FOTD: Oh, Babydoll!

Veel van jullie weten dat ik gek ben op mijn budgetblush Sweetheart uit de Essence Silky Touch Blush lijn. De warmte, de kleur en dat voor maar €2,50. Ik gebruik Sweetheart heel vaak. Ik wilde nog zo’n mooierd scoren!

En die had ik al een hele tijd op het oog. De kleur Essence Babydoll sprak me namelijk ook aan. Het is een hele mooie, warme medium roze kleur. Ergens deed het me qua kleur wel wat denken aan MAC Stereo Rose, ook zo mooi warm en roze. Nu lijkt Babydoll helemaal niet op MAC Stereo Rose maar ze lijken wel wat in dezelfde kleurenrange te liggen. Ik maakte wat swatches naast elkaar:

Essence Babydoll, MAC Stereo Rose, gemixt

Wauw, de combinatie van Essence Babydoll met MAC Stereo Rose is ook erg mooi! Essence Babydoll lijkt hier misschien wat donker af te steken tegenover de glans van MAC Stereo Rose, maar het is juist een mooie, lichte blush. Ik kon niet wachten om hem uit te proberen en het kostte me dan ook veel moeite om hem een week niet aan te raken, zodat de blush gaaf op de foto kon. Ik kocht Essence Babydoll namelijk tijdens de Kerstvakantie dus het duurde even voordat ik met onze camera er foto’s van kon maken bij Willemijn. Maar het is gelukt!

Omdat ik een enthousiaste review over slechts 1 blush wel wat armzalig vond, maakte ik er een zachte FOTD bij die de blush mooi deed uitkomen op mijn gezicht.

Met de Sigma F40 Tapered Blending Brush bracht ik heel licht de bordeauxbasis Illamasqua Resolute aan, puur om heel subtiel de basis wat rozig te maken. Ik ging weer eens aan de slag met dit palet van Inglot wat ik al een tijd niet meer aangeraakt had.

De matte melkroze kleur gebruikte ik op het ooglid, de matte oudroze kleur gebruikte ik in de arcadeboog.

En die mengde ik in de arcadeboog met Matt Singh uit The Balm Meet Matt(e) Nude Palette. Om de boel allemaal een tintje warmer te maken ging ik over mijn hele ‘kunstwerk’ heen met UD Naked 3 Burnout.

Mijn wenkbrauwen poederde ik bij met Matt Wood

Ik gebruikte de gouden highlighter van Inglot in de binnenste ooghoek en onder het wenkbrauwbot. Als laatst maakte ik de ooglook wat intenser door de prachtige, bijzondere warme bruin/bordeaux kleur te gebruiken van Inglot in de buitenste ooghoek. Dit is zo’n mooie kleur, die moet ik echt vaker gebruiken. Ik maakte het zacht door deze te blenden met UD Naked 3 Factory.

De onderkant van het oog liet ik met rust, ik gebruikte alleen in de waterlijn MAC Fluidline Past Twilight en maakte het af met Le Volume de Chanel mascara.

Mijn knot heb ik gemaakt met behulp van een (witte) haardonut, uiteraard!

Mijn mooie Essence Babydoll blush zette ik flink aan, zodat je het op de foto goed zou zien. Sowieso houd ik bij zachte ooglooks wel van een opvallende blush of een opvallende lipstick. Essence Babydoll is echt een mooie warme, rosé kleur. Ik kan hem iedereen aanraden en gok zo dat dit een nieuwe favoriet gaat worden.

Ik maakte de look af met Yves Saint Laurent Nude Beige, die past er perfect bij. Het  valt me nu pas weer op dat ik weer lekker matchy-matchy ben zonder het door te hebben! De ooglook past bij de lippen en de blush bij mijn rosé pailletten jasje.

Oh, en mocht je je afvragen hoe ik mijn gezicht zo egaal krijg? Dat is dankzij de Max Factor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation in de kleur Creamy Ivory. Op dit moment de enige foundation die de winterse roodheid uit mijn huid haalt en dekt als een tierelier.

PS: Vanmiddag komt er geen tweede artikel online, maar morgenochtend om 06:00 kun je weer genieten van een leuke video! Fijne zondag allemaal!

Oh, Babydoll! Ben je ook verliefd op deze budget blush?

37 reacties

Wendy -

Hoi, Ik gebruik deze blush echt al een paar jaar (ook al jaren een favoriet), iedere keer als ik een nieuwe blush koop, kom ik toch na een aantal weken weer terug op deze. Ik heb hem zelfs zo vaak gebruik dat er echt een mega penn in zit en ik bijna een nieuwe moet kopen (ik denk dat deze blush februari niet meer gaat redden, zo ver is die op). I just love it. Xx

Amelie -

Hele mooie combinatie zo samen!

Cheyenne -

Wat een mooie blush!

Paola -

Mooie look en wat is stereo rose van Mac prachtig! :)

Julia -

Aah wat gaaf! Ik heb deze blush zo’n 4 jar geleden gekocht toen ik net begon met make-up. Ik vond hem toen al prachtig maar durfde hem nog niet zo goed te gebruiken. (geen enkele blush trouwens :’)) Nu gebruik ik hem volop en is het mijn favo blush geworden. Ik vreesde voor de dag dat hij op gaat, maar nu ik zie dat je um nog kan kopen ga ik snel een back up halen!
X Julia :)

Miriam -

Erg mooi, maar vind je haar ook echt tof!

