Boozy Cosmetics Brushes

Goede kwasten zijn een must voor perfecte make-up. Je zal ook nooit een deur superstrak kunnen lakken met een slechte kwast. Daarmee vergelijk ik altijd de werking van een goede make-up kwast, het is immers net schilderen. Ik probeerde de Boozy Cosmetics Brushes uit.

Misschien ken je Maaike wel, ze runt al jaren met succes de webshop Boozyshop en komt nu dus uit met haar eigen kwastenlijn! Dit is wat ze er over zegt:

“Deze kwastenset bevat alle essentiële kwasten om je make-up op een professionele manier aan te brengen en af te werken met de perfecte look.”

In de set zitten de volgende kwasten (zie verdere review), waarbij NH staat voor kwasten met natuurlijk haar en SH voor synthetisch haar. Ik heb nagevraagd hoe het zit met de diervriendelijkheid van de kwasten met natuurlijk haar. Boozyshop zegt dat zij met de fabrikant de afspraak hebben dat het op een diervriendelijke manier is verkregen, hiervoor is de fabrikant ook gecertificeerd. Mocht je hier nog meer vragen over hebben, kun je altijd contact opnemen met Boozyshop.

Ik bespreek ze allemaal stuk voor stuk en je ziet een aantal kwasten ook in actie. De Boozy Cosmetics kwastenset bevat 6 kwasten voor het gezicht en 8 kwasten voor de ogen.

 • B05 Boozybrush Foundation (SH) – dit is een platte foundation kwast die stevig maar zacht aanvoelt.
 • B04 Boozybrush Powder (NH) – Dit is een grote poederkwast gemaakt van geitenhaar die ontzettend zacht aanvoelt. Ik krijg zin om deze uit te proberen, want ik heb nog steeds geen goede poederkwast!
 • B02 Boozybrush Stippling (SH) – Dit is een stippling brush, handig om blushes subtiel aan te brengen op de wangen en ook prima te gebruiken voor bronzer en/of highlighter. Ik gebruik al jaren een hele oude stippling brush die ooit van Willemijn is geweest, omdat hij zo zacht is. Maar deze voelt nog veel zachter aan en ik denk dat het tijd is om afscheid te nemen van mijn oude ‘vriendje’ om voortaan deze te gebruiken. Deze stippling brush brengt de blush namelijk precies goed aan, niet teveel en niet te weinig. Een topper en van zeer goede kwaliteit synthetische haren want de kwast voelt heel zacht aan op de huid.

Ik ben op zich niet zo’n fan van foundation aanbrengen met een platte foundationkwast. Ik gebruik het liefst mijn MAC Oval 6 Brush of de Beautyblender. Maar, deze platte foundation kwast brengt mijn foundation ook heel erg mooi aan. De kwast is stevig, maar zacht en laat geen rare strepen foundation achter. Dat was al een goede eerste indruk van de Boozybrushes!

Oh en dan de poederkwast. Ik denk dat dit nu al mijn favoriet is van de hele set. Wat is deze kwast heerlijk zacht. Hij brengt poeder prachtig licht aan zonder de foundation of concealer weer weg te vegen. Maar vooral de zachtheid van de kwast is fantastisch.

 • B03 Boozybrush Angled Blush  (NH) – Dit is een schuin afgesneden blushkwast gemaakt van geitenhaar. De kwast lijkt iets smaller dan mijn andere angled blush kwasten, maar dat zal ook komen omdat de kwast nog nieuw is. In de loop der tijd gaan de haren meestal iets meer uit elkaar staan. Maar de grootte is verder prima!
 • B11 Boozybrush Tapered Highlighter (NH) – Dit is een soort grote blendingkwast, speciaal om highlighter aan te brengen op de jukbenen. Door de afgeronde kwast met een lichte punt kun je dit heel precies aanbrengen. De kwast is gemaakt van geitenhaar.

Het wordt saai, maar ik kan er niet veel meer over zeggen dan dat deze kwasten wederom ook heel goed zijn. Ze voelen heel zacht aan op de huid, pakken het pigment van de producten goed op en werken lekker precies. Niks meer aan doen!

