Sleek Lip4 Lipstick Palette (Ballet 858)

Als lipstick-meisjes proberen we graag alles uit op het gebied van lipstick. Maar lipstick in een doosje, daar zijn we nooit zo dol op geweest. Maar misschien weet het Sleek Lip4 Lipstick Palette daar verandering in te brengen?

Algemeen

Sleek bracht in mei 2013 het Lip4 Lipstick Palette uit. Zes verschillende paletten met daarin 4 kleuren, een kwastje én een spiegel. Ik testte de kleur Ballet (#858) uit. Dit is een palet met allemaal neutrale tinten.

“Lip4 is a colour rich lipstick quad designed to suit all skin tones, in a range of complementary shades, with different finishes including matte, gloss and satin.”

In de UK kost dit palet £8,99. Dat is omgerekend zo’n €10. In Nederland kost bij bij de meeste webshops €10,99.

Swatches

De kleuren geven makkelijk af. De lipsticks zijn heel romig en aan de plakkerige (‘dikke’) kant. Vooral Tutu voelt een beetje als lijm aan.

Tutu, Plié, Swan Lake, Pirouette

Tutu

Tutu is een hele lichte nude kleur die voor mij aan de te lichte, oranje kant is. De kleur heeft een glossy finish. Doordat hij vrij plakkerig is, brengt hij moeilijk aan. Hij gaat in de lijntjes zitten, dekt niet mooi gelijkmatig en laat tot overmaat van ramp ook een lelijke rand aan de binnenkant van je lippen achter, wanneer hij er zo goed als af is gesleten. Nope, geen fan.

Plié

Plié is een prachtige bruine/taupe kleur. Hier ben ik zeker wel over te spreken! Doordat de lipstick lekker romig is brengt hij mooi aan. De finish is licht glanzend. Hij bleef ook goed zitten, na een paar uur zat ‘ie er nog mooi op. Niet iedereen zal deze kleur misschien kunnen waarderen, maar ik in elk geval wel! En de kwaliteit is goed.

Swan Lake

Swan Lake is een lipstick met een matte finish. Het is geen echte nude kleur, maar meer warme zand-/caramelkleur. Deze lipstick brengt iets moeilijker aan, maar na even werken zit ‘ie er mooi op. Als je hele droge lippen hebt is ‘ie net even wat minder, hier had ik helaas last van bij het maken van de swatches. Maar als je lippen gewoon lekker zacht zijn is het een prachtige kleur!

Pirouette

De laatste kleur van het palet is Pirouette. Dit is als enige van de 4 geen neutrale kleur, maar een roze kleur! Ik ben er dol op! Het is een melkroze kleur met een glanzende finish. Ik ben er niet helemaal over uit of hij nu koel of warm van ondertoon is. De ene keer lijkt hij meer koel, de andere keer meer warm, afhankelijk van de kleuren die je er bij draagt.  Dus ik gok dat het een beetje in het midden zit. Hij brengt goed aan en blijft een par uur lang prima zitten (glans vervaagt wel, maar de kleur niet). Wat een heerlijk snoeperig kleurtje!

Conclusie

Op Tutu na ben ik over alle lipsticks in het palet erg te spreken. De kleuren zijn erg mooi en ze zijn van een fijne kwaliteit. Zeker als je je bedenkt dat je nog geen €12 voor het hele palet betaalt, dat is minder dan €3 per lipstick! Het kwastje wat in het doosje zit werkt trouwens prettig! Maar als je wilt kun je de lipstick ook gewoon met je vingers aanbrengen.

Het feit dat het in het palet zit vind ik niet per se een pluspunt of een minpunt. Het is denk ik meer dat ik gewend ben dat lipsticks in een huls zitten, dat ik er even aan moet wennen. Aan de andere kant, het is ideaal voor mee op vakantie of in je tas wanneer je overdag de ene lipstick wilt dragen en ‘s avonds voor een andere wilt gaan.

sleek lipstick palette

Sleek is in Nederland te koop bij Beau Make-up (Groningen) en online bij diverse webshops.

