Mijn Top 3 Highlighters

In de loop der jaren merk je steeds meer wat nu de echte favoriete producten zijn in je stash. Zo ben ik gek op highlighters, geen look zonder een mooie highlighter. Als ik zo kijk naar mijn stash, dan is dit zeker weten mijn top 3!

Ik gebruik vrijwel altijd highlighter en flink ook: op mijn wenkbrauwbot, in mijn binnenste ooghoek, op mijn jukbenen en lichtjes op de cupidoboog. Het is zo’n makkelijke stap in een make-up look en kan het gezicht zo veel meer uitstraling geven. Highlighters zijn gewoon de kleine sterretjes van je gezicht. Misschien raar dat ik het zeg, maar als ik bij de stap ‘highlighter’ ben aanbeland, kan ik daar enorm van genieten. Ik word er helemaal vrolijk van: ‘Yes, tijd voor highlighter!’

Ik ben dan ook net een ekster wat betreft alles wat glittert en glimt, van sieraden tot make-up dus dat zal er vast mee te maken hebben. Het leukste vind ik highlighter aanbrengen op mijn jukbenen. Daarna beweeg ik als een of andere (make-up)gek tig keer mijn gezicht op en neer in de spiegel precies waar het licht de highlighter vangt om extra te genieten van al dat moois…Aaaaaaah!

Ik ben heel blij met alle highlighters in mijn stash en als het kan gebruik ik ze het liefst allemaal. Toch merk ik dat ik altijd terug val op drie favorieten waarvan er twee zelfs wat van elkaar weg hebben.

WjCon All Over Highlighter 1

Twee jaar geleden in Italië stuitte ik op een prachtige counter met veel mooie budgetproducten: WjCon. Jorrik was zo lief om mee naar binnen te gaan en ik stond daar zeker een uur te smullen. Toen ik eenmaal bij het rijtje met hele grote highlighters aankwam, smolt ik helemaal weg. De highlighters waren enorm en zagen er prachtig uit, als de landschappen van Toscane. Ik kocht er twee, hier kun je ze zien. Voor de lichte huid is alleen All Over 1 een highlighter, maar wat is ze mooi. Er zit een glans aan van hier tot Tokio, gewoonweg prachtig. Ook de kleur vind ik vrij uniek, een mix van zacht (wit)goud met wat brons rosé. Ik ben nog altijd heel blij met dit aandenken aan de vakantie in Cortona, Italië.

MAC Soft & Gentle

Hoe vaak ik wel niet de vraag ‘MAC Soft & Gentle of NARS Albatross?’ heb gekregen op Twitter is ontelbaar. Aan het eind van dit artikel leg ik uit wat ik zou kiezen en waarom. De highlighter die ik het meest gebruik is zonder meer de MAC MSF Soft & Gentle. Tja, deze kleur is gewoon geweldig voor mijn koele huid. Ik gebruik deze zo ontzettend vaak, hij past bij bijna al mijn looks en maakt de wereld weer een stukje mooier en glanzender. Je moet wel oppassen dat je niet teveel gebruikt, maar dat moet je met iedere highlighter. Maar MAC Soft & Gentle kan als je teveel gebruikt nogal metallic/ijzig overkomen en dat is zonde. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan, omdat ik altijd zo hieperdepieper wordt van MAC Soft & Gentle. Ik gebruik deze trouwens vooral op mijn jukbenen en cupidoboog maar niet vaak in mijn ooglooks.

Ten opzichte van WjCon is MAC Soft & Gentle net een tikkie meer metallic. Zie de swatches hieronder!

Mijn top 3 favoriete highlighters: WjCon All Over Highlighter 1, MAC Soft & Gentle en Catrice Vanillaty Fair

Catrice Vanillaty Fair

Deze highlighter gebruik ik vrijwel voor alles. Hoe vaak ik deze wel niet gebruik op mijn wenkbrauwbot en in mijn binnenste ooghoek is ontelbaar. Ik grijp hier zo vaak op terug, bijna iedere dag. De kleur is zo verhelderend: ik kan niet meer zonder. Als de Catrice Velvet Matt Eyeshadow er ooit uit gaat, koop ik zeker nog twee van deze rakkers als back-up. Grappig, want de rest van deze oogschaduw lijn vond ik niet zo interessant maar deze highlighter is to die for. Deze kleur gebruik ik juist weer heel vaak in ooglooks en minder op mijn jukbenen. Hoe je hem ook gebruikt, Catrice Vanillaty Fair is wat mij betreft een van de meest perfecte koele witgouden highlighters die er is en dat voor maar €4! Als zo’n zelfde kleur ooit wordt uitgebracht in een schitterende verpakking ben ik helemaal de koning(in) te rijk…

