MUA Eyeshadow Palettes

Make-up Academy heeft onlangs twee nieuwe paletten uitgebracht, waaronder een voor komend seizoen. Voor €5,60 heb je twaalf kleurtjes tot je beschikking. Wij gingen aan de slag!

MUA is de afkorting van het Britse merk Make-up Academy. Dit is een Engels budgetmerk wat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is bij Kruidvat.

De verpakking vind ik erg goedkoop ogen, iets wat je in een €1 bak kunt vinden. Jammer, want ook al is het budget kunnen ze de vormgeving best aantrekkelijker maken. Een oogschaduwpalet wat helemaal ‘dicht’ is en geen transparant deksel heeft, zou al schelen. Maar afgezien van het uiterlijk, is de inhoud ook wat?

MUA Romantic Efflorescence Palette

Het eerste wat me opvalt is de naam van dit palet, het typt niet echt lekker weg! Daarom noem ik het voor het gemak even het RE Palette. Het MUA RE Palette bestaat uit plum- en metallictinten. Op het eerste gezicht ziet het er wat koeler uit met verschillende soorten bruine en grijze taupe kleuren, afgewisseld met koper en plum. Ik vind het vooral bijzonder dat er een fellere koperkleur in zit, maar wel leuk dat koper het grauwe geheel breekt!

De kleuren hebben helaas geen namen, dus de swatches die je ziet zijn eerst van de bovenste rij (links naar rechts) en dan de onderste rij.

 • 1. Een matte lichtroze perziktint.
 • 2. Een medium tot donkerpaarse tint.
 • 3. Een antraciet tint.
 • 4. Een metallic paars/grijze tint.
 • 5. Een lichtgrijze tint.
 • 6. Een oranje kopertint.

De swatches zijn niet om over naar huis te schrijven. Dat had ik niet verwacht van MUA, want ze staan best bekend om hun fijne producten als ik anderen mag geloven. Deze swatches gaan echter nergens over, op de kopertint na. Het enige voordeel is dat de lichtgrijze tint (5) handig is om mijn assige wenkbrauwen mee bij te kleuren.

 • 7. Een metallic lichtbruine tint met zilveren shimmers.
 • 8. Een medium grijze tint.
 • 9. Een metallic lichtgrijze tint.
 • 10. Een matte donkerpaarse plum tint.
 • 11. Een metallic zilveren tint.
 • 12. Een matte medium bruine taupe tint.

De swatches van de onderste rij zijn al veel beter. Toch vind ik het zo bij elkaar wel een hoop grauwe kleuren en dat terwijl koele oogschaduwkleuren echt heel mooi en helder kunnen zijn.

Ik ging voor een soft smokey eye, maar ik had er de grootste moeite mee om er iets fatsoenlijks van te maken. Dit is weer zo’n gevalletje dat je het tig keer op je oog moet aanbrengen om er iets van terug te zien en daar ben ik geen fan van. Het enige wat ik mooi vind aan dit palet is de koperkleur en daar houdt het op. Jammer!

MUA Spring Break Palette

Het Spring Break Palette van MUA is speciaal ontworpen voor de lente. Op het eerste gezicht ziet het er fris uit door de mintkleur die er in verwerkt is. De rest van de kleuren vind ik (op de paarse en mintkleur na) wel veel van hetzelfde.

 • 1. Een matte zachte lichtbruine tint.
 • 2. Een metallic lichtroze tint.
 • 3. Een oranje kopertint.
 • 4. Een metallic mintgroene highlighter.
 • 5. Een glanzende oudroze tint.
 • 6. Een glanzende medium/donkerbruine tint.

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en zo op een rijtje zien de kleurencombinaties er heel mooi uit. De enige vreemde eend in de bijt is de mintgroene highlighter, maar dat maakt het wel meer spannend.

 • 7. Een witgouden highlighter.
 • 8. Een mediumbruine tint met een roze ondertoon.
 • 9. Een glanzende lichtbruine tint met gouden/roze shimmers.
 • 10. Een blauwe mintgroene tint.
 • 11. Een glanzende groene grauwe tint.
 • 12. Een koele felle paarse tint.

Van dit palet zijn de swatches wel goed gepigmenteerd en mooi om te zien. Mijn favoriete kleuren zijn 1, 2, 3, 5, 7,8 en 11.

