Essence Studio Nails

Handen wordt door velen gezien als een visitekaartje. Een manicure laten doen kan nog al in de euro’s lopen. Essence heeft een schap vol, speciaal voor de nagel-DIY’ers, voor een zacht prijsje. Ik review drie pennen uit de Essence Studio Nails lijn.

Het nagel-schap van Essence is de afgelopen jaren flink uitgebreid met tools voor nail art, verzorgende producten, een heleboel kleurtjes nagellak en andere special effect producten. In het assortiment zitten ook drie ‘pennen’.

Nail Cuticle Remover Pen – €2,59

De Nail Cuticle Remover Pen is ontwikkeld om ‘overhangende’ nagelriemen te verwijderen op zachte wijze, zo belooft Essence. Je moet het product aanbrengen, even laten zitten en dan de nagelriemen zachtjes terug duwen.

De pen heeft een tip waar een olie uit komt en heeft een stevige punt in de vorm van een bokkenpoot. De geur van de olie is lekker, het ruikt lichtjes naar citrus.

Mijn nagelriemen zijn niet te makkelijkste. Ze groeien als kool, zijn best wel ‘hard’ en dik. Wanneer ik mijn nagels laat doen dan zie ik de schoonheidsspecialiste ook altijd zwoegen om mijn nagelriemen netjes te krijgen. Vaak moet er ook een speciaal schaartje aan te pas komen om ze in te perken.

Misschien dat ik dan ook niet helemaal representatief ben om dit product te reviewen. Voor mijn nagelriemen is dit product namelijk verre van voldoende. De olie maakt mijn nagelriemen niet week genoeg en het bokkenpotje doet, omdat ik vrij hard moet drukken om resultaat te krijgen, vrij veel pijn omdat hij niet meegeeft zoals een bokkenpootje van rubber of hout dat doet.

Ik kan het meest overgroeiende deel wel terugduwen en mijn nagelriemen worden ook wel wat verzorgd. Maar het dikkere deel krijg ik hier niet mee weg. Maar dat is denk ik ook te veel gevraagd van een bokkenpootje en wat olie.

Voor

Na

Voor €2,59 vind ik het niet een heel slecht product. Voor hele hardnekkige nagelriemen is het echter niet voldoende. Het is eigenlijk een bokkenpoot en verzorgende olie in één. En dat is – zeker voor onderweg – best handig.

Nail Care Pen – €2,59

De Nail Care Pen is een verzorgende stift voor je nagels en nagelriemen. Het bevat volgens Essence vitamine e (dat klopt maar wel op 1 na laatste in de ingrediëntenlijst), amandelolie en olijfolie. Ik vind de stift echter veel te hard om je nagelriemen lekker mee te verzorgen. Het is eerder een bokkenpootje! Ook vind ik dat er heel weinig product uit komt. Nee, dit vind ik helemaal niks!

Product aangebracht op de nagels en nagelriemen

Nail Polish Corrector Pen – €2,79

De Nail Corrector Pen is hét product voor mij en Martine, als nagellak klunzen. Met deze pen kun je ‘nagellakfoutjes’ herstellen. Naast de tip die er al in zin, vind je in de achterkant ook nog 3 nieuwe tips. Met één zo’n stiftje kun je zeker 5 tot 10 keer al je nagels ‘herstellen’, afhankelijk van hoe veel je moet wissen natuurlijk. Je kunt dus behoorlijk vaak met één zo’n stiftje doen en dan heb je ook nog 3 nieuwe er in zitten. Ideaal!

De punt is heel fijn en je kunt er precies mee werken. Je kunt zowel grote als kleine foutjes hiermee herstellen.

Voor het herstellen

Na het herstellen

Over dit product ben ik wel enthousiast. Het werkt makkelijk en is effectief. Het doet waarvoor het gemaakt is en is super betaalbaar (€2,79). Een aanrader!

Zoals je leest ben ik vooral over de Nail Polish Corrector Pen te spreken. De Nail Cuticle Remover Pen is ook oke maar je krijgt hetzelfde – of soms ook wel een beter – effect met een bokkenpootje en nagelriemolie. De Nail Care Pen vind ik niet effectief genoeg.

Essence is te koop bij Kruidvat.

Heb jij wel eens een van deze producten geprobeerd?

27 reacties

Diana -

Bij de Primark hebben ze HEEL fijne nagelriem olie in een potje, werkt echt goed voor mijn droge en kapotte nagelriemen

ilham -

Meh, not impressed. Ik gebruik bij foutjes gewoon een wattenstaafje met wat nagellakremover.

Sheela -

Over het laatste product ben ik eigenlijk niet tevreden, ik heb ooit ook zoiets gehad maar die werd snel vies en ik vond dat je hetzelfde effect bereikte met een wattenstaafje en remover, dat ik dan ook nog eens veel goedkoper.

Kiss & Make-up -

Die corrigeerpen lijkt me inderdaad erg handig.

anna -

Hmmmm, dit is niet echt wat voor mij denk ik. Jammer dat het zo weinig effect geeft!

