10x Beautyblogger Geheimen

Iedereen heeft zo zijn geheimen, ook wij beautybloggers. Maar omdat we zo eerlijk zijn geven we vandaag tien van onze geheimpjes toe. LLG op de biechtstoel!

Schuif!

Soms heb je van die artikelen waar je totaal geen zin in hebt om ze te schrijven. Dat kan omdat het simpelweg een artikel is over saaie producten, een niet zo’n boeiend thema of omdat je vrij negatief bent over het product waardoor het ook minder leuk is om te schrijven. Soms leek een artikel een geweldig idee maar al schrijvend vraag je je af waarom je dit nou weer bedacht hebt. Wij noemen dat een vooruit-schuif-artikel. Dan zeggen we tegen elkaar: ‘Haha, heb je weer een vooruit-schuif-artikel? Je hebt hem al drie keer naar voren verplaatst!’ Uiteindelijk schrijven we het artikel vaak wel en komt het (bijna) nooit voor dat we hem verwijderen, maar het kan wel voorkomen dat het artikel een paar weken lang vooruitgeschoven wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=e-lFSqBQDDI

Oempa loempa!

Jep, volgens ons is iedere beautyblogger weleens slachtoffer geworden van oempa loempa effect.  De camera staat ingesteld op standje Koningsdag en het lullige is: dat zie je pas achteraf als je achter de computer zit. Shit. Maar soms is er geen tijd om de video opnieuw op te nemen en ook de spontaniteit is er dan af. Dat is balen maar hij zal toch online moeten. Met je billen samengeknepen zet je de video toch online om vervolgens een dagtaak te hebben aan het reageren met: ‘Nee, mijn foundation is niet te oranje of te donker…het was de CA-ME-RA! Grrrr…’

Zeg maar dag met je handje

We nemen heel veel video’s op en soms zijn we zo trots op onszelf. Dan is die ene moeilijke haartutorial perfect gefilmd of ziet die Get Ready With Me er gelikt uit. En dan appt de een de ander: ‘Omg, slecht nieuws. Die hele tutorial staat niet op de camera (of de helft).’ ‘De video heeft geen geluid.’ ‘De video is de hele tijd onscherp, in plaats van dat wij scherp zijn is de plant tot in detail te zien en zie je daar voor twee vleeskleurige bollen zitten.’

Dit hebben we zeker wel een paar keer gehad. Ik maakte een keer een video over drie haartutorials waarbij er eentje helemaal verloren was gegaan terwijl die zo goed  in elkaar zat. Dat is dan zo enorm BALEN. Niks aan te doen: even slikken en weer doorgaan.

Pr(et)pakket

We krijgen regelmatig pakketjes thuis gestuurd wat ontzettend leuk is. Daar zijn we natuurlijk heel dankbaar voor! Helaas komt het ook vaak voor dat je de verkeerde kleuren opgestuurd krijgt, met name veel te donkere foundation, concealer en poeder. Leuk een doos met een kilo make-up, een beetje jammer dat ik het niet kan gebruiken! Gelukkig heeft de Braziliaanse buurvrouw er wat aan…

Fotogeheimpjes

Dit is vast geen geheim, maar bloggers gebruiken natuurlijk slimme trucjes om die swatches en producten perfect scherp te krijgen. Zo zetten we meestal een stipje op de arm tussen de lichte swatches (anders stelt de camera niet goed scherp) en plakken we plakband onder de producten anders rollen ze door de camera tijdens de shoot.

Webflop

Zo nu en dan krijg je hele rare aanvragen van webshops of je met ze wilt samenwerken. Dan heb ik het niet over seksshops, hoewel dat ook wel eens een keer is voorgekomen. Afgelopen week nog kreeg ik een aanvraag of ik mijn gezicht op een plantenpot thuisgestuurd wilde krijgen. Leuk om gezellig met mijn hoofd in mijn raamkozijn te pronken, lekker narcistisch haha! No thanks!

Tijdverspilling

Wij zijn rasechte lipsticklovers, maar we houden niet zo van nagellak. We vinden het wel leuk, maar het kost zo veel tijd om het te laten drogen en we hebben weinig geduld. Als we nagellakswatches maken, trekken we er een hoop tijd voor uit. Maar er is een ding wat bijna iedere blogger wel doet of niet doet moet ik zeggen: de nagel van je duim niet lakken. Nutteloze bezigheidstherapie aangezien die vinger nooit op de swatches komt!

