Mijn meest gebruikte kwasten

In de afgelopen 6 jaar heb ik een behoorlijke kwastenset opgebouwd. In totaal heb ik misschien wel meer dan 60 kwasten. Toch zijn er een aantal die ik echt heel veel gebruik. Vandaag deel ik mijn meest gebruikte kwasten.

Gezicht

Boozybrush Large Powder Brush

Deze kwast heb ik nog maar kort, maar is nu al een grote favoriet. Het is namelijk een van de zachtste poederkwasten die ik ooit geprobeerd heb. Super fijn!

MAC #168

Ik heb heel veel schuine blushkwasten geprobeerd, maar mijn MAC #168 is toch wel de fijnste van allemaal. Hij blijft al jaren mooi (waar anderen slap worden of wijd uit gaan staan) en brengt blushes prachtig aan.

Zoeva Luxe Cheek Finish #126

Ook dit is een hele fijne blush kwast! Deze gebruik ik wanneer ik maar één kleur op mijn wangen wil aanbrengen (in plaats van blush + highlighter + bronzer/shape). Hij werkt heerlijk snel en is lekker zacht.

Zoeva Concealer Buffer #142

Ik ben dol op deze kwast! Perfect om concealer onder je ogen mee aan te  brengen, mijn kaken mee te concealen en oneffenheden mee weg te werken.

Boozybrush Eye Liner Brush

Littekentjes en pukkeltjes stip ik met dit kwastje met een beetje concealer er op aan. Zo breng ik heel gericht concealer aan en dit zorgt voor een natuurlijker effect. Vervolgens blend ik met de kwast hier boven of met mijn vinger.

Ogen

MAC #239

All time favorite! Heerlijke kwast om oogschaduw mee aan te brengen op het ooglid, onder de wenkbrauw en zelfs in de binnenste ooghoek of onder het oog. Worth every penny!

Sigma E25

Eigenlijk had hier de MAC #217 moeten staan maar die ben ik helaas al een behoorlijke poos kwijt. Super balen! Een goede vervanger is de Sigma E25 (voorheen SS217). De perfecte kwast om mee te blenden én oogschaduw mee aan te brengen. Als ik licht wil reizen neem ik alleen deze kwast en de MAC #239 mee voor mijn oogmake-up.

Van deze kwast heb ik er twee: één voor oogschaduw, één om Paint Pots aan te brengen.

Boozybrush Bleding (A01)

Dit is een geweldige kwast! Hij lijkt op de Sigma E25/MAC #217, maar heeft een iets spitser puntje aan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat ‘ie heerlijk precies werkt! Ook is ‘ie lekker zacht. Purrrrfect!

Sigma E35

Als schone blendingkwast, om het geheel mooi te blenden, gebruik ik het allerliefst mijn Sigma E35 (voorheen SS222). Groot, zacht, fluffy en werkt perfect! Ideaal!

Boozybrush Pencil Brush

Lekker scherp puntje en stevig, waardoor hij mooi precies oogschaduw in de buitenste ooghoek of op de onderste wimperrand aanbrengt. Fijn kwastje!

Sigma E20 

Dit kleine vriendje is de beste om onder het oog oogschaduw aan te brengen (voorheen SS214). Hij is lekker kort, stevig en rond. Martine is altijd jaloers op dit kwastje, en terecht, want hij is perfect! Niet per se een must, maar wel héél makkelijk om te hebben.

Overig

Illamasqua Angled Liner Brush + Bdellium Tools #733 Spoolie

Al jaren dé twee kwastjes die mijn wenkbrauwen in model brengen. Ik ben dol op ze en kan niet zonder. Vooral de Illamasqua Angled Liner Brush is geweldig. Zo precies dat ‘ie kan werken!

kwasten

Van sommige van deze kwasten heb ik er meerdere (het zij van verschillende merken). Bijvoorbeeld van de schuine blushkwast, de bledingkwast en de platte oogschaduwkwast. Als je veel/vaak looks maakt (zoals wij) dan is het wel handig om meerdere kwasten te hebben. Zo hoef je niet iedere keer eerst je kwasten te wassen als er eentje vies is, voordat je met een look aan de slag kunt. Zeker wanneer je donkere of glitterige producten gebruikt is dit handig. Maar het is zeker geen must!

Wat zijn jouw favoriete kwasten?

24 reacties

Femke -

De kwasten van Zoeva heb ik ook: de concealer, blush, luxe crease en blending brush van hen zijn echt mijn favoriete kwasten!!

Esje -

Ik heb echt totaal geen verstand van kwasten, weet nooit welke waarvoor precies bedoeld zijn, dus ik doe altijd maar wat. 😉 Ik heb een aantal kwasten van The Body Shop en verder goedkopere van de Hema enzo. Ik wil wel graag eens ‘n goede, complete set aanschaffen (met uitleg!).

Rahma -

De kwasten van Zoeva en MAC lijkten mij echt heel erg fijn! Ben van plan om ze binnennkort aan te schaffen!

