Make-up Revolution Stripped & Bare Palette

Een mooi en goedkoop palet is nooit weg. Make-up Revolution komt met het Stripped & Bare palette die qua vormgeving precies lijkt op Too Faced Return of Sexy Palette. Kun je hier mooie looks mee maken?

Het product zit in een roségouden kartonnen verpakking. Het palet zelf is glanzend zwart met roségouden letters. Het ziet er strak en basic uit. Alleen de vormgeving is dus hetzelfde als het Too Faced Return of Sexy Palette. Make-up Revolution heeft trouwens ook een nepvariant hiervan met dezelfde kleuren als Too Faced. Deze heet Make-up Revolution Big Love Palette en kun je net als Stripped & Bare kopen bij de webshop Make-up Musthaves.

Ik kan me voorstellen als je niet veel geld hebt, dat het fijn is dat je dit soort dupes kunt kopen. Anderzijds vind ik het wel ‘triest’ dat Make-up Revolution -net als W7- veel dingen namaakt van grotere merken. Het zou toch juist fijn zijn als ze een eigen identiteit creëren en behouden. Daarom koos ik er voor om het Stripped & Bare palette te reviewen, dat de vormgeving dan op Too Faced lijkt van binnen neem ik maar voor lief.

Het Stripped & Bare Palette heeft drie vakjes met ieder vijf oogschaduws die qua kleur op elkaar afgestemd zijn. Natuurlijk kun je deze drie vakken ook goed met elkaar combineren. Het leuke vind ik dat iedere kleur ook een naam heeft die bij de naam van het palet past: Stripped & Bare. Maar ook ieder vak staat voor 1 totale look met bijbehorende namen. Vak 1 staat voor Whipped, vak 2 staat voor Let Loose en vak 3 staat voor Desired.

De swatches heb ik per vak gemaakt. Per vak zie je eerst de bovenste kleur (horizontaal), daarna van links naar rechts de kleuren in het midden (verticaal) en dan de onderste kleur (horizontaal).

Vak 1: Layers, Big Tip, Dignity, Whipped en Chain

Van dit vak vind ik Dignity en Chain erg mooi.

Vak 2: Strip Me, Let Loose, Get Loose, Naked Nights en Super Cool.

Van dit vak zijn Let Loose en Super Cool mijn favorieten. De derde kleur Let Loose lijkt trouwens op een iets grauwere versie van Dignity (vak 1). Ze liggen dicht bij elkaar in de buurt.

Vak 3: Dollar Bill, Desired, Stripped All Day, H.O.T. en Bare 2

Van dit vak vind ik vooral Desired een prachtige goud/groene kleur. Maar ook vind ik Bare 2 bijzonder, een soort antraciet grijze kleur met blauw.

De namen zijn allemaal wel wat vunzig haha, maar het past wel bij een palet dat Stripped & Bare heet.

Zoals jullie misschien wel merken reviewen we de laatste tijd veel budgetpaletten van W7 en Make-up Revolution en er is iets waar ik achter gekomen ben. Namelijk dat de pigmentatie heel goed is als je kijkt naar de individuele swatches op de arm. Maar er is een maar. De oogschaduws zijn dan wel zacht en hebben daardoor een goede pigmentatie op de arm, maar iets in de zachte formule zorgt ervoor dat je de intensiteit op het oog ontzettend makkelijk weg kan blenden, waardoor je hard moet werken om het op te bouwen. Je moet dus keer op keer weer blenden, een oogschaduw op zetten, weer blenden, weer opzetten. Dit doe ik soms wel vijf keer om het gewenste effect te krijgen. Daar zit hem voor mij het verschil in met duurdere paletten waarbij ik dit niet heb en ik niet zo hard moet werken om te krijgen wat ik wil. Jammer is dat, want het kost veel tijd terwijl er prachtige kleuren tussen zitten die daardoor nooit helemaal tot hun recht komen.

Dit zijn de looks die Willemijn en ik maakten met het Make-up Revolution Stripped & Bare Palette.

Willemijn

 • Wenkbrauwbot: Dollar Bill
 • Ooglid, binnenste helft: Whipped
 • Ooglid, buitenste helft: Chain
 • Crease: Stripped All Day
 • Buitenste ooghoek: Desired
 • Binnenste ooghoek: Whipped
 • Onderste wimperrand: Chain

Martine

 • Wenkbrauwbot: Strip Me
 • Ooglid: Dignity en Let Loose
 • Binnenste ooghoek: Let Loose
 • Overgangskleur arcadeboog: Get Loose
 • Arcadeboog: Naked Nights
 • Overgangskleur buitenste ooghoek: Chain
 • Buitenste ooghoek/buitenste deel ooglid: Super Cool
 • Onder de wimperrand: Dignity

Hoewel het dus harder werken is, vinden we het een mooi budgetpaletje voor weinig geld. Je kunt er mooie warme looks mee maken door de goud en groentinten te gebruiken maar ook wel nude looks, rozige/paarse looks en koele looks door de blauwe tinten te gebruiken. Je kunt dus in die zin aardig veel kanten op. Ze hadden alleen alle middelste tinten per vakje qua kleur iets beter uit elkaar kunnen trekken want die lijken allemaal best op elkaar. Dat zijn ook de enige matte kleuren trouwens. Op zich wel handig om deze in te zetten als overgangskleur/transition color voor in de arcadeboog. Misschien is daar toch over nagedacht.