Willemijn maakte er deze zachte look mee die er prachtig uit ziet, ideaal voor overdag. Maar hiervoor moest ze wederom net als ik erg haar best doen voordat je er überhaupt iets van terug zag op het oog. Daarom wil het dus niet zeggen als de swatches er goed uit zien, dat het ook zo op het oog zal uitpakken. Gelukkig bestaan er reviews! Er valt dus mee te werken, maar het kost veel meer tijd.

Als ik tussen deze twee paletten moest kiezen, zou ik zeker voor het Spring Break Palette gaan. Maar ik ben niet enthousiast, ik vind het jammer dat de swatches zo misleidend zijn omdat je niet automatisch diezelfde dekking hebt als je een ooglook maakt. Ik zou dan willen dat de kwaliteit net wat beter was en dat het dan desnoods €3 meer kost. Maar voor nu vind ik het nog niet geweldig. Dan kun je veel beter een Sleek palette aanschaffen, die zijn 1000x beter als het niet meer is!

De paletten van MUA kosten €5,60 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat.

35 reacties

Laura -

Hoi!
Ik heb het RE palette ook, en de namen van de verschillende kleuren staan op de achterkant van het palette! Dat wou ik even mededelen :)

ilham -

Wat jammer! Vooral het RE-palette leek me de moeite.

Linda / Oh My Beauty -

De kleuren zijn erg mooi, maar wat valt het tegen eenmaal aangebracht. Zonde.

Miranda -

Zo jammer dat ze tegen vallen. Zelf heb ik wel een aantal paletten van MUA namelijk undressed , undressed me too en heaven and earth, die bevallen mij juist erg goed.

katrien -

jammer!

Manouk -

Ik woon in Londen en elke keer als ik voor het MUA schap sta denk ik ‘nah’. Het is het allemaal net niet voor mij. De nagellakjes zijn wel mooi maar niet heel speciaal.

JenniferZblog -

ziet er wel oke uit maar ik heb nou niet zoiets van wow

Silke -

Ikzelf heb het Undressed palette en dat werkt wel erg fijn! Jammer dat jullie zo’n problemen ondervonden met dit palette.

Agneta -

Het zijn zeker kleuren die ik ook wel zou gebruiken. Ik ben niet heel erg van de vele kleuren looks, dus voor mij zal dat dan geen probleem zijn.

Liefs Agneta

Lindsey Beljaars -

Ik heb ook op het punt gestaan dit Spring-palette te kopen, maar ben toch blij dat ik dit niet heb gedaan.

Kiss & Make-up -

Hmmm nee, ik word er niet wild van, zelfs niet van de kleuren in de pan.

Suzanne -

Leuk die paletten en voor dat geld! Ik heb ze bij ons in de Kruidvat nog niet zien liggen.

anna -

Fijne review! Ik geloof dat het Nude palette van MUA, met die matte kleuren, wel enorm fijn was. Ik ben benieuwd naar het Spring Break palette, ik vind de kleuren wel erg mooi en bijzonder! Eens even wat anders. Leuke naam ook.

Marthe | Normalbeauty.nl -

Jammer dat ze zo tegenvallen! Van MUA ben ik toch betere kwaliteit gewend. Ze zien er in de verpakking zo mooi uit…. jammer.

Chayenne -

De swatches van Springbreak zien er super mooi uit! Echt jammer dat het op het oog zo tegenvalt…

Krista -

Wat jammer dat jullie niet even de kleine moeite hebben genomen om achter op de palettes te kijken. Daar staan namelijk de namen van de oogschaduws…Overigens zijn lang niet alle palettes van MUA bij het Kruidvat te koop, deze 2 bijvoorbeeld niet. Dat jullie niet houden van budget (althans dat idee krijg ik de laatste tijd) dat betekend nog niet dat je je er voor een review maar gemakkelijk af moet maken. Er zijn genoeg lezers doe wel houden van budget, of zich alleen maar budget kunnen veroorloven.

Martine -

Bij mijn palet staat er sample achterop dus ik wist niet dat ze namen hadden. Jammer dat je dat denkt, wij zijn gewoon eerlijk: of het nu budget of high-end is. Op dit moment vind ik Catrice en Sleek veel beter dan MUA. Ik ben gewoon kritisch en dat lijkt me alleen maar goed, juist voor degenen die graag alleen budget make-up kopen.

