Bobbi Brown Brightening Brick Tawny

Vorig jaar maart maakten we kennis met de Bobbi Brown Shimmer Bricks. Wij kochten toen de kleur Nectar. Nu heeft Bobbi Brown ook  Brightening Bricks en het product maakte me nieuwsgierig. Na wat research kocht ik de kleur Tawny!

Ik vroeg me meteen af wat nu precies het verschil zou zijn met de Bobbi Brown Shimmer Bricks. Dit is wat er gezegd wordt over de Shimmer Bricks:

“De 5 prachtige kleuren met een parelmoer glans geven de huid een mooi gezonde teint. Ook kan elke kleur apart gebruikt worden als oogschaduw. Veeg met de Face Blender Blush door alle vijf kleuren van de Shimmer Brick en zet de jukbeenderen lichtjes aan na de blush. Voor een stralende look!”

Dit is de beschrijving van de Bobbi Brown Brightening Bricks:

De Brightening Brick is het ultieme multitasking product. De warmte van een bronzer, de frisse kleur van een blush en de gloed van een highlighter – allemaal in 1 compact product. Beschikbaar in 6 kleuren combinaties, die de huid een instant gloed geven. Voor een instante gloed, breng de Brightening Brick aan over gans het gelaat met de Face Blender Brush. Of breng het poeder aan op de appeltjes van de wangen als blush met de Blush Brush. 

Het lijkt er op alsof de Shimmer Bricks meer worden beschreven als highlighters en de Brightening Bricks als 3 in 1 product. Toch vind ik na alles in de winkel geswatcht hebben, dat de producten veel gelijkheid vertonen. Volgens mij zijn de Shimmer Bricks inderdaad heel licht en vooral highlighters. Onze Nectar is ook het mooist over een blush heen bijvoorbeeld. Misschien dat sommige kleuren van de Brightening Bricks wat meer diepte hebben dan de Shimmer Bricks, maar ook bij de Brightening Bricks zitten er wel wat highlighters tussen.

Ik had een paar eisen aan wat ik precies zocht:

  • een zachte, neutrale blush/highlighter
  • een soort taupe kleur met roze ondertoon die niet te grauw oogt
  • een blush die een mooie diepte aan het gezicht geeft
  • een blush die een mooie glow heeft maar niet teveel shimmers

Eerst swatchte ik alle zes Bobbi Brown Shimmer Bricks op mijn arm: Pink, Coral, Pastel Peach, Tawny, Pastel Pink en Cranberry.

De enige die door kan gaan voor een pure highlighter is Pastel Peach. De rest zijn allemaal frisse blush kleuren waarbij 1 donkerdere variant: Cranberry. In de eerste instantie vond ik de highlighter Pastel Peach zo mooi, maar die was helaas uitverkocht. Toch twijfelde ik. Ik heb al genoeg mooie highlighters, ik wilde wat anders. Na lang wikken en wegen werd het toch de mooie Tawny.

Bobbi Brown Brightening Brick Tawny – alle kleuren afzonderlijk geswatcht: van links naar rechts en van boven naar beneden.

Bobbi Brown Brightening Brick Tawny – in zijn totaliteit geswatcht.

Op het eerste gezicht is Tawny een mix van warme en voornamelijk koele roze en paarsige kleuren. Ook zie ik een mooie taupe kleur en juist een kleur vol roze, gouden en zilveren glitters. De kleuren kun je onafhankelijk gebruiken om eventueel te verwerken in een ooglook, maar toch zou ik dat zelf niet vaak doen. Alleen de glitters zou ik gebruiken als highlighter in mijn binnenste ooghoek bijvoorbeeld.

Ik vind de kleur werkelijk waar prachtig. Het lijkt zelfs wat op een koelere variant van mijn geliefde MAC MSF Stereo Rose. Wat dat betreft komt de beschrijving (“De warmte van een bronzer, de frisse kleur van een blush en de gloed van een highlighter”) van Tawny helemaal overeen met de werkelijkheid.