Catrice Vanillaty Fair op mijn jukbenen <3

Ik gebruik deze drie highlighters met zo veel liefde en twee highlighters hiervan zijn heel betaalbaar. Ik zeg het weer voor de honderdste keer: ben je in Italië deze zomer? Ga naar een WjCon counter en kijk alsjeblieft naar de All Over Highlighters 1 en 2. Nummer 1 is een prachtige lichte rosé/witgouden highlighter die wel wat weg heeft van MAC Soft & Gentle en 2 is zo’n mooie glanzende bronzer. Ze zijn ook heel groot, wel zeker twee tot drie keer zo groot als een MAC MSF en ze kosten maar €12. Ik weet dat er toen ook een WjCon All Over Highlighter in de nummer 3 en 4 bestond en die zijn juist erg mooi -als bronzer denk ik- voor de medium tot donkere huid. Ga kijken deze zomer!

Wat ik verder heb gemerkt is dat bij mijn lichte, koele huid hele gouden highlighters toch lang zo mooi niet zijn. Zo vind ik NARS Albatross behoorlijk overrated en eigenlijk helemaal niet zo mooi voor de lichte, koele huid. Daarom gebruik ik ‘m bijna nooit. Ik zou zelf aanraden om dan veel eerder voor een (koele) witgouden highlighter te gaan zoals die van Catrice of een rosé/metallic highlighter zoals MAC Soft & Gentle. Het complimenteert de koele huid in mijn ogen veel meer.

Heb jij ook een top 3 favoriete highlighters?

35 reacties

Hester -

Oh men, die shine. Zo mooi haha <3

Maike -

Martine help! Mijn vader wilt speciaal voor mij naar een Wjcon winkel rijden, maar nu zie ik de all over highlighter nergens op hun online site…. Hebben ze het nog wel?

Mariebeauty -

Ik denk dat bijna iedereen die een beetje van make-up houd de afgelopen jaren meer en meer verliefd zijn geworden op highlighter. Het ziet er dan ook zo mooi uit!

Miriam -

Alle drie heel verschillend, maar alle drie mooi!

Kimberley -

Die van WjCon ziet er erg mooi uit. Zou leuk zijn als dit merk ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn! Zelf gebruik ik niet zo heel vaak highlighter (vergeet het vaak) maar mijn nr. 1 is zeker weten de highlighter van Kevyn Aucoin.

Amelie -

Alle drie zijn ze heel mooi!

Rosalie (4BeautyandLife) -

ik ben gek op highlighters. Ik heb er een aantal, maar mijn favoriet is Dior Nude Tan Transat Limited Edition. Ik heb zelf een koele huid, maar deze gouden highlighter staat super mooi.

saraya -

mooie top 3, ik ben ook helemaal gek op Highlighter en kan niet meer zonder :)
X

Floortje -

Aah, highlighters. Ik begrijp je obsessie helemaal, aangezien ik hem deel :) Vanility Fair is inderdaad prachtig als (gezichts)highlighter! Wjcon ziet eruit als een aardige dupe voor MAC. Mocht ik ooit een winkel van Wjcon tegenkomen dan neem ik zeker een kijkje 😀
Mijn top 3 is waarchijnlijk 1. Pure Luxe Cosmetics in Copper Aura (oftewel MAC Vanilla pigment dupe) 2. MAC Lightscapade, 3. oldskool Catrice prime&fine highlightingpowder!

Dalinka -

Wat jij met Nars Albatross hebt, heb ik met MAC Soft & Gentle. Ik gebruik hem bijna nooit, maar bij mij staan warmere kleuren ook beter. Ik ben zelf dol op mijn Dior Nude Tan Transat Edition en mijn Bobby Brown Shimmer Brick in Nectar. Rib uit mijn lijf, maar ik highlighter opdoen is mijn favoriete stap in mijn make-up ritueel. Als 3e noem ik het cat’s eye palette ‘Denim Storm’ van Miss Sporty. Hierin zit een prachtige highlighter. Deze gebruik ik ook weleens voor op mijn jukbenen. Echt een hele mooie glans geeft ie.

