Voor het eerst naar MAC

Er wordt vaak aan ons gevraagd wat je moet kopen als je voor de eerste keer naar MAC gaat. Als je de loterij gewonnen hebt, zou ik alles kopen maar helaas zijn we allemaal niet zo rijk. We gaan naar MAC en laten je onze aanraders zien!

Hieronder vind je een lijstje met genoemde producten waarvan we reviews hebben gekregen. Alle namen zijn klikbaar en verwijzen door naar de review.

53 reacties

Froukje -

Ik moet even stoom afblazen want ik ben zoo boos! Ik ben vanmiddag naar Antwerpen in de Pro Store geweest met een vriendin en zo ontzettend onbeschoft behandeld. Nadat ik een kwartier genegeerd werd en steeds iets probeerde te vragen aan de verkoopsters, gingen zij steeds weer nieuwe klanten helpen die net de winkel binnen kwamen. We konden gewoon niks vragen en werden vuil aangekeken. Toen een verkoopster weer naar een andere klant toeliep, zei deze klant aardig ‘die twee meisjes waren eerst’. De verkoopster ging tussen ons en die klant in staan, keerde ons demonstratief de rug toe en zei in het Engels: ‘nee nee geen probleem, wat kan ik voor je doen.’ De klant zei nogmaals: ‘zij waren echt eerst’ Zij nogmaals: nee geen probleem. Vertel nu maar wat ik voor je kant doen. Toen zijn we weggelopen en riep ik: ‘ik kom hier dus nooit meer’ We werden ook niet tegen gehouden. Ik weet dat ik er niet uitzie als iemand die veel geld heeft, maar als ik de MAC store binnenstap, heb ik geld want anders kom ik er niet. Bovendien zou het niet uit moeten maken hoe je eruit ziet, een klant is een klant. Belachelijk! Minpuntje voor MAC.

Suus -

Zo leuk om te zien, van MAC kun je zo genieten. Mijn allereerste aankoop bij mac was een lipstick, satin finish; twig. Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee en draag hem nog erg vaak, hoewel ik Ruby woo nu ook steeds vaker pak 😀 .

Marianne -

Mijn eerste MAC product was de Viva Glam I lipstick.
Deze won ik bij een blog!
Ik was zo onder de indruk van de lipstick dat ik vorige week zelf een bezoekje aan de MAC counter bracht (die helaas niet zo dicht in de buurt zit) en daar kocht ik MAC Amorous,echt een hele mooie lipstick!
Er gaan er zeker nog een aantal en ik ga ook mooi even een kijkje tussen jullie reviews nemen en al;vast wat aantekeningen maken voor de volgende trip naar de MAC

Marnel -

Wat een mega gezellige vlog! Jullie zijn zo leuk!

Marnel -

Ik bedoel handige video natuurlijk! Ik wilde een reactie plaatste op jullie vlog van 2wmn 😉

Karlijn -

Hele handige en leuke video! Ik raad de lipsticks en blushes van MAC altijd aan. Mijn absolute favorieten!

Danee -

Heel leuk artikel! Heb nu al weer zin om te gaan shoppen bij MAC!
Mijn eerste aankoop van MAC was de eyeshadow vanilla. Een hele witte/lichte ogenschaduw om vooral in mijn binnenste ooghoek te gebruiken. Een aanrader om je oog te laten opvallen!

Verder staat Faux mij helemaaaaaal niet mooi jammer genoeg. Bij mij staat Cosmo heel mooi, die draag ik nu ook dagelijks hihi.

mery_jose -

Heel erg leuk !

Amelie -

Leuke video!! MAC is best een hele beleving als je er voor het eerst bent. Mijn eerste product was Marvin blush, op aanraden van de verkoopster.

Miriam -

Oehhh handig! Mocht ik daar komen dan zal ik hier ff aan denken, thnx!

Saar -

Super handig artikel, bedankt! Voor mijn verjaardag wil ik mezelf trakteren op mijn eerste MAC lipstick. Ik twijfel nog tussen Faux, Please Me en nu ook Chatterbox. Ik ben benieuwd welke me het beste staat!

