Essence Sun Club Bronzing Powder

Het is heerlijk om veel geld neer te tellen voor een prachtig high end product, maar ik krijg net zo veel beautykriebels als ik een parel van een budgetproduct ontdek voor een habbekrats. Ik testte de Essence Sun Club Bronzing Powder en…wauw!

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder: #10 Sunshine en #20 Sunset

Sinds februari 2015 liggen deze twee producten in de schappen bij Essence. Voluit heet het product Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder. Hier lees je het persbericht van Essence:

Een vleugje zomer… het gehele jaar! De sun club 2in1 bronzing powder geeft een lichte teint aan je gezicht en hals. de poeder is verkrijgbaar in twee varianten. De lichtere, matte bronzer is gecombineerd met een roze blush voor een frisse en stralende teint, terwijl de donkere, matte bronzer is gecombineerd met een highlighter, voor prachtige glanzende accenten. Elke poeder wordt apart geproduceerd, zodat iedere bronzing powder een uniek stuk is.

Dit citaat moest ik trouwens aanpassen omdat Essence nooit hoofdletters gebruikt, zowel niet in de productnamen als in de  persberichten. Ik snap dat nooit zo goed. Maar oké!

Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: #10 Sunshine en #20 Sunset. Sunshine is een bronzer en highlighter in een en Sunset is een bronzer en blush in een.

Hoewel de verpakking wat goedkoop oogt, vind ik de bronzers an sich er wel prachtig uit zien en ook leuk dat ieder product daardoor uniek is. Als het in een luxe verpakking had gezeten, kon het zo doorgaan voor Dior.

De Essence Sun Club Bronzing Powder in de kleur #20 Sunset is een combinatie van een vrij donkere warme roze blush en een warme bronzer.

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #20 Sunset: de bronskeur, de roze kleur en gemengd

Voor mijn bleke koele huid, vind ik de bronzer een te oranje ondertoon hebben wat vloekt met de huid. Ook vind ik de kleur van de blush niet heel mooi. Wat me wel aanspreekt is de combinatie van deze twee, maar ook die is vrij donker voor een lichte huid. Breng #20 Sunset daarom aan met een stippling brush om ‘de jaren 80′ te voorkomen.

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #20 Sunset

Wat wel makkelijk is, is dat je in een veeg klaar bent. Onder zie je de bronzer en daarboven de blush. Het geeft wel een mooie glow, maar op mijn huid vind ik het wat vloeken. Ik denk dat deze blush wel heel mooi tot zijn recht kan komen als je een medium, warm type bent. Omdat #20 Sunset goed op te bouwen is qua kleur lijkt deze me prachtig staan bij donkere dames.

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #10 Sunshine heb ik bewaard om als laatst te bespreken. Waarom? Omdat ik lyrisch was na het aanbrengen van deze prachtige budgetparel en ik het beste voor het laatst wilde bewaren.

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #10 Sunshine: de bronskleur, de highlighter en gemengd

De bronzer heeft een prachtige kleur, een hele mooie lichtbruine matte kleur zonder enig spoor van oranje. Dat is ontzettend fijn, want ik merk aan sommige budgetproducten dat ze een wat oranje ondertoon hebben en dat vloekt bij mij nogal.

Ook de highlighter ziet er heel mooi uit, het is een zachte gouden kleur met een prachtige roze glans die op de foto niet duidelijk naar voren komt maar in het echt wel. Ik ben blij dat de roze glans subtiel is en niet te aanwezig net als de bronzer.

Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #10 Sunshine

Dit resultaat bereikte ik in een veeg. Ik heb dus niet de highlighter apart op mijn gezicht aangebracht. Met de ene helft van de kwast pakte ik de bronzer op en met de andere helft van de kwast de highlighter. Ik plaatste de kwast goed op mijn gezicht en tadaa! Prach-tig! Wat een mooi product.

De minpunten vind ik dat #20 Sunset niet zo geschikt is voor de koele, lichte huid en dat de Bronzing Powders wat stoffig zijn. Tik je kwast dus goed af voordat je het product aanbrengt.

Maar verder ben ik enorm fan van Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powder #10 Sunshine. Dat is voor mij echt zo’n budget parel die je zo nu en dan tegen komt. Die ga ik veel gebruiken deze zomer!

De Essence Sun Club 2 in 1 Bronzing Powders liggen nu in de winkel, bevatten 10 gram en kosten €3,59 per stuk. Geen geld voor zo’n mooie bronzer en highlighter in een!

39 reacties

nisa -

Welke zal ik kopen de highlighter bronzer van essence of de vanilla oogschaduw van catrice( vind de prijs best duur trouwens mja) Ik zoek de beste voor in de binnenste ooghoeken? Iemand nog andere tips?!

Dankjeee :)

Martine -

Als je echt wilt focussen op je binnenste ooghoeken zou ik voor die van Catrice gaan, die knalt enorm!

Heleen Schrijvershof -

Oh, wat grappig, ik heb eigenlijk ‘blind’ de roze gekocht, maar nu ben ik ook wel heel erg benieuwd naar de andere :-)

Mieke -

Wat een mooie budgettoppers zeg! Wil ik! 😀

Lindsey Beljaars -

Die highlighter ziet er echt heel goed uit!