48 reacties

lois -

verder staat het je goed hoor

lois -

haha goed van vera afgekeken

Naomi -

Ohhh de kleuren zijn best wel erg mooi! Maar ik ben het denk ik net iets te gewend dat het in een huls zit. Misschien door het gewoon te zijn! xx

Tatjana -

Supermooie kleurtjes ! Ik heb het palette bij de V&D gekocht. Vooral pirouette is supercute !

Gladys -

LOVE dit palet! Wauw, ziet er echt geweldig uit!! Thanks voor de review!

Andrea -

Ziet er best leuk uit! Je zou ook kleuren uit het palette kunnen mengen, misschien kan je dan nog iets met Tutu.

Annelies -

Toen ik vorige maand voor de eerste keer Sleek producten zag in Londen, was ik heel erg aan het twijfelen of ik eindelijk eens iets van Sleek zou uitproberen of niet. Nu heb ik er wel wat spijt van :-) Liefs!

laura -

de namen zijn to die for! helaas staan de kleuren mij niet :(

saarenzo -

Hmm, ik vind de kleuren niet echt mooi. Sowieso is zo’n palette niet echt mijn ding. Vind een lipstick in een huls veel mooier :)

beautifulday4makeup -

Plié is echt heel mooi

sara -

Je kan sleek ook in sommige v&d’s kopen, zoals in dordrecht. Mooi palet!

Demi -

Mooie kleuren, vooral plie vind ik mooi. Ik houd jammer genoeg niet erg van Lipstick palettes, vind het niet zo handig..

Jana -

Zo’n een lipstick palette is zo handig mee te nemen. Jammer van de eerste tint, maar de andere kleur en met name de laatste kleur maakt alles toch goed 😀 x

Laura -

Willemijn, wat een ontzettend leuke bril! Het is precies het model dat ik zoek. Welk model is het, als ik vragen mag?:) xx

Carien -

Plié vind ik het mooist. Ik merk alleen dat ik lippaletten niet zo snel pak. Wat eigenlijk gek is want oogschaduwpaletten pak ik juist weer veel sneller dan mono’s.. Vreemd!

Miriam -

Wat een leuke benamingen zeg! Die eerste vind ik het minst mooi, de andere vind ik allemaal wel tof

Sarahdise -

Plié is erg mooi! Verder spreek het palet me minder aan… Ik was ook niet zo van de lipstickpaletjes maar kreeg met kerst het viva glamorous palet van MAC en dat is echt wel een toppertje!

Kelly -

Ik vind vooral de laatste erg mooi! De eerste is ook niet zo mijn ding.

Kyra -

Oeh, mooi mooi mooi! Ik vind ze allemaal heel mooi bij je staan!

Margot -

Ik vind dit soort palletjes er altijd erg leuk uitzien, maar handig vind ik het niet.

Dionne -

Die lichte kleur ziet er mooi uit!

lucindainwonderland -

Oef, nee dit is het niet voor mij. De kleuren zijn niet echt mijn ding, maar de finish en de afwerking maken ook niet veel goed. Erg jammer, maar ik houd het wel bij lipsticks. xxx Lucinda

Shaz -

Zulke producten trekken mij gewoon niet aan. Ik heb liever lipstick in originele vorm.

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla -

I totally agree! Op tutu na zijn het mooie kleuren. Klassiek en rustig perfect voor de prima ballerina.

Nicole -

Normaal ben ik niet zo van de lipstick/gloss in een palette omdat ik het een beetje goor eruit vind zien als je het gebruikt hebt, maar die laatste kleur is zo onwijs mooi!

mariëlle -

Mmm de laatste kleur vind ik mooi, maar de rest spreekt me niet aan. Het is handig om mee te nemen, maar in gebruik vind ik het minder handig!

Anita -

Ik vind het een mooi palette! Ken dit nog wel van vroeger, dat de lipsticks in een palette zaten.

Anita -

Ik vind Swan Lake je héél mooi staan. Dat roze past perfect bij de bruin-tinten die je vaak draagt. Errúg leuke bril trouwens (lijkt héél véél op die van mij hihi)

Marnel -

Ik heb liever een lipstick uit een huls, al vind ik deze kleuren best leuk!

Kiss & Make-up -

Ik vind de kleuren eerlijk gezegd wat tegenvallen. In de pan zien ze er echt wel super uit en ook de swatches zien er top uit, maar op je lippen vind ik ze wat dik en oneven.