Willemijn -

Ik droeg voorheen naoogt lipstick, nu heb ik mijzelf mac Faux cadeau gedaan en ik draag het elke dag!! Ik kan mij niet voorstellen dat Faux bij iemand slecht zou staan, dus ik zou je deze aanraden :D!

Willemijn -

naoogt = nooit 😉

Sarah -

Super leuke video weer! Mijn eerste MAC product was de MSF Lightscapade. Een stuk minder bekend dan Soft & Gentle maar echt een hele mooie kleur. Ik gebruik hem nog steeds erg graag. Inmiddels heb ik ook vier lipsticks en de fix+ spray. Relentlessly red wil ik nog erg graag, en een mooie nude zoals Kinda sexy. Ik ga binnenkort weer naar de MAC store om wat mooie lipsticks uit te proberen!

Anouk -

Hele fijne video!! Ik ga binnenkort eens even uitgebreid langs om me te laten adviseren

Femke -

Mijn eerste MAC blush is ook MAC Dainty en ik ben verliefd :-)! De lipstick Please Me en highlighter Soft & Gentle staan op mijn wishlist :-)

Angela -

Leuke video meiden! Ik heb een vraagje zit er een MAC in Groningen dan? Dan heb ik een keer een reden om in Groningen te gaan shoppen ipv alleen naar de collegezaal te rollen ^^. En Martine echt een leuke gele top, mag ik vragen van welk merk hij is?

Nicky -

JA haha. In de Douglas! :)

Angela -

Okay Thanks! Ik loop normaal altijd alleen bij de ICI naar binnen :$. Kan ik misschien maar eens even buurten :D.

Sharonne -

Misschien zie ik het over het hoofd, maar Martine welke lip kleur heb jij op in deze video? Die is zozozo mooi!
Xxx

Marcella -

Jaa Martine daar ben ik ook zo benieuwd naar!

Yasmin -

Mijn eerste MAC product heb ik pas gekocht! Een subtiele lipstick: See Sheer. Staat me ontzettend mooi!

clearlyzohra -

Oeh, ik denk dat ik M.A.C ook eens binnen moet!

Syl -

MAC is echt mega gevaarlijk joh! Ik loop iedere dag na mijn werk rakelings langs de MAC store. En als ik teveel uitwijk, dan loop ik tegen de MAC in de Bijenkorf aan die onlangs extreem heeft uitgebreid.

Nicole -

Echt een hele leuke en fijne video. Ik ben nu erg benieuwd geworden naar de paint pots.

José -

Ahh jullie filmpjes vind ik altijd zo “gezellig” om naar te kijken! Zo nu ook weer. Handig filmpje en leuk bedacht! :) Liefs

Miss Y. -

Mijn eerste MAC aankoop was lipstick Lady Bug. Nog steeds een prachtige, niet te opvallende kleur rood! M’n eerste echte rode lippenstift ook trouwens.

Lisa -

Misschien een tip: sinds kort heeft mac in de vaste collectie een nieuwe fluidline (gelliner eyeliner) die qua kleur precies tussen blacktrack en dipdown in zit! Ik vind blacktrack namelijk te zwart/koel/donker maar dipdown weer te warm/licht/bruin. Mac Lowlights zit daar heel mooi tussenin!

Erika -

Mijn eerste MAC-aankoop was een lipstick, waar ik nog gek van ben. Qua lipsticks zou ik ook is bij de cremesheen kijken, er zitten pareltjes tussen. Een paint pot als oogschaduwbasis is ook een zeer goede investering, ik heb painterly een maand en ik kan al niet zonder. Als er toch een oogschaduw is die ik zou aanraden: expensive pink.

Hanne -

Mijn allereerste aankoop was Please Me. Deze kocht ik in New York bij de pro store op Time Square. Ik wilde graag een matte lipstick omdat die er bij budgetmerken toen eigenlijk nog niet waren. Ik wilde een mooie kleur die niet te opvallend was en Please Me sprong er echt uit, zo’n mooie kleur! Dit was 2,5 jaar geleden, en sindsdien ben ik hooked! pro longwear concealer en studio fix fluid zijn echt mijn holy grail basis producten, omdat ze zo licht te verkrijgen zijn! Inmiddels is mijn MAC collectie enorm gegroeid… Oeps, maar alle producten zijn het zo waard!

