The Investment Tag

Bij Mascha van Beautygloss zag ik een tijdje geleden de Investment Tag. De vraag van deze tag is: Welke beauty items/producten vind jij het waard om geld in te investeren? Wij beantwoorden hem vandaag. Kijk mee naar onze investeringen!

34 reacties

Danielle -

Ik merk zelf bij mijn gekleurde haar dat de shampoo het meeste verschil maakt: als het maar sulfaat vrij is. Shampoo’s met sulfaten zorgen bij mijn voor een jeukende hoofdhuid, kurkdroog haar en kleur die snel verdwijnt. Zonder sulfaten houdt mijn kleur veel beter, heb ik geen jeuk en is mijn haar minder droog. Ik koop die gewoon bij de afroshop voor een euro of 6-7, dus zeker nog wel budget. Wat betreft conditioners merk ik dus veel minder verschil; wel gebruik ik altijd een leave-in, scheelt een keer spoelen, dus blijft de kleur langer. Aangezien in heel fijn haar heb, moet de conditioner ook niet te dik zijn, omdat het anders teveel verzwaart en zonder siliconen, aangezien die er met een sulfaatvrije shampoo moeilijker uit te wassen zijn. Wat ik doe als mijn haar heel droog is: voor het wassen pure arganolie in de lengtes, een half uur laten intrekken en dan wassen. Werkt goed. Pure arganolie is in NL redelijk duur, ca. 20 euro voor een klein flesje, maar je doet er ook heel erg lang mee. Ga je naar Marokko, dan moet je het daar inslaan: je betaalt daar ca. 5 euro voor een klein flesje, waar je al snel een jaar mee vooruit kan.

Waar ik echt in investeer is mascara: ik wil niets anders meer dan chanel: brokkelt niet af (wel zo fijn met lenzen), vlekt niet, is officieel niet waterproof, maar ik krijg het er alleen goed af met olie en het effect is geweldig!

Wat betreft lipstick: de redelijk budget lipsticks in potloodvorm van maybeline vind ik geweldig, maar favoriet is toch mijn rouge G lipstick van Guerlain! Droogt niet uit en voelt lekker op de lippen. Die van maybeline ook, maar daar heb ik toch af en toe een labello bij nodig. Veel goedkope lipsticks vind ik ontzettend vies voelen op de lippen: alsof er een dikke laag smurrie op zit! Maybelline is een uitzondering, maar over het algemeen vind ik in lipsticks het grootste verschil tussen budget en high end producten.

Sonja -

Welke maat dragen jullie van het jurkje? Dan kan ik een beetje vergelijken.. 😉

Thanks!

Charlotte -

Ik zou graag investeren in een (kleine) mason pearson borstel. De goedkope borstels die ik gebruik trekken heel erg aan mijn haar en dat doet best wel pijn. Ik hoop dat zoiets met een MP verleden tijd is dan 😉

Sanne -

Bij Hema is er wel de dupe van Meason Pearson borstel . 99% gelijkenis volgens Masha uit Beautygloss.nl Hij heet “Glansborstel Hout” € 4.00

Julie -

Ik heb ook de dupe van Hema en ben daar heel tevreden over! :-)
Ik kan natuurlijk niet met de echte vergelijken, maar vroeger gebruikte ik gewoon een kam; en deze borstel is echt wel fijn!

Lisa -

Zelf investeer ik het liefst in skin care, maar zo’n mooi luxe make-upitem vind ik ook de moeite waard. Ik ben erg benieuwd naar de Sheer Glow Foundation van NARS. Jammer dat het niet verkocht wordt in Belgische of Nederlandse winkels.

Chahrazad -

De maison pearson staat al een tijdje op mijn wishlist.

Nicole -

Echt leuke producten! Jullie shirt is trouwens echt enorm leuk en zomers!