Yvonne -

Mooie kwasten! Ik heb de Mac 217 en de Zoeva 227 voor mijn oogschaduws. Die lijken erg op elkaar, alleen heeft die van Zoeva heeft een rosegouden steelgedeelte (hoe heet zoiets?) en die van Mac is zilverkleurig. Oftewel ik gebruik de een voor warme kleuren en de ander voor koele. :-) Zo heb ik ook twee Zoeva blusherkwasten voor warme en koele kleuren. Ik heb tevens een paar fijne bronzer- en poederkwasten van Real Techniques/Clinique/Kiko/Gosh en wat foundationkwasten van Zoeva en Real Techniques, maar daarvoor gebruik ik laatste tijd vooral m’n RT-miracle sponge. Die brengt mijn foundation altijd mooi aan.

Lindsey Beljaars -

Prachtige collectie! Ik ben zelf erg fan van mijn zoeva-kwasten!

Amelie -

Leuk artikel! Ik ga zeker ook die Boozy-set bestellen!

Nicole -

Wat leuk om te zien! Met name door jullie wil ik zo graag een keer een kwast van MAC proberen. Ik gebruik nu eigenlijk vooral Zoeva en een Real Techniques en Sigma kwast, maar ik kan best nog een goede multifunctionele oogschaduw kwast gebruiken!

Floortje -

Oef, wat zijn deze kwasten fotogeniek. Ik moet me echt nog een keer verdiepen in de kwasten van Zoeva, ze klinken fantastisch!

Kiss & Make-up -

Drie van mijn meest gebruikte kwasten zijn de MAC 217, de Sigma E55 en de MAC 239.

Lisa -

Leuk om te lezen dat jij/jullie de Boozyshop kwasten ook hebben! Ik heb ze sinds kort ook in gebruik maar bij mij vallen de haartjes nu al een beetje uit bij sommige kwasten..

beautifulday4makeup -

Leuk om te zien dat het een mix is van budget en duurdere kwasten :) Ik ben erg benieuwd naar die boozyshop brush

Bianca -

Kwasten van Zoeva vind ik zelf erg fijn om te gebruiken. Het liefste wil ik ook een paar MAC kwasten, alleen die dingen zijn zo prijzig haha

Margot -

Leuk om te zien! MAC #239 is ook een favoriet van mij!

Akosua -

Wat een mooie selectie kwasten. Ik gebruik zelf een combinatie van MAC, Real Techniques en sinds kort ook Zoeva kwasten.

Laura Louise -

Wat een mooie collectie kwasten. Ik wil zelf heel graag nog goede make-up kwasten van MAC voor oogmake-up en een voor foundation!

Carina -

Ik heb gegarandeerd meer dan 60 kwasten xD heb laatst de tote bag incl kwasten van Zoeva besteld. Ben echt dol op hun kwasten en dan vooral de oude bamboe set. Ook hebben ze geweldige oogschaduwkwasten, iets met luxe definer ofzo? Ben zo slecht met namen.. Ik twijfel of ik ooit een MAC kwast ga kopen want ze zijn best wel duur en ben zelf geen fan van MAC in het algemeen.

Svenja -

Wat een heerlijke kwasten set hebben jullie <3 Ik gebruik op het moment de kwasten van Ecotools! Maar ik droom stiekem toch wel van wat luxere kwasten van bijvoorbeeld MAC, Zoeva of RT! Op de een of andere manier steek ik mijn geld altijd eerder ik make-up dan een goede set kwasten! Ik ga nu echt eens proberen te sparen voor een aantal goede kwasten!

Iris | Todayslipstick -

Ik kan echt genieten van schone witte kwasten, heerlijk vind ik dat! Ziet er zo mooi en clean uit. Ik heb veel Zoeva kwasten die favoriet zijn, maar ben nu ook wel benieuwd naar de Boozyshop kwasten.
Liefs, Iris

Anniek -

Grappig om te zien: boozybrush, MAC en Zoeva zijn zo te zien toch wel de favorietjes! Zelf heb ik de bamboo set van Zoeva, waar ik de kwasten praktisch elke dag van gebruik. Oh ja, behalve mijn blendingbrush van de Hema, die is ook onmisbaar! :)

Lucindainwonderland -

Als ik het zo zie dan wil ik alleen nog maar meer dat setje van Boozyshop kopen, maar ik moet ook weten dat ik er al genoeg heb. Ik gebruik het meeste mijn bufferkwast van Zoeva en de Duo Fibre blush brush van Sigma. xxx Lucinda

Liset - Beautydagboek -

Super om te zien welke kwasten echte aanraders voor jou zijn! Ik vind zelf de Sigma E25 en een grote poederkwast van de HEMA geweldig. Ook een contourkwast van Sigma is favoriet. Ik heb zoveel verschillende merken en probeer gewoon alles uit :).

Natasja -

Wat een prachtige collectie kwasten heb je! Die Mac voor de ogen wil ik ook. Hoor daar zoveel goeds over!

Suzanne -

Mooie collectie kwasten! Ik gebruik op dit moment mijn eyeliner kwastje heel veel

Laura - It's Laux -

Wat een prachtige collectie heb je! Ik ben dol op mijn Jessup & Zoeva kwasten, maar ik hoop zeer binnenkort toch wat MAC’ies aan te schaffen. De Zoeva concealer buffer heb ik ook, een ideaal ding! Ik gebruik hem om Paint Pots aan te brengen!

Reageer ook