Seacret & Swisscare Scrubs

Ik gebruik nooit meer scrubs voor het gezicht, maar daarentegen hou ik wel heel erg van lichaamsscrubs. Heerlijk onder de douche, zeker als je vriend je rug even kan doen. Ik vergeleek twee merken!

De reden dat ik liever geen scrub voor mijn gezicht gebruik, is omdat mijn gezicht daar te gevoelig voor is. Ik exfolieer mijn gezicht liever met bijvoorbeeld salicylzuur. De huid van mijn lichaam is iets minder gevoelig en kan wat meer hebben. Vooral als ik mijn benen heb geschoren, vind ik het fijn om mijn huid te scrubben.

Seacret Salt & Oil Scrub – Milk & Honey

Het merk Seacret kende ik nog niet maar toen ik de verpakking al zag, leek het me bij voorbaat al een heerlijke scrub. Hier zie je de Seacret Salt & Oil Scrub. Er zijn vier verschillende:

  • Ocean Mist
  • Milk & Honey
  • Pomegranate
  • Lemongrass

Ik heb Milk & Honey en die ruikt heel erg lekker kan ik je vertellen. Zacht, licht zoetig en fruitig. Het valt me op dat hoewel er flink wat zou in zit dat er behoorlijk veel verschillende oliën in zitten wat de substantie heel vloeibaar maakt. Het is daardoor makkelijk te verdelen over je lichaam.

Ik vind de scrub in een woord heerlijk. Het zout irriteert mijn gevoelige huid absoluut niet en door alle verschillende oliën wordt mijn huid ook nog eens enorm zacht. Ik vind het een van de lekkerste lichaamsscrubs die ik ooit heb geprobeerd.

Ingredients: DEAD SEA SALT (MARIS SAL), PARAFFINUM LIQUIDUM, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) SEED OIL, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL, GLYCERIN, ISOPROPYL MYRISTATE, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, FRAGRANCE (PERFUME), BORAGO OFFICINALIS (BORAGE) SEED OIL, LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED OIL, LEMONGRASS (CYMBOPOGON SCHOENANTHUS) OIL, ROSA CANINA FRUIT OIL, BHT, CI 47005.

Seacret staat bekend om hun gebruik van zouten/mineralen uit de Dode Zee, is tegen dierproeven en vrij van parabenen. Het enige nadeel is dat de scrub maar liefst €55 kost. Wow!

Producten van het merk Seacret zijn online te koop en aan de Heiligeweg 10 in Amsterdam bij een Seacret Spa waar je ook behandelingen kunt laten uitvoeren. Het is voor de portemonnee wellicht minder leuk, maar ik ben fan van deze scrub!

Swisscare Body Scrub

Bij Swisscare denk ik aan die goede zonnebrand uit Zwitserland die vaak door drogisterijen wordt aangeraden als je op skivakantie gaat. Daar heb ik vroeger Swisscare ook voor gebruikt!

Maar ze hebben ook huid- en haarverzorging waaronder deze Body Scrub. Dit is weer een totaal andere scrub dan de Seacret Salt & Oil Scrub. Deze scrub heeft een vastere vorm, het is een crème met hele fijne scrubdeeltjes.

Het ruikt wat meer ‘medisch’ en doet me denken aan producten uit de apotheek. Waar een mens al niet aan denkt! De scrub is gebruiksvriendelijk doordat het product in een tube zit en door de vaste vorm smeert hij fijn uit. Hij scrubt iets minder grof dan bijvoorbeeld Seacret en is daardoor zeer geschikt als je een gevoelige huid hebt.

Ik kan me wel voorstellen als je niet zo houdt van geurende producten of grove scrub dat Swisscare Body Scrub nog wel eens een uitkomst kan zijn.

Het is een fijne scrub, maar heel bijzonder vind ik hem niet. Niet voor €35 in ieder geval. Dan geef ik liever de voorkeur aan Seacret die een heerlijk ruikend olielaagje achterlaat op mijn droge huid.

Swisscare is te koop bij de drogist en in veel verschillende webshops. De Swiss Body Scrub kost €35.

Als ik ze vergelijk dan is Seacret mijn favoriet. Dat had ik niet verwacht, want ik hou juist van fijne scrubs en niet van grove. Toch heeft Seacret mijn droge, gevoelige huid een goede oppepper gegeven.

Wat is jouw favoriete lichaamsscrub?

18 reacties

Lindsey Beljaars -

Wauw.. ik vind de scrub wel echt prijzig..

Rosanne -

Ik gebruik die scrub van seacret al meer dan een jaar en vind hem heerlijk! Hij voedt mn huid en maakt het super zacht. Als je gezicht te gevoelig is voor normale gezicht scrubs kan ik je de scrub peeling gel van seacret aanbevelen! Jaaaa ook deze is best prijzig maar voor mijn super gevoelige huid doet deze gel echt wonderen! Ook het moddermasker is trouwens geweldig! Verder ben ik niet heeel erg fan van het merk en vind ik het vooral erg over-priced, maar deze producten zijn zeker wel aan te bevelen :)

Eilish (artisticstateofmind) -

Helaas een beetje te prijzig voor mij! Jammer !

beautifulday4makeup -

Die seacret scrub wil ook wel eens uitproberen 😉

Mariëlle -

Het goedje uit de pot mocht ik ook proberen en oh wat maakt dat je handen héérlijk zacht zeg. Ik genoot ervan en als ik ‘later’ rijk ben dan koop ik hem ook hihi!

B -

Och dat personeel van Seacret is zo irritant! Ze staan op straat je de winkel in te trekken en van alles aan te smeren. Verschrikkelijk.

ilham -

Wat duur! Schandalig bijna, gezien een scrub vrij gemakkelijk zelf te maken is én het tweede ingrediënt bij de eerste scrub minerzle olie is!

Carina -

Jammer dat er geen foto van de ingredienten van de swisscare scrub bij zit. De seacret scrub kun je stukken goedkoper zelf maken.

Edith Sofia -

Lijken me erg fijne scrubs, vooral die van Seacret!

JenniferZ -

Het lijken we best fijne scrubs, heb het trouwens in geen tijden meer gedaan. Ik denk dat het wel tijd is om het weer erns te proberen hahah :)

Nicole -

Ze lijken me heerlijk maar erg duur, helaas.

Kelly -

Wat een fijne prijsjes voor goede scrubs, dat heb ik er altijd voor over. Klinkt erg fijn dit!

Suzanne -

Ik zou voor de tweede gaan. Toch wat beter voor mijn huid denk ik zo. Ook heb ik er geen €55 voor over.

Linda / Oh My Beauty -

Het lijken me hele fijne scrubs, alleen wel een beetje aan de dure kant.

Bente -

Ik ben juist fan van grove scrubs! Mijn favorieten zijn van de Rituals :) Fijner prijsje ook dan die van Seacret!

Maaike -

Oeh heerlijk dat er vier verschillende geuren body scrub zijn! Doe mij ook die Milk & Honey maar <3

Margot -

Ze zijn behoorlijk prijzig inderdaad! Ik maak graag zelf scrub. Lekker, leuk en goedkoop!

Iris | Todayslipstick -

Oeh deze zijn beide wel erg prijzig! Dat heb ik helaas niet voor een scrub over, maar de Seacret scrub klinkt erg goed. Ik ben dol op zoete geurtjes!
Liefs, Iris

Reageer ook