Nicole -

Ik vind die MAC werkelijk prachtig!

chayenne -

Ik ben al zolang van plan om soft en gentle te gaan halen en nu weet ik zeker dat ik het zo snel mogelijk ga doen! Wat is dat een mooie zeg!! XXX

Rahma -

Hele mooie highlighters! Die van mac lijkt mij het allermooist. Zelf draag ik niet zo heel vaak highlighter, ik ben dan ook nog maar 14.

Nicole -

Wat een plaatjes zijn het allemaal zeg! Soft and Gentle van MAC wil ik zo graag een keer kopen!

Ilham -

Sinds ik MAC sof and gentle heb, heb ik niet meer naar een andere highlighter gekeken. Haha, dat klinkt alsof we een relatie hebben :)

Lisa -

Soft & Gentle van MAC is ook één van mijn favorieten samen met de météorites pareltjes van Guerlain :)

Jana -

Wow wat een mooie highlighter heb je <3 Vooral de Catrice Vanillaty Fair is een mooie highlighter die ik zeker eens moet bekijken 😀

Maaike -

Ik gebruik eigenlijk nooit highlighter, maar ik ben wel geneigd om dat nu wel weer te doen! Wat een prachtige producten <3

Beautyjuf -

Wat een prachtige top 3! Met name MAC Soft & Gentle vind ik erg mooi. Ik begrijp wel dat jij verliefd bent op deze highlighter!

Nesrin -

good lord wow WjCon! Prachtig. Die andere highlighters mogen er ook wezen.

Anouk -

Wat een mooie highlighters!

Syl -

Ik ben een beetje meegegaan in de hype van NARS albatross. Maar ik vind hem echt te goud. Dus gebruik hem nooit.
Ik ben wel gek op mijn shimmerbrick in apricot van Bobbi Brown.
En CandleLightGlow van Toofaced.

Elize | girlonthewhitebike -

wauw! Wat een mooie highligters!! Love it!!

Julia -

Soft and Gentle is mijn favoriet!! XO

Lindsey Beljaars -

Mooie top 3! Bij mij is het ook Soft&Gentle.. maar daarnaast NARS Albatross en The Mary-Lou Manizer! 😀

aniek -

Mooie highlighters! Ik denk dat je Mary loumanizer ook mooi zult vinden. Van the balm. Ik heb hem nu een maand en gebruik hem elke dag. Sowieso mijn favoriet!

Akosua -

De laatste tijd heb ik helemaal de highlighters ontdekt, terwijl ik voorheen altijd voor mat ging. Ik heb toevallig vandaag nog Soft & Gentle geswatched, maar ik vind het toch voor mijn huid iets te koel. Ik houd juist van Gold Deposit.

beautifulday4makeup -

MAC soft en gentle staat alvast op mijn verlanglijstje

Anna -

Yes, yes I need them in my life haha! Fijn artikel Martine!!! Veel Liefs

Margot -

Soft & Gentle vind ik eigenlijk wel heel mooi! Iets voor op mijn wishlist!

Maaike -

Mijn favoriet is echt veruit The Balm Mary-Lou Manizer. Dat is echt een pareltje. Nu ook een Bobbi Brown Shimmer Brick gekocht laatst, dus ik ben benieuwd.

Mariska -

Mooi! Je hebt me nu overtuigd. I need Soft and Gentle! Heb net van vriendlief NARS Albatross gekregen uit Spanje. Zo mooi. Idd stiekem wel wat minder als je koel bent, maar ach. Ik merk wel dat ik van veel highlighters, en dan met name goedkope, rare bultjes/pukkeltjes op mijn jukbeen krijg. Da’s ff wat minder. Van Bobbi Brown Shimmerbrick ook trouwens en die was niet goedkoop bedenk ik me nu. Ik vind die ene creme highlighter van Essence, die lichtroze, ook erg mooi. En vind MAC Azelea in the Afternoon erg mooi, maar was volgens mij een limited highlighter/blush.

Danielle -

DIT ARTIKEL IS DE DRUPPEL! nu moet ik soft & gentle hebben!

Iris | Todayslipstick -

De highlighter van WjCon ziet er prachtig uit en ken ik helemaal niet! Hij is echt groot, deze wil ik! Ik kies MAC Soft & Gentle denk ik ook boven NARS Albatross.
Liefs, Iris

Saffira -

Mooie top 3! Heb sinds kort The Mary-Lou Manizer ontdekt en die staat tot nu toe op nummer een!
Verder staan Soft and Gentle en Lightscapade zeker in mijn top 3.

Reageer ook