JenniferZblog -

Mijn nagelriemen zijn wel in orde maar sws wel een handig product :)

Lindsey Beljaars -

Ik ben het meest nieuwsgierig naar de correctorpen! Lijkt me erg handig x

Caro ~ My Beautycase -

Leuk dat Essence dit heeft! Ik zou mijn nagels eigenlijk wat beter moeten verzorgen dus misschien kan ik dit proberen! :-)

Margot -

Zo’n corrector pen blijft handig!

suus -

Nadeel van zo’n correctie pen vind ik dat je de kleur wel op die pen krijgt. Dus als ik eerst rode nagellak heb verwijderd en daarna wil ik een lichtere kleur doen, dan vlekt het soms

beautifulday4makeup -

Die nagellakremover pennen vind ik wel handig, maar deze bestaan dan ook al lang he :-)

Silkeblogs -

De pennetjes lijken me erg handig. De Corrector Pen ga ik misschien ook eens in huis halen!

Agneta -

Tja ik weet het niet… Die laatste zou ik misschien nog eens willen proberen, maar de andere twee hoeft voor mij niet echt.

Nicole -

Die corrector pen lijkt me zo enorm handig!

Marthe | Normalbeauty -

Ik heb ook heel lastige nagelriemen. Ik heb zelfs dubbele… dus ik heb een tweede dunne rand ver over mijn nagels groeien. Zelfs de cuticle remover van Sally Hanssen is voor mij nog niet genoeg, dus deze producten zullen voor mij te weinig effect hebben. Dat laatste stiftje lijkt me dan wel handig. Nu ben ik altijd aan het sukkelen met wattenstaafjes om de boel te corrigeren! X

Maaike -

Ik ben ook altijd een kluns met nagellak. Maar ik ben een nog grotere kluns met het wegwerken van foutjes. Dus dat sla ik eigenlijk altijd over. Misschien dat ik toch eens die corrector ben moet gaan proberen. Werkt vast preciezer dan een wattenstaafje met remover.

Carina -

Ik lak mijn nagels altijd ‘s avonds en als ik dan ‘s ochtends opsta is de nagellak op mijn nagelriemen en naast mijn nagel vaak al weg. Verder smeer ik vrij vaak met handcrème omdat ik vaak mijn handen moet wassen op stage dus verzorg ik mijn handen en nagels al erg goed. Voor mij zijn deze drie producten dus overbodig.

Svenja -

Ook mij lijkt de Nail Corrector Pen ontzettend handig en fijn! Ik knoei ook altijd met nagels lakken, dus zo een pen komt goed van pas. De andere producten zou ik niet zo snel aanschaffen. Meestal gebruik ik ‘s avonds mijn geliefde Lemony Flutter en dan zijn mijn nagelriemen binnen no time weer helemaal verzorgd!

Sandra - Beautybysandra -

Ziet er goed uit! Zelf zou ik ze niet zo snel kopen als ik ze zou zien in de winkel, maar dit ziet er toch wel erg goed uit :)

Liset - Beautydagboek -

Ik zie ze regelmatig liggen, maar nog nooit geprobeerd! Ik ben wel benieuwd naar de Nail Polish Corrector Pen, ik maak wel eens een ongelukje en dan is dit een welkome verrassing!

Marnel -

Die correctorpen ken ik al wat jaren en die is idd super handig!

Anniek -

Ik zie deze al zo lang in de schappen liggen, maar nog nooit heb ik ze uitgeprobeerd. Het trok me nooit zo aan, ik weet niet waarom. Maar stiekem neem ik nu wel een beetje van je enthousiasme over, van die correcting pen en de nagelriem pen vind ik er erg goed uitzien! Vooral die nagelriem pen zou ik weleens willen proberen, ik vind het resultaat er best goed uitzien. Fijne review!

Iris | Todayslipstick -

Oeh die corrector pen wil ik weleens proberen! Ik ben niet heel precies met het lakken van nagels, dus die kan ik wel gebruiken!
Liefs, Iris

Syl -

Die corrigeerpen is inderdaad een topper en niet te vergelijken met een wattenstaafje.

Marjolein -

Ik heb jaren geleden een versie van de Nail Polish Corrector Pen van de Hema gehad. Ideaal dat ding! Toen ben ik overgestapt op wattenstaafjes in nagellak remover dippen, maar dat werkt toch veel minder precies. Voor de grote uitschieters is het prima, maar voor de randjes is het echt niet geschikt (tenzij je graag de helft van je nagellak ziet verdwijnen..). Ja, de Nail Polish Corrector Pen staat bovenaan mijn wishlist!

Suzanne -

De laatste pen lijkt mij het handigst. Die zou ik sneller pakken dan de andere twee. Duidelijke review!

Akosua -

Ja, de nail polish corrector pen ben ik ook erg positief over. Het is zo makkelijk foutjes herstellen zonder dat je met wattenpluis bij je vers gelakte nagels in de buurt komt.

Reageer ook