Catrice Nude Illusion Loose Powder

Losse poeder of vaste poeder om mijn gezicht de finishing touch te geven, dat is de vraag. Soms weet ik nog steeds niet wat ik fijner vind. Catrice heeft nu een nieuwe losse poeder in het assortiment!

En dat vraagt om een uitgebreide test en review. Het is een losse poeder en de volledige naam van het product is Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparent Matt.

De poeder zit in een plastic, zwart doosje met huidskleurige letters er op. De onderkant van het doosje is transparant waardoor je het product ziet zitten. Het ziet er prima uit en kan zo doorgaan voor een luxe product. De losse poeder van MAC heeft bijna exact dezelfde verpakking.

De transparante, losse poeder met een soft-focus effect biedt alle huidtypes een langdurig mat effect. De microfijne poederdeeltjes absorberen overtollig talg en zorgen voor een mat effect zonder de huid uit te drogen. Voor een egale en vlekkeloze teint. Kan ook gebruikt worden om make-up te fixeren. Verkrijgbaar als transparante poeder – geschikt voor ieder huidtype en elke teint. It‘s all about nude.

Een transparante losse poeder is wat mij betreft een must voor je stash. Of de poeder nu los of vast is, zolang het transparant is kun je er alle kanten mee op. Losse poeder lijkt ten opzichte van vaste poeder vaak meer gepigmenteerd en zorgt er voor dat het nog net wat matter wordt.

Wat ik graag wil is een poeder die licht matteert, niet de velletjes laat zien en die er voor zorgt dat ik zeker een uur of 8 geen glimhoofd heb.

De poeder zit in een shifter jar, dit zijn kleine gaatjes waardoor het product naar buiten kan komen. Dit is heel fijn want als je die niet hebt, heb je een groot bakje met losse poeder en dat werkt niet prettig. Dankzij de shifter jar kun je het tenminste doseren.

Links heeft Willemijn geen poeder op en rechts heeft ze over haar hele gezicht de Catrice Nude Illusion Loose Powder aangebracht. Je ziet dat haar voorhoofd, neus en kin volledig mat zijn na het aanbrengen. Maar…zonder velletjes, pluspunt! Hij matteert behoorlijk goed, dus ik gebruik het met mate want een hele matte huid ben ik ook geen fan van.

Links heb ik nog niets op mijn gezicht. Op de rechter foto heb ik (voor jullie) aan de linkerkant de Catrice Nude Illusion Loose Powder aangebracht en aan de rechterkant de losse poeder van MAC om ze te vergelijken. Zo op het eerste gezicht bij het aanbrengen zie ik geen verschil. Ook het aanbrengen voelt hetzelfde want de losse poeder van Catrice is net zo fijntjes als die van MAC.

De poeder blijft bij mij zeker 8 uur zitten. Maar ik heb dan ook een droge tot zeer droge huid. Uiteindelijk gaat mijn neus een beetje glimmen, maar dat is bijna onontkoombaar. Maar hoewel hij behoorlijk goed matteert, denk ik zeker dat vettere huidjes hier ook mee uit de voeten kunnen. Ik vind het in ieder geval een heel fijn product en gebruik hem op dit moment dagelijks.

De Catrice Nude Illusion Loose Powder kost €5,59 en is nieuw in het assortiment, verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat en Trekpleister.

36 reacties

Andrea -

Komt precies op tijd! Mijn losse Prime&Fine poeder van Catrice (uit assortiment) is bijna op, maar het lijkt erop dat dit poeder er veel op lijkt 😀
x

Mariebeauty -

Leuk om te weten! Ik stond deze week op het punt hem te kopen en deed het niet, nu ga ik maandag zeker en vast zeker terug om hem toch te kopen! 😀

Maxine -

oeh ben wel benieuwd. Was al op zoek naar een nieuwe poeder. Ga binnenkort even langs.

cheyenne -

Klinkt top!

Mariëlle -

Ik vind een losse poeder altijd net iets minder makkelijk maar het schijnt wel goed te werken!

Floortje -

Woehoe, klinkt heel goed! Ik houd wel van een erg matte finish. Als er extra glans geblieft is kan ik daar altijd highlighter voor gebruiken.

Dana -

Hij werkt in ieder geval goed bij jullie! Ik ben een fan van de matte gekleurde poeder van Catrice :)

JenniferZblog -

Ik heb er ook zo een van essence, super handig en ook heel fijn als je je lippen matter wil maken!

Nicole -

Wat ziet ‘ie er goed uit zeg! Ik heb een erg vette huid en ik baalde echt toen de Essence losse poeder eruit ging. Wat fijn dat Catrice nu in ieder geval een goede heeft. Losse poeder is echt een must voor mijn huid, vaste poeder houd het niet eens een uur matte.