 • B06 Boozybrush Concealer (SH) – Dit is een kleine, stevige platte kwast die bedoeld is om concealer makkelijk aan te brengen onder de ogen. Ook zijn dit soort kwasten handig om de concealer bij de rode randen van de neusvleugels precies aan te brengen.
 • A07 Boozybrush Large Shader (NH) – Deze kwast is gemaakt van paardenhaar. Het is een grote platte kwast die je veel ziet in kwastensets.
 • A02 Boozybrush Tapered Blending  (NH) – Van dit soort kwasten kun je er niet genoeg hebben. Ik kan niet zonder blendingkwasten en deze is gemaakt van geitenhaar. Ik gebruik deze blendingkwasten voor de finishing touch om het  geheel mooi te blenden.
 • A01 Boozybrush Blending (NH) – Wederom zou ik het liefst wel tien van deze kwasten hebben. Volgens Boozyshop heeft deze kwast haren van de mooiste kwaliteit geitenhaar. Ik gebruik dit soort kwasten graag in de arcadeboog en de buitenste ooghoek om het vervolgens extra te blenden met een Tapered Blending kwast.

Ik breng altijd concealer aan met zo’n soort kwast en ik blend het daarna vaak uit met mijn vingers, totdat ik vorige week ontdekte dat het met een blendingkwast nog veel beter gaat. Maar het is altijd fijn om een platte concealerkwast te hebben en ik verbaasde me er over hoe goed ik met deze platte concealerkwast toch nog heel goed de concealer kon blenden. De kwast is klein, stevig maar niet te flexibel waardoor de kwast goed mee werkt om alles mooi te blenden en geen strepen achterlaat. Yes!

Jaaa, ik HOU van Tapered Blending kwasten. Ik heb er twee van Sigma en dat zijn mijn lievelingskwasten. En deze van Boozybrush kan ik ook aan het rijtje toevoegen. Hij brengt mijn MAC Painterly Paintpot net zo mooi en zacht aan als die van Sigma. De kwast verliest geen haren en wat me opvalt is dat deze kwast héél zacht oogschaduws kan blenden. Harde oogschaduwranden zijn hiermee verleden tijd.

De Boozybrush Blendingkwast doet me denken aan de 217 van MAC. Hij zet kleuren vrij intens aan. Ik gebruik hier een olijfgroene kleur over een bruine oogschaduw heen. Je kunt goed zien dat de kwast veel kleur oppakt maar geen fall out veroorzaakt. Ik ben heel blij met dit schatje.

Een van de kwasten die ik een misser vind, is de Large Shader. Maar dat ligt niet aan Boozybrush. Dat is een persoonlijke mening, want heel veel oogschaduwsets hebben een Large Shader. Sigma heeft er ook een. Ik gebruik deze kwast alleen als ik geen zin heb om mijn kwasten schoon te maken en ik heb een platte oogschaduwkast nodig om mijn ooglid te voorzien van kleur…Maar verder zou ik veel liever deze kwast ditchen en er een hele korte afgeronde kwast voor terug willen zien. Die zijn ideaal voor onder het oog namelijk! Maar goed, dat neemt niet weg dat deze kwast verder prima in orde is alleen vaak gebruiken zal ik waarschijnlijk niet doen.

 • A06 Boozybrush Eye Shadow  – Dit is een platte oogschaduwkwast van medium grootte. Deze kwasten zijn handig om een kleur op te zetten op het ooglid en soms ook om oogschaduw onder het oog zacht te blenden. De kwast is gemaakt van paardenhaar.
 • A09 Boozybrush Angled Shading – Anderen zullen met Angled Shaders ook wel hebben wat ik heb met Large Shaders: waarvoor gebruik je die? Ik vind Angled Shaders fantastisch voor op het wenkbrauwbot en de binnenste ooghoek. Deze kwast is gemaakt van paardenhaar.

De platte oogschaduwkwast pakt veel oogschaduw op en is zacht van structuur. Een prima kwast om te gebruiken op het ooglid die ook lichte kleuren goed tot zijn recht laat komen.

En met een schuin afgesneden kwast kun je bij mij bijna niets fout doen. De Booyzbrush Angled Shading is daarom ook een goede kwast. Hij brengt de highlighter moeiteloos aan op de plekken waar ik het wil.

 • A05 Boozybrush Eyeliner (SH) – Dit is een ronde, langwerpige eyelinerkwast met een zachte spitse punt die handig is om een fijne lijn te creëren op het ooglid.
 • A08 Boozybrush Small Angle (SH) – Dit is een platte, schuin afgesneden kwast die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen bij te werken of een aanwezige eyeliner te zetten op het ooglid.
 • A04 Boozybrush Pencil (NH) – Een pencilbrush is uitermate geschikt om een kleur aan te brengen in de arcadeboog. Door de combinatie van de ronde vorm met spitse punt kun je zowel een kleur ‘hard’ opzetten als blenden. De kwast is gemaakt van geitenhaar.