Faye -

Ik vond jullie altijd heel leuk om te kijken, juist omdat jullie heel verschillend waren. Maar de laatste tijd hebben jullie over alles dezelfde mening en zien jullie er zelfs haast hetzelfde uit! (zoals in deze video, als een tweeling) Ik mis die wisselwerking die jullie eerder hadden waardoor ik het gevoel had alsof ik naar een stel vriendinnen van me zat te kijken. Ook kopen jullie haast alleen nog maar (en reviewen) high-end dingen, en hoe leuk en mooi en luxe die ook zijn. Ik heb daar het geld niet voor en kan me daardoor slechter identificeren met jullie. Jammer, geen klacht over jullie. Maar misschien kunnen jullie weer eens wat meer budget dingetjes reviewen en minder de dure aankopen verheerlijken? Ik zal jullie heus blijven kijken, maar ik merk dat het niet zo leuk meer voor me is als vroeger.

Marnel -

Het is echt een leuke tag! Goede tips geven jullie ook!!

Tessa -

leuke tips!
Over welke shampoo hebben jullie het op het einde? Ik heb heel snel vet haar (kan ook geen mouse o.i.d. erin doen, want dan is het gelijk vet) en stijl het regelmatig omdat het anders erg raar stijl is met een vreemde slag erin.
Ik ben nu al hard opzoek naar een goed verzorgende shampoo/conditioner en haarmasker.

x

Willemijn -

De Volumizing shampoo van No 4. :) Als je het zoekbalkje gebruikt helemaal boven in de menubalk (rechts) dan vind je het artikel! :)

Manon -

met een goede blush ben ik het helemaal eens, die borstel komt er vast ooit ook nog wel als ik wat meer geld heb haha en ik ben momenteel nog op zoek naar een goede dagcreme, zo lastig he.

Martine -

Misschien de parfumvrije versie van Oil of Olaz?

P. -

Leuke tips :). Omdat iedereen zo enthousiast is ben ik wel nieuwsgierig naar de Maison Pearson. Gewoon omdat ik me afvraag wat er nou zo geweldig kan zijn aan een borstel haha. Maar meer dan honderd euro.. nee dat heb ik er niet voor over. Ik doe misschien geen 15 jaar met een borstel, maar als ik er in die tijd vier koop voor 5 euro per stuk, dan ben ik nog veeeel goedkoper uit :P.

Aan een parfum, mooie lipstick of zonnebrandcrème (voor het gezicht) wil ik wel wat meer uitgeven :).

Martine -

Ik merkte dat alle borstels die ik eerder gebruikte, flink mijn haar stuk maakten. Als ik de borstel dan schoonmaakte zag ik allemaal kleine afgebroken stukjes haar in de wasbak. Ik dacht dat het normaal was en niet zo erg totdat ik de Mason Pearson kocht. Met de Mason heb ik dat nooit en de conditie van mijn haar is er flink op vooruit gegaan sinds ik m’n geliefde Pearsonnetje gebruik 😛 !

Kiss & Make-up -

Toevallig, ik draag momenteel de NARS Sheer Glow en ik vind ‘m niet echt super so far. Heel patchy en hij benadrukt echt elk velletje… De kleur is dan wel weer een perfecte match, dat wel.

Wendy -

Kunnen jullie misschien een video/artikel maken over producten zonder parfum en andere gekke dingen? Ik ben ook wat aan het experimenteren met wat ik gebruik, maar ik weet nooit zo goed waar ik op moet letten, dus een overzichtje zou heel fijn zijn. 😉

Caro ~ My Beautycase -

Hele leuk tag is dit! Ik ben het er zeker mee eens dat je moet investeren in een goede huidverzorging, zelf doe ik dat ook en ik vermijd alcohol en parfum! :-)

suus -

Wat leuk die jurkjes bij jullie! Volgens mij hebben ze bij promiss nu ook zoiets met gele en witte strepen. Toen dacht ik nog he wat apart maar zo aan bij jullie is het lekker fris en zomers! Voor mij staat goede huidverzorging echt met stip op 1. Ik heb een lastige huid, heb veel last gehad van acne maar nu gaat het steeds beter. Foundation vind ik ook heel belangrijk maar voor mij is het nog belangrijker dat de ingredienten goed zijn voor mijn huid dan dat de kleur perfect is. Maarja dat komt omdat ik snel last heb van puistjes en dat niet wil verergeren door make-up. Bareminerals en jane iredale zijn favoriet hier.