Miljonair

Als je rijk kon worden van telefoonhoesjes aanbiedingen van webshops voor je blog, dan zouden we nu miljonair zijn. Zeker iedere week krijgen we wel vijf aanvragen. Mochten we onze telefoonhoesjes dus zat zijn hoeven we ons niet druk te maken om een nieuwe.

Prozuro

Het is heel erg leuk om uitgenodigd te worden op een event. Vaak krijg je daar een glaasje prosecco. Ik weet niet waarom, maar altijd neem ik het aan en sta ik een uur lang met een zuur hoofd mijn prosecco naar binnen te sippen. Het is dat ik te beleefd ben om er een plant mee blij te maken, maar anders….

Verdwaald!

We photoshoppen nooit, maar wel als er toevallig een verdwaalde broodkruimel of hondenhaar ligt op een mooi product en je daar pas achter komt bij het bewerken van de foto. Het product is al gebruikt, dus nieuwe foto’s maken heeft geen zin! Hoewel we dus tegen Photoshop zijn, retoucheren we maar al te graag dit soort kleine dingen! PS: dat doen we altijd met Picasa dus eigenlijk blurren we dat weg.

Dit zijn onze 10 geheimpjes als beautyblogger. Maar nu is het natuurlijk geen geheim meer, dus ik hoop dat jullie er van hebben genoten! 😉 Fijne zondag!

40 reacties

Marnel -

Haha! Heel erg leuk om te lezen!

Kaylani -

Haha, wat een leuk artikel! Vooral dat laatste is erg herkenbaar, uiteindelijk ligt er altijd wel ergens een honden- of kattenhaar op de loer 😛

Caitlyn -

Leuke tips eigenlijk allemaal. Het viel me nu pas op dat de duim inderdaad nooit met de nagel op de foto staat, kleine details die wel veel kunnen uitmaken.
xx

Suzanne -

Ik lak mijn duim ook niet mee met swatches 😉 En goeie tip van het plakbandje onder producten plakken, ik kende die truc nog niet!

melany -

Leuk hoe je dit in elkaar gezet hebt!

Lindsey Beljaars -

Haha leuk artikel. Ik herken wel een paar dingen Zo lak ik mijn duimnagel ook vaak niet, plak ik altijd een plakbandje onder mijn producten en baal ik zo van te donkere foundation!

Tamara -

Leuk om te lezen!

Amelie -

Wat een leuk artikel !! Origineel en leuk om te weten!

Donna Luisa -

Haha, heel leuk artikel. Een aantal dingen zijn inderdaad erg herkenbaar!

Andrea -

Wat een superleuk artikel! Erg goed geschreven ook. Ik moest echt lachen om de plantenpot! Wie bestelt zoiets nou :p
x

Jennifer | JenniferZ -

Ik heb dat ook altijd met dat je filmpje maar half is opgenomen echt kapot irritant D;

Rahma -

Heel leuk artikel om te lezen, en ook heel erg herkenbaar!

Mandy -

Haha leuk om te lezen en sommige dingen zijn erg herkenbaar! Volgens mij lezen sommige webshops niet eens even waar de desbetreffende blog over gaat, ik krijg soms ook hele rare mails 😛 Het lijkt me trouwens heel erg om de helft van je video kwijt te zijn! :(

anna -

Haha, wat leuk geschreven en zo herkenbaar! Ik plak producten vaak ook vast aan de onderkant, haha.

Natiza -

Hahaha wat leuk om te lezen! En met hoesjes is ook echt zo waar haha

Margot -

Wat leuk om te lezen! Wat is dat inderdad met telefoonhoesjes? :-)

Femke -

Heel leuk artikel om te lezen, swatches met die stipjes ertussen had ik nog niet eerder gehoord/gezien.. dat ga ik eens proberen :-)!

geenhippie -

Haha ik zit hard op te lachen hier! Vooral over die bloempot! Hilarisch 😉 Ik vind “Fotogeheimpjes” trouwens wel een goede tip, had het zelf nog niet bedacht!

