Hoe vaak ga jij naar de pedicure?

De laatste weken kreeg ik steeds meer last van de likdoorn op mijn kleine teen. Meestal peuter ik er zelf wat aan maar dit keer hielp het niet. Ik besloot dat het tijd werd voor een pedicure. En toen ik klaar was dacht ik: ‘Waarom doe ik dit niet veel vaker?!’

Photo Credit: katiew via Compfight cc

Want jémig, wat is het fijn om poezelige, mooie voetjes te hebben. De pedicure heeft al mijn eelt weggehaald, nagelriemen kort gewiekt (hard nodig), nagels gepolijst, likdoorns weggesneden en nagels netjes afgeknipt. Met 30 minuten was het gepiept en rekende ik €22,50 af. Ik was super blij, want mijn voeten hadden er in heel wat jaren niet zo mooi uitgezien!

Ik besloot, toen ik de salon uit liep, nooit weer mijn voeten zó te laten verslonzen en minstens eens per 8 tot 12 weken mijn voeten aan een de specialistische handen van een pedicure te onderwerpen. Hopelijk is hiermee pijn aan mijn kleine teen en haken in lakens en sokken (door droog eelt) verleden tijd en hoef ik ook niet moeilijk te kijken als het opeens van dat weer is waarop je je voeten in slippers kunt gaan steken.

Pedicure v.s. cosmetische voetverzorging

Wat belangrijk is om op de letten als je naar een pedicure gaat zoeken, is dat je een gecertificeerde pedicure bezoekt. Sommige schoonheidsalons bieden pedicures aan die eigenlijk een cosmetische voetbehandelingen zijn. Bij een cosmetische voetbehandeling krijg je vaak een lekker scrubje, worden teennagels geknipt en wordt er wel eens met een eeltvijl wat eelt weggehaald. Ook lakken ze je teennagels in een mooi kleurtje.

Maar een echte pedicure mag ook likdoorns weghalen, kan kloven en schimmelnagels behandelen, mag eelt wegsnijden en kan echt voetproblemen verhelpen. Bij een ‘echte’ pedicure staan deze handelingen vaak centraal en niet het vertroetelen van de voeten.

Kijk dus goed naar wat de salon aanbiedt en waar jij eigenlijk naar opzoek bent!

En nu de vraag die ik jullie eigenlijk wilde stellen. Gaan jullie namelijk wel eens naar de pedicure? En zo ja, hoe vaak? En vind jij dat je het vaker zou moeten doen?

72 reacties

Margreet, zus van Martine -

Ik ben sinds 2010 gediplomeerd pedicure. Klanten die regelmatig bij mij terugkomen houden verzorgde voeten, likdoorns die in de loop der tijd zelfs verdwijnen. Dit in tegenstelling met klanten die af en toe komen, zij houden vaak hun probleemvoeten. Om de 6 á 8 weken naar de pedicure is dus een pré voor pijnvrij lopen.
Martine wanneer kom je bij mij voor een behandeling hahaha.
Bij mij duurt een behandeling een klein uurtje en dan heb je heerlijke zachte voetjes.
Daaaaag zussss, succes met de zwangerschap en bevalling Willemijn!

Martine -

Ga ik zeker doen zus haha, heerlijk!

Eva -

Nooit. Ik heb nooit een pedicure gehad en ik vind dat eigenlijk wel best.

Bo -

Ik ging vroeger 1 keer in de maand naar de pedicure maar dan voor mijn ingegroeide teennagel. Maar op een tijd stopte ze ermee en had ik dus geen pedicure meer, maar wel een teennagel die gewoon leuk doorgroeide 😉 Mijn nagel werd steeds erger en erger en ik heb vele pedicures geprobeerd maar geen een is goed. Daarom in april een operatie laten doen aan mijn teennagel, maar niet voor herhaling vatbaar…. ik kon een week niet naar school! Sins kort heb ik een pedicure ontdekt bij mij om de hoek. Ze is een beetje een boerinnetje maar het helpt wel :) Dus nu ga ik weer 1 keer in de maand 😉

