MAC Cinderella

Die enge stiefmoeder met de sleutel van Assepoesters kamer, de vervelende stiefzusjes en het glazen muiltje. Daar denk ik aan bij het sprookje van Assepoester. MAC zette haar in het zonnetje met de Cinderella collectie. Bibbidi-Bobbidi-Boo!

Ik vond de stiefmoeder van Assepoester vroeger altijd doodeng. Vooral die enge ogen als ze de trap op komt om de deur op slot te doen. Bibber! En die rotkat (Lucifer?) die de muizen altijd dwars zit. Wat was ik blij als het eind van de film in zicht was en het goed af liep.

De MAC Cinderella collectie doet me denken aan mijn allereerste MAC items van de MAC Venomous Villains collectie. Nostalgie! Die draaide alleen om de slechteriken en deze om Assepoester. De hele collectie kun je bekijken bij Temptalia.  Ik ben zelf nog benieuwd naar de MAC Beauty Powder Mystery Princess en het MAC Pigment Evil Stepmother.

De producten die ik vandaag review, heb ik gekregen van MAC. Het zijn de MAC Lipglass Happily Ever After en de MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped.

Van de MAC Lipglass Happily Ever After werd ik een beetje huiverig na het zien van de swatch. Ik zag een vrij transparante lichtroze lipgloss met heel veel blauwe glitters. Dat zorgt vaak voor een frosty finish die koel oogt en ijzig is. Het staat vaak niet zo mooi. In de verpakking lijkt de kleur me wat mooier.

MAC Lipglass Happily Ever After zonder flits

MAC Lipglass Happily Ever After met flits

Maar dat viel me enorm mee. Eenmaal op de lippen zag ik vooral veel blauwe glitters, maar het stoorde me voor het eerst niet. Vaak vind ik het te frosty en niet mooi ogen. Maar ik vind het wel een mooi, lief  glossje die door de vele blauwe glitters iets speciaals heeft. Het doet me inderdaad denken aan Assepoester en het glazen muiltje. Wauw, leuker dan ik dacht. Ik denk wel dat dit vooral een product is voor koele types. De MAC Lipglass Happily Ever After kost €20.

De substantie is een vrij dikke, compacte gel die nogal kleverig is

En dan dit aparte product. Dit product van MAC is nieuw en het heet Studio Eye Gloss. Dat het iets is voor in een fotostudio, is inderdaad helemaal waar. Het is een gloss voor de ogen waardoor het lijkt alsof de ogen nat zijn. Het zorgt voor een wet look die je voornamelijk alleen zien op de runway of met fotoshoots.

Links: MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped en MAC Lipglass Happily Ever After met flits.

Rechts: MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped en MAC Lipglass Happily Ever After zonder flits.

Ik vraag me daarom af waarom dit gelanceerd wordt in een limited collectie. Misschien om uit te testen of het loopt qua verkoop? Het lijkt me echt een product voor de Pro Store en vooral voor visagisten in het vaste assortiment. Maar wellicht dat het een basis product gaat worden in de Pro Store aangezien deze collectie alleen uit komt in de Pro Stores en online. We gaan het zien!

Zonder flits

Met flits (een groenige waas met ontzettend veel verschillende kleuren glitters)

De MAC Studio Eye Gloss is er in een taupe variant met multicolor glitters en in een transparante/parelmoer variant met witte glitters. Ik heb Lightly Tauped. Met flits zie je allerlei glittertjes naar boven komen in een groene waas. Zonder flits is het een vrij transparante kleur waarbij je vooral de roze glitters ziet. Het is trouwens ontzettend plakkerig, nog meer dan een lipgloss. Ik dep en smeer zachtjes de Studio Eye Gloss over mijn ooglook heen en binnen een paar seconden is mijn matte look veranderd in een look die geschikt is voor een shoot.

Een matte ooglook

De matte ooglook met de MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped er over heen

Een matte ooglook en de MAC Lipglass Happily Ever After op mijn lippen.

De matte ooglook met MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped op de oogleden en MAC Lipglass Happily Ever After op mijn lippen.

