Mijn nude lipglosjes

Hoewel ik meer van lipstick houdt, vind ik lipgloss vaak (bij anderen) wel heel mooi staan. Ook ik heb een leuke verzameling met nude lipgloss. Maar welke gebruik ik nu echt?

Hier zie je al mijn nude lipglosjes op een rij. Wat is dat trouwens een stom woord om te typen: lipglosjes. Is het lipglosjes of lipglossjes of lipglossen of glosjes of glossjes? Het ziet er allemaal raar uit.

Ik heb voor een lipstickliefhebber toch nog best aardig wat nude lipglosjes, variërend van budget tot high-end. En allemaal zelf gekocht! Maar ik heb altijd moeite gehad met een mooie nude lipgloss vinden die de juiste ondertoon voor mij heeft. Het kan soms zo flets ogen en totaal geen toevoeging zijn aan je make-up. Dat geldt ook voor nude lipstick, maar op een of andere manier heb ik daar minder moeite mee om een mooie te vinden die goed bij mijn teint past.

Dior Nuit de Juin & Dior My Lord

Allereerst heb ik twee nude lipglosje van Dior uit de Dior Addict lijn. Links zie je Dior Nuit de Juin en rechts zie je Dior My Lord. Dior Nuit de Juin vind je in het vaste assortiment en Dior My Lord komt uit de limited Kingdom of Colors Collection die nu in de schappen ligt. Bij Dior Nuit de Juin vallen de glitters erg op. Hoewel je bij de swatch van Dior My Lord ook glitters ziet, zijn deze op de lippen niet terug te vinden.

Hoewel ik dacht dat ik nude lipgloss het mooiste zou vinden zonder enige vorm van glitters/shimmers er in, ben ik daar op terug gekomen. Dat geeft juist soms een heel erg mooi effect en is niet zo saai. Vooral in de zomer vind ik het erg mooi om een nude lipgloss met glitters te gebruiken.

MAC Fashion Whim en MAC Bijou

Ik heb er ook nog twee van MAC, beide waren ze limited. MAC Fashion Whim kwam uit in een speciale Kerst editie samen met de lipstick MAC Crème d’Nude en het lippotlood Stripdown: MAC Iced Delights Wintercool Lip Bag. MAC Fashion Whim is wat geel van ondertoon waardoor ik hem niet vaak gebruik. Maar MAC Bijou daarentegen uit de MAC x Sharon Osbourne collectie is wel een favoriet. Het is bijna mijn eigen lipkleur dus hij past overal bij.

Teeez Silky Nude en Rimmel Phenomenon

Dit zijn de enige twee nude lipglosjes die wat goedkoper zijn. Namelijk een van Teeez en een van Rimmel. Van deze twee vind ik de kleur Silky Nude van Teeez het mooist. Rimmel Phenomenon staat me eigenlijk helemaal niet als ik eerlijk ben.

NARS Turkish Delight, Bite Beauty Rambutan en Estée Lauder Vinyl Rose

Deze drie nude lipglosjes komen net als Dior en MAC uit een duurder segment. NARS Turkish Delight is alom geprezen en geliefd maar ik snap de hype nog steeds niet. Bij mij is de kleur afgrijselijk. In New York kocht ik bij Sephora Rambutan van het -toen nog voor ons onbekende- merk Bite Beauty. Helaas was hij niet zo mooi als ik dacht en lijk deze toch bij mij weer geler. Last but not least is de prachtige liplacquer Vinyl Rose van Estée Lauder. Het is belachelijk dat deze limited was, hij komt uit de Estée Lauder The Metallics Collection. Als Vinyl Rose ooit op gaat, ga ik huilen.