Eva -

Ik had vorig jaar ook 2 likdoornen en ging dus voor de eerste keer naar de pedicure. Een van de twee likdoornen voelde ik even bij het verwijderen. Nu was dit de eerste keer bij een pedicure maar het was zo’n leuke meid dat ze nadat ik eventjes “autch” riep zij haar mes dingetje (of hoe het ook heet :P) omhoog hield en riep “ja die voelde je he, maar ik heb ‘m wel, haha” met een brede grijns (daarna vroeg ze wel of het niet teveel pijn gedaan had hoor ;)). Sindsdien ga ik iedere paar maanden en heb ik nergens last meer van qua likdoornen. Het is bij mij sowieso beter voor mijn voeten want ik loop scheef en heb doorgezakte voeten en na een fijne pedicure sta ik meteen weer wat rechter op mijn voeten 😉

Iris -

Ik ga volgende week donderdag weer voor het eerst in 2 jaar. Ik heb er zo veel zin in, want ik schaam me heel erg voor mijn afgescheurde nagels en de schilfertjes onder mijn voeten. Ze gaat ook meteen mijn teennagels verlengen met gelnagellak. Kan niet wachten om weer zachte en mooie voetjes te hebben!

Joyce -

Ik zou wel graag willen, maar is voor mij onmogelijk. Mijn voeten kunnen echt niet aangeraakt worden. Het kietelt zo! Ik haat het gevoel als iemand aan mijn voeten zit 😛

Paola -

Ik ga nooit naar de pedicure en moet er ook niet aan denken. Ik hou er al niet van om zelf aan mijn voeten te zitten. Laat staan een ander 😉

Tessa -

Je hebt me geïnspireerd, ik ben zojuist voor het eerst in mijn leven geweest. Moet ik vaker doen, heerlijk zacht en die vieze eelt-richel is nu weg. Heerlijk.

Hoi -

Ik ga 1 keer per 1-2 maand, dit doe ik omdat mijn teennagels snel ingroeien en gaan ontsteken. Dus zo probeer ik dat te voorkomen.

Yvonne -

Ik ben welgeteld een keer in mijn leven naar een pedicure geweest, maar ik dacht: dat kan ik zelf ook wel. XD Ik heb dan ook geen problemen met mijn voeten (de pedicure vond ze er ook goed uitzien en had er nauwelijks werk aan, haha). Maar als je last hebt van bijv. kalknagels, eelt en likdoorns kan ik me wel voorstellen dat je regelmatig gaat. Mijn vriend gaat geregeld, zijn voeten zien er dan ook wel netjes uit. :-)

Lori -

Ik ben zelf gediplomeerd pedicure en werk in mijn eigen salon ook als pedicure, maar ben zelf nog nooit geweest… erg he! Haha
zou het toch eens moeten doen..

Anna -

Nog nooit geweest eigenlijk! haha

Janilee -

Sinds een aantal jaar ga ik ook regelmatig naar de pedicure. Ik heb best moeilijke voeten, denk aan; altijd blaren, maakt niet uit wat voor schoenen ik draag. En ik voel me zoveel fijner als mijn voetjes er gewoon lekker verzorgd uit zien :) Ik ga meestal om de 8 weken ongeveer, denk ik.. meestal merk ik wel wanneer het weer nodig is.

Diede -

Vroeger ging ik ook nooit naar de pedicure, maar nu ga ik (gelukkig) geregeld. In de zomer ga ik maandelijks zodat m’n voeten er tiptop uitzien aangezien je toch vaker in blote voeten rondloopt. In de winter ga ik niet zo vaak. 1 à 2 keer, omdat ik het zelf niet zo nodig vind. Je voeten zitten toch meestal verstopt in laarzen of andere schoenen.

lilian -

Eigenlijk ga ik nooit naar de pedicure. Ben gezegend met zachte voeten zonder dikke plekken eelt, likdoorns etc.
Mijn vriend knipt altijd mijn teennagels en verzorgt dan ook mijn nagelriemen en hij lakt mijn teennagels, ideaal.

Margot -

Ik ben nog nooit naar de pedicure geweest, maar zou het wel graag een keer willen. Door het vele dansen heb ik toch regelmatig last van mijn voeten.

