Mijn foundation tools

“Gebruik je dat nu allemaal echt?”, hoor ik mijn vader zeggen tegen mij en mijn arsenaal aan kwasten. Ja, pa! Zeker als het om foundation gaat vind ik het fijn verschillende kwasten te gebruiken. Dit zijn ze!

Het verschilt per foundation en ook waar ik zelf zin in heb. Zo was ik eerst een tijd fan van de Beautyblender, maar toen ik eenmaal een MAC Oval 6 Brush in mijn bezit had kon ik niet meer zonder.

Bufferdebuf

Dit zijn al mijn bufferkwasten. Ik heb een Flat Kabuki van Boozybrush die je kunt kopen bij de webshop Boozyshop. Deze is lekker groot en werkt daardoor snel en geeft een goede dekking. Van Zoeva heb ik een soortgelijke kwast maar dan kleiner, de Defined Buffer. Deze gebruik ik graag voor mijn wangen als ze erg rood zijn. Mijn favoriet van deze drie is mijn MAC Oval 6 Brush. Hij is heerlijk zacht en weet de foundation zo mooi en dekkend aan te brengen. Het is eigenlijk een platte foundationkwast en buffer in een.

Het is wel zo dat deze kwasten het mooiste effect geven als je huid niet droog is. Nu heb ik nogal een droge huid, maar door het gebruik van een goede moisturizer en primer verhelp ik dit voor het grootste deel. Zo smeert de foundation lekker fijn uit.

Plat, platter, platst

Heel af en toe heb ik zin om een platte foundationkwast te gebruiken. Ik heb er twee maar ik gebruik ze niet vaak meer. Ik zal eerlijk opbiechten dat ik mijn platte foundationkwasten alleen gebruik als de rest te vies is. There, I said it.

Wat ik wel altijd gebruik is een platte concealerkwast. Ik heb er eentje van Sigma en een van Zoeva en ze zijn beiden ontzettend fijn. Ik kan hier veel beter in de hoekjes van mijn ogen komen en langs de randjes van mijn neusvleugels. Daarna gebruik ik vaak nog mijn vingers maar om de concealer op te zetten of om te highlighten en contouren met concealer vind ik deze kwasten fantastisch.

De Beautyblender

Jaren geleden kwam ‘de beautyblender hype’ ineens op zetten. Nog steeds vind ik onder alle sponsjes de originele Beautyblender het beste en ik ben ook nog steeds heel erg benieuwd naar de kleine versie hier van. Ik heb er zeker wel een stuk of vijf van versleten in de loop der jaren. Maar het schijnt dat die van Real Techniques ook erg fijn is, deze heb ik zelf nooit getest maar Willemijn wel.

Deze gebruik ik nu af en toe als mijn huid gortdroog is. Wat ik wel merk is dat ik de Beautyblender vooral fijn vind om vloeibare foundations mee aan te brengen. Voor crème foundation in een potje (zoals die van Max Factor) gebruik ik liever een bufferkwast.

Finishing Touch

Ik hou niet zo van heel grote poederkwasten om alles af te poederen. Ik weet dat het veel sneller is, maar ja…Ik ben een perfectionist in hart en nieren en ik vind het heerlijk om te pielen met van alles en nog wat. Ik gebruik deze Highlight Shader van Sigma voor zowel poeder als highlighter. Deze poeder van MUA vind ik trouwens heel fijn. Ik gebruik soms het gele vakje onder mijn ogen en op mijn neus en het groene vakje voor mijn wangen en kin. Of het echt iets uithaalt, vraag ik me af omdat de kleuren stuk voor stuk vrij transparant zijn. Maar wie weet is het net dat beetje extra. Verder is het een heel fijne vaste poeder.

Een grote kwast gebruik ik alleen als ik veel haast heb. Toch heb ik zelf altijd het gevoel dat een grote poederkwast voor een deel mijn foundation ook weer wat wegveegt. Nee, geef mij maar lekker een kleine tot medium poederkwast.

Welke kwasten en tools gebruik jij voor je foundation? Is het altijd hetzelfde of wissel je ook wel eens?

19 reacties

Astrid Mikos -

Een leuk palet aan verschillende tools heb je, niet goedkoop maar dan heb je ook wat!

Cindy | Life meets Beauty -

Ik breng de foundation aan als stippen op mijn gezicht met de vingers. Ik werk het uit met de Bobbi Brown Full Coverage Face brush, echt te beste voor foundation. Daarnaast gebruik ik een concealerkwast van MAC om concealer onder mijn ogen aan te brengen en werk ik deze uit met de Sigma F86.

Nicole -

Erg leuk om te zien welke tools jij het fijnste vind! Ik vind voor foundation een buffer brush echt het aller fijnste. Sinds ik er eentje heb kan ik niet meer zonder.

