Estée Lauder Pure Color Envy #10 Envious Orchid

Bij Estée Lauder denk ik aan onze prachtige Black Cassis lipstick en Vinyl Rose liplacquer. Oogschaduw had ik nog nooit geprobeerd van dit merk. Maar daar is verandering in gekomen. Ik gebruikte het Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting EyeShadow 5-Color Palette.

Wat een naam trouwens, een hele mond vol! Het is een oogschaduwpalet met vijf kleuren zoals de naam al doet vermoeden. Het paletje ziet er luxe uit, het past binnen het high-end straatje. Het doosje is glimmend donkerblauw met gouden zijkanten en het deksel sluit hemels magnetisch. Strak en mooi. Binnenin zit een spiegel en twee sponsapplicators.

De Pure Color Envy zijn nieuwe paletjes van Estée Lauder. Er zitten drie verschillende finishes in: pearl, reflect en matte. Per doosje is het verschillend hoeveel van welke finishes er in zitten.

In totaal zijn er zes verschillende paletjes, variërend van nude, bruin tot roze, goud, groen en blauw. Mooie basic paletjes en sommige paletjes zoals Infamous Sky hebben mooie combinaties zoals blauw met goud:

  • Ivory Power
  • Fiery Saffron
  • Envious Orchid
  • Currant Desire
  • Infamous Sky
  • Fierce Safari

Ik heb zelf Envious Orchid toegestuurd gekregen, lucky me! Dit is een palet met meer paarse, koele ondertonen. Er zitten drie oogschaduws in met een pearl finish, een oogschaduw met een reflect finish en een oogschaduw met een matte finish.

Er zit ook een instructiekaartje bij met drie verschillende looks van natuurlijk tot intens tot dramatisch!

De oogschaduws met de pearl finishes zijn zacht glimmend. De oogschaduw met de reflect finish is een iets kruimelige oogschaduw en heeft meer shimmers. De matte finish is natuurlijk gewoon heel mat. Maar wow, wat is de structuur daarvan boterzacht. Echt een hele fijne structuur.

1, 2, 3, 5, 4

Estée Lauder Pure Color Envy #10 Envious Orchid Kleurbeschrijvingen

1) wit/zilveren highlighter
2) zacht roze/lila
3) medium grijs/lila4) donkerpaars
5) mat koel donkerbruin, tegen zwart aan

De lichte kleuren lijken niet zo gepigmenteerd op de swatches, maar op het oog zie je ze echter wel heel goed terug. Ik ben vooral onder de indruk van de mooie matte kleur, deze is zo intens maar heel goed te blenden.

Ik maakte de volgende look: nummer 5 op het ooglid, nummer 4 in de arcadeboog, nummer 1 onder het wenkbrauwbot, nummer 2 in de binnenste ooghoek, nummer 3 als ‘pop of glitter’ op de bolling van mijn ooglid.

Ik vind het een mooi palet, de kwaliteit is erg goed en blendt makkelijk. Het is alleen niet goedkoop, maar het is dan ook high-end in de klasse van Dior.

Dit palet kost namelijk €51. Er zijn vaak kortingen en met cadeaubonnen kom je ook een heel eind. De kleuren van Envious Orchid zijn niet helemaal mijn kleuren, maar als ik een palet er tussen zou zien met kleuren die ik helemaal geweldig vind, zou ik hem zeker aanschaffen. Currant Desire zag er ook erg mooi uit, die ga ik eens nader bekijken.

Estée Lauder is te koop bij ICI Paris XL en Douglas.

30 reacties

Marnel -

Lekker luxe! Heel erg mooi!!

Amelie -

Echt prachtig! Vooral de paarse tint!!

Michelle -

Zijn deze palettes trouwens permanent of limited edition? Liefs

Jana -

Best nog duur, maar ik vind de kleuren van het palette wel heel mooi en eens anders. Vooral de matte kleur is wel mooi te combineren. De look die je hebt gemaakt vind ik werkelijk prachtig met die glitter! 😀 x

Miriam -

Die paarse tint vind ik echt heel mooi, maar voor die prijs?! No way ;p

Manon -

Wauw deze palette zien er heel mooi uit

Demi -

Wat een mooie look heb je er mee gemaakt, de kleuren zien er op het oog een stuk beter uit dan op de swatches! Ik ga het palette denk ik wel skippen want ik houd niet zo van koele kleuren.