Yvonne -

Misschien hele late reactie, maar ik ga echt nooit meer naar een pedicure. Veel goede ervaringen gehad, tot ik naar Utrecht verhuisde. Vier keer geweest bij verschillende pedicures, 4 x ellende.
De vorige keer had ik 4 wondjes onder mijn voeten en kon ik een weekend niet lopen. Deze week weer bij een andere geweest en een wondje onder mijn teennagel waardoor ik weer een dag niet kon lopen. Beiden zijn gediplomeerde pedicures waar ik best veel voor moest betalen. 22,50 euro? In Utrecht niet hoor! Veel duurder dus. Ik ga in ieder geval nooit meer.

Maura -

Ik heb de HBO-V gedaan. (In zelfde gebouw waar jullie ook gestudeerd hebben, maar dat terzijde)
Een docent van me zei ooit: als verpleegkundige loop je dagelijks zo enorm veel, je MOET eens in de zoveel tijd naar een pedicure. Want je hebt maar 1 linker en 1 rechter voet en die moeten veel dragen en lopen op een dag.
Nou heb ik een andere kant van het vak gekozen, de psychiatrie. Dat is niet alleen maar praten, koffie drinken en roken, zeker ook veel lopen. Niet zo veel als bijv. in een verpleeghuis oid, maar toch. Nu moet ik bekennen dat ik dit advies nooit heb opgevolgd. En ben een goede tijd aan het werk. Foei! Slechte zaak. Daarom ben ik erg benieuwd naar welke pedicure je bent geweest, Willemijn. Ik woon vlakbij Groningen en ik denk dat het er nu maar eens van moet komen dat ik mijn voetjes trakteer op wat TLC.

Willemijn -

Een Salon ben ik geweest :) Beviel prima!

Fenne -

Ik ga een keer in de zes tot acht weken. Vroeger schoot ik echt in de stress als er net als nu mooi weer op komst was. Dan was er werk aan de winkel. Nu ziet het er gewoon altijd netjes uit. Kan overal keurig voor de dag komen: yoga, strand, en geen grotere afknapper dan van die onverzorgde voeten in sandalen en slippers, vind ik!

Nienke -

Ik ga toch een paar keer per jaar naar de (medische) pedicure. Ik probeer mijn voeten ‘bij te houden’ maar ik krijg super snel eelt (sorry voor de tmi). Een pedicure van tijd tot tijd is dus echt noodzakelijk voor mij !

Nicole -

Ik ben nog nooit naar een pedicure geweest maar eigenlijk zou ik het hoognodig eens moeten doen. Ik verwijder nu thuis hier en daar wat eelt maar het lijkt me heerlijk om mijn voetjes zo’n boost te geven.

Susanne -

Ooohhh ik neem me geloof ik al 3 jaar voor om naar de pedicure te gaan maar nog steeds niet geweest. Ik durf het niet aan om ze mijn eelt te tonen haha!

Martine -

Ze zijn wel wat gewend hoor, ik hoorde een keer van een pedicure dat zij stage liep in het bejaardenhuis dus… 😉

Leonie -

Ah Fijn! Eindelijk eens iemand die zegt een pedicure te boeken en ook echt naar de pedicure gaat (ipv de cosmetische voetverzorging) 😀
Fijn dat je er van genoten hebt en denk ook dat het, naar mate je zwangerschap vordert als maar lekkerder wordt, gewoon weg omdat je er zelf moeilijker bij komt 😉
X

Nathalie | insideandout.nl -

Ik zou eigenlijk vaker moeten gaan! Maar ik moet zeggen dat ik zelf ook erg mijn best doe… Electrische puimsteen erbij, cremetjes, voetspa badjes met jacuzzi stand… Ik heb het van mijn moeder, voeten moeten er netjes en verzorgd uit zien, vooral in de zomer!

Martine -

Dat vind ik echt heel knap, ik wou dat ik zo’n discipline had haha!

Ingrid -

Ik ga iedere 6 weken. Ik maak na afloop direct een afspraak voor de volgende keer. Ik heb veel last van mijn voeten en heb regelmatig likdoorns. Mijn voeten voelen zo zacht na afloop en alle pijnlijke likdoorns zijn weer weg. Ik kan niet zonder en raad het iedereen aan.