Ik ben ontzettend blij met deze aankoop en ik ben erg blij dat ik voor Tawny heb gekozen. Ik weet zeker van alle Bobbi Brown Brightening Bricks dat Tawny mij het beste staat. Tawny lijkt trouwens wel een beetje op de natuurlijke kleur van mijn borstkas, grappig!

De Bobbi Brown Brightening Bricks zijn helaas niet goedkoop, wat zeg ik? Duur! Ze kosten namelijk €49 voor 6,6 gram. Aan de andere kant is het een multifunctioneel product. De kleur Tawny lijkt op een bronzer, blush en highlighter in 1 en kun je ook nog voor de ogen gebruiken, zoals ik gedaan heb in deze review trouwens. Hoewel ik de prijs behoorlijk hoog vind, zou ik het er wel voor over hebben.

Je zou nog kunnen vragen om een Douglasbon bijvoorbeeld voor je verjaardag, dat scheelt al een heleboel als je ook -net als ik- verliefd bent geworden op Tawny.

Bobbi Brown is te koop bij de Bijenkorf en de Douglas. Helaas in het noorden niet, maar je kunt altijd nog online terecht bij de Bijenkorf en de Douglas. Of maak er een leuk dagje Amsterdam van 😉 !

44 reacties

Andréa -

Wat een prachtige natuurlijke kleur!
x

Savitri -

Ohh wow, wat mooi! Hij staat jou ook echt prachtig Martine, hij frist je gezicht helemaal op! (Niet dat je dat nodig hebt, het komt misschien een beetje raar/negatief over maar zo bedoel ik het niet haha, bedoel gewoon dat ie een mooi effect heeft en weet niet hoe ik het anders moet verwoorden… Haha. End of disclaimer :p)

Bertine -

wauw je ziet m gewoon glitteren, heel gaaf!! wel erg duur hoor…

Patricia -

de kleur is erg mooi op je gezicht! Ik heb de shimmerbricks Nectar en Rose Gold maar gebruik ze niet veel, ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Ze maken me eerder wat flets, iemand nog een goeie tip?

Martine -

Dan kun je ze beter over een blush heen gebruiken, ik gebruik Nectar wel eens over een cream blush heen en dat geeft inderdaad net wat meer oempfh 😀

Carlijn | Copy & Beauty -

Wat een mooi product is dit! Moet wel zeggen dat ik Bobbi’s Shimmer Brick mooier en vooral beter gepigmenteerd vind, maar deze staat jou in ieder geval super.

Susanne -

Bij onze douglas in leeuwarden zit wel een bobbi brown counter.
(Friesland, noorden)

Martine -

Oh ja? Jaloers!

Femke -

Vanwege de prijs zou ik hem niet zo heel erg snel aanschaffen.. Maar ik vind hem wel erg mooi!

Paola -

Voor mij te duur, maar hij ziet er wel heel erg mooi uit!

Maaike -

Erg duur, maar wanneer ik hem kan aanschaffen zal ik hem ook zeker kopen. Ik vind hem mooi!

Amelie -

Mooi product, maar voor €50,- verwacht ik eigenlijk wel iets meer power!

Manon -

Ik vind het er prachtig uitzien

anouk -

Wauw wat een mooi product. Ik weet niet of ik het een blush of een highlighter moet noemen maar ik vind hem prachtig

Sara -

Waaaauw wat een prachtig product. Inderdaad, behoorlijk duur maar de kleur staat je geweldig!

anna -

Wauw, wat is ‘ie prachtig! Staat je echt heel mooi <3

Evelien -

Wat een beauty! Jammer dat het product zo duur is.

Lisa -

Wat een prachtige highlighter! Wel prijzig, maar dit is echt zo’n product dat je dagelijks kan gebruiken denk ik.

Lindsey Beljaars -

Staat je prachtig Martine! Ik heb zelf een shimmerbrick in Rose Gold, die is ook echt prachtig!

