Yves Rocher Intense Kajal

 Oogpotloodjes zijn nooit weggegooid geld. Het geeft een extra dimensie aan je ogen en kan krachtig staan. Yves Rocher tovert er deze lente zes tevoorschijn!

“Voor aankomende lente heeft Yves Rocher het ultieme verleidingswapen ontwikkeld. Kajal: een schitterend kleureffect voor een spetterende oogopslag.”

Van een beetje kleur zijn we niet vies en het kan je oogkleur versterken waardoor ze nog mooier uitkomen. Het eerste wat me opviel was de verpakking. Bij het zien van de verpakking dacht ik eerder aan een lipstick of een concealer, maar niet aan een potlood.

En niet alleen de verpakking viel me op, maar ook het product. Grappig dat het van dik naar dun loopt in een punt. Maar is dat ook wel praktisch? Het zorgt wel voor stevigheid, maar je zou zeggen dat het slijpen van dit product toch erg lastig wordt op een gegeven moment? En hoe slijp je het überhaupt? De grote ronde kant van mijn dubbele puntenslijper zal op een gegeven moment niet groot genoeg meer zijn. Dat klinkt als een nadeel.

In totaal zijn er zes kleuren verkrijgbaar:

  • Feuille d’Or – een gouden kleur
  • Terre de Sienne – een knaloranje kleur
  • Rose Indien – een donkerroze kleur
  • Vert de Cobalt – een groenblauwe kleur
  • Blue Indigo – een felblauwe kleur
  • Noir Carbone – een intense zwarte kleur

Vert de Cobalt, Rose Indien, Feuille d’Or, Terre de Sienne, Noir Carbone en Blue Indigo

Tijdens het swatchen viel me op dat ze niet allemaal een intens pigment hebben. Ik moest bij iedere swatch wel vijf keer heen en weer op mijn arm voordat ik wat kleur kreeg, behalve bij de knaloranje Terre de Sienne en zwarte Noir Carbone. Blue Indigo ging ook nog wel na 2 á 3 keer. Maar bij Terre de Sienne en Noir Carbone was 1 streepje al voldoende voor een kleurrijke swatch.

Ik heb ze zowel op de waterlijn als onder het oog aangebracht, om te kijken of ze zowel op een vochtige ondergrond als een droge ondergrond goed zichtbaar zijn en blijven.

Vert de Cobalt

Vert de Cobalt pakt vrijwel niet op de waterlijn en met mate onder het oog. Hoewel ik de kleur mooi vind, ben ik niet kapot van de kwaliteit.

Rose Indien

Dit is een gevaarlijk kleurtje. Pakt met mate op de waterlijn en redelijk goed onder het oog. Het kan alleen lijken alsof je erg gehuild hebt. Toch vind ik de warme roze kleur wel iets hebben. Ik denk dat Rose Indien mooi kan zijn als basis op het ooglid in combinatie met roze, rosé en taupe tinten.

Feuille d’Or

Feuille d’Or pakt niet op de waterlijn en met mate onder het oog. Op zich een mooie, standaard kleur maar ik ben er niet weg van. Het doet voor mijn oogkleur niet echt iets. Ik denk wel dat het heel mooi kan zijn bij bruine ogen.

Terre de Sienne

Jááá, Terre de Sienne: dat is pas een knaller. Deze kleur pakt zowel op de waterlijn als onder het oog erg goed. Ik vind deze kleur onverwacht heel erg leuk. Hij knalt zo lekker! Oranje is officieel niet mijn kleur als koel type, maar toch doet het altijd veel goeds voor mijn ogen. Deze moet je hebben voor Koningsdag!

Noir Carbone

Noir Carbone is een prima, zwarte kleur. Gewoon een prima oogpotlood dat goed op de waterlijn en onder het oog pakt.

Blue Indigo

Blue Indigo is ook een mooie kleur. Hij pakt redelijk op de waterlijn maar ik moet er wel iets meer moeite voor doen. Onder het oog moet ik ongeveer twee keer het product gebruiken. Deze kleur is toch ook wel heel mooi.

