Essence Longlasting Lipliner

Soms vind je pareltjes van producten bij Essence en Catrice. Voor slechts een paar euro vind je een topproduct, wat soms de high end merken zelfs verslaat. Ik testte voor jullie de Essence Lonlasting Lipliner. En ik verklap vast: het is weer zo’n pareltje!

De Essence Longlasting Lipliner verschijnt in 9 kleuren en kost €1,59. In de stick zit 0,23 gram. Essence belooft een zachte textuur, comfort, makkelijk aan te brengen en een intense, langhoudende kleur die niet uitloopt. Dat klinkt goed toch?

De verpakking

De lipliner zit in een plastic verpakking en het product kun je omhoog draaien. Van zichzelf steekt de lipliner al wel een beetje uit, dat zie je op de foto.

De verpakking geeft een goede indicatie van de werkelijke kleur. Dit vind ik altijd erg fijn, want het zoekt lekker makkelijk in je stash. De verpakking voel op zich best stevig aan en de doppen sluiten goed. Op één na dan. De dop van de roze lipliner zit niet goed vast. Ik kan niet beoordelen of de verpakkingen over het algemeen wisselen van kwaliteit, of dat ik gewoon een pechgevalletje heb.

Kleuren & Swatches

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09

.

01 Ready For Red

Een echte ‘rood rood’ als ik de kleur zou moeten omschrijven.

02 Sweetheart

Een lief, roze kleurtje. Beetje roze als die frambooszuurtjes van vroeger! De kleur brengt mooi egaal aan.

03 Yummy Berry

Yummy Berry is een donkerroze kleur, vrij fel maar niet zoals fuchsia.

04 Peach Beauty

Een echte perzikoranje kleur. Dekt mooi egaal.

05 Loveley Frappuccino

Dit is een bruin/taupe achtige kleur. Doet me denken aan MAC Faux en de Kylie Jenner look. Een echt trendkleurtje als je het mij vraagt!

06 A Girls Dream

Deze kleur is in het echt iets donkerder en roze. Meer zoals op de swatch op de arm, even terug in dit artikel. Ik vind hem persoonlijk een beetje saai.

07 Plum Cake

Plum Cake is ten opzichte van 05 Loveley Frappuccino iets grauwer/grijzer, maar verder is het net zo’n trendkleur. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar 05 Loveley Frappuccino, maar ik denk dat voor de koele types 07 Plum Cake geschikter is!

08 Girl Next Door

Dit is een vrij vlezige medium nude kleur. Ik vind hem vrij grauwig, wat hem meer geschikt maakt voor koele types. Ook had hij wel its dekkender gemogen van mij. Als je vrij donkere lippen hebt, schijnt het hier en daar nog een beetje door als je niet uitkijkt.

09 Purely Me!

Meh! Wat een vreselijke kleur! Véél te licht en nog nog eens te droog van textuur om mooi te dekken. Hier ben ik kort over: deze kun je beslist laten liggen in het schap.

De potloden zijn niet alleen mooi onder een lipstick maar kun je, zoals je ziet op de foto’s, ook heel goed ‘zo’ dragen!

Kwaliteit & houdbaarheid

Over het algemeen zijn de potloodjes een heel klein beetje stroef, maar verder wel ‘zacht’ genoeg om goed aan te kunnen brengen. Je kunt er behoorlijk strak mee ‘tekenen’. Alleen 09 Purely Me! vond ik een echte ‘uitschieter’, maar dan de verkeerde kant op. De overige 8 potloodjes vond ik qua kwaliteit goed. Zeker als je je bedenkt dat ze maar €1,59 kosten!

Pas wel op voor het breken van de potloden! Omdat ze zo zacht zijn (wat het aanbrengen ten goede komt), wil er nog wel eens een puntje breken. Niet te ver omhoog draaien dus.

De potloden blijven een uur of 4 mooi op mijn lippen zitten. Als ik wat drink blijft de kleur er goed op zitten en zie ik slechts een lichte afdruk op mijn glas. Na een lunch zou ik je lippen wel even bijwerken.

Conclusie

Ik ben positief over de Essence Longlasting Lipliners! Je koopt een fijne lipliner voor een heel fijn klein prijsje en ze komen ook nog eens in mooie (trendy) kleuren. Ze zijn misschien hier en daar niet helemaal perfect, maar voor €1,59 vind ik dat we niet mogen zeuren! Dat is namelijk geen geld. Zeker een aanrader dus!

31 reacties

Saraya -

mooie kleurtjes, ik ben gek op de lipliners van Essence :)
X

EminasLifestyle -

Mooie kleurtjes, en dat voor 1,59! Mooie uitgebreide review!

Evita / Fashion meets Beauty -

Hier zitten wel een paar leuke kleurtjes tussen. Mooie foto’s heb je trouwens gemaakt! x

Andréa -

Ik heb er hier ook 4 van! Purely Me gebruik ik als soort van Lip Eraser, daarvoor is ‘ie wel heel erg geschikt!
x

Miranda -

Wauw, wat zien ze er goed uit. Er zitten ook echt een aantal mooie kleuren tussen.

Elize | girlonthewhitebike -

deze zien er zo mooi uit!! Op de laatste na dan, haha! erg mooie lipliners!

Lotte |The Budget Blog -

Wow die zien er echt goed uit! Als ik een keer een groot schap tegenkom waar ze deze hebben ga ik ze gelijk even inslaan 😀

Ilham -

Ik vind ze niet zo mooi. Hun 99cent-zusjes zijn, wat mij betreft, veeeeeeeel beter.

