Essence Pure Nude Powders

Ik heb nog steeds geen hele fijne poeder gevonden. Niet in het high-end segment en ook niet in de budgetschappen. Essence brengt nu de Pure Nude Powders uit. Is dit dan de gezichtspoeder waar ik naar op zoek ben?

Zeg nooit nooit maar ik stel geen hele hoge eisen aan een poeder waardoor ik ook nooit echt gekeken heb naar high-end poeders. Waar ik na het vele testen achter ben, is dat transparante poeders toch niet zo mijn ding zijn. Ik vind ze oké. Die van MAC vond ik oké en die van Catrice vond ik ook oké. Maar toch laten ze voor mijn gevoel een fletse, witte waas achter, zelfs als ik ze subtiel aanbreng. Ik vind ze daarnaast toch iets te mat. Ik ga liever voor een hele subtiele glow die heel licht matteert. Ik wil een poeder die niet al te veel matteert, want ik heb al zo’n droge huid. Maar ik wil ook niet teveel glans want daarvoor gebruik ik liever andere producten. Wat een kritische zeur ben ik toch.

Ik was daarom wel nieuwsgierig naar deze poeders van Essence. Deze poeders zien er -afgezien van het transparante deksel- heel mooi uit. Ze zijn gebakken waardoor je wat kleine aders ziet lopen. Dat geeft zo op het eerste gezicht een gevoel van luxe. Net als bij de Essence Sun Club Bronzing Powders zou ik zo geloven dat het van een high-end merk is als er een andere verpakking om heen zou zitten. Dit is wat Essence zegt over de Essence Pure Nude Powders.

Pure pow(d)er! De pure NUDE powder combineert een matte textuur met zachtglanzende pigmenten en geeft je een prachtige matte finish met een subtiel glanseffect. De zijdezachte gebakken poeder biedt een natuurlijke, lichte dekking. Elk product heeft een uniek ontwerp dankzij de combinatie van perfect op elkaar afgestemde tinten.

Zo te lezen is dit de poeder die ik zoek. Tijd om te testen! Er zijn in totaal vier poeders en helaas vallen de dames met een getinte/donkere huid weer buiten de boot. Ik vind dat zo jammer voor jullie, het valt me op dat er toch weinig budgetproducten zijn voor de getinte/donkere huid. Raar hoor, terwijl we zo’n multicultiland zijn.

10, 20, 30 en 40

De poeders zijn dus geschikt voor lichte huid. Sommige poeders zijn zo licht, dat je ze op de swatch niet heel goed kunt zien, maar het zijn echt vier swatches! Van links naar rechts zie je de volgende poeders:

  • 10 Nude Ivory
  • 20 Nude Beige
  • 30 Nude Sand
  • 40 Nude Honey

Ik twijfelde tussen 10 en 30. Hoewel ik wel al meteen zie dat 20 en 40 een oranje ondertoon hebben en dat flatteert bij bijna niemand. Ik ging daarom voor nummertje 10. Misschien dat nummer 20 wel geschikt zou zijn als ik iets bruiner ben, ik word namelijk meestal roze/oranje bruin. Ik denk dat nummer 30 wel eventueel te gebruiken is als je wat meer de kleur geel nodig hebt in je poeder (tegen een rode huid bijvoorbeeld) en 40 als subtiele glanzende bronzer.

Bij de twee bovenste foto’s heb ik behalve een foundation en concealer van Catrice  nog niets op mijn gezicht. Bij de onderste foto’s draag ik Essence Pure Nude Powder 10 Nude Ivory over mijn hele gezicht en Essence Pure Nude Powder 40 Nude Honey als bronzer/blush.

Zoals je ziet kan de donkerste kleur dus prima gebruikt worden als lichte bronzer/blush bij lichte huidjes. Ik vind het mooi dat hier geen oranje ondertoon in zit.

Maar wat vind ik van het resultaat? Ik vind het resultaat fantastisch. Essence doet precies wat het zegt. Het matteert heel licht en zorgt voor een hele mooie subtiele glow, het product voelt licht en luchtig aan op de huid. Hoewel ik aan het eind van de dag met ieder merk poeder altijd even snel moet bij poederen, vind ik de kwaliteit heel goed. Wauw, wat is Essence de laatste tijd letterlijk en figuurlijk aan het shinen met hun gezichtsproducten! Dit is precies wat ik zocht. Heel licht matterend met een zachte glow. De Essence Pure Nude Powder 10 Nude Ivory gaat voortaan in mijn make-uptasje. Deze ga ik zeker weten vaker gebruiken, ik ben ook heel benieuwd hoe mooi de poeder is over mijn favoriete foundation en concealer van NARS. Essence did it again en dat voor maar €3,59! Topproduct!