Laura -

Wauw, mooi! Het staat je super!

Jana -

Heel erg mooie blush is het. Ook de look die je hebt gemaakt is erg mooi. In het bijzonder de foundation. Het maakt je zo mooi egaal en matte 😀

Demi -

Erg mooi kleurtje voor zo’n kleine prijs! Ik heb zelf nog geen blushes van Essence maar zo lijken ze me erg fijn.

Julie -

Wat een mooie look! Het staat echt erg mooi bij je! :-)

Caro -

Mooie look! Ik ga ook is kijken bij kruidvat voor die blush de volgende keer! :-)

Syl -

Mooie blush en ooglook.

Sophia -

Jaaa ik heb deze ook en vind hem super! Essence Adorable is ook heel leuk, nog iets lichter en liever, ook absoluut een aanrader :)
Mooie, frisse look heb je ermee gemaakt 😀

Linda / Oh My Beauty -

Wat een mooie look!

beautifulday4makeup -

Wat een prachtige look heb je gemaakt

husnapolat -

Combinatie van roze kleuren staan je heel goed!

Bianca -

Wat een mooie zachte look, doet me al een beetje aan de lente denken :)

Margot -

Ik vind de combi met MAC wel heel mooi!

Nicole -

Erg mooie look, en ook erg mooie producten die je hebt gebruikt!

Demi -

Heel simpel, maar heel mooi!

Kiss & Make-up -

Waauw, mooie kleur. Je hele look is trouwens supermooi. Haar inclusief, wat een heerlijke grote dot!

Shay -

Wow, Martien die look staat je echt heeeel mooi! Zo’n mooie knot kan je ook heel goed hebben 😉

lucindainwonderland -

Een look die je mooi staat en je goed kan hebben. Leuk zo’n mix van budget en high-end. xxx Lucinda

Frederique -

Hele mooie look! Roze kan altijd zo lief staan. En MAC stereo roze is ZO geweldig!! XX

Marieke -

wat een lieve mooie look :) Vind je lipkleur ook heel mooi!

Marnel -

Ik wil die blush nu ook hebben!!

Jenny -

Haha wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze blush! Ik wilde ongeveer een jaar geleden mijn eerste blush kopen. Ik wilde voor sweetheart gaan omdat ik had gezien hoe mooi die je stond, maar toen die op bleek te zijn heb ik babydoll genomen, en die gebruik ik nog steeds met heel veel plezier!

Martina -

Prachtige blush en de combi met Mac vind ik ook onwijs mooi!

Britt -

Ik heb sweatheart ook, maar babydoll ziet er zo ook wel veelbelovend uit!

Marthe -

Ik heb babydoll en sweetheart allebei. Supermooie blushes. Ik heb sweetheart ooit gekocht, omdat jij er zo super enthousiast over was en ik ben er echt heel erg blij mij. Hij staat echt bij élke look, dus bedankt voor de tip!

Tania -

Mooie blush. Staat je heel mooi, de hele look trouwens. Zelf gebruik ik bijna nooit blush.

Akosua -

Het is inderdaad heel matchy-matchy zonder dat je een roze overload krijgt. Mooie blush die je denk ik heel subtiel kunt dragen, maar gelukkig ook wat heftiger.

Beau -

Wat een mooie look! Net iets anders dan dat we gewend zijn van je :) Ik heb zelf ook zo’n Essence Blush en hij blijft zooo mooi.

Sofie -

Zo mooi! <3 Vanmiddag maar is langs de kruidvat om deze blush in het echt te bekijken haha. Super mooie look. En dat palette van the balm vind ik ook zo fijn. x

Yvonne -

Ik heb babydoll ook! EN ik heb dezelfde foundation in dezelfde kleur. Ik heb er zelfs een paar op voorraad omdat ik die lichtste kleur alleen online kan vinden. Inderdaad een heel fijne foundation die mooi dekt en een beetje romig is; wel zo prettig op mijn droge huid. Ik heb nog een klein beetje Sweetheart over. Ik kan deze blush nergens meer vinden, in geen enkele Kruidvat. Ik vind die namelijk ook prachtig en ideaal te combineren met allerlei make-uplooks.

Mathilde -

Wauw, het is echt een mooie blush! Zeker in combinatie met de look (:

En nog even iets randoms: Ik droomde vannacht dat ik Willemijn en jij ontmoette op een verjaardag en dat was zoooo gezellig! Jullie hadden Jorrik en Djurre ook meegenomen en we waren echt heerlijk lang aan het kletsen haha. Ook al is in het echt ontmoeten natuurlijk leuker, deze droom is al een goed begin van de dag! Jullie zijn top! Liefs <3

Anniek -

Wauw, wat een mooie blush, hij staat je echt top! Sowieso zie je er echt super uit met deze look, lekker fris en naturel, je straat echt. Zelf heb ik trouwens ook een blush uit deze lijn, nummer 30 Secret it girl. Ik heb een heel aantal blushes in mijn stash liggen, ook wat duurdere, maar deze blijft toch wel één van mijn favorieten!

Reageer ook