Essence Longlasting Lipsticks

In augustus 2013 bracht Essence een geheel nieuwe lipstick lijn uit. De Essence Longlasting Lipsticks. Martine reviewde destijds alle kleuren. Inmiddels zijn er een meer kleuren verkrijgbaar. Ik laat je vandaag drie zachte kleurtjes zien.

Algemeen

De lipsticks zitten in een matzwarte huls en het ringetje in het midden geeft een kleurindicatie. Op de lipstick zelfs staat het logo van Essence gedrukt, ziet er leuk uit! Op de onderkant vind je een sticker met het nummer en de naam.

De geur van de lipsticks is een beetje zoals die van crème. Niet per se heel lekker, maar hij ruikt dan ook niet zo sterk gelukkig. De lipsticks zijn niet gelijk in één laagje dekkend, je moet ze echt opbouwen door een paar keer te stiften.

De houdbaarheid van deze lipsticks is oke. De kleur blijft een paar uur goed zitten. Een lunch overleven ze echter niet. Meerdere keren opnieuw aanbrengen/bijwerken gedurende de dag is dus wel een must.

11 Nude Love - 13 Love Me - 15 Oh So Matt!

11 Nude Love – 13 Love Me – 15 Oh So Matt!

11 Nude Love

Essence 11 Nude Love

11 Nude Love

Nude Love is een nudekleur in een koele roze tint. Bij mij oogt hij wat ijziger/koeler, maar bij Martine eerder warm/beige achtig. Een beetje een ondefinieerbaar kleurtje qua warm/koel dus. Wel een schattig kleurtje in elk geval. De lipstick heeft een lichtglanzende finish.

Hij doet ons een beetje denken aan Nude Beige van Yves Saint Laurent.

essence 11 nude love

13 Love Me

Essence 13 Love Me

13 Love Me

Love Me is een heerlijke mediumroze kleur met warme ondertoon. Het is zo’n roze kleur die niet heel bijzonder is, maar wel heel draagbaar en mooi voor heel veel mensen. Leuk kleurtje! Qua dekking deed deze lipstick het goed, twee keer stiften was voldoende voor een volle kleur. Ook deze lipstick heeft weer een licht glanzende finish.

essence 13 love me

15 Oh So Matt!

Essence 15 Oh So Matt!

15 Oh So Matt!

Oh So Matt! heeft, anders dan de naam doet vermoeden, ook een licht glanzende finish. Na een uurtje is hij wel wat meer ingedroogd en wordt hij wel wat matter. Oh So Matt! is een zachte bruine lipstick. Ik vind het een mooie kleur, maar je moet wel van bruintinten op de lippen houden, wil je Oh So Matt! kunnen waarderen.

essence 15 oh so matt

essence lipsticks

Conclusie

De kwaliteit van de lipsticks is voor €2,39 gewoon hartstikke prima. De kleuren zijn mooi, de dekking is na even stiften prima en van de houdbaarheid kun je ook niet heel veel zeggen als je bedenkt dat deze lipstick nog geen €3 kost!

40 reacties

mohammad -

so nice . tnx for test
.

Engelien -

Weet Martine wel dat op de foto staat op deze review-site over essence lipstick?
http://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=167830/Barely-There/Essence/Lipstick

Femke -

Goede budget keuze!

Marnel -

Love me lijkt me een erg leuk kleurtje!

Andrea -

de tweed kleur staat je echt goed!
x

Ilse -

Van nude kleuren ben ik geen fan, dat doet mijn gezicht niet veel goeds. Love me lijkt een stuk beter, ik heb zelf Natural Beauty, weten jullie of Love me donkerder of lichter is? Ik ben nog op zoek naar een iets lichtere variant die wel goed dekt namelijk!

sarah -

love me is lichter

sarah -

nee dat is fout natural beauty is lichter

Saraya -

Prachtige lipsticks <3
Ik zelf vind de lipsticks van Essence ook erg fijn!
X

Floortje -

Ik vind de laatste erg aardig! Word steeds meer fan van bruinige lipsticks. Maar Essence, als je hem ‘Oh so matt’ noemt, maak die makker dan ook echt mat.

Eilish (artisticstateofmind) -

Geen kleurtjes voor mij! Veel te licht!

Beautyjuf -

‘Love Me’ staat je prachtig! Ik ben ook fan van de lipsticks van Essence. Het enige minpuntje is de houdbaarheid. Na een paar uurtjes zit er helaas geen kleurtje meer op mijn lippen.

