Make-up in de zomer

In de zinderende hitte is het bijna geen doen om met een flawless make-uppie door het leven te gaan. Toch vind ik het wel fijn om er verzorgd uit te zien. Dit is mijn make-up in  de zomer!

Dan heb ik het vooral over make-up in de zomer in mijn vrije tijd. Doordeweeks moet ik natuurlijk wel make-up op voor het testen van producten en het maken van foto’s en video’s. Maar als het zonnetje fel schijnt in het weekend of ik ga op vakantie pas ik wel mijn make-up er op aan.

Over het algemeen doe ik het liefst helemaal niets op. Er bestaat helaas nog geen SPF spray die je na je make-up een keer of drie gedurende de dag kunt aanbrengen voor extra bescherming. Anders zou ik best een mooie look op willen doen als ik naar het strand ga. Maar als ik geen zin heb in make-up, smeer ik een fijne dagcrème op met SPF en gebruik ik alleen wat concealer om mijn pigmentvlek boven mijn lip een klein beetje te bedekken. Verder niets. Gedurende de dag gebruik ik dan een zonnebrandcrème.

Ik vind mijn dagcrème van Paula Begoun met SPF 30 voor de gevoelige huid heel fijn. Mijn huid lijkt minder rood en het biedt ook goede bescherming.

Maar soms wil ik net iets meer, om verzorgd voor de dag te komen maar wel goed beschermd te zijn tegen de zon. Ik begin dan met Paula’s Choice SPF 30 dagcrème.

In de tijd van de BB cream hype heb ik veel verschillende soorten BB cream getest. De enige die ik nu voor de tweede keer deze zomer gebruik is deze van Kiehls. De kleur Fair is licht genoeg, het heeft een mooie lichte dekking en bevat SPF 50. Ik breng wat concealer aan op de plekken waar ik het nodig heb en poeder het licht af met deze poeder van Make-Up Academy. Dat is een mooie, beschermende basis voor de zomer.

Qua make-up hou ik het licht en verzorgd. Op vakantie zou ik dit ook meenemen, zeker als ik ga kamperen. Als ik dan ergens heen ga, vind ik het wel mooi om een glanzende bronzer aan te brengen. En om op vakantie hele paletten mee te slepen voor een ooglook, daar heb ik niet zo’n zin in. Hooguit een mono. Maar dat is vanwege het kamperen. Als ik meer naar een resort ga en ik ga ‘s avonds uit neem ik natuurlijk mijn make-up arsenaal mee.

Voor de kampeervakanties of gewoon een fijne zomerdag in de stad gebruik ik: bronzer, highlighter op mijn jukbenen en binnenste ooghoek, lippenbalsem met SPF, felle lipstick, huidskleurig oogpotlood, MAC Painterly, wat mascara en een heel klein beetje wenkbrauwpotlood.

En dan is het dit het resultaat voor een fijne zomerdag in de stad of als ik op vakantie ‘s avonds bijvoorbeeld uit eten ga. Simpel maar verzorgd. Om op te vallen ga ik vooral voor een felle lipstick, maar ik neem bijvoorbeeld op vakantie niet mijn duurdere lipsticks zoals YSL of MAC mee, maar liever een goedkopere waarvan ik het minder erg zou vinden als hij per ongeluk smelt door de hitte of als ik ‘m kwijt raak.

In de zomer zou ik dus op vrije dagen alleen maar zonnebrandcrème opsmeren, maar als ik ergens heen ga is dit mijn basic make-uproutine in de zomer.

Wat is jouw make-up routine in de zomer op vrije dagen en als je op vakantie bent en/of uit eten gaat?

33 reacties

Mariebeauty -

Heel erg mooie make-uplook, die lipstick staat je ook weer fantastisch !

Miriam -

Mooi hoor! Ik ga altijd gewoon voor de mascara, wenkbrauw potloodje en wat lipgloss

Amelie -

Ik smeer in ieder geval meer spf!

kris -

heey,
Welke lipstick is dit?
xxx

Lindsey Beljaars -

Stiekem vind ik het qua make-up altijd erg jammer als het zomer wordt. Daar gaan de heftige looks! Kan er juist altijd zo van genieten om de tijd ervoor te nemen me op te maken. In de zomer draag ik weinig make-up, alles smelt toch van mijn gezicht af, haha!

Amanda -

Als ik weet dat het de hele dag zonnig is buiten, dan doe ik geen make-up op en zet een zonnebril op. Zo makkelijk!

Andrea -

Ik gebruik ook minder make-up op vakantie. Meestal geen foundation omdat ik mijn SPF moet blijven smeren ;). Vaak wel een leuk gekleurd oogpotlood of inderdaad een felle lipkleur, hoewel ik die op vakantie wel sneller vergeet en per ongeluk uitsmeer :p
x

Margot -

Draag je op de laatste foto de bb creme van Kiehl’s? Ik overweeg al een tijdje deze te kopen en je huid ziet er echt mooi uit hier!

mari -

ten eerste wat een prachtig shirt! zo lekker knalgeel en wit ♥
ten tweede draag ik in de zomer vaak mijn factor 20 zonnecreme op mijn gezicht als basis, concealer, ik krul m’n wimpers, wat blush/highlighter en verder niets eigenlijk 😉

Kiss & Make-up -

Op vakantie hou ik het meer basic dan thuis. Geen gezichtsmake-up, enkel oogmake-up en verder een goeie SPF creme, matterend poeder en lippenbalsem met een kleurtje.

Rahma -

Heel mooi !!!

Nicole -

Welke bronzer wordt hier gebruikt?

Manon -

Mooie producten!

