Jo Malone Cologne Intense: Dark Amber & Ginger Lily

Toen we beiden een flesje van Jo Malone Cologne Wood Sage & Sea Salt in ons bezit hadden, wisten we het meteen. We willen meer. Laatst waren we in de Bijenkorf van Amsterdam en snuffelden we als twee politiehonden er op los. Ik kocht deze heerlijke geur.

Bij Jo Malone gaat het niet alleen om het kopen van een parfum, het is ook de hele aankleding en de beleving er achter. Het voelt heel luxe en met de jaren kan ik zeggen dat ik nogal een luxepaardje ben geworden. Het uitzoeken van een geur die bij je past, is een cadeautje voor jezelf. Een nogal duur cadeautje welteverstaan, kuch. Maar ik praat het voor mezelf goed, want niets is zo fijn als een geur kopen die ontzettend lekker ruikt de hele dag waardoor je van veel mensen complimentjes ontvangt. Hier lees je wat extra informatie over Jo Malone:

Het Britse beauty & lifestyle merk Jo Malone London wordt gekenmerkt door een ingetogen stijl; tijdloos en elegant. De vaste collectie bestaat uit authentieke verrassende geuren, luxueuze geurkaarsen en heerlijke bad- en lichaamsproducten.

Ontdek de op maat gemaakte geuren van Jo Malone London, bestemd voor zowel mannen als vrouwen. Vervaardigd uit de hoogste kwaliteit ingrediënten, zijn deze geuren bijzonder eenvoudig maar toch altijd onverwacht. Uniek aan de colognes is dat deze afzonderlijk gedragen kunnen worden, maar ook te combineren zijn door middel van de Fragrance Combining om zo een persoonlijk statement te creëren. Verfris een rijke bloemengeur met een vleugje citrus of voeg een kruidige geur toe voor een warmer effect. De uitgebreide collectie colognes kan tevens gecombineerd worden met de diverse bad- en lichaamsverzorging.

Jo Malone London heeft een uitgebreide home collectie. Luxe geurkaarsen, elegante diffusers en huisparfums zijn de finishing touch voor elke ruimte en gelegenheid.

Alle luxueuze producten worden verpakt in karakteristieke dozen in de kleuren crème en zwart, waarna ze met de hand worden gestrikt voor een onvergetelijke indruk.

Het succes van Jo Malone London heeft inmiddels 34 landen bereikt. Voor het ultieme Jo Malone London-gevoel is een speciale hand- en armmassage aan de Tasting Bar in de Jo Malone London Boutique in de Bijenkorf Amsterdam en Den Haag een must.

Het wordt mooi ingepakt en ze nemen er de  tijd voor je. Ze geven ook tips bij Jo Malone welke geuren goed met elkaar combineren. De geuren van Jo Malone kun je namelijk over elkaar heen sprayen zodat je op deze manier je eigen creatie kunt ontwikkelen die bij jou past. Heel slim aangepakt natuurlijk, want op die manier blijf je geuren kopen zodat je steeds verschillende mixen kunt maken: goede marketing. Maar dat hoeft natuurlijk niet, de geuren an sich zijn bij voorbaat al heel lekker.

Van alle Jo Malone geuren die ik heb geroken, bleef ik toch terugkomen op Jo Malone Cologne Intense Dark Amber & Ginger Lily. Vorige keer dat ik in de Bijenkorf was, had ik deze opgespoten en de hele dag kon ik aan niets anders denken. Dit moest mijn nieuwe geur worden en toen ik hem voor de aankoop weer rook, wist ik het zeker.

Top Note: Black Cardamom

This warm, aromatic and smoky note, when freshened with ginger, lends an air of unmistakeable clean sensuality.

Heart Note: Black Orchid

This rare flower enriches the water lily and jasmine bouquet with its dark and sensual nature.

Base Note: Kyara Incense

Central to the Kohdo ceremony – the highly ritualised Japanese art of incense appreciation – rare Kyara wood mingles with the warmth of dark amber to give the fragrance its distinctive and calming character.

Jo Malone Cologne Intense Dark Amber & Ginger Lily is een mix van zowel een zware geur als verfrissend die eigenlijk zowel prima overdag als ‘s avonds gedragen kan worden. Ik vind het zo’n bijzondere, lekkere  geur. Niet alledaags! Ik ruik ieder ingrediënt, het een overschreeuwt niet het ander. Ik ruik hout, amber, gember, lelie en een beetje jasmijn. Het is een heerlijke geur.

Ik kocht een Cologne Intense, omdat ik graag wil dat de geur lang blijft hangen. Dat doet de geur zeker. Zelfs na een nachtje slapen ruik ik het de volgende dag nog heel lichtjes op mijn polsen.

En drie keer raden wat volgens de verkoopster van Jo Malone ook een lekkere combinatie is? Dark Amber Ginger Lily en Wood Sage & Sea Salt. Laat ik die twee nu net in mijn bezit hebben! Nou, niet normaal hoe lekker dat samen gaat. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend blij ben met deze aankoop.