Nienke -

Ik ben niet zo weg van deze kleuren, maar de kwaliteit, zeker voor deze prijs, is wel top! Ik heb er ook enkele en ik ben er zeer over te spreken :)

Manon -

Mooie kleuren!

Lisa -

Lijken me fijne lipsticks. Het zijn trouwens mooie kleurtjes voor de lente vind ik.

Nicole -

Erg mooie kleurtjes. Vooral Love Me! Ik heb ‘m zelf ook en jeetje wat is ‘ie fijn zeg. Ze zijn inderdaad niet echt heel erg longlasting, maar verder zijn ze wel top.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Looking good in baby blue! De lipstickjes zijn mooi en ze staan jou ook erg goed.

Fijn review je hebt aan alles gedacht.

Naomi -

Ik heb zelf love me en gebruik hem maar al te graag! Vooral in de lente/zomer.

x

beautifulday4makeup -

Love Me zou ik zelf ook nog dragen. Het is een mooi en lieflijk kleurtje

suus -

En wat staat die lichtblauwe kleur je mooi Willemijn!

suus -

Van deze lijn heb ik er ook een aantal, natural beauty is mijn favoriet. Een mooi fris kleurtje dat mijn gezicht ophaalt. Voor een kleur als nude love moet ik verder ook goed in de make-up zitten anders staat het me niet zo. Barely there gebruik ik als ik een kylie jenner aanval heb (vrij weinig dus, haha) en wear berries voor een iets opvallender kleurtje. Ik ben gek op deze lipsticks, omdat ze in 1 laagje ook al mooi zijn, ze verdelen mooi zegmaar én ze zijn mooi op te bouwen.

Daniëlle Springer -

Vooral de tweede kleur vind ik echt heel mooi!

Silkeblogs -

Love Me vind ik heel erg mooi, die staat je ook erg goed.

Ilham -

Misschien moet ik nude love eens gaan swatchen. “love me” heb ik al en is wat mij betreft echt een aanrader. Zeker als je niet zo van de felle lipsticks bent.

Kirsten -

Ondanks de houdbaarheid zijn de kleuren wel erg mooi!

JustKristel -

Love Me nis echt een mooi kleurtje. Vind de Essence lippenstiften voor de prijs wel altijd fijn.

Danielle -

Ik vind Love me echt een leuk kleurtje! Staat jou ook goed :)

Liset - Beautydagboek -

Wat leuk dat er weer nieuwe kleurtjes bij zijn gekomen. Ik vind Oh so matt en Nude love prachtig!

Kirsty -

Love Me heb ik zelf ook, vind het een erg mooi kleurtje! Sowieso vind ik deze lipsticks van Essence wel heel fijn, voor het geld vind ik de houdbaarheid ook niet verkeerd :)

Margot -

Heel mooi! Ik ga snel eens kijken bij een Kruidvat.

Chayenne -

O ik vind ze heel mooi! Die moet ik ook maar eens proberen

Yvonne -

Nude Love trekt me aan. Ik heb nude beige van YSL al, maar die is natuurlijk duur en deze zou ik dan kunnen gebruiken voor het bijwerken. :) De andere twee heb ik (ook) al! Nummer 13 vind ik echt een zomerkleurtje.

Iris | Todayslipstick -

Oeh Love Me ziet er prachtig uit, ik houd van nude maar dan wel een beetje roze.
Liefs, Iris

Sandra (beautybysandra) -

Deze kende ik zelf nog niet! Binnenkort maar even gaan scoren :)

Laura -

Hele fijne lippies! Ik heb er zelf ook een paar en ben er echt heel gelukkig mee!

Carina -

Grappig, ik heb een van de rode lipsticks (dear to wear dacht ik) en die blijft bij mij wel echt supergoed zitten. Jammer dat deze tegenvallen qua houdbaarheid, maar voor die prijs is het best te doen.

lucindainwonderland -

Leuk dat het assortiment een beetje is uitgebreid, maar dit zijn geen kleuren waarvoor ik direct naar de winkel ren en ze moet hebben. xxx Lucinda

Akosua -

Jammer dat ze niet longlasting zijn, zoals de naam suggereert, maar gelukkig ben je er ook niet zo veel geld aan kwijt. Het tweede kleurtje vind ik het mooist, de andere twee moeten denk ik precies bij je huidskleur en ondertoon passen om er echt mooi uit te zien.

Sophie -

Die tweede lipstick staat je heel mooi

Reageer ook