Diana -

Mijn eerste producten waren 3 lipsticks, had toen niet eens op de prijs gelet en gewoon gekocht. Kreeg een hartaanval bij de kassa! Sindsdien vraag ik altijd de prijs bij producten die ik niet ken!

Ilse -

Als ik na mijn studententijd wat meer te besteden heb, denk ik dat ik niet meer zo goed te houden ben, haha. Voor nu heb ik één MAC-product: een matte eyeshadow in de kleur Embark. Ik was al een tijd op zoek naar een goede matte, donkerbruine oogschaduw, en had op mijn reis in Nieuw Zeeland minder uitgegeven dan gepland, dus kocht ik deze als souvenir. Niet echt iets NZ-ish, maar wel een leuk aandenken!

Sharon -

Wat een leuke video! Mijn eerst MAC product was de Viva Glam Nicki 1. Ben er nog steeds heel erg blij mee en ondertussen is mijn MAC stash echt enorm gegroeid haha.

Caro ~ My Beautycase -

Leuke video! Dainty en Soft And Gentle zijn ook een groot favoriet van mij en zou ik iedereen aanraden! Ook de kwasten die jullie noemde heb ik allebei! Verder zou ik ook de Fix+ spray nog aanraden die is ook heel erg fijn! :-)

Freya -

Hele leuke video! Eigenlijk zou je best alles kunnen kopen bij MAC, zou ik niet erg vinden in ieder geval. Mijn eerste aankoop is nu 6 jaar geleden, we waren met school in Aken en we kregen de namiddag vrij dus dat betekende shoppen! Ik kocht er in de counter in de Douglas de 217 brush en de tinted lip conditioner in Fuchsia Fix en ik heb ze beide nog steeds!

Laura Louise -

Leuke video en ook handig!! Ik vond het de eerste keer in de MAC ook echt een uitdaging, zoveel keuze. Uiteindelijk was mijn eerste aankoop een lipstick!

suus -

Wat een super leuke video! Heel tof dat jullie daarvoor echt naar mac gaan om het te laten zien, complimenten! (Mac zou jullie ool wel mogen sponsoren maar dat terzijde). Mijn allereerste mac product was de p&p transparent finishing powder loose. Gekocht voor mijn bruiloft omdat ik nogal snel glim en zeker wilde zijn van een kwalitatief goed product. En dat is het zeker! Ik heb er denk ik ruim een jaar mee.gedaan. Nu gebruik ik de pressed van catrici ivm de prijs maar ik mis mn mac poedertje wel hoor. Mijn eerste aankoop was dus online. De eerste keer in de winkel kreeg ik een cadeautje van mijn man, de oogschaduw era, een prachtig kleurtje dat ik vaak gebruik. Mijn derde en nieuwste product is de blush crisp whites uit de was and dry collectie. Vanaf het eerste gebruik was ik verkocht. Ik kan niet meer zonder, helaas een LE. Maar voor mijn lichte huide met gele ondertoon is ie zo zo zo mooi.

Mieke -

Dit jaar kocht ik mijn eerste producten bij MAC. Mijn allereerste aanwinst was de MAC prep+prime fix+. Later dit jaar kocht ik de lipstick MAC Modesty met cremesheen finish. Ik vind de kleur prachtig staan, echt een my-lips-but-better-kleurtje! Helaas heb ik wel het idee dat de houdbaarheid niet zo heel erg lang is (tot nu toe wel altijd zonder lippotlood aangebracht). Hebben jullie lipsticks met cremesheen finish en wat is jullie ervaring met de houdbaarheid?

P.S.: Jullie hebben een geweldige blog! Ik hou enorm van jullie enthousiasme en creativiteit.