Bianca -

Vind het echt heel mooi eruit zien, maar helaas wel een beetje prijzig x

Kiss & Make-up -

Die shimmer is er te veel aan voor mij, maar de kleur is wel mooi, heel mooi licht en glanzend.

Nicole -

Hij is echt onwijs mooi! Mooie frise glow ook. Staat je enorm goed!

Danielle -

Hij lijkt me echt prachtig, maar vind hem voor nu voor mij echt te prijzig!

Syl -

Ik heb zelf een shimmerbrick in de kleur Apricot, maar ik word helemaal hebberig van deze review.

Naomi -

Ik houd niet zo van rozige highlighter, maar deze is wel heel mooi!

x

beautifulday4makeup -

Jammer dat die prijzen van Bobbi Brown aan de hoge kant liggen

Kirsty -

Wat staat hij je mooi zeg! Ik wil hem nu stiekem ook, maar hij is inderdaad wel wat aan de prijzige kant!

suus -

Staat je mooi maar dit is niks voor mij denk ik. Ik heb liever matte blushes en dan eventueel highlighter eroverheen. Maar.grut wat is zo’n doosje met verschillende tinten roze.erin MOOI. Zou er constant naar zitten kijken haha.

Akosua -

Het staat echt heel mooi én ik heb toevallig nog een Douglasbon liggen. Dus ik ga hier zeker naar kijken.

Margot -

Wat staat die kleur je goed zeg!

Liset - Beautydagboek -

Hij is inderdaad erg mooi! De glans en de kleur zijn prachtig voor de zomer. Heel fris en sprankelend :). Wel duur inderdaad, maar als je het er voor over hebt, is het denk ik een hele goede aankoop!

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ziet er mooi uit, maar die prijs! Ik kan best wat geld uitgeven aan makeup Maar dan moet het wel heel speciaal zijn. Ik ga het toch eens een keer uitproberen, wie weet ben ik om.

mart -

Mooi hoor, maar wat een geld.

Welke lippenstift heb je hier op?

Martine -

Een combinatie van Sleek Matte Me Birthday Suit en MAC Brave :)

mart -

LOVE IT!

Marjolein -

Ziet er super mooi uit! Ik heb al vaker met dit soort items van Bobbi Brown in m’n handen gestaan, maar de prijs :(.

Sandra - Beautybysandra -

Wat een prachtig product zeg! Ze zijn inderdaad redelijk aan de prijs… Dat is het enige jammere eraan.

Iris | Todayslipstick -

De kleur staat je erg mooi, als ik tussen de brightening of de shimmer brick moest kiezen zou ik wel voor de shimmer brick gaan. Daar staat er al heel lang een van op mijn wishlist!
Liefs, Iris

Anniek -

Wauw, looking good Martine, echt een onwijs mooi kleurtje heb je gekozen! Hij is inderdaad lekker fris, maar heeft ook iets warms in zich, door die wat diepere, roze kleur. Love it :) Liefs!

Ceetje -

Ik heb een hele oude blush van Hema die ook zo’n combinatie van alles is. Ook met een wat koelere ondertoon. Maar ik merk dat ik hem toch vaak nog als highlighter gebruik ipv blush.

lucindainwonderland -

Ik zit echt al tijden te twijfelen tussen een brightening en shimmer brick, ik bedoel als ik dan toch zoveel geld neer leg wil ik wel een goede keuze maken. Ik vind deze ook wel erg mooi, maar het is zoals je zegt wel een behoorlijke smak geld. xxx Lucinda

Marjoleim -

Wauw, wat is die glans mooi! Toen ik het doosje zag, was ik er echt van overtuigd dat het een highlighter was. Maar eerlijk, hij is misschien nog wel mooier als blush. Hij staat je prachtig Martine!

Suzanne -

Ziet er echt super mooi uit. Hele fijne en duidelijke review!

Evelien -

Aah, deze is echt heel mooi! Wat een prachtige glow heeft hij <3 Niet goedkoop, wel echt een luxe cadeautje voor jezelf!

Reageer ook