Het Make-up Revolution Stripped & Bare Palette kost €7,99 en is te koop bij de webshop Make-up Musthaves.

24 reacties

Angela -

Mooie looks, Misschien ga ik die wel namaken met mijn too faced pallette. Ben zo blij dat ik hem niet heb laten liggen bij Spehora in de sale ^^. Mijn too go pallette als ik ook meer smokey wil.

silja -

Leuk review. Ik merk ook dat het bij budget namaak palettes soms de structuur anders is. Ik heb ook een paar palettes van Make-up revolution en sommigen hebben ook echt daadwerkelijk hetzelfde structuur als het origineel. En echt alles van Make-up Revolution is namaak! Alle producten zijn nagemaakt van bekende merken, echter zitten er ook merken bij die wij in Nederland niet of nauwelijks kennen zoals bijvoorbeeld Stila.

Cindy -

Ik vind dat ze goede dupes maken! Voor deze prijs is het een goed palette!

Marija -

Sorry maar hoezo vind je het triest dat er merken zijn die dupes maken? Dat is toch een leuke mogelijkheid voor jongere meiden zich cheap ass op te maken!:)

Mirella -

Prachtige looks! Martine, wat heb je op je lippen? Schitterende kleur!

ilham -

Super Cool en Desired vind ik erg mooi, maar de rest is niet zo bijzonder.

Ik vind dupe palettes geweldig wanneer ze de formule en pigmentatie van the real deal kunnen evenaren. Zoniet, sla ik ze graag over.

Henriette -

Het is juist fijn dat budgetmerken ook goede en vooral betaalbare paletten maken, zodat ook vrouwen met een kleiner budget (zoals ik) ze kunnen kopen. En tegelijkertijd laten de budgetmerken daarmee zien dat het veel goedkoper kan voor vaak dezelfde kwaliteit en dat is wat mij betreft een signaal naar de zogenaamde ‘high-end’ merken.

Saraya -

Prachtige Palette <3
X

Suzanne -

Erg mooi palette, de looks zijn ook beide erg tof! Leuk gedaan meiden.

anouk -

hmm, ik vind het in jullie ooglooks heel mooi maar dat had ik niet van het palette af gezien.

Nicole -

Opzich geen verkeerd palette, maar ik denk dat Makeup Revolution wel mooiere heeft!

Bertine -

Ik heb deze eens weggegeven in een winactie, maar ga deze denk ik ook zelf nog aanschaffen. De kleuren zijn zo mooi en je kunt er veel looks mee maken<3

Jana -

Uit principe wil ik geen producten kopen van merken die alles zomaar kopiëren van duurdere merken. “The real deal” is veel leuker en daar wil ik gerust iets meer voor betalen. Jullie hebben er wel mooie looks mee gemaakt!

Margot -

Hmm, ik vind ‘m niet slecht, maar ik wordt er ook niet heel enthousiast van.

Syl -

Hoewel het lekker goedkoop is en je veel kleuren hebt, zou ik toch liever een klein handzaam palette kopen met maar 5 kleuren ofzo

anna -

Wauw, wat een prachtige looks hebben jullie gemaakt met het palette! Wel jammer dat het zoveel moeite heeft gekost, ook al vind ik de swatches er echt super goed uit zien.

Hanna -

Ik hou ook niet van merken die andere producten namaken. Dan koop ik liever iets waar ze zelf denkwerk in gestoken hebben.

Denise -

Inderdaad een leuk budget palette! Zelf vind ik het toch prettiger om wat meer geld te geven aan een kwalitatief beter palette, maar het zijn leuke kleurtjes :-)

Iris | Todayslipstick -

Een mooi palette, maar ik snap wat je bedoelt met ‘harder’ moeten werken om de intensiteit te krijgen. De looks die jullie met dit palette hebben gemaakt zijn wel echt prachtig!
Liefs, Iris

Renate -

Wauw wat een mooie look van Willemijn! en ik vind de kleuren ook echt prachtig van het palette, maar wel jammer dat het meer moeite kost om er ook echt een mooie look mee te maken! Ik heb ook deze ervaring met budget merken, daarom spaar ik tegenwoordig ook liever wat langer door voor een echt goed palette dan 10 budget palettes die allemaal het net niet zijn!

beautifulday4makeup -

Mooie looks hebben jullie ermee gemaakt!

Maaike -

Ja idd dat is ook mijn ervaring met Make Up Revolution: erg mooie paletten, zeker op de swatch. Maar op je oog blendt het allemaal door elkaar of de kleuren zijn op het oog zo hetzelfde dat je ipv X-aantal oogschaduws er eigenlijk maar 10 hebt. Zo jammer!

JenniferZblog -

Ik vind het jammer dat de matte kleuren altijd zo licht zijn, ik zou ook eens een donkere matte kleur willen zien in een pallet. Verder is het wel een mooi pallet met goeie pigmentant, leuke review!

Kirsty -

Wat hebben jullie een mooie looks gemaakt met dit palette! Ik vind het wel een mooi palette, alleen jammer dat je veel moeite moet doen om de kleuren in een look nét zo mooi over te laten komen als op een simpele swatch. Ook ben ik niet zo van de dupe palettes, het zou echt tof zijn als budgetmerken ook zelf een heel gaaf palette zouden verzinnen!

Reageer ook