Ellen -

ik ga 1x per 6 tot 8 weken. Ik heb last van ingegroeide teennagels bij mijn grote tenen. Ik vind het heerlijk en erg gezellig om naar de pedicure te gaan. Bovendien in de zomer en winter mooi verzorgde voetjes waar ik zelf niks aan hoefnte doen :)

Daniëlle -

Ik ga nooit naar de pedicure, maar ik heb dan ook nergens last van. Als ik dat wel zou hebben, dan zou ik ook gaan! Ik verwijder eelt met een apparaat van Scholl en eens in de week scrub ik mijn voeten en lak ik mijn teennagels.

Lucindainwonderland -

Heb nog nooit iemand echt aan mijn voeten laten zitten, maar wil het wel heel graag een keertje. Maar dan moet ik dus inderdaad even op zoek naar een goede en niet eentje die het er voor de leuk bij doet. Maar lijkt mij niet gemakkelijk om uit te vinden. xxx Lucinda

Kyani -

Ik ben er ook nog nooit geweest. Meestal pruts ik er zelf wat aan als ik last heb van eelt. Maar eigenlijk kan ik niet zo klagen over m’n voeten. Doordat ik kapster ben en dus heel vaak lang rechtsta verzorg ik mijn voeten heel goed, vooral nu het weer wat warmer zal worden :-)

Beautyjuf -

Wat een leuke vraag! Tevens vind ik het ook leuk om de antwoorden van de andere bezoekers te lezen. Tig jaar geleden ben ik in Singapore bij een voetpedicure geweest. Voor een paar euro zagen mijn voetjes er prachtig uit. Teruggekomen in Nederland ging ik dan ook meteen op zoek naar een pedicure. De prijzen liggen ‘iets’ hoger, maar ach. Ik ga om de 6 – 8 weken naar de pedicure. Ik vind het heerlijk!

Elize | girlonthewhitebike -

Ik ga nooit! ik vind voeten zo vies! ik durf het niet aan om iemand met zo iets vies te confronteren! Nu is dat hun werk, maar voeten, iek;)

Carmen -

In de zomer ga ik elke 4 weken, in de winter om de 6 à 8 weken. Ik lak mijn nagels wel altijd zelf omdat ik zelf mooiere kleurtjes nagellak heb en mijn pedicure geen sèche vite als topcoat gebruikt, die er bij mij voor zorgt dat mijn nagellak op mijn tenen 14 dagen blijft zitten… Ik zou mijn pedicure echt niet kunnen missen, heb ‘moeilijke’ voeten met vrij veel eeltvorming, makkelijk ingroeiende nagels en makkelijke blaarvorming, sinds ik regelmatig naar de pedicure ga zijn deze ‘ongemakken’ volledig onder controle.

Jolien -

Ik ga iedere 6 weken naar de pedicure, maar heb dan ook wel de mazzel dat mijn stiefmoeder pedicure is (yay!). Ik vind het heel erg fijn en mijn moeilijke voeten kunnen het wel gebruiken!

Femke -

Ik ga veel te weinig naar de pedicure.. Iedere keer als ik ga denk ik, ik moet dit echt vaker doen! Ik ben nu zo’n 4 weken geleden geweest en vind dat ik over 4 weken zeker weer moet gaan. Bij mijn pedicure heb ik mijn teennagels met gellak laten lakken, daar ben ik zo blij mee. Over 4 weken maar ik weer een afspraak en dan heb ik opnieuw helemaal summerproof voetjes :-).

Nicky -

Zelf ben ik nog nooit bij een pedicure geweest, maar wel heb ik er al een paar keer aan gedacht om toch eens te doen. Hetzelfde met een schoonheidsbehandeling dit heb ik ook nooit gedaan maar denk dat ik binnenkort toch maar eens mezelf een dagje ga verwennen!

Eva -

Ik ga heel graag, alleen komt het er niet zo vaak van helaas. Binnenkort toch maar weer eens een afspraak maken! :)

Maaike -

Ik doe het altijd zelf. Met mijn ingegroeide teennagels vertrouw ik het eigenlijk niemand anders toe. Ben wel eens geweest, maar daar werd het alleen maar erger van.

