Catrice Lash Glue & Lashes

Nepwimpers kunnen heel veel doen voor een ooglook. Ik vind het zelf altijd een gepruts, maar als ze eenmaal goed zitten is het effect prachtig. Wij zagen deze twee mooie varianten van Catrice liggen.

En dat niet alleen, de Catrice Lash Glue leek ons ook erg interessant, dus die gooiden we ook in ons winkelmandje. Na het gebruik van onze Everblinks Lashes zijn we behoorlijk verpest, omdat die zo zacht zijn en fijn aanvoelen. Het probleem is alleen dat die nogal duur zijn, dus een goede budgetvariant die niet prikt is meer dan welkom.

Catrice heeft zes soorten nepwimpers waaronder ook single lashes. De single lashes vind ik persoonlijk helemaal niets. Nepwimpers zijn al een gepruts en een voor een al helemaal. Daarom gingen wij voor de Catrice Lash Couture Smokey Eyes Volume Lashes (boven) en de Catrice Couture Corner Lashes (onder).

De nepwimpers zitten in een plastic schuifverpakking met leuk printje. Simpel maar schattig. Het viel ons op dat de wimperrand heel dun is. Dat is heel goed, want de kans dat je ze dan ziet zitten is veel kleiner. Maar kijk wel uit dat je ze niet per ongeluk afscheurt als je ze uit de verpakking haalt, want ze zijn vrij fragiel.

Catrice Lash Glue

Je hoeft geen lijm te kopen, want deze zit ook bij de nepwimpers inbegrepen. Wij wilden echter graag de Catrice Lash Glue proberen, want die kun je altijd gebruiken en eerlijk gezegd raak ik die kleine tubetjes altijd kwijt en vind ik dat je er altijd vrij hard in moet knijpen. De Catrice Lash Glue is verkrijgbaar in een transparante kleur die Let’s Stick Together heet, hilarisch! Hij ruikt alleen wat chemisch.

De Catrice Lash Glue is verder fijn. Je kunt het heel precies aanbrengen door de applicator en het plakt goed! Bij mezelf vind ik het alleen altijd lastig om nepwimper in mijn binnenste ooghoek goed strak vast te plakken. De lijm droogt transparant op en is goed te verwijderen van de ogen als je de look er ‘s avonds af haalt. Wat wel belangrijk is, is dat je de lijm meteen op de nepwimpers bevestigt. Willemijn deed eerst een beetje op de rug van haar hand, zodat ze de nepwimper hier doorheen kon halen. Geen goed idee, want ze kreeg de lijm amper van haar hand.

De lijm is prima, misschien niet de allerbeste die er is maar voor €2,99 vind ik het een goede vondst.

Catrice Lash Couture Corner Lashes

Deze wimpers zijn speciaal voor in je buitenste ooghoeken. Ideaal voor als je een beginner bent op het gebied van nepwimpers, want het is iets makkelijker om deze netjes aan te brengen omdat ze zo kort zijn. Het enige nadeel is dat je moet zorgen dat je met een goede volume mascara de rest van je wimpers (vooral richting je binnenste ooghoek) van een goede laag mascara voorziet, anders steken ze raar af tegen de (nep)wimpers in je buitenste ooghoek.

Hier zie je de Catrice Lash Couture Corner Lashes bij Willemijn in haar buitenste ooghoek. Het geeft een mooie, simpele ooglook net wat meer power.

De wimpers hebben een vrij sterke krul, daarom is het wel nodig om vooraf een wimperkruller te gebruiken als je nog geen mascara op hebt zodat ze mooi blenden met je eigen wimpers. Willemijn is alleen geen fan van de wimperkruller en in principe valt het niet op, tenzij je er -zoals op deze foto- er zo dicht bovenop zit. Dan kun je zien dat haar natuurlijke wimpers rechter zijn. Maar behalve Djurre zal niemand zo dicht in haar buurt komen, haha!

De Catrice Lash Couture Corner Lashes hebben een prachtig effect. Ze verbreden de ogen een beetje en geven een sexy oogopslag. Wat een paar stukjes nepwimpers al niet kunnen doen voor een mooie simpele look voor overdag! Ook ideaal als je niet van smokey eyes houdt, maar wel wat extra’s wilt.

De Catrice Lash Couture Corner Lashes zitten in het vaste assortiment en kosten €3,99. Nepwimpers van Catrice kun je hergebruiken, helaas is Catrice niet duidelijk over hoe vaak maar meestal kun je dat zelf wel bepalen. Ik gok dat je ze tussen de 5 en 10 keer kan hergebruiken. Ik vind ze zeker het proberen waard!

Catrice Lash Couture Smokey Eyes

Voluit heten ze eigenlijk Catrice Lash Couture Smokey Eyes Volume Lashes. Een behoorlijk lange naam! De nepwimpers zijn vrij natuurlijk in de binnenste ooghoeken en worden steeds voller en dikker richting de buitenste ooghoeken. De overgang is op zich mooi, maar misschien had het nog net iets geleidelijker gekund. De nadruk ligt nu vooral op de buitenste ooghoeken.

Op het oog vind ik de overgang wel mooier dan in het doosje. Ik heb hier een hele simpele look op met een zwarte eyeliner. Ik ging voor een pin-up look met felle lippen. Je ziet hier nog een klein beetje de lijm zitten, dat valt wat op door de flits.