Ceetje -

De laatste kleur vind ik wel mooi, maar op 1 of ander manier ben ik gewoon meer van de lipsticks in huls.

Rosalie (4BeautyandLife) -

Hmm, ik vind ze geen van alleen echt mooi. Bovendien is zo’n doosje ook niet erg handig. Je word dan gedwongen om een kwastje te gebruiken. Ik ben daar meestal te lui voor 😉 Doe mij maar gewoon een stick.

Beau -

Swan Lake staat je erg goed!

Demi -

Ik vind lipsticks in paletten nooit heel prettig, want ik heb nog wel eens de neiging om iets open te laten staan. Dan droogt het uit, d’r komt stof in (en oogschaduw) en alles wordt vies en plakkerig. De kleuren zijn daarentegen wel heel mooi!

Esmée -

Pfffff, stomme telefoon. Opnieuw! Naast pirouette vind ik de kleuren een beetje tegenvallen, het is niet zo mijn smaak! Ze staan jou trouwens wel erg goed :) Ik blijf maar bij mijn lipsticks denk ik, haha! X

Silke -

Plié ziet er supermooi uit, hij staat je echt prachtig!

Yasmine -

Wat zijn je wimpers mooi gekruld, Willemijn! Hoe heb je ze zo gekregen? Met een wimperkrultang, of met een of andere mascara? Plié staat je trouwens geweldig

Willemijn -

Eh nee dezelfde mascara als altijd eigenlijk, Chanel! :) Misschien dat het door m’n nieuwe bril komt, waarmee je m’n ogen iets beter ziet.

Lenneke -

Mooie bril! Staat je goed.

Lenneke -

Ik vind je bril echt supertof! Staat je goed!

Marloes ❤ Budgetproof.nl -

Toch zou ik niet zo snel een lipstick palette aanschaffen terwijl het eigenlijk ook gewoon heel handig is omdat je altijd meerdere kleuren bij je hebt. Ik word van de kleuren in dit palet niet zo enthousiast (wie zou Tutu wel mooi staan?) maar toch … andere kleurtjes zou ik wel hebberig van worden.

Sharona -

Ik krijg altijd de associatie met kinder-makeup als ik dit soort doosjes zie. Ik krijg meteen flashbacks naar vroeger. Daarnaast vind ik het idee dat je er met je vingers in kan/moet zelf erg vies. Die prut onder je nagels, dat gevoel… Brrrrr! Geef mij maar 4 Essence lipsticks, ben ik voor dat geld veel blijer mee!

Eline -

Het nadeel van dit soort doosjes vind ik altijd dat ik nooit enthousiast ben over alle kleuren. Plié vind ik trouwens echt een prachtige kleur!

Aanhetlijntje -

Wat een mooie kleuren! Alleen lijkt het me erg onpraktisch. Je kan moeilijk even snel je lippen bijstiften met zo’n pallet<;

Danielle -

Leuk palletje, mooie kleuren (op Tutu na, die vind ik echt niet mooi) het ziet er mooi uit in zo’n doosje, al ga ik zelf liever voor lipstick in een huls. Ik breng ze graag gemakkelijk rechtstreeks aan :-)

Anniek -

Ik weet niet hoe het komt, maar mij spreken zulke lipsticks in een doosje altijd wel aan! Ik vind het er wel tof uitzien. Dit paletje vind ik qua vormgeving ook erg mooi, en fijn dat de kleuren zo goed bevallen. Zelf zou ik eerder voor een paletje met andere kleuren gaan denk ik, ik denk dat deze kleuren me iets te ‘futloos’ zouden maken.

Beautyjuf -

Plié vind ik een hele mooie kleur! Ook vind ik je deze tint erg goed staan. De andere kleuren spreken me wat minder aan of ik vind de dekking niet zo mooi. Maar, ik ben helaas niet zo’n fan van lipstick uit een doosje…

Akosua -

Ik vind vooral de namen van de kleuren erg leuk, blijft goed in het ballet thema. Alleen geef ik de voorkeur uit lipsticks uit een huls, zal wel puur gewoonte zijn. En dan kan je ook zorgen dat elke kleur bij je past.

Reageer ook