Essence All About Matt! High Covering Concealer

Vloeibare concealers hoeven niet duur te zijn, vanzelfsprekend zijn er ook budgetversies te koop. Vloeibare concealer is uitermate geschikt om blauwe kringen weg te werken onder de ogen en tegelijkertijd dient het als neutrale highlighter. Ik probeerde deze van Essence!

Dit is de Essence All About Matt! High Covering Concealer uit de Essence All About Matt! lijn. Deze lijn bestaat uit een primer, een foundation, een poeder en speciaal matterend papier om overtollig talg op te nemen. Nu hebben ze daar deze vloeibare concealer aan toegevoegd in twee verschillende kleuren.

Ster in verhullen! De nieuwe hooggepigmenteerde en matterende concealer van de succesvolle “all about matt!” lijn verhult perfect donkere kringen onder je ogen en onregelmatigheden van de huid. De crèmige, vloeibare textuur is gemakkelijk te mengen en de smalle, puntige opening biedt een precieze applicatie. Verkrijgbaar in twee tinten voor een egale en matte teint.

Essence 10 Matt Beige en Essence 20 Matt Nude

Essence 10 Matt Beige is een vrij lichte concealer met gele ondertoon. Essence 20 Matt Nude heeft een oranje/roze ondertoon. Dat is jammer, want dit is over het algemeen niet zo’n flatterende kleur. Daarnaast begrijp ik niet waarom er maar twee kleuren zijn, dat is wel erg weinig. Zeker omdat je nummer 20 niet snel aan zult schaffen, waardoor er eigenlijk maar een bruikbare kleur over blijft. Dit zijn de ingrediënten:

AQUA (WATER), ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, PHENOXYETHYL CAPRYLATE, GLYCERIN, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, PROPYLENE GLYCOL, LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, VP/HEXADECENE COPOLYMER, SILICA DIMETHYL SILYLATE, ISOCETYL STEAROYL STEARATE, NYLON-12, MAGNESIUM SULFATE, SILICA, CERA ALBA, ZINC OXIDE, PANTHENOL, ZINC STEARATE, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, PROPYLENE CARBONATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, HEXYL LAURATE, DIMETHICONOL, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, COCO-GLUCOSIDE, ALUMINA, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De ingrediëntenlijst bestaat uit ingrediënten die de huid zacht en glad maken, oplosmiddelen, ingrediënten om klonteren tegen te gaan, ingrediënten die er voor zorgen dat het product lang houdbaar blijft en andere conserveermiddelen. Het bevat verder geen parfum of alcohol, dus dat is fijn voor de dunne huid onder de ogen, maar het is ook geen ingrediëntenlijst die verzorgende eigenschappen bevat.

Links zie je 10 Matt Beige en rechts zie je 20 Matt Nude op mijn gezicht uitgesmeerd. Eigenlijk passen beide kleuren niet bij mijn huidskleur. Nummer 10 is te geel en nummer 20 te oranje. Op zich is de concealer nog redelijk licht. Voor de hele lichte huidjes zal het te donker zijn, maar als je net als ik niet sneeuwwit bent gaat het nog best. Ik mengde deze twee kleuren, zodat de kleur het meest zou aansluiten.

Hier heb ik alleen een vrij dekkende foundation op. Ik draag een mix van NARS Sheer Glow Mont Blanc en Catrice Infinite Matte 10 Light Beige. Ik wilde namelijk iets geler zijn qua ondertoon voor een make-uptutorial die ik hierna op ging nemen. Je ziet dat ik nog wat lichte blauwe kringen heb en mijn pigmentvlek links boven mijn lip is voor mij persoonlijk nog niet bedekt genoeg.

Hier heb ik de twee concealers van Essence gemixt en aangebracht in mijn binnenste ooghoeken, onder mijn ogen, een klein beetje op mijn rozige wangen en op mijn pigmentvlek boven mijn lip.