Hester -

Ohhhh, ik denk dat ik #10 maar ga scoren! Ik wil nog een bronzer en deze ziet er erg goed uit. Thanks voor je review :)

Floortje -

Hun gebrek aan hoofdletters irriteert mij ook mateloos, haha! Ik ben er nog niet uit of het gewoon hun stijl is of onprofessionaliteit. Maar ach, ze moeten doen wat hen gelukkig maakt. Ik hoor zo veel goeds over Sunshine! Ik raak steeds meer overtuigd.

Beauty Treasures -

Oeh, mooi! Inderdaad super om een goedkoop product te vinden dat ook super is van kwaliteit en er leuk uitziet. Nogmaals het bewijs dat niet alles duur hoeft te zijn. Bedankt voor de mooie review!

Silkeblogs -

Ik heb er al zoveel over gehoord, en telkens als ik ze zie liggen twijfel ik. Nu weet ik het zeker: volgende keer dat ik ze zie, zijn ze van mij!

Margot -

Vooral de eerste vind ik erg mooi!

Silke -

Ik vind ze er beide mooi uitzien! Love!

Jennifer | JenniferZ -

Het zijn niet echt kleuren voor mij maar ik vind de highlighter wel echt heel mooi zeg!

Kiss & Make-up -

Pretteh! Allebei! En dat voor zo weinig geld, mooi.

Kyra -

Echt prachtig!

Nicole -

Wat zijn ze mooi! Ik was nooit echt aangetrokken tot deze poeders, maar ik vind ze nu toch wel erg mooi!

Marnel -

Oke….die #10 Sunshine ga ik dus morgen halen!!!

anna -

Wat zijn ze mooi, ze zijn ook echt super goed gepigmenteerd! De highlighter is prachtig.

Tamara -

Mooie bronzers!

Sandy -

Wat een mooie producten zeg, vooral #10 vind ik echt schitterend! <3

Maxie -

Die bronzen/highlighter ziet er echt super mooi ui! En die prijs spreekt me ook wel aan ;).

Mariëlle -

Ik vind het effect wel erg mooi!! Ik ga er toch eens naar kijken!

Dionne -

Mooi die glans zeg! Mooie producten!

Ceetje -

Ik vroeg me gisteren op Instagram al af welke het zou zijn! Maar vooral de highlighter is echt fantastisch!

Femke -

Wat ontzettend fijn dat je door goed gebruik te maken van je kwast..en deze goed te plaatsen op je gezicht je in zo’n beetje 1 veeg klaar bent..Erg mooi. Ik heb net een bronzer van Rimmel aangeschaft maar ik ga deze zeker in gedachte houden!

Vanessa -

Wauw, #10 lijkt me heel mooi voor de lichte huid. De meeste bronzers zijn algauw te oranje voor mij, maar deze ziet er goed uit. Bedankt voor de tip!

Caro ~ My Beautycase -

Wat een prachtige blushes zeg! De kleur Sunset lijkt trouwens op een andere blush die ik heb van Essence namelijk de ombre blush in Heat Wave.

Lotte -

Wow, die laatste is echt heeeeel mooi! Wat een geweldige pigmentatie, en lekker makkelijk dat je dat resultaat in één veeg kunt behalen.

Rada -

Ik heb al een paar keer met deze in mn handen gestaan en toen toch niet genomen omdat ik bang was dat de bronskleur te oranje zou uitslaan. Volgende keer toch maar meenemen!

Lieeefs!

Lucindainwonderland -

Goed om te weten dat hij niet al te geschikt is voor de echte lichte huidjes, maar denk toch dat ze in de zomer wel bij iedereen mooi staan. Zou ze zeker wel willen proberen (als ik wat meer kleur op m’n gezicht heb gekregen). xxx Lucinda

B -

Mooi staat je echt heeeel gaaf!

Suzanne -

Ziet er erg goed uit! Staat je mooi de kleuren en je bent inderdaad in een veeg klaar.

Anna -

Yes yes, #10 gaat op het lijstje! Fijne review Martine! Veel Liefs

Camilla || tintedlips -

Wauw, vooral #10 vind ik mooi. Bronzer zijn altijd moeilijk te vinden voor een laag prijsje, dus dit is een goede variant!

Mo -

Oh wauw, ik ben superbij met deze review want ik heb al een paar keer met Sunshine in mijn handen gestaan maar wist niet of het iets zou zijn. Ik denk dat ik mezelf na mijn productieve UB-ochtendje even ga verwennen! 😀

Iris | Todayslipstick -

Wauw, de highlighter komt echt mooi tot zijn recht! Ik ga de kleur #10 ook halen denk ik, wat een beauty!
Liefs, Iris

Syl -

De highlighter geeft wel een mooi effect.

Liset - Beautydagboek -

Deze zijn verrassend leuk! Ik vind beide producten prachtig op je gezicht uitkomen. En handig dat je het gewoon met één veeg op je gezicht kunt aanbrengen, bespaart tijd, haha. De prijs is ook lekker budget!

Anniek -

Oeh, dit klinkt goed zeg, hier ga ik ook snel naar kijken! Tof ook dat je dit resultaat in slechts één veeg bereikt, hij is dus lekker gepigmenteerd. En die glans… Mooi! Ik ren maandag meteen naar de Kruidvat :)

Reageer ook