Jennifer | JenniferZ -

Echt nooooit, doe het lekker zelf hahah ^^

suus -

Ik ben nog nooit geweest! Doe wel met enige regelmaat zelf mijn voeten in een badje en dan lekker scrubben, eelt verwijderen, lakken en smeren. Ik heb alleen op mijn kleine teentjes 2 pijnlijke plekjes die ik maar niet weg krijg. Misshien wel likdoorns? Misschien moet ik toch eens gaan…

beautifulday4makeup -

Ik ben nog maar één keer richting de pedicure getrokken. Voor de rest probeer ik het meestal zelf te doen…

Sien -

Heerlijk de pedicure, ik ga dan ook regelmatig. Niet omdat ik last van overmatig eelt of likdoorns etc. Ik vind het gewoon zalig, de massage, mooi gelakte teennagels en met als resultaat mooi verzorgde voeten.

Suzanne -

Bijna nooit (schaam) ! Ik doe wel ooit mijn voeten zelf, of samen met mijn moeder bij elkaar. Maak je er toch een leuk moeder-dochter avondje van!

Madebyuna -

Ik wil dit jaar ook eens gaan, maar vind het lastig om een goede te vinden! Daarbij kan ik er echt niet tgen als iemand aan mn voeten zit haha dus dat wordt nog wat!

Esther -

Ik ben nog nooit bij een pedicure geweest! Nu vooral omdat ik het vrij prijzig vind, maar het lijkt me in de toekomst wel echt heerlijk om daar eens in de zoveel tijd langs te gaan. Vooral als de slippertjes tijd aanbreekt :-)

Judith -

Ik ga elke 3 maanden omdat het moet en morgen mag ik weer. Kijk er alleen niet naar uit. Zeg altijd:”Even op de pijnbank” Ik heb ingegroeide teennagels bij mijn grote teen. Zogenoemde tunnelnagels. 1 heb operatief laten behandelen in het ziekenhuis en de andere is te doen mbv de pedicure. Als ik klaar ben en 24 uur verder dan ben ik weer blij dat ik gegaan ben. Want ook je eelt is weg, je nagelriemen zijn netjes en je kunt zonder schroom slippertjes aan:) Maar ga zeer niet voor de lol..

Martine -

Auw dat lijkt me pijnlijk!

Annet -

Ik ga elke 6 tot 8 weken.weken, al een paar jaar. Ik ga naar een gecertificeerde pedicure . Ik vind het ideaal, zo had ik laatst niet door dat ik een likdoorn had maar zij zag het en verwijderde gelijk.

Kiss & Make-up -

Vroeger ging ik wel eens, maar nu doe ik het gewoon zelf, om de week.

Marijn -

Ik wil ook heel graag een keer een pedicure! Hoewel een pedicure zoals jij hem hebt gehad me heerlijk lijkt vind ik het persoonlijk ook heel fijn om mijn voeten te laten scrubben en een leuk kleurtje op mijn teennagels te laten lakken. Maar ik ben wel van mening dat je voor het ‘groffe’ werk net zo’n pedicure als jij moet laten doen! Hmmm…

Meer -

Oh super! Ik zocht gisteren nog op google naar 1 in groningen, maar midner dan 30 euro vond ik niet :(. Welke pedicure ben je geweest? Groetjes!

Willemijn -

Een Salon, in de Gelkingestraat. 22,50 euro. Ben erg tevreden! :)

Meer -

Dankjewel!! Ga een afspraak maken :)

Amelie -

Ik wil ook! Dit is denk ik wat ik al tijden zoek, mijn voeten krijg ik nooit mooi!

Maxie -

De eerste keer dat ik een professionele pedicure had (al weer 4 jaar geleden) was samen met mijn moeder. Zij heeft heel erg last van eelt onder en naast haar voeten en dat moet op redelijke basis weg worden gehaald. Naast dat ze het thuis zelf vaak doet, gaat ze zo’n 6 keer per jaar naar een pedicure.

Ik ben toevallig gezegend met eelt- en nagelriemloze voeten waardoor ik niet echt een pedicure nodig heb (ondanks dat het wel geweldig voelt als iemand zo je voeten verzorgd). Als ik dan eens ga, 1 à 2 keer per jaar, dan ga ik voornamelijk in de zomermaanden. Dan heb ik toch het idee dat mijn voeten er netjes en verzorgd uitzien in mijn sandaaltjes en dat geeft me toch wel een goed gevoel.

Syl -

Ik ga nooit, omdat ik bang ben dat de pedicure der ‘gereedschap’ niet goed reinigd. Geen zin in andermans kalknagels en voetschimmels.

