Catrice Colour Brightening Base Coat & Catrice Silk Matt Top Coat

In het schap van Catrice stonden twee producten die mijn aandacht trokken. Een basecoat die de kleur intenser maakt en een topcoat die een zijdezacht mat effect geeft. Ik ging aan de slag!

De Catrice Colour Brightening Base Coat bestaat al wat langer. De Catrice Silk Matt Top Coat is nieuw in het schap. Als je de nagels wilt lakken zoals het hoort, begin je eerst met de basecoat dus dat doe ik als nagellakkluns dan ook maar braaf.

Catrice Colour Brightening Base Coat

De sneldrogende witte base coat is de perfecte voorbereiding voor een geweldige dekking en intens kleureffect van de nagellak. Meer voordeel: de base coat met keratine versterkt de nagels en zorgt  tegelijkertijd dat de nagellak extra lang houdt. Breng de Base coat solo aan – dus zonder een extra nagellak bovenop – voor een hippe witte look met een subtiel parelmoer effect.

Er is maar een kleur basecoat verkrijgbaar en die is wit. Maar ondanks dat heeft Catrice de Colour Brightening Base Coat een naam gegeven: 01 On Top of the Alpes.

Het kwastje is afgerond wat ik altijd prettig vind werken. Wat me wel meteen opvalt, is dat de basecoat wat streperig en niet egaal aanbrengt. Op sommige delen van de nagel is wat dikker. Het is in ieder geval geen goede eerste indruk, want ga je dat niet terug zien als je er een gekleurd lakje over heen doet?

1. De basecoat. 2. Een laagje nagellak met links de basecoat en rechts zonder basecoat. 3. Twee laagjes nagellak met links de basecoat en rechts zonder basecoat.

Ik lakte een nagel zonder basecoat en een nagel met. Het viel me meteen op dat de kleur veel beter pakte bij de nagel met basecoat. Nogal logisch, gezien de witte ondergrond maar de kleur van de nagellak werd inderdaad intenser na al een laagje. Toch voor het mooi hadden beide nagels (zowel met als zonder basecoat) een tweede laag nodig. Na die tweede laag zag ik in principe niet heel veel verschil. Behalve dat de nagel met basecoat wat dikker en voller leek. De afwerking leek vanuit verschillende hoeken nét iets beter.

Wat betreft ‘de hippe witte look’ waar Catrice het over heeft, is dat geen goed idee. Daar is de basecoat veel te streperig voor. Ik zou dan eerder een laagje basecoat gebruiken en daar over heen een witte nagellak.

Ik vind het zelf ook nogal lastig om de kleur nagellak netjes aan te brengen over de basecoat heen. Bij mijn nagelriemen blijf je het wit nogal zien. Dat zie je ook verder op in het artikel bij de foto’s. Sorry daar voor!

Ik kan me in principe voorstellen dat dit een fijne basecoat is onder lichte- of neon nagellak. Sowieso is een basecoat een must als je vaak je nagels lakt om verkleuring tegen te gaan. Ik denk vanwege het fijne prijsje dat ik daarom deze wel aan zou raden. De Catrice Colour Brightening Base Coat bevat 10 ml en kost €2,99.

Catrice Silk Matt Top Coat

Tegenpolen trekken elkaar aan en zijn eenvoudig te creëren met deze Top Coat. De Silk Matt Top Coat geeft elke kleur nagellak een matglanzende finish met een soft touch effect. Het kan worden aangebracht op de gehele nagel of op een gedeelte van de nagel voor contrasterende accenten. Met de Quick & Dry formule.

Hier was ik heel benieuwd naar! Het kwastje van deze topcoat is net als bij de basecoat mooi afgerond en lakt fijn. De substantie iets dikker maar niet té, het ziet er goed uit. Wel zou ik een beetje van de topcoat afvegen aan de opening.

Nagels gelakt met Sally Hansen – Pink Me Up. Hier is nog geen topcoat aangebracht.

Sally Hansen – Pink Me Up met Catrice Silk Matt Top Coat

Het valt me meteen op dat de finish binnen luttele seconden zichtbaar is en ontzettend snel droog is. De nagels voelen ook zijdezacht aan en het matte effect is erg mooi. Het lijkt bijna fluweel! Ik ben ontzettend enthousiast over deze Silk Matt Top Coat. Ik vind de kwaliteit goed, hij droogt heel snel wat echt superfijn is en het effect is prachtig. Ik ben om!

Check dat verschil, nice!

De Catrice Silk Matt Top Coat ligt nu in de schappen en kost slechts €2,89. Als ik moest kiezen tussen deze twee producten, ging ik zeker weten voor de Silk Matt Top Coat. Top Catrice!

38 reacties

Andrea -

De top coat geeft wel een mooi effect, jammer dat het niet nóg matter is, dan had ik het nog mooier gevonden. Maarja, de silk look is het inderdaad :)
x

Julie -

De matte topcoat ziet er wel erg leuk uit! :-)

Sandy -

Die Silk Matt Top Coat, wow! Die vind ik echt heel erg tof =D

Nikki -

Die topcoat is erg leuk!

Michelle -

De Catrice Silk Matt Top Coat ziet er echt mooi uit! Die ga ik halen!

Cindy | Life meets Beauty -

Die basecoat vind ik niet bijzonder. Niet als blijkt dat het effect met twee laagjes van de kleur weinig verschil maakt. Ik vind de topcoat wel een heel leuk effect geven.

Romy -

Persoonlijk ga ik liever voor een doorzichtige basecoat. Maar de topcoat is echt awesome!