De eyelinerkwast heb ik uitgeprobeerd met oogschaduw. Ik weet niet of het aan mijn hand lag of aan de kwast, maar de zachte oogschaduwstreep vond ik wat hobbelig. De kwast is net een tikkie te zacht, het had van mij iets steviger mogen zijn om de lijnen wat strakker te krijgen.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik eyeliner kwasten of kleine angled shaders zoals deze ook nooit zo’n geweldige toevoeging vind aan een kwastenset. Ik vind ze vaak net wat te dik. Ik zou liever een ultradunne angled shader zien zoals die van Illamasqua. Daarmee kun je zo precies werken, dat kan geen kwast overtreffen. Ik kan redelijk precies werken met deze kwast, maar voor de wenkbrauwen vond ik de kwast niet zo fijn. De kwast pakt veel product op, maar liet niet zoveel product los waardoor er veel product op de kwast bleef zitten.

Als laatste bespreek ik de pencilbrush. Hij brengt het product flink goed aan zoals je ziet in de arcadeboog, zoals het een echte pencilbrush betaamt. Ik denk dat deze geit nogal stug was, want dit is de enige natuurlijke kwast van de Boozy Cosmetics set die ik minder prettig aan vind voelen, de kwast is erg stevig en de punt van de pencilbrush voel ik licht prikken. Maar afgezien daarvan doet de kwast wel goed zijn werk.

Over het algemeen kan ik concluderen dat ik de Boozy Cosmetics Brushes echt een goede, kwalitatieve kwastenset vind. Heel veel kwasten lijken op die van Sigma en sommige kwasten zijn zelfs nog beter en zachter. Mijn favorieten en top 3 zijn:

 • B02 Stippling (nummer 2)
 • B04 Powder (met stip op 1!)
 • B03 Angled Blush
 • B11 Tapered Highlighter
 • A09 Angled Shading
 • A06 Eye Shadow
 • A02 Tapered Blending  (nummer 3)
 • A01 Blending (nummer 3, gedeelde plaats haha)

Met recht een geweldige kwastenset voor een mooie prijs voor 14 kwasten: €39,95. Dat is zeker een goede deal voor zulke mooie kwasten waarvan veel kwasten ook nog eens natuurlijk haar hebben. Voor een MAC kwast betaal je al snel €20 en dan heb je nog maar 1 kwast. Alle kwasten van Boozy Cosmetics (The Classic Collection) zijn ook allemaal apart verkrijgbaar, de prijzen variëren dan van €3 tot €6 per kwast.

De Boozy Cosmetics Brushes (The Classic Collection) is nu online verkrijgbaar via de webshop Boozyshop. Een ideale, kwalitatief goede kwastenset voor een beginner, maar er zitten ook zeker weten kwasten tussen die menig beautyhart sneller laten kloppen.

30 reacties

Ivon -

Toen ik de kwasten weer voorbij zag komen in jullie favorites of the month, toch maar bestelling geplaatst 😀
Ze waren ook nog eens maar 30 euro, dus dat was nog een extra meevaller!
Meteen maar even wat extra dingetjes besteld om aan de gratis verzendkosten te komen 😉

Amelie -

Oeh, wat een goede set voor zo’n lage prijs! Ik ga denk ik een bestelling plaatsen…

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik heb mijn oog laten vallen op een set van Zoeva. Overigens gebruik ik de stiplingkwast om foundation aan te brengen 😉

Femke -

Het is dat ik net een Zoeva kwastenset heb besteld want anders had ik deze set zeker overwogen.. Wat een ontzettend fijne prijs ook voor zo ontzettend veel kwasten zeg, goede tip !!

Nicky -

Na een paar keer de site te vernieuwen kon ik eindelijk de eerste paar stukjes lezen. Door de reclame banners viel namelijk de eerste paar letters weg :( Maar heb inderdaad al meer goeie verhalen hier over gehoord, het is dat ik geen plaats meer heb in mijn kwasten bakje.

Willemijn -

Oh wat vervelend! Welke banner (welk merk?) zag je? Dan kan ik daar achteraan :) Dat is niet de bedoeling namelijk haha!