Grappig, weer iets heel anders dan glitters. Maar uit ervaring weet ik dat dit soort producten gigantisch gaan creasen. Na een uur zag ik dat de meeste glans wat weg trok, behalve in de arcadeboog. Dat is ook zo’n ‘natte’ plek waar het niet in kan trekken. In het begin voelt het heel raar en plakkerig maar na een uur merk je niets meer. Na een uur zie ik dat de oogschaduw van mijn ooglid is verschoven naar de arcadeboog, alleen mijn eyeliner is blijven zitten. Al mijn vijf oogschaduwkleuren worden een brei in de arcadeboog. Dus na een uur is het mooie effect wel weg. Balen!

MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped na slecht een uur dragen. Bah!

De MAC Studio Eye Gloss is wat mij betreft echt een product voor visagisten. Jammer dat het effect niet langer mooi aan houdt, maar ergens had ik het wel verwacht. Eerlijk is eerlijk, ook als visagist zou ik er niet €25 voor over hebben. Ik denk dat een lipgloss met glitters precies hetzelfde effect heeft. Jammer, in het begin was het best mooi. Maar daarentegen zou ik niet weten hoe je dit product langer houdbaar moet maken, dus niets ten nadele van MAC. Net als lipgloss met shimmers, na twee uur is het mooiste effect er af en er is nog geen product op de markt die dit niet heeft. Ik heb nog nooit een gloss product gezien dat langer mooi blijft en intens na 2/3 uur dragen. That’s how it works!

MAC Studio Eye Gloss Lightly Tauped op de lippen

Het probleem bij de MAC Studio Eye Gloss is alleen dat je dit niet even bij werkt zoals een lipgloss. Dat heb ik geprobeerd maar daar wordt het niet echt mooier van. Mocht je als visagist de MAC Studio Eye Gloss toch aan willen schaffen, kun je hem multifunctioneel gebruiken door hem ook als topping over een lipstick heen te deppen of als lipgloss.

De MAC Cinderella collectie is online verkrijgbaar op 5 maart via www.maccosmetics.nl en is te koop vanaf 14 maart uitsluitend bij de Pro Stores in Amsterdam en Den Haag.

Wat staat er op jouw MAC Cinderella wishlist?

57 reacties

Marnel -

Apart en leuk, maar jammer dat het niet lang blijft zitten! Wel een mooie lipglass!

beautifulday4makeup -

Die eyeglosses lijkten mij wel tof

Silke -

Eerlijk gezegd lijkt het wel alsof MAC “Mwoah-producten” in mooie verpakkingen steekt om zo kopers te lokken. Vind beide producten z’n prijs niet waard.

Esmee -

Prachtige producten, maar je wenkbrauwen zien er wel heel slordig uit! Dat haalt de review helaas naar beneden! Jullie zijn zo professioneel en toch gaat het hier mis.

Hester -

Ik vind zo’n ‘glitterproduct’ inderdaad wel heel erg sprookjesachtig en best cool, maar eigenlijk vind ik matte ooglooks toch mooier en dat creasen is al helemaal niets. Jammer!

Maartje - HappybeautyAddictions -

Het is mij een tikkeltje te glitterig, maar het staat wel grappig! x

Gigi -

Haha, ik deed vroeger altijd mijn geliefde Bourjois lipgloss op m’n oogleden, vond ik wel fancy staan. De producten vinden ik echt niks trouwens! Maarja, het kan niet altijd feest zijn he.

Yvonne -

Ik heb laatst color tattoo van Maybelline in de kleur On and On Bronze gekocht. Ik vind deze zo mooi en sowieso die hele collectie. Vooral omdat ze zo glanzen, net als deze ooggloss eigenlijk. Maar wat zei mijn zoontje gisteren? ‘Mam, wat heb je op je ogen? Het lijkt net of je heel veel rimpels hebt.’ Haha, en hij heeft nog gelijk ook. Ik vind dit soort producten echt zo mooi maar het maakt helaas ouder, dus ik draag steeds vaker matte ooglooks.

me -

Eigenlijk vind ik beide producten niets, zeker niet voor die prijs. Ik vind het echt producten die je zou kunnen vinden bij een budget C-merk ergens in een achterafwinkeltje/

Inkie -

Gekke vraag misschien, maar heeft iemand van jullie een idee welke lippenstift Marlijn van Weerdenburg vanavond droeg bij de finale van Wie Is De Mol?? Ooooh wat prachtig!