Akosua -

Afhankelijk van de foundation gebruik ik mijn vingers of de RT expert face brush of de buffing brush. Inderdaad een beetje afhankelijk van welke het schoonst is. En ik gebruik wel een grote poederkwast maar daarmee dep ik meer, dan dat ik echt veeg.

ilham -

Ik wissel af tussen mijn RT expert face brush, MAC stippling brush en mijn ebay buffer kwast (best bestede 1 euro ooit) :)

Andrea -

Leuk om te zien! Ik gebruik zelf de expert face brush van Real Techniques of gewoon mijn handen :)
x

Kiss & Make-up -

Naar die MAC Oval Brush ben ik nog altijd ZO benieuwd eh 😀 Zelf gebruik ik bijna altijd een Beauty Blender.

beautifulday4makeup -

Persoonlijk gebruik niet graag foundation kwasten. Mijn handen zijn veel makkelijker

lucindainwonderland -

Ik heb best wel een leuke collectie aan kwasten, maar toch kom ik altijd bij dezelfde uit. Voor foundation en BB cream gebruik ik altijd de zelfde kwast, de bufferkwast van Zoeva, want die werkt voor mij het best en geeft de meest fijne finish. Heb het ook wel vaak dat als iemand de collectie ziet ook wel even zoiets heeft van: heb je dat allemaal nodig? Uuhhh ja?!? xxx Lucinda

Nesrin -

Fijn artikel vooral voor een kwasten dummie als ik. Dat sponsje lijkt mij ideaal.

Ashley -

Leuk artikel. De real techniques blender/spons is super! Vindt alleen lastig de vlekken eruit te krijgen heb nu weer 2 bijbesteld. Ik vind ze fijn voor concealer en vloeibare foundation. Gebruik nu wat betreft foundation alleen bare minerals poederfoundation en mineralize skinfinish van MAC, dus daarbij is de spons niet handig. Ik ga wel proberen om af te poederen met de spons onder me ogen ed.

Suzanne -

Leuk om te zien. Ik heb een hele droge huid dus ik gebruik op dit moment geen kwast voor mijn foundation maar een beauty blender.

JenniferZblog -

Eerst gebruikte ik altijd een platte foundationkwast maar dat was eigenlijk niet heel fijn en toen kocht ik een nieuwe bufferkwast en vanaf toen kon ik niet meer zonder. Ik ga denk ik eens een budget beautyblender proberen om te kijken of ik het wel fijn vind in gebruik. Verder erg leuk en interessant artikel!

anna -

Zo’n beauty blender wil ik echt graag eens proberen, ik ben zo benieuwd hoe het werkt. Tot nu toe vind ik niks fijner dan foundation aanbrengen met mijn handen, haha. Ik heb eigenlijk niet zoveel tools als het aankomt op make-up, alles ligt op twee adressen en bovendien raak ik gauw dingen kwijt :’)

Margot -

Leuk om te zien! Ik gebruik ook een bufferbrush voor mijn foundation, maar dan van Zoeva.

Yvonne -

Ik deed het altijd met mijn vingers; door de warmte versmelt het mooi met de huid. Ik heb ook de Zoeva bufferkwast en een Real Techniques foundationkwast, maar sinds ik het sponsje van Real Techniques ontdekt heb gebruik ik die nu elke dag. De platte kant dep ik in die Max Factor miracle touch foundation (die jij noemt) en dat werkt ideaal! En inderdaad voor vloeibare foundation werkt ie ook perfect, bijv. met Rimmel match perfecting foundation (oid).

Iris | Todayslipstick -

Wat een mooie collectie! Ik ben erg benieuwd naar de MAC Oval 6 brush, maar hij is zo prijzig.
Liefs, Iris

Liset - Beautydagboek -

Echt leuk om te zien wat jullie meest gebruikte foundation kwasten zijn! Ik heb er denk ik een stuk of vijf, maar mijn favoriet is gewoon de goedkoopste. Ik heb van Ebay twee hele fijne kwasten besteld die op die van Real techniques lijken. Ze zijn superzacht, hebben leuke kleurtjes (eentje in het geel en eentje in het blauw) en maken mijn gezicht helemaal flawless :).

Anniek -

Leuk om te zien! En die opmerking van je vader, zo herkenbaar, haha! Als hij een kijkje neemt in mijn make-upstash… :) Zelf heb ik een redelijk egale huid, en ik gebruik dan ook niet elke dag foundation. Ik gebruik nu af en toe de nieuwe cc cream van L’occitane, die ik onwijs fijn vind! Die breng ik gewoon lekker met mijn handen aan, dat vind ik bij dat product het fijnst. Leuke post!

Reageer ook