De concealer vind ik redelijk goed. Ik ben niet blown away, maar het effect is zeker niet slecht. Wel denk ik dat de dekking niet genoeg zal zijn als je aanwezige blauwe kringen onder de ogen hebt. Ik vind de dekking licht tot medium. Voor mijn pigmentvlek vind ik de dekking niet sterk genoeg en onder de ogen vind ik het oké.

De concealer heeft een mooi effect, het is licht matterend. Het is niet heel mat en glanst nog licht, dus als je op zoek bent naar een vloeibare concealer met een matte finish moet je of kijken naar een andere concealer of het heel goed afpoederen met een matterende poeder. Qua houdbaarheid doet de concealer het wel goed. Ik zie wel na een uur of zes lijntjes onder mijn ogen, maar heel subtiel en het is zo bijgewerkt.

Het zou fijn zijn als de concealer net wat meer dekking had gehad. Ook mogen ze wel meer kleuren uitbrengen, minstens vijf! Waaronder een hele lichte en een donkere voor de donkere dames. Als er een nog lichtere tint concealer zou zijn, kun je daar tenminste ook mooi mee highlighten. Daar is nummer 10 helaas niet licht genoeg voor.

Ik denk dat dit een topproduct is voor jonge meiden die nog niet zo’n last hebben van blauwe kringen maar wel een frisse oogopslag willen. Als puber had ik dit denk ik een heel fijn product gevonden voor onder mijn ogen. De Essence All About Matt! High Covering Concealer kost €1,99.

36 reacties

Xobeauty -

Ik heb vanmezelf donkere kringen onder me ogen die een beetje bruinachtig zijn. Ik ben vanmezelf ook best wel getint maar ook weer niet zo heel erg bruin. Zou nummer 20 goed zijn voor mij? Pls reageer ik heb t nodig voor het nieuwe schooljaar 😉

bo -

Martineeeeeeee pfffffffffffff, oranje neutraliseert blauw!! Dus is oranje de perfect kleur voor blauwe kringen onder de ogen…..

Martine -

Waarom is alleen nummer 2 dan oranje en nummer 1 niet?

Meike -

Roze neutraliseert blauw, niet oranje :)

Mieke -

Ik heb deze ook in de lichtste kleur en ben er tevreden mee! Ik heb niet zo’n mega erge dekking nodig en dan is deze prima!

Andréa -

Ik word er niet super enthousiast van, al vind ik de tubetjes er zo schattig uitzien! Goede review!
x

Miriam -

Hmmm, okeeejjj….voor dat prijsje valt het nog wel te proberen! I love de essence nagellak, wie weet is dit ook wat!

Amelie -

Jammer dat het net niet is…

Tamara -

Nicee! Ziet er wel mooi uit ja!

Anne -

Ik heb deze concealer ook aangeschaft in nr 20.
Ik vindt het persoonlijk een heel fijne concealer.
Ik heb erg opvallende donkere kringen en met 2 laagjes bedekt deze concealer ze bijna helemaal wat ik met geen 1 concealer nog heb gehad (zelfs niet met die van collection)

cheyenne -

Ik vrees dat deze concealer mijn donkere kringen niet aan kan, ik heb zwaarder geschut nodig haha!

melissa -

omdat mijn essence stay all day 16h longlasting concealer te licht is voor de zomer gebruik ik nu deze, heb nu al mijn 4e tube in gebruik. ik gebruik het onder mijn ogen en op mijn wangen voor meer dekking omdat mijn wangen witter zijn doordat ik vroeger verbrand was door de zon en daardoor zijn mijn wangen ook gevoelig en heel vaak rood en doordat mijn foundation niet genoeg dekt vind ik deze heel mooi en fijn om daarvoor te gebruiken.

Marion -

Fijn artikel, maar niet een product dat echt geschikt is voor mij, helaas.