Judith -

Nou daar hoef je echt niet bang voor te zijn bij een gecertificeerde pedicure!

Willemijn -

De pedicure waar ik was reinigde de tools waar ik bij was. Dat is belangrijk! Als ze dat niet doen, moet je daar gewoon wat van zeggen.

Sandra(hpw) -

Eerlijk?
Ik ben nog nooit geweest 😮
Mama wel, omdat zij veel last heeft/had van eelt. Helaas is haar vaste pedicure overleden :( En sindsdien is mama ook niet meer geweest. Voor zover ik weet is er ook niemand meer hier in ‘t dorp die pedicure is.. wel jammer dus :( Of we zouden het verderop moeten zoeken..
En ook al heb ik (denk ik) niet hele lastige voeten, toch lijkt het mij wel spannend en interessant om het eens een keer gedaan te laten hebben. Gewoon ‘n professional er naar laten kijken en het mooi laten maken.

Tamara -

Eigenlijk nog nooit geweest haha!

Hester -

Ik ben er echt nog nooit geweest, vooral omdat je voeten tot een jaartje of tien gewoon van zichzelf nog poezelig zacht zijn. Eigenlijk kijk ik nooit naar mijn voeten om (op mijn teennagels na), maar ik merk dat het voor het zomerseizoen toch wel fijn is als ze gewoon even glad gevijld zijn ofzo, haha. Een pedicure zou natuurlijk nog fijner zijn, maar dat vind ik voor nu nog een beetje overdreven (al ga ik wel gewoon twee keer per jaar naar de mondhygiëniste, gewoon ‘om het schoon te houden’, maar dat kun je ook echt niet zelf). Ik ken overigens iemand die pedicure is, maar het lijkt me toch een beetje raar ‘een bekende’ zo met je voeten bezig te laten gaan. Of is dat een heel rare gedachte? 😛

Kim -

Ik zou veel vaker naar de pedicure moeten gaan. Het is eigenlijk helemaal niet zo erg, maar ik zie er altijd zo tegenop! Binnenkort maar weer eens een afspraak plannen denk ik. :-)

Marieke -

Voetverzorging sla ik standaard over, tenzij het om blarenpleisters gaat. Ik groei geen eelt! Ik heb poezelige voetjes, maar wel vol littekens van blaren en wondjes. Slippers draag ik niet eens meer, sandalen alleen als de bandjes zacht genoeg zitten… Op zich kunnen mijn teennagels wel wat extra’s gebruiken behalve een likje nagellak, maar verder moet ik er niet aan denken dat iemand een vijl bij mijn voeten houdt.

Iris | Todayslipstick -

Ik ga een keer in het jaar haha. Heb niet echt moeilijke voeten, ooit een ingegroeide teennagel gehad, maar meer ook niet. Ik vind het wel erg fijn altijd een pedicure!
Liefs, Iris

Joyce -

Durf het eigenlijk niet te zeggen; maar ik gil het al uit wanneer er iemand al naar m’n voeten wijst. Zou er niet aan moeten denken dat ze van alles er mee doen. Hoe goed het ook voor m’n voeten mag zijn. :/ Oepsies.

Danielle -

Ik ga echt nooit.. maar vind het ook nooit nodig? Haha mijn voeten voelen nog altijd best zacht.. maar misschien moet ik eens gaan om het verschil te merken

Liset - Beautydagboek -

Ik deed het eerlijk gezegd nooit omdat het niet nodig was. Totdat ik wel erg last kreeg van likdoorns en dat voelde alsof ik steeds op glas liep! Ik was toen echt genoodzaakt en was erg blij dat het opgelost werd :). Voor mij is 1 keer in het half jaar voldoende. Ik ga binnenkort weer!

Bente -

Ik moet echt hoognodig naar de pedicure (nog nooit geweest). Ik lopen echt al tijden met een likdoorn rond, die ik zelf niet weg krijg, maar ik kijk er echt tegen op. Dat hele idee van weg snijden.. Brrr! Al ben ik er ook echt helemaal klaar mee dat ik vrijwel geen enkele schoen meer zonder pijn aan kan…

Willemijn -

Je voelt er echt helemaal niets van :)

Reageer ook