Mijn favoriete concealers (voor de lichte huid)

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik tot een jaar geleden niet zo heel veel waarde hechtte aan concealers. Ik smeerde enkel wat op pukkeltjes, maar de rest bedekte ik met foundation. Maar inmiddels heb ik een paar favoriete concealers!

Concealers zijn namelijk echt een toegevoegde waarde voor de huid met oneffenheden of probleemzones. Ze geven net wat meer dekking dan een foundation en het grote verschil is dat je concealers plaatselijk aanbrengt en foundation over het hele gezicht of een groot deel ervan. Al deze concealers uit dit artikel zijn perfect voor de lichte huid. Ik heb een van de lichtste huidtypes en heb een gele ondertoon in mijn kleuren nodig. In foundation nummer/kleuren van bekende ter referentie:

  • MAC – NC15
  • Bobbi Brown – Porcelain
  • Laura Mercier – Crème

Van Catrice foundation heb ik altijd de lichtste kleur, 010. Soms zijn deze alleen wel te beige/neutraal of roze voor mij.

De concealers uit deze blogpost matchen mij deze foundation kleuren.

MAC Studio Finish Concealer – NC15

Deze concealer kocht ik in november 2011. Dat is dus ruim 3,5 jaar geleden. De review die ik destijds schreef lees je hier. Nog steeds gebruik ik de concealer bijna dagelijks en hij is gewoon nog steeds niet op. Ik betaalde destijds €16,50 en inmiddels kost hij €18, maar ik doe er dus al 3,5 mee en dat bij gebruik van minimaal 3 of 4 keer per week schat ik (gemiddeld genomen). Super zuinig in gebruik dus.

De Studio Finish Concealer is één van de meest dekkende concealers die ik ken. Ook is ‘ie geschikt voor droge en vette huidtypes. Wel moet je hem altijd even afpoederen, zodat hij goed blijft zitten. De kleurenrange van MAC vind ik goed. Wel zou ik persoonlijk nog een NC10 en NW10 kleur in het vaste assortiment zien. Als mijn huid op zijn lichtst is, is ‘ie soms namelijk nog net iets te donker.

Bobbi Brown Corrector – Porcelain Bisque

Over deze correcter heb ik de afgelopen weken al een paar keer verteld, waaronder in deze video over wallen bedekken en de favorieten video van mei.

Deze correcter is echt de holy grail voor mij als het gaat om mijn blauwe/donkere kringen bedekken. Hij corrigeert het blauw onder mijn ogen en vervolgens doe je er nog een dun laagje van een huidkleurige concealer overheen en zie je bijna helemaal niets meer van je blauwe kringen! Super ideaal en ik ben een ontzettende fan geworden. Hoe heb ik zonder kunnen leven?

De correctors van Bobbi Brown zijn er in diverse kleuren. Het beste is om je er eentje aan te laten meten door een make-upartist van Bobbi Brown (bijvoorbeeld in Bijenkorf Amsterdam). De correctors kosten €28,50. Behoorlijk wat geld, maar als je last hebt van die blauwe gevallen onder je ogen kan ik het je echt aanraden!

Bobbi Brown Creamy Concealer – Porcelain/White

Nog eentje van Bobbi Brow in het lijstje. Ook over dit product heb ik al verteld in de video over wallen bedekken en de favorieten video van mei. De Creamy Concealer dekt als een malle. Misschien nog wel beter dan de Studio Finish van MAC, en die vind ik al heel goed! Ook het kleurenaanbod is super uitgebreid, inclusief kleuren voor de lichtste en donkere huid. De Creamy Concealer gebruik ik voor onder mijn ogen en op littekentjes/plekjes.

Ernaast zit een poeder om de concealer mee te setten. Fijn poedertje, set geweldig! Het setje kost €33,50. Je kunt de Creamy Concealer trouwens ook los kopen voor €28,50.

NARS Radiant Creamy Concealer – Chantilly

En last but not least, onze meest recente favoriet: NARS Radiant Creamy Concealer. Ik heb de kleur Chantilly. Je leest Martine’s review hier en ik kan me er helemaal bij aansluiten. Wat een retegoede concealer is dit! Ik gebruik hem onder mijn ogen (na de corrector van Bobbi Brown), op mijn neus, in de driehoek onder mijn ogen en op mijn kaken. Geen enkele concealer bedekt mijn rode kaken zo goed als deze van NARS. Daarnaast blendt hij prachtig. Het is een van de lichtste concealers die ik ooit gezien heb. Wat? Het is de lichtste concealer die ik ook gezien heb. En daarmee echt dé aanrader voor ons Sneeuwwitjes!