De nepwimpers zijn behoorlijk lang, maar blijven gelukkig net onder mijn wenkbrauw. Dat vind ik wat mooier staan, anders wordt het bij mij wat overdreven.

De Catrice Lash Couture Smokey Eyes Volume Lashes zijn ook behoorlijk sterk gekruld in de buitenste ooghoeken. Ik heb van tevoren mijn wimpers flink gekruld met een wimperkruller en daardoor blenden ze meer met mijn eigen wimpers.

Deze wimpers vind ik wederom weer heel mooi. Wel heb ik het idee dat ze bij een look zoals deze minder mooi staan. Soms lijkt het wel alsof ik wat scheel kijk, vind ik zelf. Ik denk dat het inderdaad -zoals de naam al zegt- net wat mooier is bij smokey eyes omdat dan de dikte van de buitenste ooghoeken meer wegvalt door de donkere look. Maar hoe dan ook, ik vind ze heel mooi: het lijkt wel een beetje alsof ik wimperextensions heb. Ik kreeg ook complimentjes er over in de video van gisteren en dat betekent dus dat ze bij het publiek ook in de smaak vallen!

De Catrice Lash Couture Smokey Eyes Volume Lashes kosten ook €3,99 en kun je hergebruiken. Wederom weer een aanrader!

Good job Catrice!

27 reacties

Saskia -

Welke lijm raden jullie aan? Ik had wimpers van eye candy en de lijm houdt gewoon niet.

beautifulday4makeup -

Die corner lashes vind ik echt heel mooi en toch nog subtiel. Nu ja, ik knip mijn wimpers ook vaak zo, anders vind ik het te

Miriam -

Mooi! Het is dat ik al een stuk of 12 setjes heb, maar anders…. ;p

Demi -

Ik vind ze erg mooi! Vooral de Smokey variant want ik houd wel van mooie volle wimpers!

Silke -

Het jammere is dat ze enorm blinken, waardoor ze er echt wel heel nep uitzien… Qua vorm zijn ze mooi, maar mochten inderdaad iets minder gekruld zijn.

Marnel -

Wow en dat voor een budgetmerk! :)

Fabienne -

Ik gebruik nooit nepwimpers, maar deze zien er erg mooi uit!

Annelize -

Die halve vind ik erg mooi. Heel natuurlijk. Die smokey variant toch net iets meer voor carnaval in mijn ogen. Verder wel mooie looks!

Daphne | De Beautykoffer -

wat een mooie wimpers! Die ga ik zeker halen! Ik vind veel nepwimpers vaak heel fake overkomen maar zeker het eerste setje is prachtig, ook voor overdag te gebruiken.
X

Margot -

Die halve vind ik wel erg mooi!

femketje -

ik scoor zelf altijd sets wimpers via ebay, lekker cheap en ze werken prima 😀

Lilia -

Ik heb die tweede ook, vind ze echt geweldig! Ik ben ook fan van die lijm, best grappig hoe meningen kunnen verschillen over dezelfde producten! xo

Bibi -

Wauw,wat een mooi effect!

Daisy -

Heel benieuwd of je dit ook in een minder grote kruidvat kan kopen want gisteren niet kunnen vinden helaas… Hier in de buurt geen met extra grote Catrice schappen. Xo Daisy

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

Ik wil, ik wil, ik wil! Wow wat een mooi effect. Ik ga dit zeker proberen.

lucindainwonderland -

Zelf heb ik een tijdje best wel vaak nepwimpers gedragen, naar feestjes enzo. Maar elke keer lieten toch de hoekjes los en zoals de naam al doet vermoeden vind ik het toch altijd net iets te nep voor mijn smaak. xxx Lucinda

Beautyjuf -

De eerste paar wimpers geven je een heel mooi en natuurlijk effect. Bij de tweede paar wimpers is je oogopslag prachtig!

Maris -

Alle twee vind ik ze prachtig alleen de Catrice Lash Couture Corner Lashes net iets mooier! Deze lijken me wel fijn in gebruik. Zelf heb ik gisteren wimper extensions laten zetten en ben ik er heel blij mee! :)

Charile -

Ik gebruik het nooit! Maar goed om te weten als ik ze nodig heb :)

Iris | Todayslipstick -

De halve lashes zijn erg mooi, de andere vind ik iets te opvallend. Fijn dat de lijm ook goed werkt.
Liefs, Iris

Ceetje -

Allebei verschillend, maar zeker mooi! Ik vind zelf de essence wimperlijm een dikke aanrader. En de full lashes van Hema zijn mijn favo budget wimpers.

Eline -

Het enige nadeel van deze wimpers is dat ze er een beetje plastic uit zien, verder geven ze een prachtig effect. Ik draag altijd nepwimpers voor feestjes, en zweer bij die van de Claire’s; Eyelure :)

Akosua -

Ik vind nepwimpers met name mooi bij een wat heftigere ooglook inderdaad, anders steekt het zo af. Deze zien er allebei trouwens erg mooi uit, op dit moment gebruik ik zelf nepwimpers van de Action voor speciale gelegenheid. Dat is echt minder dan een euro per drie paar, dat is echt heel goedkoop.

Denise -

Wat staan deze wimpers jullie mooi!

Kelly -

Ze zien er goed uit, zeker voor de prijsjes!

Suzanne -

Ik gebruik echt nooit nepwimpers, maar misschien wel een keer leuk om uit te proberen. En voor dit geld!

Reageer ook