Ik hoop dat iemand een idee heeft.. Dankjewel alvast!

Cindy | Life meets Beauty -

Helaas niet mijn kleuren. Het oogschaduwpalette ziet er wel prachtig uit!

Esmee -

Oogschaduw ?

Manon -

Het valt me een beetje tegen

Daphne -

Dit is niet zo mijn ding! Liefs Daphne

Sandra (beautybysandra) -

De lipgloss vind ik prachtig. De gloss voor op je ogen snap ik niet helemaal. Eerlijk gezegd vind ik dat niet erg mooi…

Jennifer -

De lipglass vind ik wel heel mooi! En beide producten zien er wel erg mooi uit.

Charile -

Leuke producten, maar niet helemaal m’n ding. Ik sla de collectie over!

cheyenne -

Hoewel ik het concept van de collectie erg leuk vind, vind ik beide producten wat te duur voor wat ze zijn.

Marthe -

Vind het allebei niet zo mijn ding. De ooglook is prachtig, jammer dat het zo snel ging creasen.

Amber -

Ah, jammer dat de producten niet helemaal goed uitpakten .. Ik vind trouwens dat jullie fotografie echt steeds professioneler is! Erg mooie foto’s weer!

Sax and the Pretty -

Ja blegh, dat wordt een zooitje, dacht ik al. Vroeger ook wel eens zo’n soort product gehad en dat was ook geen succes. Daarnaast weet ik niet of ik nu nog met zoveel glitter op mijn gezicht wil lopen, tenzij het voor een feestje is 😉 x

Esther -

Oei die eyegloss is niks voor mij..

Maaike -

Ieks, die Eye Gloss lijkt mij helemaal niks!

Lisa -

De collectie staat online! Volgens mij wel alleen op de mobiele website, op de gewone site zie ik hem niet staan. Via mobiel heb ik het oogschaduwpalette besteld, jeej zo blij!

Nynke -

Deze 2 producten vind ik niet zo, maar ik ben wel heel benieuwd naar de rest van de collectie!

Shaz -

Voor fotoshoots of andere creatieve projecten is die eye gloss wel leuk, maar voor dagelijks gebruik is het wel een fail.

Bo -

Meiden alle nieuwe collecties staan online!!! Ik heb al 2 lipsticks gescoord!

Kimberley -

Ik vind het he-le-maal niks haha! Lijkt me een rottig gevoel en het ziet eruit alsof je 5 uur hebt lopen zweten in de sportschool hahaha! Voor een fotoshoot kan het wel ff kicke zijn, maar ik ga hem zeker laten liggen haha.

Wies -

Toch vind ik het effect van het oogproduct heel gaaf voor op foto’s! Ik ben zelf heel benieuwd naar het oogschaduw palette.

Iris -

Eye gloss, zo grappig, toen ik begon met make up in groep 7 ofzo, smeerde ik ook altijd lipgloss op mijn ogen. Dat plakkerige stoorde me niet en de glans vond ik prachtig. Nu moet ik er niet aan denken en het blijft ook niet heel lang mooi zitten volgens mij. 😉
De lip glass ziet er wel echt prachtig sprookjes achtig uit maar ik ben niet zo van de plakkerige lippen.

Kirsten -

Wat jammer dat de Eye gloss niet werkt zeg of in ieder geval niet lang blijft zitten.. Het effect na het aanbrengen zag er wel leuk uit. De collectie lijkt me wel heel schattig.

Linda Von Diesel -

Deze collectie is niet voor mij. Ik vind de Bao Boa Wan en de Julia Petit collecties veel interessanter.

Chayenne -

Het klinkt allemaal zo leuk en schattig, helaas vind ik het erg tegenvallen xxxxx

JustKristel -

Vind de producten helaas erg tegenvallen. Jammer, de verpakking is juist zo leuk.

