok was trouwens in de sale, van €25 voor €11! Geen geld. Als je wilt zien wat ik nog meer gekocht heb in Noorwegen, bekijk dan zeker vandaag mijn shoplog op 2WMN.nl!

41 reacties

Miriam -

Wauw, ik vind die make-up look echt prachtig! Heel mooi glowy en ziet er heel ‘gezond’ uit ook, Leuk om te zien!

Sara -

Grappig om te lezen, want de look die je omschrijft gebruik ik dagelijks. En.. ik ben half Noors!

Tamara -

Mooie ooglook!

Kimberly -

de look heeft wel wat, alhoewel ik er toch graag een classy rode lipstick bij zou dragen haha. De outfit staat je ook heel mooi

Nicole -

Wauw wat zie je er prachtig uit! Je wimpers zien er geweldig uit zeg. Jeetje wat mooi! En de rok is ook echt geweldig.

Tine -

Love it!!!! (Zowel de make up als de outfit) <3

anna -

Dat rokje is zo leuk! En wat leuk dat je een look hebt gemaakt geïnspireerd op Noorse meiden. Ik vind het een erg mooie look!

Lien -

Martine, ik vond dit filmpje op YouTube; Ook van een beautyblogger. Deze haarkleur lijkt me zo iets voor jou.
https://www.youtube.com/channel/UCnjk78dOMbH-IMwNYLKSaqg

Kayleigh -

Zo mooi! Ik vind nadruk op de ogen altijd heel mooi bij een makeup look. De outfit staat je ook goed!

scandinavian058 -

Ik vind het erg mooi! heb alleen niet zoveel met nepwimpers. Ik zie mezelf al struggelen elke ochtend! goed nagemaakt :)

Lillyshuid -

Je ziet er mooi uit, Martine!

Léonie -

Wauw, wat een prachtige look! Toen ik nog in Zweden woonde viel het mij ook op dat ze weinig oogschaduw dragen en dat het meer om de wenkbrauwen gaat. Deze look staat jou ook prachtig!

Floortje -

Oef, Scandinaviërs zijn toch wel ongeveer de mooiste Europeanen. Wat grappig, ik wist niet dat ze zo een specifieke makeup stijl hadden! Wel een erg interessant en ‘strakke’ stijl, leuk om eens na te maken! Wat een leuk artikel :)

Elisa -

Stof is (waarschijnlijk) neopreen…

Danielleeee -

Prachtige look, ik ben alleen zelf niet zo’n fan van nepwimpers. En die rok is zo gaaf, wat een ontzettend mooie kleur !!!

Melissa -

Looks like a 100000 dollars! Haha, en dat voor 11 euro. Je rokje staat zo mooi! Ik ben verliefd op die wimpers, trouwens.

Elke -

Waarom posten jullie hier geen shoplogs meer? Gewoon kleding/make-up, geen home producten.. Mooie rok trouwens

Lisa -

Hi Martine,

Vraag me af of je dit echt droeg. De afdruk van de lijnen van je broek zitten nog in je benen?

Martine -

Haha klopt, ik had ‘s ochtends omdat het nog wat fris was een broek aan gehad en me omgekleed later op de dag!

Roswitha -

Haha, zo grappig dat je hierop let. Even teruggekeken en je hebt gelijk. Ik heb familie in Noorwegen en inderdaad de omschrijving qua make-up klopt ook voor hun. Zij komen ook uit Bergen. Vond je het niet duur duur?

Maaike -

Ik ben verliefd op je outfit, wauw! De combinatie met dat topje, de schoenen en het lichtblauwe rokje staat je gewoon erg goed. Ik wou dat ik zo creatief was met kleding :)

Lindsey Beljaars -

Leuk rokje Martine!

Miranda -

Wat een mooie look. En wat heb je een leuk rokje gekocht, staat je super!

Chinouk -

Oh, dat vind ik wel wat, die Noorweegse look. Het schijnt dat die Scandinavische dames echt gorgeous zijn! Je make-uplook vind ik zeer geslaagd, dit ga ik zelf ook eens proberen. Al ben ik nu meer van de glowy/bronzy look, lekker zomers. Je rokje vind ik superleuk! Zou ook heerlijk fris staat met een witte top ^^

Alba -

Supermooi, die make up!! Die Noorse trend mag wat mij betreft ook in Nederland opgepikt worden :) Fris, naturel, verzorgd, jong: geweldig!

Kiss & Make-up -

De wimpers maken ‘t echt af, mooi. Je outfit vind ik ook heel tof.

Marijke I easydailyfood -

waaaauw wat zie je er mooi uit! Je make up echt suuuper mooi gedaan!

larissa -

Wauw, echt een prachtige look! Btw, Bikbok is te koop via zalando :)

Nynke -

Ik hou er wel van, alleen eyeliner en mascara. Is zo’n beetje mijn dagelijkse look, haha.
Mooie nepwimpers ook!

Syl -

Ik vind de make-up look erg mooi geworden. Dit is echt iets wat je dagelijks kan dragen.

Silkeblogs -

Ik ben echt fan van de look, erg minimalistisch! Dit is een look die ik zelf ook regelmatig draag.

suus -

Die Noorse look bevalt me wel, hoewel ik zelf niet zo van de nepwimpers ben.
Staat je goed Martine! De outfit ook, zelf zou ik dat blauw denk ik met wit combineren lekker fris. Of met donkerblauw.

manon -

Mooie look! Dat rokje die je daar hebt gekocht is ook echt leuk 😀

Vanessa -

Well hello gorgeous! Wat een prachtige outfit voor jou,je lijkt ineens 10 cm langer. Het staat je fantastisch die high waist, de kleuren, de make up… Een plaatje x

Suzanne -

Mooie look!

Femke -

Mooie look hoor! Ik ben eens in Denemarken geweest en daar was ook geen overdreven make-up maar allemaal wel flawless! Ja, in Skandinavische landen weten de dames goed hoe ze dat moeten doen!

Margot -

Wat een mooie look! Ik moet nog eens gaan oefenen met nepwimpers.

Iris | Todayslipstick -

Je rokje is echt onwijs leuk! Ik heb wel vaker gehoord dat de vrouwen in Noorwegen er prachtig uitzien.
Liefs, Iris

Svenja -

De vrouwen in Noorwegen zien er inderdaad altijd onwijs verzorgd uit! Je hebt een prachtige look gemaakt, de rustige oog make-up vind ik voor de verandering ook heel mooi om te zien! En ik ben dol op je outfit, je rokje staat zo leuk en lekker zomers <3

Paola -

Wat een leuke outfit! Ik vind de combinatie van het roze met het blauw erg goed.

Je make-up zit ook erg mooi. Anders dan anders, maar je kan het prima hebben!

Liset - Beautydagboek -

Wat een prachtige look! Ik snap helemaal wat je bedoelt met de Noorwegen look :). Supermooi, doordat het zo flawless is. Ik hou daar ook wel van om niks om je ogen te doen, maar wel een goede lik mascara en een mooie glow. En wat is je rokje mooi!

Reageer ook