Al tijdens het swatchen had ik al zo’n voorgevoel welke kleuren het beste uit de test zouden komen en dat klopte. De meest gepigmenteerde potloodjes blijven het beste zitten en knallen het meest. Die drie zijn Terre de Sienne, Noir Carbone en Blue Indigo en in die volgorde is het pigment ook nog het sterkst. De oranje kleur is het meest intens en blijft daardoor het beste zitten, ook op de waterlijn. De andere zijn veel minder intens en zou ik ook niet aanschaffen.

Boven naar beneden, links naar rechts: Vert de Cobalt, Rose Indien, Feuille d’Or, Terre de Sienne, Blue Indigo, Noir Carbone

Ook zijn de best gepigmenteerde potloden het meest romig en dus het meest handig om een look mee te maken zodat je ze ook makkelijk kunt smudgen. Van de rest ben ik niet zo onder de indruk. Voor nu zou ik zeker Yves Rocher Intense Kajal Terre de Sienne Kajal aanschaffen voor Koningsdag en de rest laten liggen, ook omdat de vorm van het potlood nu niet bepaald praktisch is.

Een Intense Kajal van Yves Rocher bevat 2,5 gram en kost €13,90 per stuk. Heel vaak zijn er 50% kortingsacties bij Yves Rocher waarbij een Intense Kajal dan maar ongeveer €7 zou kosten. De Intense Kajal oogpotloden zijn nu te koop bij Yves Rocher.

34 reacties

Satsavya -

Waar kan ik deze intense Kajal met de mooie kleuren bestellen? Kan het niet vinden!
Kijk uit baar je antwoord – mijn dank!

Annebeth Bels -

Ik heb ze ook allemaal getest (review moet ik nog publiceren) en had net dezelfde ervaring met de verschillende kleuren mbt kwaliteit. En ik was ook verrast door de oranje, had niet verwacht dat die zo flatterend zou zijn!

Lotte -

Bij de foto met het oranje oogpotlood, knalde je ogen. Er zit iets van oranje bruin dicht bij je iris en dat knalde ontzettend.

Demi -

Jammer dat de vorm niet praktisch is want ik vind ze er wel heel leuk uit zien zo! Het zwarte potloodje ziet er echt mooi gepigmenteerd uit.

Demi -

Wauw Martine, dat oranje potlood laat het kleine beetje oranje/koper in je oog rond je pupil heel erg knallen! Echt prachtig!
Liefs, Demi

paulien -

Het ziet er leuk uit maar het lijk niet echt praktisch. Ik zou eerder voor een potloodje van catrice of essence gaan. veel goedkoper en werkt ook prima

emmy -

ik vind ze er erg uit zien alsof ze vlekken is dat ik het echt ook zo?? <3

anna -

Wauw, wat een geweldige pigmentatie!

Lola -

Hele mooie kleuren staat je ook goed! Maar oh oh oh dit in het zwart en die vorm was mode in de tijd van me moeder :’) #oldiesdoescomeback

Veerle -

Jammer dat veel van deze kleuren op de waterlijn niet zo goed pakken, vind het juist altijd zo leuk om daar dan een ‘pop of color’ toe te voegen. :)

Sheela -

Ik ga wachten tot er een goede actie is voor ik ze koop. Het enige wat ik niet snap, als je al een cm ofzo hebt gebruikt, dan heb je toch een super bot potlood. Hoe gebruik je dat dan?

Anna -

Wauw super mooi!

Marianne -

Kajal is super! Het is gemaakt om op je waterlijnen te gebruiken. Je doet je oog dicht en houd m een beetje schuin en gaat zo langs je tijd- en waterlijn tegelijk. Zo ‘slijt’ hij regelmatig en hoef je niet te slijpen. Mooie kleuren!

Marianne -

Met schuinhouden bedoel ik horizontaal in dezelfde lijn als je oog.