Yvonne -

Wat mooi! Zeker iets om in huis te hebben. Ik heb draag momenteel het driestappensysteem van Catrice, waar je geen lamp bij nodig hebt. Ik moet zeggen: het blijft inderdaad goed zitten met die (gel)base- en topcoat. Daar tussen kun je dus gewoon een van hun gewone nagellakjes gebruiken.

Nynke -

Oeh, het effect van die topcoat is wel erg leuk!

Lara -

Wat jammer van de basecoat! Ik gebruik toch liever gewoon een doorschijnende basecoat! Maar de topcoat ziet er echt goed uit, ik ga die ook maar eens kopen denk ik haha :) Het geeft echt een super mooi resultaat! xLara

Tania -

Die matte top coat ziet er goed uit. Daar ga ik toch eens voor kijken

Marnel -

Die Matt Topcoat ga ik halen!!!!

Nienke -

Het sneldrogende effect spreekt me wel aan, maar de matte look daarentegen niet! Ik hou ervan dat mijn nagels blinkender dan blinkend zijn :)

beautifulday4makeup -

Ik denk dat ze het wiel weer eens opnieuw proberen uit te vinden. Het idee vind ik heel leuk, maar wel jammer van de magere uitvoering bij de basecoat

Marjolein -

De witte basecoat vindt ik niet zo, dan gebruik ik net zo goed een witte nagellak onder een lichte kleur nagellak om deze feller te maken. de matte topcoat vindt ik er erg mooi uitzien en gaat zeker op mijn wishlist!

Miranda -

Fijn en duidelijk artikel. De basecoat sla ik over ,daarvoor vind ik hem niet interessant genoeg. Wel vind ik het resultaat van de topcoat erg mooi.

Anna -

Wat een mooie kleur!

Ilham -

Normaal doen matte nagels me altijd denken aan krijt, maar op deze manier lijkt het me wel wat! :) De basecoat sla ik over.

Silkeblogs -

Die topcoat vind ik echt heeel mooi, die ga ik ook aanschaffen!

Naomi -

Wauw echt heel mooi zeg! Vooral de basecoat.

x

Marthe|normalbeauty.nl -

Ik vind het resultaat van de matte topcoat echt prachtig. Toen ik las : een matglanzende finish dacht ik : huh? Hoe moet dat er dan uitzien? Totdat ik de foto’s zag….. erg mooi!

Danielle -

Die basecoat lijkt mij ook niet zo fijn maar die topcoat klinkt ontzettend goed! Die ga ik een keer uittesten!

Iris | Todayslipstick -

De nagellak ziet er veel sprekender uit met base coat! Ik ben niet zo van de matte nagellak, dus die laat ik in het schap liggen!
Liefs, Iris

Chayenne -

Ik vind de topcoat heel gaaf!

Denise -

Oh wauw, ik vind ze leuk! <3

Liset - Beautydagboek -

De silk matt nagellak lijkt me echt een leuke aanwinst! Het effect ziet er heel goed uit, zeker met zo’n mooi roze kleurtje :).

Svenja -

Dat zijn twee super handige producten! Vooral de basecoat lijkt mij erg fijn, vind het echt super dat de nagellak daardoor zoveel sprekender wordt. Maar het matte effect van de topcoat vind ik ook erg tof!

Margot -

Het effect van die topcoat vind ik wel erg mooi!

Sandra (beautybysandra) -

Wauw, dat tweede lakje vind ik wel erg mooi! De eerste vind ik een beetje overbodig… Dan kan je inderdaad net zo goed gewoon een wit lakje aanbrengen.

Nicole -

Oh wauw het ziet er goed uit zeg! Echt een mooi effect met die topcoat.

Anniek -

Oeh, looking good! Die basecoat doet echt goed zijn werk, wat op zich ook wel logisch is, met zo’n witte kleur. Ik denk dat je in principe ook gewoon een wit lakje zou kunnen gebruiken. Die matte topcoat is ook gaaf! Ik heb er eentje van Essence, die is ook onwijs fijn. Goede review!

Laura -

De witte basecoat lijkt me best interessant, maar ook het effect van de topcoat vind ik erg leuk! Toch vind ik lekkere glanzende nagels mooier dan matte nagels.

Sharon -

Leuke producten maar niet echt iets voor mij. Gebruik liever mijn eigen basecoat en ben niet zo weg van het matte effect.

anouk -

ik vind de basecoat niet zoveel toevoegen maar die topcoate is echt wel leuk!! Een goede vervanging voor mijn Essie matte topcoat als die op is

lucindainwonderland -

Ik sla zelf een basecoat meestal over, ik neem er de tijd niet voor, terwijl het toch echt wel handig is tegen de verkleuring. De topcoat vind ik trouwens echt wel gaaf, je ziet echt heel goed resultaat. xxx Lucinda

Tineke -

Die matte basecoat ziet er goed uit! Ik heb mijn hele nagellak collectie weggedaan dus kan wel wat nieuwe lakjes gebruiken.
Liefs

Suzanne -

Ik heb deze week voor het eerst een witte basis laag aangebracht en daarna mijn nagellak en ik ben er erg over te spreken wat het doet. Dit was geen basis coat, maar gewoon een witte lak. De top coat geeft wel een heel leuk effect

Akosua -

De basecoat lijkt me niet zo fijn, met name omdat het niet voor een gladde basis zorgt. De topcoat daarentegen ziet er goed uit en ook fijn dat het een sneldrogende formule is. Ik houd persoonlijk niet zo van matte nagels, maar ik denk dat het wel handig is om een matte topcoat in je voorraad te hebben.

Reageer ook