P.S. Nieuwsgierig naar het geslacht van de baby van Willemijn? Bezoek dan vandaag even 2WMN!

37 reacties

Gwen -

Ik gebruik zelf een transparante poeder van Bobbi Brown, niet te mat, geen witte waas voor mij precies goed!
Maar ik ben dan ook gek van Bobbi Brown haha.

Caitlyn -

Ik gebruik eigenlijk altijd de poeders van Essence voor mijn gezicht en ben daar heel tevreden over. Leuk om te horen dat deze nieuwe poeders ook goed hun werk doen. Voor zo’n spotprijsje sla ik nog eentje in voor de zomer, dan is een lichte shine juist wel heel mooi en aangezien de kleuren lekker licht zijn, vind ik er wel eentje bij mijn teint. Leuke review :)
xx

Marnel -

Ooh nice!!! Alleen ik ben wel tevreden met de witte poeder van Essence 😉

Eilish (artisticstateofmind) -

Ziet er goed uit moet ik zeggen!

Femke -

Een erg fijn prijsje heeft deze poeder..hij geeft een mooie look! Mooie glow :-)!

Tamara -

Ziet er mooi uit!

nisa -

ANTWOORD AUB: Kan ik de lichtste kleur als highlighter gebruiken? Ik zoek een BUDGET highlighter. Zo nee, heb je tips voor budget highlighters?

Martine -

Bekijk morgen ff onze video, daar hebben we het over budget highlighters!

nisa -

Aahhh, yess! Komt als geroepen :)

Zoe de Jonge -

Catrice komt nu ook met een highlighter! Op de site kun je het hele nieuwe assortiment zien.

Maxie -

Ik gebruik deze poeder (ik heb de lichtste kleur) nou al een half jaar en het lijkt wel alsof er nog niks vanaf gekomen is. Ik gebruik het elke dag en er zit niet eens een deukje in! Dus je doet ook nog eens heel lang met deze poeders.
De poeder fugureerd ook nog eens heel goed als neutrale oogschaduwkleur en als je het dekkend aanbrengt (dus met een platte oogschaduwkwast) verhult het donkere kringen onder je ogen. Mits ze niet al te donker zijn uiteraard 😉

Joyce -

Ziet er mooi uit, maar erg jammer dat er geen kleuren bij zitten voor de getinte huid.. :(

Nicole -

Ik vond ze er zo mooi uitzien, maar ik vind de werking werkelijk verschrikkelijk. Ik denk dat deze poeder meer geschikt is voor normale huidjes, en niet voor echte vette huidjes, want matteren deed ‘ie niet bij mij helaas!

Martine -

Goed om te weten, dan is deze poeder vooral geschikt voor de droge tot normale huid!

suus -

Mooi resultaat! Het blush/bronzer effect vind ik te subtiel, op de foto zie ik het niet. Mocht je eens een fancy (lees:duur haha) poeder willen proberen, dan denk ik dat die van charlotte tilburry of laura mercier misschien wat voor je is. Of zelfs hourglass als je meer glow wilt. (Hoewel ik voor doe prijs dan liever een blush van hourglass zou kopen). Zelf heb ik er 4 geprobeerd.tot nu toe. Mac prep&prime loose, werkt heel goed en gaat lang mee. Inglot pressed, opzich prima maar ben je zo doorheen. De bekendr pressed van catrice, tot nu toe tevreden over. Maar op zonnige dagen zoals nu gebruik ik poeder met factor 30 van jane iredale, de powder me dry suncreen, ideaal vind ik!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Je noemt precies de poeders op die ik ook zou aanraden. Laura Mercier en Hourglass Ambient poeders. Vooral die van Hourglass zijn geweldig! Ze zijn niet goedkoop, maar elke cent dubbel en dwars waard!

Kiss & Make-up -

Klinkt prima! Essence is vaak een beetje en hit en mis met hun poeders voor mij, maar dezen zien er de moeite uit.

anna -

Wat zien ze er prachtig uit!