Cindy | Life meets Beauty -

Jee, hij matteert echt goed! En dan voor dat prijsje!

Bianca -

Mooi effect, fijn dat ie net zo goed is als dia van mac :) Zelf hou ik wel van wat meer glans maar sommige delen van je gezicht moeten echt afgepoederd worden :)

Chayenne -

Ik gebruik nu een vaste poeder van essence maar die is zo verschrikkelijk mat dat er totaal geen leven meer in m’n gezicht zit… Denk dat ik deze maar eens een kans moet geven

Amelie -

Ik vind dit soort poeders super fijn! De transparante van Essence is ook top, én gedrukt wat toch iets makkelijker werkt

Suzanne -

Mooi effect bij jullie beide! Lekker mat!

Evelien -

Leuk artikel. Ik had toch graag een vergelijking met die van MAC gelezen (omdat je er wel naar verwijst bij de foto). Zijn ze even goed?

Martine -

Maar ik zeg dat ik MAC op een deel van mijn gezicht heb aangebracht en ik geef aan dat ik geen verschil merk. Dus ja :)

Margot -

Fijn dat hij goed lang blijft zitten!

Akosua -

Ik denk dat als ik dit zou gebruiken ik er toch behoorlijk grijs uit zou komen te zien. Want jullie huid ziet er toch behoorlijk grauw uit, hoewel oogkleur en kleding en dergelijk hetzelfde blijven, dus ik kan me haast niet voorstellen dat het aan de camera-instellingen licht.

Eline -

mijn poeder is op aan t gaan en als ie op is ga ik deze proberen!

Marianne -

Fijne review!
Ik had hem laatst in handen maar liet hem toch liggen omdat ik nog te veel twijfelde.
hij gaat er zeker nog komen zeker na het lezen van deze review

Tamara -

Ziet er uit als een hele fijne poeder! Leuk ook dat jullie het beiden getest hebben!

Denise -

Leuk dat jullie het allebij hebben getest! Maar is het niet gewoon precies hetzelfde als de ‘oude’ prime and fine translucent loose powder die nu uit het assortiment is? Als dat zo is hebben ze hem alleen maar een andere naam gegeven en duurder gemaakt, beetje jammer.

anna -

Deze lijkt me heel fijn! Met normale vaste poeders van Catrice en Essence e.d. ga ik altijd zo glimmen na een uur of vier, hoeveel ik er ook op doe… Heel fijn dat deze helemaal transparant is en zo goed matteert, dat is precies wat ik nodig heb. Gauw eens kijken als mijn poeder op is!

Fje -

Het maakt jullie wel wat bleker. Voor de getinte tot donkere huid is dit dan sowieso geen must. Ik houd het bij mijn gele poeder van ELF.

beautifulday4makeup -

Het effect vind ik bij jullie beiden heel mooi!

Nienke -

De poeder matteert precies wel goed, maar het effect vind ik wel een tikkie grauw.. of wat dat het licht op dat moment?

suus -

Hij maakt jullie wel wat grauwer, of zat de zon net achter een wolkje bij het maken van de na foto’s? Tof dat jullie hem beide getest hebben trouwens! Wat draag je bij de na foto op je lippen Willemijn? Hele mooie kleur!

Willemijn -

Hoi Suus! Ik zit even te kijken, ik zie wat je bedoelt inderdaad. Ik denk dat het door de instelling van de camera of verandering van het licht komt. Met het blote oog valt het namelijk niet op. En ik draag deze lipstick in nr 11: http://livelifegorgeous.nl/2015/03/essence-longlasting-lipsticks/

:)

Danielle -

Oh fijn! Als hij echt zo lijkt op die van MAC (mijn favoriet) dan moet ik deze ook maar eens proberen!

Manon -

Mwa ik vind het niet zo!

Kirsten -

Ik denk dat ik toch blijf bij de Essence all about matt poeder!

Laura -

Ikzelf vind het een hele fijne poeder, maar soms inderdaad toch iets té mat. Om dit te voorkomen pak ik de meest fluffy kwast die ik heb en gebruik ik telkens maar een hele kleine hoeveelheid. Toch vind ik hem super!

Iris | Todayslipstick -

Het lijkt inderdaad of er een beetje een witte waas ontstaat door de poeder. Verder vind ik het effect wel mooi. Ik zou er een beetje MAC Fix+ overheen sprayen zodat het iets minder mat is.
Liefs, Iris

ilham -

Hmmm… het geeft precies zo’n witte waas af. Is dat echt zo of lijkt dat gewoon?

An-Sofie -

Mmm… ik vind het nét iets te mat. Er zou een poeder op de markt moeten komen die fixeert, maar niet mat maakt. Onvindbaar. :(

Floortje -

Essence heeft nu een poeder in het assortiment die een lichte shimmer heeft! Misschien is dat wat je zoekt?

Reageer ook