FOTD: De Roze Duif

Wie noemt een lipstick nou de Roze Duif? Dat kan er maar een zijn: MAC! Ik had Willemijn gepusht om deze te kopen, maar waarom kocht ik hem zelf niet? Geen idee, dus ik hield het niet meer en kocht hem ook. MAC Pink Pigeon!

Ik maakte er een FOTD mee, dit staat voor Face of the Day voor degenen die dit niet weten. Ik kreeg veel lieve complimentjes over mijn make-up in deze video. Dit ziet er misschien lastig uit, maar het is veel makkelijker dan je denkt en ik raad iedereen aan om dit eens uit te proberen…

Links: ooglook met plakband. Rechts: ooglook zonder plakband.

…plakband! Het moment dat je het plakband onder je ogen vandaan trekt is zaligmakend voor een beautyjunkie. Zo strak en verfijnd! Sommigen doen dit over hun foundation heen, maar je kunt veel beter eerst het plakband onder je ogen plakken, je ooglook maken en daarna de boel schoonmaken zodat je een egale basis op het gezicht kunt creëren. Het moment dat je de ooglook af maakt met foundation en concealer is geweldig. Als ik een hele mooie totale look wil maken ben ik al snel dik een uur bezig, zo ontspannend! Deze paletten gebruikte ik voor de look:

Pssst, als je de paletten even wilt zien: klik dan op de naam!

 • Urban Decay Naked 2
  1. Verve – highlighter in de binnenste ooghoek
  2. Suspect – ooglid
  3. Snakebite – onder het oog
  4. Foxy en Bootycall – highlighter op het wenkbrauwbot
  5. Tease  – overgangskleur van de arcadeboog
  6. Blackout – buitenste ooghoek

 

 • MAC x 15 Warm Neutral Palette
  1. Gingersnap – arcadeboog
  2. Gingersnap – tussen Suspect en Blackout in
  3. Dance in the Dark – eyeliner
  4. Dance in the Dark – wenkbrauwen

 

Mijn basis bestaat uit NARS Sheer Glow Foundation in de kleur Mont Blanc en de geweldige NARS Radiant Creamy Concealer in de kleur Light 2 Vanilla. De blush die ik gebruikte is mijn nieuwe favoriet Bobbi Brown Brightening Brick in de kleur Tawny. Dit is een blush en highlighter in een. Ik heb geen kleur gebruikt om te shapen, anders werd het me wat teveel met heftige ogen en lipstick.

En op mijn lippen zie je natuurlijk de Roze Duif oftewel MAC Pink Pigeon. Het is een prachtige knallende matte roze lipstick. Ik raad je aan als je goudblond haar hebt om dan eerder voor MAC Pink Pigeon te kiezen in plaats van MAC Candy Yum-Yum. In sommige gevallen kan MAC Candy Yum-Yum zo afsteken tegen dat mooie goudblonde haar dat het soms net iets teveel is van het goede. Koele types kunnen beiden wel goed hebben, waarbij Candy Yum-Yum dan natuurlijk nog meer knalt.

MAC Pink Pigeon is een geweldige kleur wat mij betreft, voor een matte lipstick smeer hij heerlijk romig uit en blijft de kleur erg lang zitten. Voor een review klik hier.

Hoewel ik heftige oogmake-up nu gecombineerd heb met een felle lipstick vind ik het best kunnen doordat ik de blush zacht gehouden heb. Deze combinatie lijkt me voor het werk/school niet geschikt, maar voor een avondje uit is het prima! En op een vrije dag zou ik dit zelf ook gerust dragen.

Heb jij MAC Pink Pigeon al in je bezit en gebruik je ook wel eens plakband om strakke ooglooks te maken?

24 reacties

Willeke -

Ik vind je ooglook fantastisch!

BeautyLife -

De lipstick staat je prachtig, Martine! <3

Glinis -

Wauuww!! Ik ga het ook eens proberen :)

Camilla || tintedlips -

Je ziet er weer prachtig uit! Bij mij vind ik zo’n rechte lijn oogschaduw net iets te hard staan, maar bij jou kan het heel goed!

Miriam -

Dat plakband trucje wil ik ook nog eens proberen. Ziet er mooi en goed gelukt uit! Leuke naam trouwens van de lippenstift 😀

Nicole -

Echt een onwijs mooie look!

emma -

Wat ben je toch mooi! Én een mooie look. Het plakband, daar denk ik meestal niet aan. Want ik begin vaak vol enthousiasme aan mijn ooglook en pas als ik halverwege ofzo ben dan denk ik, ow jah dit was wel mooier geweest als ik even plakband had gebruikt haha

EminasLifestyle -

Prachtige look! Ik denk dat ik toch Mac warm palette op mijn lijstje ga zetten!

Kyra -

Heel mooi!

Tamara -

Wat een handig trucje met dat plakband! Mooi!

Amelie -

Ik zou ook vaker met plakband moeten werken, de lijn die je krijgt is zo ontzettend mooi!

Femke -

Nee, ik heb de MAC Pink Pigeon niet, gaat er ook niet komen.. Ik vind hem bij jou ontzettend mooi staan maar het is absoluut niet mijn kleur! Het trucje met de plakband kende ik nog niet, ga ik zeker eens proberen, handige tip!! :-)

Vera -

Vind de plakband methode echt de beste methode voor perfecte winged eyeliner! De roze duif is echt super mooi!

Syl -

Wat een geweldige kleur lipstick! Ik moet mijzelf echt even inhouden wat knallende lipsticks betreft.

Daniëlle -

Ik vind de lippenstift echt heel tof, zoiets zie je (bijna) niet! Vind je ooglook ook heel mooi gelukt, heel mooi strak zo met het plakband.

Hester -

Haha, maar ‘Pink Pigeon’ klinkt alsnog wel een stuk beter dan roze duif 😉 Fijn kleurtje!

Dalinka -

Heel mooi! En wat een boel oogschaduws heb je gebruikt. Ik vind het zo knap als mensen dat kunnen. Als ik zelf 3 oogschaduws gebruik vind ik dat al veel haha.
En grappig dat Roze Duif heel gek klinkt, maar dat Pink Pigeon wel leuk klinkt als naam.

Rada -

Prachtige ooglook, het lift je ogen echt helemaal!

Joyce -

Wauw, ik ben dol op dit soort kleuren! Ben Candy YumYum kwijt, echt balen! T was een van mijn favorieten, maar deze gaat ook op mijn wishlist!

Margot -

Heel mooi! Ik heb voor mijn Halloweenlook zeker plakband gebruikt, maar eigenlijk zou ik het vaker moeten doen.

Eline -

die plakband methode gebruik ik ook heel vaak in mijn ooglooks! de lipstick vind ik erg mooi :)

Iris | Todayslipstick -

Prachtig kleurtje! Ik heb pas Pink Nouveau gekocht en dat is ook echt een knalkleurtje, iets meer barbieroze, maar ook prachtig.
Liefs, Iris

Jamie -

Wat ben je toch een pracht vrouw, Martine!

Elise Joanne -

Hele mooie lippenstift! Ik wil hem zelf ook nog graag hebben, het zou een mooie toevoeging zijn aan mijn collectie :). Toffe look heb je gemaakt duifje ;).

Reageer ook