Caro ~ My Beautycase -

Ik ben heel erg benieuwd naar deze collectie! Alleen de naam al, zo leuk! Ik wil heel graag aan het werk als visagist dus mij spreken deze 2 producten wel aan. :-)

Margot -

Ja die eye gloss lijkt me meer iets voor shoots dan voor dagelijks gebruik.

suus -

Jammer, voor beide producten geldt naar mijn mening: daarvoor hoef je geen mac product te kopen. Een simpel glossje met glitters heb je ook voor 2 euro. Of zelfs vaseline met glitteroogschaduw voor zo’n ooglook.

Bo -

Hele mooie collectie alleen weet iemand hoe laat ze online komen ik zit steeds op de site te kijken maar nog steeds niks! Trouwens staat je wel goed martine! Liefs

Syl -

Ik zit ook als een gek te refreshen

Willemijn -

Meestal komt het aan het begin van de middag online. Maar de online release data vanuit MAC zijn helaas vaak erg onbetrouwbaar :(

Syl -

Bedankt! Dat wordt een dagje refreshen dus. haha zul je net zien dat de site overbelast raakt en dat ik hem dan misloop.

Leonie -

Zal je altijd zien dat de collectie online komt als ik in een vergadering zit -_-“

Syl -

Ik spam echt heel de commentsectie hier. lol… Maar IK HEB HEM! 😀

Willemijn -

Yesssss! 😀

Marloes | Budgetproof.nl -

Bah. Wat jammer. Het zag er zo mooi prinsesserig uit! Maar die kleverige zooi op je lippen en dan ook nog een oogschaduw die opgevroten wordt door de glittersubstantie: Meh nee. Meer iets voor de boze stiefmoeder ;).

Svenja -

Ik was vooral benieuwd naar de Eye Gloss, maar ik ben nu toch niet meer zo heel erg enthousiast. Het is niet echt een product die ik zomaar zou gebruiken. De gloss vind ik wel erg mooi, maar zou ik ook niet zo heel snel aanschaffen omdat ik eigenlijk bijna nooit meer lipgloss draag!

lucindainwonderland -

Wat ik tot nu toe van de collectie heb gezien, maakt mij niet dat ik hier heel erg om zit te springen. Ik denk dat ik deze aan mij voorbij laat gaan. xxx Lucinda

Syl -

Is er al bekend hoe laat ze in de webshop komen? Ik wil zoooo graag het eyeshadowpalette, maar ik heb geen idee wanneer ik nog op tijd ben.

Laura -

Die Eye Gloss vind ik maar niks, maar OHHHH, wat zijn de lipglasses van de Cindarella collectie toch prachtig.

Liset - Beautydagboek -

Ik vind dit zo’n mooie collectie qua verpakking! De Studio Eye Gloss vind ik heel bijzonder, maar in de praktijk zal ik het weinig dragen. Voor shoots zal het effect heel erg mooi zijn, maar voor ga ik denk ik voor het mooie oogschaduwpalette :). De lipglass ziet er ook erg mooi uit, wat valt hij roze uit op je lippen of draag je hem over een lipstick heen? In ieder geval prachtig!

Anniek -

Wat tof dat ze die studio gloss uitbrengen! Maar, inderdaad, het is wel echt iets voor de catwalk of voor shoots. Jammer dat die mooie matte look na al een uurtje helemaal door elkaar geswirld is :) Die lipglass vind ik echter wel gaaf, staat je goed!

Nicole -

Erg mooie producten! Ze staan je beide erg mooi.

Danielle -

Jammer dat je niet iets ontvangen hebt waar ik juist heel nieuwsgierig naar was. Zoals de beauty powder of het palette. Ik twijfel nog om die te kopen namelijk.

Leonie -

Temptalia heeft uitgebreide reviews van alle producten uit deze collectie!

Iris | Todayslipstick -

Die gel gloss vind ik maar een beetje gek, die kunnen we dus in het schap laten liggen! De lipsticks en het oogschaduwpalette van de collectie spreken me wel aan.
Liefs, Iris

Laura Steenks -

Ai, wat jammer zeg! Beide producten spreken me totaal niet aan. Zo heeft mijn portemonnee ook weer eens geluk.

Suzanne -

Dit soort producten gaan inderdaad heel erg in lijntjes zitten. Jammer. Wel mooie foto’s.

Reageer ook