Kelly -

Ik vind het gave kleuren!

femketje -

best leuke kleurtjes maar niet super vernieuwend >.<

Nicole -

Ziet er goed uit. Wat leuk dat ze niet alleen maar de standaard kleurtjes hebben, maar ook wat apartere tinten.

Lifesabout -

Hmm…klonk veelbelovend maar vind het toch teveel nadelen hebben. Ook is ten opzichte van de kwaliteit de prijs erg hoog. Jammer!

beautifulday4makeup -

Terre de sienna vind ik heel mooi

Shaz -

Het is leuk bedacht, maar zulke vormen zijn gewoon niet praktisch.

Lisa -

Ik vind de kleurtjes er op het oog eigenlijk best nog wel mooi uitzien. Ik begrijp inderdaad niet goed waarom Yves Rocher voor deze vorm gekozen heeft. Naarmate je meer van het potlood gebruikt, kan je toch minder precies werken. Uiteindelijk blijft er nog een dikke stomp over en dat werkt toch super onhandig . Slijpen lijkt me ook geen goede optie, dan veries je toch de helft van het potlood?!
/

Margot -

Die is zwarte is wel mooi intens van kleur, maar praktisch lijkt het me niet.

Syl -

Vroeger hadden ze deze enkel in het zwart.
hij werkte tot halverwege de stick goed… daarna kon ik er niets meer mee

Cindy | Life meets Beauty -

Wel even wennen die roodachtige kleuren… Doe mij dan maar gewoon zwart of teal!

Saskia -

Jammer, ze vallen toch iets tegen alhoewel de kleuren wel gaaf zijn!

Linda Von Diesel -

In het verleden heb ik de zwarte ooit aangeschaft. Mijn enthousiastme was vrij snel weg. De stift brak bij het eerste gebruik al af.

Silke -

Met dit soort potloodjes kan ik echt niet werken. Ik vind het wel leuk dat de kleurtjes zo fel zijn!

Laura -

Ik heb een zwarte variant uit India (de échte, zeggen ze) gekregen, en deze is echt mega intens. Toch zou ik de kleuren uit deze lijn ook echt heel graag willen proberen! Vooral de blauwe, gouden en terracotta kleur vind ik prachtig!

Liset - Beautydagboek -

Een dikke pluim voor het uiterlijk, ik vind het heel origineel bedacht! Of het praktische is, is iets anders, haha. De blauwe en groene kleur zijn mijn favoriet, maar ik denk dat dit qua kwaliteit niet helemaal mijn ding is.

Akosua -

Jammer van de vormgeving. Doe mij dan maar een normaal oogpotlood, die kan je tenminste slijpen en ook echt opmaken. Wel zonde, want een aantal kleurtjes waren best mooi.

Svenja -

Op zich zitten er wel een paar mooie en vrolijke kleurtjes tussen. Maar ik zou het zelf denk ik niet zo snel dragen, ik ben wat dat betreft meer van de basic kleurtjes voor mijn make-up look. Raar ook dat de punt zo breed uitloopt, daar is niet goed over nagedacht!

Anniek -

Hm, ik ben niet echt onder de indruk om eerlijk te zijn. De oranje, blauwe en zwarte kleuren zien er nog wel prima uit, maar die vorm lijkt me zo onpraktisch! Op een gegeven moment moet je haast je hele ooglid inkleuren, als je eenmaal het scherpe puntje er vanaf hebt getekend :) Maar wel een hele goede review, fijn dat je het zo vergelijkt. Liefs!

Iris | Todayslipstick -

Toen ik het product zag dacht ik al hoe ga je een lijntje zetten als je bij het dikke stuk bent aan beland, niet erg praktisch. Wel innovatief. Het zwarte oogpotlood ziet er wel echt mooi zwart uit.
Liefs, Iris

Suzanne -

Ik heb nu ook een vergelijkbaar product in het zwart, ik gebruik die nu dagelijks.

Reageer ook