Dilara -

Ik deel je mening Krista.. Verder vind ik jullie blog wel heel leuk en lees meestal met plezier jullie artikelen. Maar als jullie iets niet fijn vinden kan dat best aangegeven worden in een artikel, maar soms gaat het zover door in het artikel dat ik al geen zin meer heb om verder te lezen!:p

beautifulday4makeup -

Jammer dat je er extreem mee moest werken op het oog

Margot -

Ik vind de kopertinten heel mooi, maar ik denk dat ik al te veel vergelijkbare kleuren in mijn stash heb 😉

Kirsty -

Jammer dat het bij beide paletten veel moeite kost om er een leuke look mee te maken! Dat ben ik niet gewend van MUA; ik heb zelf twee paletten die juist er fijn zijn. Wel heb ik een beetje het idee dat het echt hit & miss is bij de MUA paletten; de kwaliteit is niet bepaald consequent!

Madelaine -

Ik had een tijdje terug een fantastisch MUA palette gekocht met een pigmentatie van hier tot Tokyo. Nou was dat doosje helaas gesneuveld dus haalde ik vorige week het zelfde palette, en wat blijkt nu heb ik echt een ruk versie waar niet een veegje pigment vanaf komt. Precies zoals de swatches van het eerste palette. Heel erg jammer!

Romy -

Bij het palette van mua dat ik heb staan de namen van de kleuren achter op de verpakking…

Syl -

Ik heb een jaar geleden een ander palette van MUA gekocht, maar ik gebruik hem vrijwel nooit. Ik denk dat het komt door het broze doosje.

Maaike -

Ik heb ook 1 palette van MUA, het matte ever after heet die vervolgens. En die is mooi, maar heeft ook een beetje het probleem dat de kleuren snel wegblenden als je er een look mee probeert te maken. Voor de prijs een prima budget product, maar ik pak er toch sneller mn Urban Decay Naked Basics bij als ik voor een matte ooglook wil gaan.

elize -

beide zien er erg tof uit! mooie looks heb je gemaakt ook!!:) heel erg leuk!

febe -

Vind het wel een beetje jammer dat Willemijn voor haar ooglooks vaak voor dezelfde kleuren gaat, terwijl er echt wel een paar mooie nieuwe kleurtjes in het palet zitten. (vind het trouwens wel een mooie look hoor, maar ik heb het gevoel dat ik die look al heel vaak gezien heb ondertussen.) Ik hoop dat jullie dit niet zien als afbouwende kritiek, want zo bedoel ik het helemaal niet 😉

Willemijn -

Met de mintgroene en grauwe kleurtjes is al een look gemaakt door Martine een tijdje terug, maar ik zie dat ze die foto niet heeft toegevoegd (misschien kon ze hem niet vinden of vergeten). Daarom maakte ik met de andere kleurtjes een look, zodat we beide konden laten zien. Maar desondanks snap ik wel wat je bedoelt hoor, ik wijk niet gauw af van mijn stijl. 😉

Sandra (beautybysandra) -

Hmm zonde dat het een beetje tegen valt. Ik ben nog steeds helemaal fan van Sleek :)

Svenja -

Vooral het spring break palette vind ik erg mooi! Maar wat jammer dat je voor allebei de paletten zoveel moeite moet doen om er nog een beetje een fatsoenlijke look van te maken!

Liset - Beautydagboek -

Jammer dat het Romantic Efflorescence palette qua pigmentatie zo tegenvalt, het kan beter inderdaad! Het Spring Break palette vind ik zo leuk door de mintgroene kleur die is toegevoegd, kan niet wachten om daar een leuke look mee te maken :). Fijne review!

Nicole -

Fijne review. Ik vind de kleuren er wel goed uitzien, maar Sleek oogschaduws zijn inderdaad wel beter. Die pigmentatie is gewoon ongelofelijk!

Akosua -

Ik vind inderdaad de swatches er best redelijk uitzien, maar kennelijk valt de er niet goed mee te werken. Gelukkig zijn er nog genoeg betaalbare merken met goed gepigmenteerde oogchaduwpaletten en dan is Sleek echt een van de betere.

Iris | Todayslipstick -

Fijne review! Wat jammer dat de pigmentatie niet zo goed is op het oog, als je de swatches op de arm ziet dan lijkt het echt een super palette! Ik laat deze 2 maar in de winkel liggen.
Liefs, Iris

lucindainwonderland -

Jammer dat ze beide bij de uitwerkingen op het oog toch echt niet aan de verwachting opleven. Ik zal ze dan ook laten liggen, puur om het feit dat ik al wel beter heb. xxx Lucinda

Reageer ook