Laura Mercier Silk Crème Moisturizing Photo Edition Foundation

Wow, hoe lang kan een naam van een product zijn? Terwijl Willemijn genoot van een heerlijke massage bij Skins, stond ik bij het Laura Mercier schap. Willemijn had al een foundation uitgezocht. Nu ik nog!

Ik haalde met een doekje de foundation van mijn kin en kaaklijn en testte daarna een aantal kleuren. Met een handspiegel bekeek ik de kleur in daglicht. Als je de mogelijkheid hebt om dit te doen, doe het dan zeker. Het verbaasde me als ik dacht dat de kleur vast goed moest zijn, dat ik een paar minuten later toch een betere vond. Uiteindelijk koos ik voor de Laura Mercier Silk Crème Moisturizing Photo Edition Foundation in de kleur Rose Ivory.

Bij Laura Mercier heb je keuze uit veel verschillende soorten foundation en vrij veel kleuren van heel licht tot donker. Een pluspunt als je op zoek bent naar een goede foundation en daarin wilt investeren, want goedkoop zijn ze helaas niet.

De foundation zit in een tube en voor gebruik moet je even heel goed schudden. Het is een wat dikkere foundation met de substantie van een rijke dagcrème. Dat lijkt me ideaal voor mijn droge huid. Hij is niet zo vloeibaar als de Laura Mercier foundation van Willemijn. Daardoor ‘sputtert’ de foundation ook niet zo uit de verpakking wat wel erg fijn is. Ik vind de verpakking er mooi uit zien, strak en basic met een mooie opdruk en dop. Maar voor dat geld hadden ze als ik kritisch ben, de verpakking nog wel mooier kunnen maken. Hopelijk hebben ze dat geld dan gestoken in de kwaliteit van de foundation!

Zoals je ziet is de substantie wat dikker. Deze foundation schijnt volgens Laura Mercier ideaal te zijn voor mensen met rosacea of als je om een andere reden wat meer dekking nodig hebt. Ondanks dat gegeven, brengt de foundation niet aan als een dikke laag maar juist heel luchtig. Je hebt er ook niet veel van nodig en hij brengt het beste aan met een spons. Ik gebruik de Beautyblender.

Hier heb ik niets op mijn gezicht, behalve een moisturizer maar die is allang ingetrokken. Misschien lijkt de foundation zo op de swatch wel wat donker en oranje/roze, maar ik heb dan ook een wat aparte ondertoon in mijn huid.

 Hoewel de foundation de naam Moisturizing draagt, is het effect behoorlijk mat. Ik hoef het dan ook niet af te poederen met mijn toch al droge huid! Toch is deze foundation wel ietsje donkerder dan mijn NARS Sheer Glow Foundation in Mont Blanc. Tja, zo licht als NARS vind je ze ook bijna niet!

Maar ik vind het zeker een mooie foundation. Makkelijk in gebruik, hij blijft inderdaad lang zitten. Ik kan er een volle dag van genieten zonder er naar om te kijken en het is fijn dat ik hem niet hoef af te poederen en de foundation glimt ook bijna niet. De Laura Mercier Silk Crème Moisturizing Photo Edition Foundation is zeer dekkend en ideaal als je graag een volle dekking wilt zonder dat het lijkt alsof je een plakkaat make-up op je gezicht hebt. In deze video kun je de foundation ook zien trouwens.

Als de kleur Rose Ivory nog net een klein tikkie lichter was, zou hij zeker op een gedeelde eerste plek staan met mijn geliefde NARS Sheer Glow Foundatin Mont Blanc. Maar de Laura Mercier Silk Crème Moisturizing Photo Edition Foundation is zeker weten een nieuweling in mijn favoriete foundation rijtje.

Foundation van Laura Mercier zijn te koop bij Skins Cosmetics en kosten €48 voor 30 ml.

24 reacties

Silke -

Een dewy finish vind ik mooier – maar hij staat je goed!

Shaz -

Ik vind het te mat uitzien. Ik heb toch liever een mooie glow en zelf afpoederen.

Lindsey Beljaars -

Vind deze foundation je opzich prima staan maar denk dat ik de NARS Sheerglow toch wel een stukje mooier vind!!

Margot -

Een mooie, maar wel prijzige foundation!

Carlijn | Copy & Beauty -

Vochtinbrengend, mat en niet hoeven afpoederen… Dat klinkt als een foundation naar mijn hart! Vind ‘m je ook heel mooi staan, de dekking is perfect. Jammer dat hij net aan de donkere kant is. Dat zou voor mij ook een probleempje zijn dus hoop dat ze meer lichtere kleuren hebben.

Suus -

Ik vind de kleur echt onwijs mooi matchen met je nek, of heb je hem daar ook aangebracht?

Mariska -

Toch wel een beetje misleidend als ze een foundation moisturizing noemen en het effect dan toch mat is. Jammer! Maar je ziet er super uit hoor!

Danielle -

Ziet er goed uit, toch vind ik m best prijzig voor de helft van dat bedrag zijn er ook prachtige foundations te koop.

Mariebeauty -

Ik vind de foundation er eigenlijk heel erg mooi uitzien! Enkel jammer dat hij zo duur is natuurlijk!

anna -

Ah wauw, wat een prachtig resultaat!

Nesrin -

Fijn dat jij een topper hebt gevonden. Deze substantie lijkt mij fijner dan die van Willemijn, die lijkt mij te vloeibaar.

Elise -

Op de webshop van NARS zie ik dat de sheer glow foundation in de drie lichtste tinten nu wel op voorraad is? :)
http://narscosmetics.eu/en/sheer-glow-foundation/999NACSGLWF01.html?dwvar_999NACSGLWF01_color=7845060406#start=4

beautifulday4makeup -

Ik vind dit wel een mooi mat effect geven zeg!

Iris | Todayslipstick -

Wat een prachtig effect! Deze lijkt me fijner dan die van Willemijn, mooie look heb je trouwens gemaakt! Duidelijke review.
Liefs Iris

Sharon -

Heel mooi maar toch wel wat aan de dure kant hoor!

Suzanne -

Ziet er heel goed uit bij je!

Heleen -

Dit is precies de soort foundation die ik zoek, maar ik heb het geld er niet helemaal voor over helaas :(

Joyce - Beamingbeautynl -

Ik vind 48,- wel erg prijzig. Vooral omdat ik het resultaat ook niet heel mooi vind, je ziet het toch nog wel een beetje op de huid liggen ben ik van mening.

Nicole -

Het effect is echt onwijs mooi!

Silkeblogs -

Erg mooie foundation, maar hij is inderdaad wel erg duur. Uitstekende review! xx

Kelly -

Ik vind hem ontzettend mooi, maar balen dat hij net wat aan de donkere kant is voor jou. Ik heb zelf ook een hele lichte kleur nodig!

Denise -

Ziet er mooi uit!

Jocelyn -

De foundation vind ik je erg mooi staan, maar eerlijk is eerlijk, ik vind 48 euro wel erg veel geld voor een foundation. Ik hou het wel bij mijn Maxfactor :)

Syl -

Ik vind je NARS foundation mooier staan, deze vind ik toch wel erg mat.
Ik poeder liever zelf af.

Reageer ook