FOTD: Mint Academy

Ik vind een groene of blauwe mintkleur prachtig. In kleding, in het haar of in make-up. Maar net als blauwe make-up vind ik mint wel lastig om mee te werken. Ik speelde wat met dit zomerse palet van MUA.

Tijdens The Beauty Store event vroeg ik aan de Engelse dame van MUA hoe zij een mintkleur combineerde in een ooglook. Ze liet me het voorbeeld zien hoe het model van MUA er uit zag. Bij het model was de mintgroene kleur aangebracht in de binnenste ooghoek. Dat leek me ook wel leuk. Ik maakte het na op mijn manier.

Gezicht

Voor mijn gezicht gebruikte ik de Etos Refreshing Primer in combinatie met NARS Sheer Glow Foundation in de kleur Mont Blanc.

Ogen

Voor de ogen maakte ik gebruik van 2 MUA paletten: een palet van afgelopen najaar en een palet voor komende lente. Ik zette een warme bruine kleur aan in de arcadeboog als overgangskleur. Een taupe/brons kleur gebruikte ik op het ooglid. Deze liet ik overlopen in de arcadeboog. Daarna gebruikte ik een vrij gepigmenteerde witgouden highlighter onder het wenkbrauwbot.

In de buitenste ooghoek gebruikte ik een matte donkerblauw/paarse kleur die overliep in paars. Diezelfde (fellere) paarse kleur gebruikte ik ook onder het oog.

Daarna ging ik aan de slag met waar het om draaide: de mintkleur uit het MUA palet voor komende lente. Hier zit een mintgroene kleur in. Eenmaal aangebracht zag ik dat de mintgroene kleur in de binnenste ooghoek vooral de glans liet zien en dus een mooie highlighter was in een bijzondere kleur. Om toch nog wat meer mint terug te laten komen, gebruikte ik een mintkleurig oogpotlood in de waterlijn en in de binnenste ooghoek van Stila. Ik maakte de look af met eyeliner (MAC Past Twilight) en wat mascara.

Blush en lipstick

Omdat de look wat zwaarder was geworden, besloot ik voor een lichte blush en lipstick te gaan. Ik gebruikte Rimmel Soft Colour Blush in de kleur Pink Rose. Op mijn lippen besloot ik twee pareltjes te mixen: MAC Faux Lipsick en Dior Addict Gloss OhMyLord. Een mooie combinatie!

Een mintkleurige oogschaduw is in principe net als blauw niet heel moeilijk te combineren, als je maar weet hoe. Je moet alleen experimenteren wat mooi bij je staat. Wat ook leuk is, is een zachte look met een mintgroene winged eyeliner bijvoorbeeld. Sleek heeft een mintgroene eyeliner, de kleur is mooi maar de kwast wat minder. Bij zo’n mintgroene eyeliner is een roze felle lipstick ook erg mooi.

Mintgroen is ook mooi net als in deze look, in de binnenste ooghoek en op de waterlijn of juist helemaal onder het oog. Waar je op moet letten, is dat het niet te flets oogt. Daarom zet ik of mijn look wat sterker aan of ik zorg voor een felle lipstick.

Hoe combineer jij mintgroen in een ooglook?

32 reacties

Josephine -

Dat hintje mint is prachtig, wauw mooie look!

Hester -

Ohhh, zo bouwde ik mijn ooglooks vroeger ook vaak op! Een knalkleur in de binnenste ooghoek. Best leuk, zolang het geen donkere kleur is waardoor je hele oog superklein lijkt. Als ik mintgroen in een ooglook zou moeten verwerken zou ik waarschijnlijk voor een licht, mat kleurtje bruin in mijn crease gaan (iets donkerder in mijn outer v) en mintgroen op de buitenste helft van mijn bewegend ooglid.

Sophie Agnes -

Mooie look! De muntgroene kleur staat je goed! ♥

Silke -

Mooie look! Ik gebruik mint ook wel eens op de onderste wimperlijn of in de binnenste ooghoek in combinatie met een matte grijze smokey eye :)

Amelie -

Prachtige look!