An -

Oh nee, kon je jullie review geen dagje vroeger geven. Ik had een mail gekregen van boozyshop dat deze set 29 euro ipv 39 euro kostte tot en met gisteren. Ik dacht: ik ga geen nieuwe set kopen want ik heb al zoveel kwasten, maar nu ik jullie review lees zou ik ze toch graag aanschaffen, dus controleer ik vlug mijn mail en ja hoor, 1 dag te laat. Nu moet ik er 10 euro meer voor betalen. Zucht. Kon gewoon niet geloven voor die prijs dat het zo’n goede kwasten zouden zijn.

Maxie -

Ahw dat is echt balen! Persoonlijk heb ik ook wel voldoende kwasten, maar sommige spreken me heel erg aan. Gelukkig is er de optie om sommige kwasten apart te kopen dus ik denk dat ik dat maar ga doen 😉

Patricia -

ja boehoe, hier net zo! Dacht ook moet ik dat nou doen, is het wel iets?
Ja dus en nu te laat…..:-(

Linda B -

Toen ik erover hoorde had ik ze gelijk besteld (toen ze 29,95 kostte hehe :)) ze zijn echt fantastisch en brengen zo lekker aan.
Voor de mensen die nog goeie kwasten zoeken voor een niet al te duur prijsje KOOP DEZE!!

Nicole -

Wat een fijn en uitgebreid artikel! Ik heb een aantal van hun kwasten en ik vind ze zeker fijn werken. Zeker voor zo een klein prijsje!

Puck -

Heerlijk uitgebreid artikel! Heb net mijn mandje gevuld met 5 Boozy kwasten, RT Expert Facebrush en een nude paletje van W7 (Oooops)!

Willemijn -

Hahahah! 😀 Veel plezier van je spulletjes!

Jana -

Ik vind het echt een hele mooie set met heel erg bruikbare kwasten. Lijkt me ideaal voor een beginner!

Jhemyla -

Heerlijk zo’n uitgebreid artikel! Ik vind foundation aanbrengen met zo’n platte kwast ook echt verschrikkelijk. De rest ziet er goed uit maar ik word er niet heel erg warm van. Top review.

Kiss & Make-up -

Dit is echt wel een koopje! De kwaliteit ziet er echt heel goed uit.

beautifulday4makeup -

Dit lijkt mij een erg goede kwastenset. Mss toch eens in mijn online mandje droppen

anna -

Wauw, wat een heerlijke, uitgebreide review! Dit lijkt me een geweldige set en zeker voor de prijs.

Laura Louise -

Wat zien de kwasten er goed uit en dat voor een best goede prijs. Ik ben eigelijk wel toe aan een aantal nieuwe kwasten!

B -

Wauw!! Mooi

Maaike -

Wat een mooie basic kwastenset is dit zeg! En fijn ook dat er kwasten los verkrijgbaar zijn. De blending brush en powder brush lijken me wel wat.

Lindsey Beljaars -

Ik heb net nieuwe kwasten aangeschaft van Zoeva!

Margot -

Ze zien er goed uit en de prijs is erg goed inderdaad!

Leah -

Ik heb ‘m zelf ook in huis, alleen heb hem nog niet kunnen testen. M’n eerste indruk is in elk geval super positief!

Liset - Beautydagboek -

Wat een fijne, complete set! Zelf gaat mijn voorkeur naar de tapered highlighter en de stippling kwast. Die kan ik goed gebruiken :).

Suzanne -

Hele fijne review, erg duidelijk en hele fijne kwasten volgens mij. Deze voeg ik toe aan mijn wishlist.

Anniek -

Wat leuk dat Maaike nu zelf ook een hele lijn heeft uitgebracht, tof! De kwasten klinken ontzettend fijn en wauw: die prijs, dat is echt niet verkeerd! Zelf heb ik op dit moment geen nieuwe kwasten nodig (bamboo set Zoeva YAY), maar anders zou ik deze kwasten zeker overwegen!

Iris | Todayslipstick -

De kwasten die in jouw favorieten rijtje staat zijn precies de kwasten die ik interessant vond! Hele fijne review en deze kwasten ga ik misschien wel aanschaffen!
Liefs, Iris

Lucindainwonderland -

Lees hier echt heel veel goeds over en nu hier ook weer. Large Shader kwasten doen het ook niet bij mij, pak ze nooit. Op dit moment is mijn kwasten collectie goed genoeg en heb ik niet meer nodig (moet ik mijzelf blijven wijsmaken), maar anders had dit zeker een goede set geweest denk ik. xxx Lucinda

Ceetje -

Vooral de blending brushes en de blush en highlighter kwasten maken me nieuwsgierig. Het is dat ik net al(weer) twee nieuwe MAC kwasten heb gekocht….

Reageer ook