Joyce -

Handige video! Mijn allereerste MAC product was de mineralized blush in warm soul. Echt een aanrader! Sowieso zijn de blushes echt fantastisch om eens mee te beginnen. Net als de lipsticks en de oogschaduws en de glosses ennnnn zucht…

Ceetje -

De Dainty heb ik laatst op laten doen, maar vond hem een beetje regenvallen. Gelukkig heb ik heel veel andere producten de echt waanzinnig zijn. Laatst zelfs een extra 217 gekocht.

Judith -

Wat een leuk artikel! Mijn eerste aankoop was juist wél een oogschaduw nl. Vanilla. En de Kwastenreiniger:) Die is inmiddels al heel lang vevangen door de solid cleanser vd Beautyblender. Mijn aanraders nu zouden zijn: Soft ochre paintpot en de pro longwear concealer.
Ik bezit nog steeds geen lipsticks, maar die staan voor volgende keer boven aan mijn verlanglijst.

Lindsey Beljaars -

Wat een leuke video! Ken de weg bij MAC inmiddels al aardig. Heb Dainty en Soft&Gentle ook, erg fijn. Van de week bij MAC geweest en de Make-Up Artist gevraagd welke lipstick ze voor mij zou kiezen. Ook eens leuk om te doen en erg verrassend!

Laura - Dagelijkse hap -

Handige video 😀 De eerste keer dat ik naar MAC ging, werd ik niet eens geholpen. Hoewel er verder niemand was, keken de MUA’s me echt aan met een blik “die heeft toch niet genoeg geld”. Gelukkig is er sinds kort een nieuwe MAC bij ons (jaja 2 in het kleine Maastricht), en die zijn zo veel behulpzamer 😀 Dus, naar de Douglas gaan en niet naar de Bij als je in Maastricht bent 😉

Tessa -

Wat een leuke video! De lipstick Relentlessly Red lijkt mij prachtig en de Soft & Gentle staat ook nog erg hoog op mijn wishlist van Mac! Helaas heb ik nog geen producten van Mac, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt! (:

Iris | Todayslipstick -

Ik vond het best spannend toen ik de eerste keer naar MAC ging, maar ik werd heel goed geholpen en alles werd bij mij aangebracht. Heel fijn! Een paintpot staat ook nog op mijn wishlist, maar toch kies ik elke keer als ik bij MAC ben een lipstick of blush, ze hebben zoveel keus en zijn zo mooi! De MAC fluidline brow gelcrème is ook echt een aanrader!
Liefs, Iris

Sandra -

Wat een leuke video zeg! Erg handig dat je de reviews ook nog gelinkt hebt :)

Svenja -

Super leuk en originele video! Soft and Gentle en Pink Pigeon heb ik zelf ook, echt pracht producten. Daarnaast ben ik ook helemaal dol op de mineralize blushes, ik kan echt niet meer zonder!

Marijke - de beste versie van jezelf -

Super handig dit overzicht! Mijn tip zou nog zijn de prep + prime transparent finishing powder. Ik wil zelf graag nog eens een mac lipstick proberen.

Dita -

Handige tips! Zelf vind ik de Mac Candy Yum Yum zo gaaf!

Suzanne -

Erg handige video! Ik zou sowieso een prachtige lipstick scoren.

Anniek -

Oeh, handig dit meiden! Mijn eerste MAC product moet nog steeds komen, maar autsj, wel hoge prijzen hoor… Maar als ik het zo zie zijn de producten het wel waard! Zelf vind ik MAC Faux erg mooi, net als Soft & Gentle. Die komen binnen nu en een half jaar denk ik wel in mijn every day bakje terecht! :)

manon -

Ik wil mac please me ook nog halen! En soft and gentle is zeker een aanrader, ben hier zo blij mee!

Lucindainwonderland -

Soft & Gentle en Dainty zijn inderdaad de eerste waar ik aan denk. De lipsticks vind ik heel erg moeilijk om aan te raden. Ik wil zelf ook nog een keer een aantal paint pots. Zou zelf trouwens ook nog dat kleine potje (waarvan ik nu de naam kwijt ben) Vanilla pigment toevoegen aan de must haves. xxx Lucinda

Reageer ook