Lindsey Beljaars -

Ik heb deze ook getest maar was er niet echt over te spreken…

Nicole -

Fijne review! Ik heb deze ook eens geprobeerd maar voor mij is het niks. Hij is te oranje en de dekking is niet goed genoeg na 1 laagje, maar na 2 laagjes is ‘ie te oranje om ermee rond te kunnen lopen.

anna -

Ik wil hem best eens proberen, ik ben wel benieuwd! Voor de prijs hoef ik het niet te laten :-).

geenhippie -

Helaas ben ik dus zo’n iemand met blauwe kringen onder m’n ogen. Ik laat deze dan wel links liggen haha

Kirsten -

Jammer dat hij niet echt fantastisch is!

Floortje -

Ik heb en gebruik de lichtste kleur al een tijdje. Ik kom er nét mee weg, hij is ongeveer precies mijn huidskleur, een tikje donkerder. Ik vind het inderdaad erg jammer dat ze het high covering noemen (de reden dat ik het meteen gekocht had) als hij zo een lichte dekking geeft. Prima voor de prijs, maar ik zal hem niet opnieuw kopen. Jammer!

Marthe | Normal Beauty -

Ik heb de donkerste van de twee en ik vind hem erg fijn voor onder de ogen.

Mariëlle -

Ik dacht gister nog, zal ik hem meenemen maar ik heb het niet gedaan haha. Misschien toch de lichtste kleur eens proberen!

Silkeblogs -

Goede review! Jammer genoeg is hij niet fantastisch. Ik ga hem laten liggen.

beautifulday4makeup -

Ik vind het wel een goed idee dat je deze gemixt hebt.

Svenja -

Goed idee om de twee kleuren te mixen, zo past sluit het bijna perfect aan bij je huidskleur. Ik vind het effect niet slecht, maar bij een concealer ben ik toch ook wel fan van iets meer dekking!

Elize | girlonthewhitebike -

hm.. ik ben niet heel entousiast! Al is een oranje ondertoon vaak wel erg mooi onder de ogen, helpt goed bij blauwe kringen!

Liset - Beautydagboek -

Goede, duidelijke review! Ik zoek ook iets meer dekking, dus dit is het niet voor mij helaas :).

Syl -

Jammer dat er maar twee kleuren zijn en dat het twee uiterste ondertonen zijn. Deze skip ik even.

Margot -

Hmm er mogen inderdaad wel meer kleuren komen.

Susanne -

Een concealer met roze/oranje ondertoon is juist goed om donkere kringen mee te camoufleren. Dat heft juist het blauwe onder je ogen op

Yvonne -

Ik wilde dat ook zeggen! Oranje tinten neutraliseren blauwtinten. Toch jammer dat ie niet zo dekkend is! Aan de andere kant moet iets wat onder de ogen wordt aangebracht ook niet te dekkend zijn omdat het pdoduct dan meestal ook meteen droger wordt. En voor de dunne huid daar is dat niet zo fraai om te zien. Ik heb die andere van Essence (hebben ze die nog?). Die vind ik voor dagelijks gebruik prima. Voor speciale gelegenheden smeer ik liever mijn favoriet der favorieten: Mac Pro Longwear concealer.

Liz -

Fijn dat je even de ingrediëntenlijst voor ons uitlegt! Veel bloggers zetten het er bij en doen er verder niks mee, en ik dus ook niet. Maar op deze manier begrijp ik alsnog wat ik wel en niet op mijn gezicht smeer. Bedankt!

Iris | Todayslipstick -

Ik ben inderdaad niet blown away, het is goed dat er een budget variant is, maar ik geef liever iets meer uit voor een betere concealer.
Liefs, Iris

Eline -

Mwah, ik ben niet enthousiast, wel een erg fijne en duidelijke review :)

Femke -

Hij ziet er prima uit.. Maar toen jullie een review schreven over de NARS concealer was ik echt verliefd!!

Suzanne -

Jammer van de kleur! Verder wel een goed product om mee te beginnen of als je niet zo’n dekking nodig hebt.

Manon -

Hhmm, nee wordt hier niet heel enthousiast van, erg jammer van de kleur keus.
Misschien om mee te beginnen dat dit wel heel leuk is.

Reageer ook