Caro ~ My Beautycase -

Wat fijn dat Essence nu goede poeders heeft, en zeker voor die prijs! Die wil ik zeker wel proberen! :-)

Sjess -

Als ik je wensen zo hoor voor een poeder, denk ik dat het Light Reflecting Setting Powder van NARS echt perfect voor je is! Ik wil namelijk precies hetzelfde van een poeder, en ik ben zo blij met die van NARS :). Aanrader!!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik heb die poeder ook en gebruik hem nooit omdat ik het effect te mat vind. Had er meer van verwacht.

Sjess -

misschien ligt het ook aan de foundation die je eronder gebruikt? Ik gebruik best wel glowy foundation (Le teint van YSL) of een bb cream (Magica BB van Collistar) en dan is het effect bij mij echt niet mat.

Martine -

Jaaaaa die zag ik laatst ook, ben ik ook zo benieuwd naar!

Marjolein -

Looking good! Ze doen me een beetje denken aan de Mineralize Skinfinish Natural poeders van MAC. Die vind ik zelf trouwens heel fijn want er zit een lichte glans in en ze poederen toch goed af. Misschien ook eens het proberen waard?

Floortje -

Ik heb de lichtste variant ook maar ik werd er iets minder warm van. Hij staat gelukkig wel heel natuurlijk op de huid, maar een glow was bij mij ver te zoeken. Dit kan natuurlijk te maken hebben met mijn droge huid en whatnot. Maar toch fijn dat hij voor jullie een goed resultaat geeft! Is het toch nog een prima product 😉

Mjay -

Ik heb er ook 2 en vind ze echt fantastisch voor een lichte, niet te vette huid! En die verpakking, zo strak :-) Budgettopper wat mij betreft!

beautifulday4makeup -

Ik vind het super dat 40 ook donker genoeg is om als bronzer gebruikt te worden, maar niet te donker. Dat zou ik niet doen

Eline -

ik heb hem ook maar vind hem helemaal niet zo goed 😛 ik heb wel een vettige huid.. maar hij doet gewoon niet zoveel en het is lastig genoeg product uit de verpakking te krijgen bij het opbrengen zegmaar. Ik vind de witte poeder van essence of de catrice poeders beter!

Iris | Todayslipstick -

Mooi effect geeft de poeder en een heel fijn prijsje!
Liefs, Iris

Nadège -

Oh, deze zal ik dan zeker eens kopen!

Lindsey Beljaars -

Wauw deze poeders zien er echt heel goed uit! Ga zeker eens even kijken. Fijne review x

Mariëlle -

Ik had nooit in detail gekeken naar deze producten, maaaar nu wil ik er ook een hihi!

Sandra - Beautybysandra -

Dat ziet er erg goed uit zeg!

Svenja -

Wauw, wat leuk om te lezen dat deze poeder je zo goed bevalt. Vooral 10 Nude Ivory vind ik erg mooi staan bij je huid. Zo zie je maar dat budget producten soms ook erg fijn kunnen zijn! IK denk dat ik binnenkort ook de 10 Nude Ivory ga halen, ben benieuwd of het voor mijn huid net zo flatterend is!

Maaike -

Ik vond zelf de Prep + Prime transparent finishing powder van MAC heel fijn. Zo fijn, dat ik een back up heb gekocht. En ik ben verknocht aan mijn MAC MSF in Medium: die heeft wel wat dekking, maar die is toch ook weer niet helemaal mat. Toen ben ik gaan kijken naar Catrice, die vind ik fijn, maar die is toch niet echt transparant, waardoor bijv. de kleur van je concealer toch veranderd als je die aanbrengt. Ik heb nu een poeder van Bobbi Brown in Pale Yellow en ik heb laatst het Healthy Balance poeder van Bourjois gekocht om te proberen. Wellicht ook suggesties voor jou?

Lucindainwonderland -

Dat heb ik nou ook, dat een poeder voor mij helemaal niet duur hoeft te zijn en echt hele hoge eisen heb ik ook niet. Ik gebruik er zelf eentje van Catrice of van de Hema en vind het wel prima. Deze zien er ook wel mooi uit en als ik er ooit weer eentje nodig heb, weet ik ze te vinden. xxx Lucinda

Suzanne -

Klinkt erg fijn! Ze zien er ook gewoon mooi uit.

Reageer ook