NARS, MAC, Bobbi Brown Corrector, Bobbi Brown Creamy Concealer

Als je wilt weten hoe ik al deze concealers nou gebruik (samen met mijn foundation), kom dan morgen even terug. Dan laat ik namelijk mijn meest recente foundation routine zien.

Wat zijn jouw favoriete concealers?

34 reacties

Annelies -

In onze webshop hebben wij de Collection 2000 concealer in de kleur fair 1. Dit is de lichtste kleur. Hoef je niet voor naar de UK 😉

Annelies -

Dat is http://www.dazzlecosmetics.nl voor de Collection 2000 concealers.

Jasperine -

Ik heb op advies van jullie de beide artikelen van Bobbi brown gekocht en ze zijn echt super mooi ben er echt heel blij mee, ik zeg het maar eerlijk ben 42 en moeder van 4 kinderen dus de kraaiepootjes en andere streepjes komen maar dit is echt heel mooi, kijk zo graag naar jullie , wat zijn jullie eerlijk en open kan ik echt van genieten zeker over de zwangerschap van Willemijn ,ook de vlogs vind ik leuk, nou ja de leefdtijd mag niet deren he, ze zeggen niet voor niks boven de 40 jaar ga je leven ahaha, ik had al een keer gereageerd maar kon het niet terug vinden vandaar nog een keer, leuke mode tips heerlijk! liefs Jasperine.

Willemijn -

Leuk om te horen Jasperine! :)

Caro ~ My Beautycase -

Mooie producten! Mijn favoriete concealer is de Estee Lauder Double Wear, die dekt heel goed en gebruik ik voor onder mijn ogen. Hij blijft ook nog is de hele dag zitten! :-)

Amelie -

Ik gebruik de Collection concealer, die is top!

Femke -

Ik ben nodig op zoek naar een nieuwe, goede concealer dus ik heb geen favoriet. In dit artikel zijn de concealers denk ik een stukje te licht voor mij aangezien ik geen hele licht huid heb.

Lindsey Beljaars -

Ik vind zelf de concealer van Catrice ook super fijn!

anna -

Wat een fijn en handig artikel! Ik gebruik al jaren concealer en ik ben er echt gek op. Concealers van de drogist zijn vaak wel de goede kleur, meestal heb ik gewoon de lichtste. Ik ben alleen op zoek naar een erg dekkende concealer en dat vind ik heel moeilijk bij een budget merk. Iemand een tip?

Naomi -

Ik heb laatst ergens gelezen, dat als je je foundation even iets langer laat drogen op je hand bijvoorbeeld, dat deze dan dekkender aanbrengt omdat het al een beetje opgedroogt is. Dan kun je je foundation prima als concealer gebruiken.
Ik heb het zelf nog niet geprobeerd omdat mijn huid (thank god) momenteel behoorlijk rustig is, maar het is altijd het proberen waard lijkt mij. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een miskoop 😉

Melissa -

Ik gebruik zelf nooit concealer omdat ik gewoon niet weet welke ik moet gebruiken.
Misschien dat ik die van MAC studio ga proberen. Is inderdaad ook lastig om een goede kleur te kiezen omdat je zomers wat bruiner bent dan in de winter :)

Yvonne -

Fijn artikel! Ik heb de pro long wear-concealer van mac in nc15. Die vind ik ideaal voor onder mijn ogen. Het potje concealer van Catrice is ook een grote favoriet, die lijkt sterk op het potje van Mac en gebruik ik rond mijn neus(gat) om de gesprongen bloedvaatjes te camoufleren (helaas vervaagt dat snel want ik heb snel een loopneus bij temperatuurovergang, dus ik werk het de hele dag door bij). :-/ De under eye concealers van Catrice en Essence vind ik voor dagelijks gebruik ook prima en lekker licht van kleur (010).

Lys -

De corrector van Bobbi Brown wil ik ook nog kopen! Ik lees er zoveel fijne dingen over. Mijn favoriete concealer is de Camouflage Cream van Catrice. Zo’n goede, dekkende concealer voor weinig geld- zo blij mee!

Nicole -

Wat een mooie concealers! Die van Nars lijkt me echt onwijs fijn!

Anna -

Zeler het proberen waard!

Kiss & Make-up -

De Bobbi Brown Creamy Concealer vind ik ook goed. En de MAC Pro Longwear.

Tessa -

Ik ben ook echt spierwit (lees; rood haar ,sproeten ,verbrand bij 2 zonnestralen), dus een lichte concealer is zeker welkom! Zelf gebruik ik de NYX HD concealer en die is gelukkig licht genoeg, maar als ik deze zomer naar Engeland ga sla ik zeker een hele voorraad collection concealer in!

mia -

Precies! dit heb ik nou ook, ik liep toevallig bij Big bazar (oke, misschien niet een winkel waar je gelijk heen zou gaan voor make-up, alhoewel…) tegen een concealer aan :) en hij was licht genoeg!! (miss een tip?)