Mocht je jezelf nu afvragen waarom Willemijn niets over haar geur schrijft in deze review? Heel maf, maar de geur Jo Malone Cologne: White Jasmine & Mint vond ze heel lekker toen we daar stonden maar eenmaal thuis bleek het een miskoop te zijn en vond ze de geur jammer genoeg helemaal niet zo lekker. We gaan dus kijken of we de geur kunnen ruilen, ik hoop het want ik gun haar ook zo’n heerlijke geur van Jo Malone!

Het enige wat ik een beetje flauw vind, is dat de Cologne Intense geuren in de zwarte flessen van Jo Malone alleen verkrijgbaar zijn in 100 ml. Er zijn geen andere varianten te verkrijgen. Flauw, want je hebt maar heel weinig nodig en 100 ml maak je dus nooit op en het kost natuurlijk daarnaast veel geld. Voor de Jo Malone Cologne Intense Dark Amber & Ginger Lily betaalde ik maar liefst €115. Dat lees je goed, mijn duurste geur ooit! Ik had het fijner gevonden als er een 30ml of 50ml variant was, maar helaas. Ondanks de hoge prijs, ben ik er wel heel erg blij mee.

Jo Malone is verkrijgbaar in de Bijenkorf filialen van Amsterdam en Den Haag.

Heb jij een geur van Jo Malone? Zo ja: welke? Maak jij ook combinaties?

24 reacties

Kim -

In haarlem zit nu ook een counter van Jo Malone in de ici paris xl! Erg leuk geholpen, heb 3 verschillende geuren van de shower oil, bodycreme en cologne. Zo uniek om je eigen geur samen te stellen!!!

Beautypartner Holland -

Heerlijke geuren van een prachtig merk!

Wies -

De Jo Malone producten zijn prachtig! Zelf heb ik er nog nooit iets van geprobeerd, maar de reviews die ik gelezen heb zijn veelbelovend!

beautifulday4makeup -

Ik heb jammer genoeg nog geen ervaring met dit merk :)

Patricia -

Blijft lastig een review over een geur maar dit was leuk om te lezen. Ik heb op een vliegveld een tijd staan ruiken maar er is zoveel :-(
Bij Vanilia ontdekte ik een fles van Skins en die vond ik toch lekker!
Maar zucht, bijna 100 euro voor 50ml…..

B -

Ik vind 100 ml wel lekker altijd. Ik heb ook maar 2 geuren, dus dan gaat het sneller op. Mijn geuren komen van Skins en die waren er wel in 50 ml, maar in verhouding is 100 ml meestal goedkoper ook.

Lotte -

Bij de Douglas in Maastricht zit een counter en je kan het ook online via hen kopen. Moet zeld ook maar eens gaan snuffelen.

Margot -

Wat is het toch een mooi merk!

Iris | Todayslipstick -

Oeh wat een dure geur, maar ik denk dat hij echt heerlijk ruikt! Ik wil ook graag een keertje langs Jo Malone, de geuren lijken me heerlijk en je krijgt er echt een luxe gevoel van.
Liefs, Iris

ilham -

Wat duur! Alhoewel, bij 100ml zit je vaak dicht bij dat bedrag. Geniet ervan.

Kelly -

Ik ben dol op Jo Malone, lekker geurtje dit!

Lieke -

Willemijn vond de geur ineens niet meer lekker? Zwanger? 😉

Suus -

Heel vervelend dat mensen bij elke mogelijk zwangerschapskwalen/verschijnselen gelijk een reactie neerzetten of ze zwanger zijn. Erg storend

B -

Dat is zo, maar Willemijn kiest er zelf voor om haar zwangerschapsverhalen te delen (laatst zelfs met een cliffhanger..). In combinatie met de leeftijd van sommige lezers kan dat nu eenmaal leiden tot dit soort reacties.

Nicole -

Wat enorm chique! Ze zien er erg mooi en luxe uit!

Marleen -

Wat een cadeautje! Alleen de verpakking is al prachtig! xx

EminasLifestyle -

Het lijkt me een heerlijke geur. Ik ben gek op iets zwaardere parfums die toch een beetje fris zijn. Ik heb nog niets van Jo Malone maar ik ga binnenkort wel even kijken hoe deze ruikt.

Nicki -

Ik heb zelf de geur wood sage and sea salt van Jo Malone, aanrader !!!

Paula -

zeker te weten!
Beste geur ooit..

cheyenne -

Jammer dat je niet een kleiner formaat kan kopen, want dat is wel erg veel geld. Wel klinkt deze geur heerlijk!

Maaike -

Ik heb wel eens bij een Jo Malone counter wat geroken, maar nog nooit iets gevonden wat me echt trok. Toch eens een keer goed snuffelen van deze twee geuren klinken heerlijk.

Akosua -

Ik vermijd de Jo Malone stand altijd, omdat ik bang ben voor een hele dure geur te vallen. Ik heb een dure smaak en ik maak geurtjes toch nooit op. Maar als ik het cadeau zou krijgen zeg ik geen nee.

femke -

Ik zit te sparen voor een 50 ml parfum! :)
Er zit ook een jo malone stand in maastricht in de douglas trouwens!

Syl -

Ik loop in Den Haag regelmatig langs dit merk. Maar ik vind de geuren vrij zwaar.

Reageer ook