Tutorial: Gala Look

Een week geleden vroeg ik op Twitter wanneer de eindexamengala’s weer plaats zouden vinden. Sommigen hadden hun gala zelfs al gehad (wat vroeg!) maar er waren er gelukkig ook veel die nog een feestje te vieren hadden. Ik maakte deze gala look ter inspiratie!

Je kunt natuurlijk producten gebruiken die hier op lijken, ik deel dit puur als inspiratie voor je eigen look en je hoeft niet allemaal dezelfde producten in je stash te hebben. Het is ook lastig om een look precies na te maken van iemand anders, want ieder oog ziet er weer anders uit. Vandaar deze gala look ter inspiratie. Maar mocht je nieuwsgierig zijn naar welke producten ik precies heb gebruikt, hierbij de lijst:

Gezicht

 • NARS Sheer Glow Mont Blanc
 • Catrice Camouflage Concealer

Wenkbrauwen

 • MAC Dirty Blonde

Ogen

 • Smashbox 24H Eyeshadow Primer
 • MAC Paintpot Utterly Becoming
 • MAC Pigment Blonde Streak
 • MAC Superb
 • Catrice Vanillaty Fair mono
 • Mix van MAC Dark Indulgence en Matt Johnson (uit The Balm Meet Matt(e) Nude Palette)
 • Lancôme Grandiôse Mascara
 • NYC Two Timer (oogpotlood)

Contour, blush en highlighter

 • MAC Superb
 • Rimmel Pink Rose Blush
 • MAC Soft & Gentle

Lippen

 • Versie 1: MAC Faux
 • Versie 2: MAC Faux + MAC Pigment Blonde Streak
 • Versie 3: YSL #32 Jealous Coral

Wanneer heb jij je eindexamengala en wat voor look ga je maken?

36 reacties

Daisy -

Supermooie leuk! En leuk, de manier van monteren op het eind (met je vinger swypen). Origineel!

Daisy -

Look, dus haha

Willemijn -

Jeeeh, leuk om te horen dat het je opgevallen is! 😀

Danique -

Whahahahaha!! “En pak die hunk op z’n bek, nee hoor grapje!”

nel -

eerst en vooral super mooi nu ik vroeg me af kunnen jullie niet een look maken van dat haar ? groetjes

Renee -

Erg mooie en frisse look. Mijn gala is al weer een hele tijd geleden maar deze look ga ik zeker een x dragen tijdens het stappen! En wat ben je lkkr spontaan op ‘t laatst, dat maakt het zo leuk om naar jullie te kijken!

Anita te Gussinklo -

Super mooie look Martine.
En wat is je haar mooi zo.

Martine -

Dankje 😀 !

Nicole -

Wat een mooie look! Ik heb binnenkort ook mijn gala en ik had nog totaal geen inspiratie voor mijn look, dus deze video komt zeker van pas!

Martine -

Dat is goed om te horen! 😀 Veel plezier alvast!

EminasLifestyle -

Prachtige look! En wat is je haar mooi hier.

Ilham -

In dit soort ooglooks kan je me uittekenen. Mensen onderschatten tightlinen steeds, maar het geeft je zo’n opvallende blik en ik merk dat mijn milkshake dan wat meer boys to the yard brengt 😀 Haha, dat laatste is een grapje he (alhoewel…).

Kimberley -

Deze look is echt heel mooi bij je! Je hele look, gewoon. Je haar, je kleding en natuurlijk je make-up. Super :-)

JenniferZblog -

Prachtige gala look! Ik heb mijn gala eind mij. hahaha kan niet wachtten eigenlijk :)

mei -

zwijmel.. wat een mooie look! het staat jou ook zo fris X♥

Anouk -

wauw mooie ooglook ik wauw dat ik t net zo mooi kon maken als jullie je looks kunnen maken. stiekum wel n beetje jaloers dus 😉

P. -

Leuke video! En wat zit je haar hier prachtig!

Diana -

Wauw wat een perfecte ooglook!

Kiss & Make-up -

Erg mooi, I like it! Very classy.

Sofie -

Prachtige classy look!

Silkeblogs -

Wat een leuke video! En een erg mooie look 😀

daantje loves to read -

Hahahahaaaa ik lag in een deuk. Leuk hoor, heerlijk spontaan. Dit soort dingen niet eruit knippen. Dit maakt waarom jullie zo populair zijn. Top. Ga zo door!!
Fijne dag allemaal.

naomi -

Ik heb vorige week men examenfeest gehad. En in april al examen. Maar deze look kom zekee nog een keer van pas.

Marnel -

Wow jouw ogen springen eruit door deze look!! En je haar zit ook erg leuk! Ik heb mijn gala met kerst al gehad, maar voor een ander schoolfeest vind ik deze look ook erg mooi!! Die laatste opmerking…geniaal 😉 😀

B -

Haha leuk!

Margot -

Mooie look en wat zit je haar super zo!

Nienke -

Wat een prachtige look en een perfecte timing! Ik heb over een paar weken gala van de studentenvereniging van mijn vriend, en ga deze inspiratie zeker gebruiken!

suus -

Hahaha ik kom niet meer bij ‘en pak die hunk op zn bek, nee grapje’.

Iris | Todayslipstick -

Prachtige rustige maar chique look! Toen ik mijn examens haalde was er geen gala, wel een soort van feest voor de examens, maar dat stelde niet veel voor. Heel veel succes voor iedereen die examens doet dit jaar! Je haar zit trouwens prachtig.
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Je ooglook is prachtig! De kleuren zijn echt geweldig goed in elkaar geblend, mooi gedaan :). Ik vind hem met de MAC lipstick faux het mooiste denk ik. Heel classy!

Svenja -

Aaaah wat een prachtige en chique look heb je gemaakt <3 Haha geweldig einde van je filmpje! Jaren geleden, toen ik mijn examens had gehaald, hadden wij niet eens een gala. Zo jammer! Ik wens iedereen die dit jaar zijn examens haalt ontzettend veel plezier!

Wies | Nature of Happiness -

Mooie look, en leuk om te zien! Vorig jaar heb ik mijn gala gehad, en omdat ik gezakt ben kan ik dit jaar ook nog gaan. Helaas vond ik het vorig jaar niet zo bijzonder dus ik heb besloten om niet meer te gaan. Wel jammer, maar ik vond het gewoon een beetje saai en de muziek was erg slecht.

Anniek -

Onwijs mooie look Martine! Dat examengala moet ik nog krijgen, maar dat duurt nog wel even. Nog een jaartje wachten :) Maar hé, delen van deze look zijn ook wel ‘in het dagelijks leven’ toe te passen! Grappig mascara borsteltje trouwens, leuk!

Suzanne -

Leuk om te zien! De look is erg mooi en het haar valt mij echt het meest op; zit echt prachtig!

lucindainwonderland -

Het eindexamen gala, wauw…. dat is lang geleden. Ik was toendertijd ook volledig Gothic, dus dat was helemaal een leuke bedoeling. Leuk dat jullie luisteren naar de vraag en er zo goed op inspelen. xxx Lucinda

Akosua -

Wat een mooie look en inderdaad makkelijk om te maken. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe je je haar hebt gedaan. Het ziet er echt prachtig uit.

Reageer ook