Naomi -

Super mooie makeup!

martina -

op vakantie/warme dagen draag ik amper make up. In de avond wat wenkbrauwgel en mascara en een lipproduct, dat is het dan wel. op koelere dagen als ik niet in de zon hoef/kom dan kan ik wel wat meer aandacht aan mijn make up besteden, maar over het algemeen is het in de zomer een stuk minder dan in andere seizoenen.

Nicole -

Hele mooie producten. De look is echt prachtig geworden!

Mimi -

Waar heb je die prachtige zonnebril vandaan?? Ik heb alle Etossen in Amsterdam afgelopen… Niks!

Sophie -

Hallo Martine, de Hydrabio Eau de soin SPF 30 komt in frankrijk deze week uit in de apotheken. het is een SPF spray voor over je make-up. Ik hoop dat je iets hebt aan die info en dat het product in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Ik weet niet of ik een link mag leggen naar de franse blog waar ik de info vandaan haal. De blog noemt ‘mon blog de fille’.

anna -

Wat leuk om te zien, mooie look! Ik draag vaak alleen een dagcreme met SPF met daarover een klein beetje poeder of bronzer en een verzorgende lipbalm :-). Daar kan ik echt niet zonder!

Kelly -

Zomers draag ik in ieder geval altijd mascara. Als ik dat niet draag zie ik er doodziek uit. Foundation of bb creme draag ik sowieso zelden, dus dat doe ik zomers dan helemaal niet. Wel gaat er een knallende lipstick op m’n lippen!

Margot -

Ik ben wel benieuwd naar die SPF 30 dagcrème! Op vakantie draag ik overdag zo min mogelijk make-up, en ‘s avonds soms een beetje, afhankelijk van wat we gaan doen.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik gebruik in de zomer ook andere producten. Mijn dagcreme is een SPF 30 dagcreme van TBS. Foundation is een minerale poeder van Bare Minerals. Die is lekker luchtig maar geeft wel een mooi resultaat. Oogschaduw doe ik niet altijd. Wel eyeliner en mascara. De rest zoals blush, bronzer, wenkbrauw poeder etc sla ik meestal over. Doe wel een lipglossje, maar dat doe ik altijd ivm droge lippen.

Mo -

Mooie zomerse look! Als het echt heel mooi weer is en ik ga naar het strand of kamperen, dan draag ik hooguit een gekleurde lippenbalsem. Voor een mooie zomerdag in de stad gebruik ik ook graag een fel kleurtje op mijn lippen en eventueel wat blush. Oogmake-up skip ik liever bij hogere temperaturen, dat gaat al snel uitlopen en irriteren. Bovendien heb ik toch meestal een zonnebril op dan.

Svenja -

Wat een prachtige en zomerse make-up look! De glow is echt prachtig. In de zomer draag ik ook zo min mogelijk make-up.. het smelt er toch alleen maar af. Ik draag wel altijd mascara en teken mijn wenkbrauwen bij. Een felle lipstick mag bij mij ook niet ontbreken tijdens de zomer <3

Tessa -

In of op vakantie bestaat mijn make-uplook uit wenkbrauwpoeder, mascara, verzorgend (gekleurd) lipproduct en af en toe wat concealer. Heerlijk!

Anniek -

Ah, zo herkenbaar al deze dingen: in de zomer doe ik het liefst ook niet teveel make-up op! Het hangt er een beetje vanaf wat voor dag het is, maar in de zomer tijdens een kampeervakantie (wat wij vaak doen, zo leuk!) draag ik meestal nog wel wat mascara, concealer en blush. Gewoon simpel, maar net voor dat beetje extra. Leuk artikeltje, fijne dag!

Liset - Beautydagboek -

Een leuke, verzorgde look, zonder al te veel poespas! Lekker zo in de zomer :). Met warme dagen doe ik graag een CC cream met een hoge spf-factor op en gebruik inderdaad een beetje bronzer, een crèmeoogschaduw, blush en mascara. Het liefste nog een gekleurde lippenbalsem en klaar!

lucindainwonderland -

Als het echt warm is, dan houdt het bij mij wel op met een mascara en een beetje blush (plus natuurlijk de wenkbrauwen). Ik weiger er meer dan aan te doen, want het smelt toch van mijn gezicht af. xxx Lucinda

Dita -

Ik draag in de zomer ook bijna geen make up. Zelfs met uit eten ofzo niet. Alleen vaak een zwart streepje op mijn waterlijn.

Suzanne -

Mooie look! Dadelijk in de zomer draag ik gewoon make-up als ik naar feestjes of werk ga. Ga ik naar het strand of gewoon thuis, dan blijft het bij smeren van zonnebrand, hooguit een mascara en lipstick.

Ceetje -

Dat zou een uitvinding zijn zeg: fixingspray met spf voor naar het strand 😉 Laatste keer vakantie heb ik alleen een mascara meegenomen, maar kwam echt terug met een tas gevuld met gekochte make up haha. Ik miste het te erg!

Maaike -

Ik ga in de zomer ook voor een BB cream als ik naar mijn werk ga. Op vakantie draag ik het liefst zo min mogelijk en zelfs helemaal niks als het echt warm is. Qua lipstick neem ik vaak van die vloeibare versies mee: die blijven vaak lang zitten en kunnen niet meer smelten door de hitte.

Iris | Todayslipstick -

Ik vind het een mooie luchtige look! Als ik op vakantie ben en ik ga overdag naar het strand doe ik (buiten dagcrème en zonnebrand) niks op, hooguit een klein beetje concealer. In de avond als we gaan uiteten doe ik wel altijd een klein beetje van alles op.
Liefs, Iris

Reageer ook