Manon -

Ze zien er allemaal mooi uit

beautifulday4makeup -

Pff, purely me is echt vies

Marthe | Normal Beauty -

Ze zien er mooi uit, afgezien van die laatste…. YIKES! De rest staat je prachtig. Ik hoop niet dat ze de andere lipliners vervangen want die zijn ook zo fijn! ( die van € 0.99).

Kiss & Make-up -

Sweetheart en A Girls Dream vind ik mooi. Maar er zitten jammer genoeg ook wel een paar kleuren bij die niet echt flatterend zijn.

Nicole -

Erg leuke kleurtjes. Ik vind vooral sweetheart erg mooi!

Beautyjuf -

Oh, ik word helemaal enthousiast van dit artikel! Inderdaad, het zijn pareltjes! Je hebt trouwens ook prachtige foto’s gemaakt! Dankjewel voor dit leuke en uitgebreide artikel. Ik ga straks even naar Kruidvat :-) Ik wens je een fijne dag, liefs Marloes

Marlies -

Mooie kleuren, vooral de zoete roze zijn leuk voor de lente :) Vooral nummer 3 – ik moest hardop lachen omdat er in de tekst Yummy Berrt staat 😛

anna -

Oeh wauw, wat een prachtige tinten, op die laatste na dan. Ik heb even mijn top drie opgeschreven, die ga ik zeker weten kopen! Ik kan niet wachten, ik vind ze zo mooi <3 Fijne review!

Natasja -

Mooie kleurtjes. Alleen purely me is 10x niks. Zacht brengt inderdaad fijn aan, maar dat breken… Ik heb dat ook een paar keer gehad maar dan de potloodjes van een ander merk. Minder ver uitdraaien kan al helpen (nog niet altijd, maar ze breken wel minder snel).

Akosua -

Vervelend dat ze zo snel breken, want de lipliners moet je toch meenemen om bij te werken. Dan is de kans groot dat ze ook al in je tas gaan breken. Jammer, want anders was het echt een ideaal product geweest.

Nicole -

Mooie kleurtjes! Helaas niet heel bijzonder maar opzich zitten ze mooi. Jammer dat ze zo snel afbreken, dat is voor mij echt no-go. Ik smijt alles in m’n tas en dan zullen ze zo stuk zijn.

Natascha -

Wat een mooie kleuren zeg! Ik moet eerlijk zeggen dat ik al wat potloodjes heb van Essence maar er kunnen nog wel wat kleurtjes bij haha. Op Purely Me na vind ik ze eigenlijk allemaal mooi!

Wies -

Die Loveley Frappuccino vind ik mooi! Binnenkort maar eens in de schappen van Essence kijken, haha.

Suzanne -

Mooie kleurtjes! Je zou ze goed zo kunnen dragen, zonder lipproduct er overheen. Alle kleuren zijn geweldig, de laatste zou in alleen wel laten liggen.

Marloes | Budgetproof.nl -

Ik draag lippotloden nooit zonder lipstick eroverheen vind de textuur nooit mooi maar deze zien er niet zo ‘droog’ uit. Vind het ook knap hoe het resultaat zo mooi is geworden. Als ze echt zo zacht zijn als jij zegt ben ik wel heel nieuwsgierig. Uit ervaring merk ik wel dat hoe zachter het potlood, hoe sneller het gaat ‘glijden’. Ben heel nieuwsgierig!

Liset - Beautydagboek -

Oh wauw, dit is een leuke ontdekking! Ik heb ze nog niet zien liggen, maar dat er een paar mee naar huis gaan, is een feit ;). Ik vind Loveley Frappuccino super!

Sandra - Beautybysandra -

Dit ziet er best wel goed uit! Ik heb een aantal reviews gelezen die niet zo positief waren, maar voor budget lipliners zijn ze dus nog best goed. Misschien dat ik toch ook nog maar even moet gaan kijken.

Margot -

Wat een goede kleuren en dat voor die prijs!

lucindainwonderland -

Voor de prijs vind ik ze echt heel erg goed, ik heb er zelf ook een aantal en ben er zeer tevreden mee. Wel vind ik het aanbod voor de wat meer donkere kleuren (die ik graag draag) wat minder en zou ik graag wat meer van zien. xxx Lucinda

Marjolein -

Wat een fijne uitgebreide review! Purely ne vind ik echt verschrikkelijk, maar misschien is hij perfect onder wat minder dekkende lipsticks of juist onder neon lipsticks, zodat de kleur nog meer knalt? Ik zou ook lipgloss voorstellen, maar ik ben dan veel te bang dat als de gloss weg is, je rond loopt met een lijkenmondje..

Maaike -

De meeste zien er mooi uit. Zitten er eigenlijk slijpertjes bij? Anders lijken deze me wat minder fijn naar mate je ze langer gebruikt. Met een botte punt is het wat lastiger om precies te werken natuurlijk.

Willemijn -

Goede vraag! Er zit geen slijper bij. Maar de stickjes zijn zo dun dat dat ook niet echt nodig is. Ook nadat het scherpe puntje is gesleten kun je nog strak tekenen. :)

Iris | Todayslipstick -

Mooie kleurtjes! Je kunt ze inderdaad goed op zichzelf dragen. Jammer dat ze snel breken, maar daar moet je gewoon rekening mee houden. Voor dit fijne prijsje kan het bijna geen miskoop zijn!
Liefs, Iris

Reageer ook