Lindsey Beljaars -

Mooie producten! Die sheerglow ga ik ook zeker eens testen als ik in een Sephora ben!

Edmée -

Wat een super leuke jurkjes!

Die NARS foundation zie ik inderdaad ook veel bij andere Beauty bloggers. Ik heb er al wel eens zelf naar gekeken maar ik vind het spannend om deze te bestellen terwijl ik m niet gezien heb om m’n huid. Hij wordt in Nederland nergens verkocht toch (muv online)? Ik heb zelf namelijk pas 1x eerder foundation gekocht, dus kan ook niet zo goed inschatten wat er bij mij zou passen.

Hebben jullie tips?
Thanks alvast!

Liefs, Edmée

Margot -

Wat grappig dat jullie toevallig hetzelfde aan hadden! Een maison pierson borstel zou ik nog wel graag een keer willen proberen, maarja die prijs he.

Syl -

Ik vind het best grappig dat jullie precies laten zien, wat ik bij jullie verwacht had.
Die YSL lipsticks zijn inderdaad geweldig, ik heb er twee!

Maike -

Leuke tag!

Kruidvat eigen merk heeft sinds kort een reinigingsmelk in een wit met paarse fles voor de super gevoelige huid die echt GEWELDIG is!! Mijn puistjes zijn weg, mijn huid is niet meer rood of glimmend en het allerbeste… Hij is ongeveer 2 euro! Misschien is het leuk als jullie die een keer uitproberen want als dit bij iedereen zo goed werkt is het echt een budget treasure (:

Xxx

Yente -

Bedoel je de 2 in 1 ultra sensitieve? X

Maike -

Ja 2 in 1 sensitive 0% heet ie geloof ik, in een paars met witte fles (niet de roze) (:

Suzanne -

Erg leuke tag, jullie hebben er iets leuks van gemaakt

Chinouk -

Ik wil ook echt nog eens investeren in een Maison Pearson!

Iris | Todayslipstick -

Ah zulke leuke jurkjes hebben jullie aan en hele leuke tag. Een maison pierson lijkt me echt geweldig, maar ook echt héél duur voor een haarborstel. Ik heb zelf ook een YSL lipstick en ze zijn zo lekker romig, glijden echt als boter over de lippen! MAC lipsticks zijn echt favoriet bij mij, ik heb nog nooit iets van NARS geprobeerd. Jullie praten goed over huidverzorging, ik vind de artikelen die daarover gaan ook altijd heel fijn!
Liefs, Iris

Svenja -

Haha wat hebben jullie toch een leuk jurkje aan, heerlijk zomers <3 Leuke tag hebben jullie opgenomen! Een YSL lipsticks wil ik ook graag nog eens aanschaffen, ze lijken mij zo fijn. Zelf heb ik tot nu toe alleen geïnvesteerd in MAC en Chanel lipsticks! Zelf heb ik een highlighter van MAC en Nars, en inderdaad, ik wil niet meer anders, de glans is zo mooi!

Jacqueline -

Mijn kapster bij kinki kappers gebruikte laatst olaplex bij mijn kleuring, om te kleuren zonder te beschadigen. Mijn haar ziet en voel echt veel beter dan voorheen.
Verder ga je high end producten meer waarderen wanneer je ouder wordt en meer gaat verdienen. Hihi.

lucindainwonderland -

Zat net ook al stiekem naar mijn eigen kast te staren en tjah, ik heb wel echt voor een paar dingen flink moeten sparen, maar die zijn het echt wel waard. De YSL lipsticks, ja daar heb ik er ook een paar van en ja, die zijn het echt wel waard. Maar over investeren in huidverzorging ben ik het zeker wel mee eens, dat loont echt. xxx Lucinda

Akosua -

Leuke tips, de meeste producten heb ik zelf ook. Een goede investering vind ik beautytools zoals een Tweezerman pincet of de Shu Uemura wimperkrullers. Je gebruikt het vaak en lang en hebt er dus veel plezier van.

Reageer ook