Iris -

Wat een prachtige look, heel draagbaar maar wel iets anders.

Jantine -

Leuk en origineel! Weten jullie misschien of er ook een drogistmerk is met een mintgroen oogpotlood of eyeliner?

ilham -

Ik meen me te herinneren dat Catrice er een had. Geen idee of dat nog steeds het geval is :)

Floortje -

Wat creatief! Was er zelf nooit opgekomen. Nu ik erover nadenken heb ik geen enkel mintgroen makeup product. Toch maar verandering in brengen. Goede combinatie met het brons!

JenniferZblog -

ik hou van mintgroen maar ik vind deze ooglook niet heel erg mooi. niet echt mijn smaak hahah

Johanneke -

Mooi gecombineerd met bruintinten. Inspirerende look.

Joika -

Ik ben gek op de kleur mintgroen! Het staat je echt beeldig! x

Marijke I easydailyfood -

staat weer erg mooi! En man wat ben jij fotogeniek zeg!

Kiss & Make-up -

Dat beetje blauw is echt mooi, erg speciaal! Looks good. Vrolijk Pasen!

anna -

Wat een prachtige combinatie, helaas kan ik mintgroen echt niet hebben, haha!

Nicole -

Oeh wat een prachtige look!

lucindainwonderland -

Mintgroen is een kleur die ik er niet snel bij zou pakken. Ik ga nogal snel ‘overboard’ en verwacht dus ook dat met groen ik er uit zie als een clown. Jouw look is trouwens wel prachtig, subtiliteit voegt veel toe. xxx Lucinda

Margot -

Ik heb eigenlijk nog nooit mintgroen gebruikt, maar ik ben wel benieuwd of het mij zou staan.

beautifulday4makeup -

Het accent in de binnenste ooghoek is heel erg leuk

Caro ~ My Beautycase -

Ik hou ook heel erg van de kleur mint! Echt een hele mooie look heb je gemaakt zeg! :-)

Anna -

Prachtige vrouw!

Suzanne -

Leuk om mee te spelen, het is inderdaad een moeilijke kleur om mee te werken in je make-up. Wat ik een mooie combinatie vind ik bruin en rood/paars en dan ergens een detail mind groen.

Chinouk -

Leuk dat je zo durft te experimenteren met kleurtjes! Pastelkleuren in make-up vind ik maar lastig, bij mij oogt alles al snel flets :(.

Liset - Beautydagboek -

Ik vind mintgroen echt een leuke toevoeging aan een ooglook! Ik combineer het ook vaak in de binnenste ooghoek of onder mijn waterlijn. Geeft een hele frisse touch! Je hebt er ook een prachtige ooglook van gemaakt met die paarse tint. Ik hou ervan!

Cindy | Life meets Beauty -

Mooie look en mintgroen in de binnenste ooghoek en in de waterlijn ziet er verassend en fris uit!

Dita -

Het staat je prachtiG deze look!

Iris | Todayslipstick -

Wat een mooie ooglook! Met het groene staat het net even wat speelser.
Liefs, Iris

Mariska -

Mooi! Ik ga vandaag ook voor een mintgroen oogpotlood onder en nog even kijken met wat voor oogschaduw ik dat ga combineren.

Syl -

Ik ben een voorstander van experimenteren met make-up maar deze look vind ik het net niet. Ik denk door de opvallende ooghoek

Anniek -

Oeh, tof geworden zeg, leuk! Gaaf dat je zo weer eens heel wat anders uitprobeert :) Ik denk dat de kleur ook wat minder flets oogt als je hem alleen aan de bovenkant van je binnenste ooghoeken aanbrengt, maar dit is ook mooi. Leuk gedaan!

Marloes | Budgetproof.nl -

Wat een spannende looks de laatste tijd! Echt mega tof!

Akosua -

Ik vind mintgroen bij mij niet zo’n mooie kleur, maar jou staat het prachtig. Leuk om te zien hoe je durft te experimenteren met aparte kleuren.

Reageer ook