Veel van de nude lipglosjes die ik heb, draag ik niet vaak meer. Een aantal zijn qua kleur niet zo mooi of zijn alleen geschikt over een lipstick heen wat ik weer teveel gedoe vind. Welke gebruik ik nog wel? Dit is mijn top 3:

  • Dior #624 My Lord – LE van Dior Kingdom of Colors
  • MAC Lipglass Bijou – LE van MAC x Sharon Osbourne
  • Estée Lauder Vinyl Rose – LE van Estée Lauder The Metallics

Dior My Lord

MAC Bijou

Estée Lauder Vinyl Rose

Het valt me op dat mijn top 3 nude lipglosjes een beetje ‘my-lips-but-better’ kleurtjes zijn. Mijn hele top 3 is helaas wel limited, dat is aan de ene kant heel jammer want als ze ooit (ooit!) op gaan kan ik ze niet meer kopen en jullie ook niet. Maar het is wel toevallig dat dit mijn drie mooiste nude lipglosjes zijn. Zouden ze die extra mooi maken en opzettelijk limited? Het lijkt er bijna wel op!

Een andere lipgloss waarvan ik vind dat ik die echt meer moet gaan gebruiken is Dior Nuit de Juin. De lichtroze kleur en de glitters zijn zo mooi, dat ik niet snap waarom ik die niet vaker gebruik. Een teken dat ik gewoonweg teveel lipproducten heb…kuch.

Welke nude lipglosjes heb jij en welke gebruik je wel/niet?

35 reacties

Jana -

Jouw favorieten vind ik zelf ook het mooist!

isa -

Ik denk dat ik ook meer van de lipsticks ben, kan je ook een keer schrijven over je favoriete nude lipsticks en hoe vind je een nude kleur met een goede ondertoon

suus -

Catrice in rose would you? Is favoriet. En nog eentje die iets donkerder is, die lijkt wel wat oo bijou die je hierboven draagt (maar de naam is eraf, iig van catrice). Lipgloss is echt een product waar ik niet veel geld aan wil uitgeven, aan een mooie bijzondere lipstick wil ik dat nog wel doen.

Marjolein -

Ik vind de glossjes zo mooi staan! Ja, ik kies voor de glossjes spelling haha
helaas kan ik niet aan lipgloss wennen, het werkt gewoon niet voor mij! Dat plakkerige, het per ongeluk uitsmeren (ja het zit dan echt op mijn neus).. Ik hou van mijn rode lipsticks en niets kan daar van winnen!

Kimmetje -

Mijn favoriete nude lipgloss is van Catrice- Rose would you? Maar draag eigenlijk liever lippenstift. Mijn favoriet is Mac honeylove

Cindy | Life meets Beauty -

Ik ben niet zo van de lipgloss, al heb ik er wel een paar. Ik gebruik ze voornamelijk als ik weinig make-up op heb, niets bijzonders heb en toch even snel wat op mijn lippen wil. Een nudekleurige gloss is dan altijd wel mooi, mooier als een nude lipstick.

Johanneke -

Vroeger droeg ik meer lipgloss tegenwoordig meer lipstick, of een glossy lipstick. Vind lipstick gewoon fijner. Je hebt een mooie top 3, vooral 2 & 3 dat zijn ook wel mijn kleurtje.

Kyra -

Je ziet er zo mooi uit!

Chayenne -

Ik ben dol op nude lips! Maar het is inderdaad best moeilijk om een goede kleur te vinden. Echt jammer dat je favorieten limited editions zijn! Xx

Demi -

Mooie collectie! Ik hou echt van nude glossjes, lekker handig voor elke dag. Mijn favoriet is een LE van MAC waar ik even de naam niet meer van weet haha.

Nicole -

Oh wat grappig, je draagt op de laatste twee foto’s dezelfde oorbellen maar dan in omgekeerde kleuren haha! Ik vind NARS Turkisch Delight ook echt verschrikkelijk!

Sharon -

Mooie kleuren heb je er tussen zitten! Ik gebruik zelf ook vaak een nude gloss omdat ze eigenlijk wel bij iedere look passen. Mijn favoriet is Chanel Glossimer in Sweet Beige.

Amelie -

Mooie kleuren! Ik draag veel nude gloss, mijn grootste favoriet is toch Dior Springball, op aanraden van jullie!

Beautyjuf -

Wat een prachtige nude tinten (én merken!). Het liefste draag ik lipstick. Als ik een lipgloss draag dan met een kleurtje. Anders heb ik van die ‘bleek-scheet’ lipjes, haha!