Ceetje -

De Collection 2000 gebruik ik denk ik het meest, maar ben nu heel benieuwd geworden naar de BB.

Lotte -

Leuk artikel! Ik ben niet eens zo héél licht, maar toch heb zelfs ik al moeite met het vinden van de juiste concealer. In Nederland denkt men dat de gemiddelde vrouw oranje is, heb ik vaak het idee. Ik vind de Maybelline Fit Me concealer overigens erg fijn, die is ook best licht!

Danielle -

Ben wel benieuwd naar die van Nars. Als ik concealer gebruik lijkt het altijd zo droog en heel onnatuurlijk!

Moniek -

De concealer van MAC wil ik graag nog eens proberen. Ik ben ook steeds meer concealer gaan gebruiken een dun laagje foundation als basis en dan het afmaken met concealer. Wel jammer dat budget merken niet heel vaak een lichte concealer of foundation verkopen.

Laura Louise -

Ik ben heel benieuwd naar de concealer van Nars. Ik gebruik zelf de concealer van Collection maar ben ook erg benieuwd om een keer een ander merk te proberen!

Nicole -

De Bobbi Brown concealer is super, maar ik moet zetten dat de budget toppers van Collection en Catrice toch mijn hart hebben gestolen.

beautifulday4makeup -

Lichte concealers zijn moeilijk te vinden. Goed dat jullie hier even aandacht aan besteden

Svenja -

Stuk voor stuk klinken ze ontzettend fijn en goed. Ik ben vooral benieuwd naar de concealer van Nars, aangezien ik ook een hele witte huid heb! Naar die van MAC ben ik ook erg nieuwsgierig want daar hoor ik altijd zulke goede verhalen over!

Liset - Beautydagboek -

De NARS concealer lijkt me ontzettend fijn! Hoewel ik niet de lichtste huidskleur heb, zal hij er vast wel in een passend kleurtje voor me zijn :). Ik ben zelf trouwens heel erg tevreden over de Rimmel Wake me up concealer. Overigens niet in Nederland te koop, maar wel bij Asos en Feelunique :).

Margot -

Ik heb die Studio Finish Concealer ook en doe er ook al superlang mee!

Anniek -

Klinkt goed Willemijn, vooral over die concealer van MAC hoor ik ook hele goede verhalen! Zelf heb ik een tijd lang de allround concealer van Catrice gebruikt, maar nu ben ik eigenlijk op zoek naar een goede vloeibare concealer voor onder mijn ogen. Het liefst een die niet te duur is. Misschien nog tips? 😉 Leuk artikel, en fijne dag vandaag!

Anneloes -

Ik heb ook NC15 in mijn MAC producten, maar de lichtste kleur van Catrice is bij mij vaak toch echt te donker, helaas! Ik heb de Radiant Creamy Concealer in Chantilly ook en ik heb daar net een backup van gekocht – geweldige undereye concealer <3

Iris | Todayslipstick -

De corrector en NARS creamy concealer wil ik ook nog aan mijn collectie toevoegen! Ik dacht dat MAC Pro longwear ook een van je favoriete concealers was, maar deze zijn dan nog beter! Ik wil gewoon nu naar de winkel om de corrector te kopen..
Liefs, Iris

Willemijn -

Jep, sinds ik deze ontdekt heb gebruik ik m’n Pro Longwear niet meer. Maar hij is desalniettemin erg goed hoor!

Lucindainwonderland -

Ik heb zelf ook de lichtste kleur van MAC en die werkt voor mij ook beter dan ik had verwacht. Daarnaast scoorde ik er laatst eentje van NYX en die doet het verrassend ook erg goed, maar niet beter dan MAC. Die van NARS zou ik ook graag willen hebben, maar die zoektocht doe ik mijzelf maar niet aan. xxx Lucinda

Maaike -

De Corrector van Bobbi Brown is echt hemels. Die heb ik laatst gekocht en doet echt wonderen voor mijn donkere kringen. Van MAC vind ik de Select Moisture Cover heel fijn, alleen heb ik die in NW20 en dat is te donker voor het grootste gedeelte van het jaar. Maar sinds ik de Collection Lasting Perfection concealer in Engeland kocht ben ik helemaal om. Fair is perfect voor de winter, en net een stapje er boven is perfect voor de zomer. En hij kost 4 pond. Echt een aanrader om eens te proberen.

Reageer ook