Laura - Dagelijkse hap -

Wat leuk om te lezen 😀 Jammer dat jullie soms de verkeerde kleur toegestuurd krijgen, maar fijn dat jullie iemand anders er dan wel blij mee kunnen maken :)

beautifulday4makeup -

Haren n dergelijke blur ik soms ook weg op mijn foto’s :)

Danielle -

Haha ja vooruit schuif artikelen komen mij heel bekend voor.. 😉 Sommige blijf je ook maar schuiven..

manon -

Hahaha leuk! Wat jammer van de producten waarvan je de verkeerde kleur krijgt, zo kunen ze toch niet goed getest worden. Die foto tips zijn handig! Helaas maak ik nu nog foto’s met mijn mobiel :( niet dat mn mobiel een superslechte camara heeft dan, maarja.

Syl -

Haha heerlijk. Ik ga opletten of ik het vooruit-schuif-artikel kan spotten.

Nicole -

Wat een leuke geheimpjes. Dat van de stipjes tussen de lichte swatches is echt een geweldige truc, die ga ik zeker toepassen vanaf nu.

Nathalie | insideandout.nl -

Wat slim zeg dat stipje bij lichte swatches! En wat een ontzettend leuk artikel om te lezen, als beginnende blogger heb ik daar wat aan!

Miriam -

Haha, je duim niet lakken?! Die wist ik nog niet: slim 😉

Marijke - de beste versie van jezelf -

Super leuk artikel! Als beginnende blogger hoop ik dat deze geheimpjes ooit herkenbaar zullen zijn voor mij :)

Yvonne -

Haha, ik heb me bescheurd om sommige ‘geheimen’. Zo herkenbaar! Erg leuk om te lezen. :-) De dingen die misgaan zijn dan weer niet zo leuk, maar fijn te lezen dat je daarin niet de enige bent.

Akosua -

Heel herkenbaar vooral het vooruit schuif artikel. De meeste artikelen komen er bij mij heel vlot uit, maar er is inderdaad altijd eentje waarbij het maar niet wil vlotten. Maar je moet en zal hem afkrijgen, want het staat tenslotte in de planning.

Heleen -

Ik heb zo erg gelachen om die plantenpot! Hoe komen ze erbij
Leuk artikel :)

Liset - Beautydagboek -

Haha, heel leuk om te lezen! Die met de video’s is wel heel herkenbaar. Ik ben wel eens met mijn gezicht uit beeld gegaan, toen ik in de spiegel oogschaduw aan moest brengen bij een tutorial, dan zit je dus alleen met je haar op het beeld. Balen achteraf! Ook wil een video soms niet van mijn camera en zit je zonder video!

Marjolein -

Haha herkenbare dingen wel ja! Ik baal wel echt altijd van te donkere producten opgestuurd krijgen, en vind ‘t ook niet zo slim van diegene die ‘t opstuurt. Want zo krijg je niet de publiciteit waar je klant je voor ingehuurd heeft…

Kiki -

Je hoofd op een bloempot haha, stel je voor. Super leuk artikel!

Lucindainwonderland -

Erg leuk om te lezen en sommige ook wel heel herkenbaar. Ik maak (nog) geen filmpjes, dus van al dat gedoe heb ik gelukkig nog geen last. Ik lak trouwens wel de duim mee als ik swatches maak van nagellak, maar niet met de volledige lagen die nodig zijn… eigenlijk gewoon just in case hij toch in beeld komt. xxx Lucinda

Jaimy en Laura -

Hahaha, je gezicht op een bloempot!! Leuk artikel!

Natasja -

Whahaha leuk artikel! Ook heel herkenbaar. Vooral om een video opnieuw op te nemen. Heel de spontaniteit is dan inderdaad weg. En hondenharen moet ik ook vaak retoucheren.

Silkeblogs -

Superleuk artikel! Heel grappig =D

Suzanne -

Leuk artikel om te lezen! De helft van je video kwijt, verschrikkelijk!

Lisanneleeft -

Hahaha, dat over die smartphonehoesjes is zó waar, je wordt er echt mee overspoeld! Zelfde als producten met foto’s(op hout, op canvas, of nog 100 andere opties. De bloempot was ik nog niet tegengekomen hahaha)

En die eerste is ook herkenbaar. Het stomme is dat die blogposts vaak succesvoller zijn dan sommige waarover je zelf super enthousiast was haha.

Iris | Todayslipstick -

Leuk artikel om te lezen, een samenwerking met een sexshop haha dan hebben ze duidelijk niet de doelgroep van livelifegorgeous goed!
Liefs, Iris

Reageer ook