Suzanne -

Ik gebruik zelf echt bijna nooit lipglossjes, echt zelden. Ik ben veel meer van de lipsticks, ook hier ga ik vaker voor een opvallendere kleur dan een nude.

Celine -

Vinyl Rose is al een tijd geleden in het vaste assortiment opgenomen. Ik heb hem vorige week nog gekocht!

Lisa -

Die van Dior zien er prachtig uit! Turkish delight van NARS heb ik ook :)

Kiss & Make-up -

MAC Bijou en Dior My Lord vind ik echt twee toppertjes!

Syl -

Mooie collectie.
Ik ben pas sinds kort aan de nude kleuren.

Nicole -

Wat een prachtige glossjes!

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Let’s get nude! Gave kleurtjes en die van Dior is inderdaad erg mooi.

Margot -

Mooie kleuren. Ik gebruik eigenlijk nooit glossjes, ik pak liever een lipstick of gekleurde lipbalsem.

femketje -

nude is zo pretty 😀

Kirsty -

Leuk om te zien! Ik vind zelf vooral Vinyl Rose je erg mooi staan! Ik draag zelf de laatste tijd wel meer lipstick dan gloss, maar ik heb toch wel een aantal mooie naturelle glossjes in mijn stash :)

Charile -

mooie kleurtjes :)

Saskia -

Voor het najaar vind ik dit soort tinten erg mooi!

Sara -

Haay Martine,

Vinyl Rose van Estee Lauder verkopen ze nog steeds! Volgens mij is tie nu onderdeel van de vaste collectie hihi

Miranda -

Nude lipglosses heb ik geloof ik niet eens meer. Ik ga dan liever voor een lipstick :)

lucindainwonderland -

Ik heb nu steeds meer nude lipsticks, denk dat ik onderhand al wel op een stuk of 7 zit, maar de lipglossjes blijven toch wel behoorlijk achter. Omdat ik het niet zo prettig vind aanvoelen. xxx Lucinda

Akosua -

Ik vind bij mezelf juist dat nude lipglossjes mij beter staan dan lipsticks. Ik heb hele gepigmenteerde lippen waarbij mij onderlip rozer is dan mijn bovenlip. Als ik dan een nude lipstick gebruikt is dat kleurverschil helemaal weg en dat vind ik er wat onnatuurlijk uitzien. Dus mijn voorkeur gaat uit naar lipgloss, maar eigenlijk draag ik bijna alleen maar lipstick en dan felle rode tinten.

Yvonne -

Mooie kleuren heeft je top 3! Ik heb zelf maar 1 lipgloss en dat is er een van LookX. Niet zelf gekocht ook nog. Daarentegen heb ik veel te veel lipsticks in nude- en berry/bordeauxrood-achtige kleuren. Meervoud van lipgloss heb ik altijd al lastig gevonden. Lipglosses vind ik nog het meest logisch, of lipglossen, maar het blijft een raar woord inderdaad.

Iris | Todayslipstick -

Ik draag liever nude lipsticks dan een nude glossje! Al mijn haar blijft altijd hangen in mij lipgloss en dat is gewoon niet zo fijn, geef mij maar lipsticks!
Liefs, Iris

Lenneke -

Pssst, in je eerste zin moet het ‘houd’ zijn in plaats van ‘houdt’.

Dita -

Het staat je mooi die nude kleur! Bij mij staat het totaal niet dus als ik iets draag op mn lippen is het een fel kleurtje

Anniek -

Ik heb zelf twee nude lipsticks, en één nude glossje (glosje?), maar om eerlijk te zijn draag ik die ook bijna nooit. Ik vind het tof staan als je een wat zwaardere ooglook draagt, maar ik ben niet zo van de zwaardere ooglooks, haha! Nee, ik ga liever voor mooie bruin/nude eyes, en daar past een nude lipgloss niet echt bij. Bij mij blijft Phenomenon ook maar in de kast liggen :)

Reageer ook