Esmée -

Oef, wat een prijs! Maar, het ziet er ook wel echt uit als een luxe product, met een prachtig doosje en mooie, goed gepigmenteerde oogschaduws. Yep, ik zou het er misschien wel voor over hebben! Zeker om de mooie look die je ermee gemaakt hebt :) Lekker zwaar en smokey, perfect voor nighttime! X

Kiss & Make-up -

Oh mooooi zeg! Ik heb zelf het Safari palette, maar deze kleurencombinatie vind ik ook echt wel super, ideaal voor een party look.

Cheyenne -

Wat een mooi palette, je hebt er een mooie look mee gemaakt!

Diaan Carlton -

Wat een mooie look heb je ervan gemaakt! Het palette is wel aan de prijzige kant maar hé het is wel Estée Lauder. De kleuren zijn niet helemaal mijn ding, maar ik ga dan ook altijd snel voor de bruintinten.

Sofie -

Wauw die paarse kleur is mooi <3

femketje -

echt een gorgeous luxe palette ;D

Caro -

Wat een mooi palette! De kleuren spreken me ook erg aan want ik hou van paarse tinten! :-)

Rosalie (4BeautyandLife) -

Ik vind de kleuren je juist heel goed staan. Mooi palette, maar wel duur. Staat niet hoog op mijn to-buy lijst.

beautifulday4makeup -

Wat een super super mooi palette!!!

Nynke -

Inderdaad wel heel prijzig, maar de verpakking vind ik super!

Margot -

Wat heb je er een mooie look mee gemaakt!

Maaike -

Wauw, ziet er heel mooi uit! Al zijn het niet mijn kleuren!

Yvonne -

Zo op het eerste gezicht zijn het ook niet direct mijn kleuren, maar toen ik je ooglook zag dacht ik anders over; wat een mooie look heb je ermee gemaakt! Ik heb een lipstick van dit merk en ik ben dol (maar ook zuinig) op de Maximum Cover foundation. Voor mij is dit de beste (hoogdekkende) foundation die er bestaat. Slechts een drupje van nodig en geeft een ongelooflijk mooi dekkend, egaal resultaat. Deze gebruik ik altijd voor ‘s avonds en/of speciale gelegenheden.

Svenja -

Wat een pretty palette! De look die je hebt gecreëerd ziet er heel mooi en mysterieus uit. Love it!

Ceetje -

Toen ik de swatches zag had ik niet verwacht dat je er zo’n intense look mee kon maken. Mooi hoor!

Demi -

Toen ik die paarse kleur zag dacht ik: wow, als die ook die kleur afgeeft. Helaas niet:( Vind ook 51 euro voor een palette met 4 kleurtjes ook wel heel veel. Zoals iemand hierboven aangeeft: bij het Naked Palette heb je drie keer zoveel kleurtjes, van betere kwaliteit en voor een tientje minder. De ooglook die je ermee hebt gemaakt is wel prachtig!

Martine -

Nou, de kwaliteit van de matte oogschaduw vind ik van YSL wel veel beter dan van UD, deze kruimelt niet terwijl ik met UD altijd meer last heb van fall-out. En die paarse kleur zie je denk ik minder omdat hij in de arcadeboog zit. Als ik namelijk mijn hoofd naar achteren doe en het licht er op valt, zie je het heel goed. Er zitten trouwens vijf kleurtjes in maar high-end ligt altijd zo rond de €50. Bij Dior heb je dan ook vijf kleurtjes voor €55. Het is maar net wat je wilt en zoekt.

Deisy -

Het is echt een juweeltje om te zien voor het oog zeg, prachtig! Ik vind het alleen zo jammer dat de paletten zoveel kosten en je krijgt er niet zoveel kleurtjes voor. Vind de kleuren overigens prachtig en de look staat je ook echt heel mooi :-) Love it!

Anniek -

Het zijn niet helemaal mijn kleuren, maar de look die je ermee gemaakt hebt vind ik wel erg tof. Lekker donker, een tikje heftig, staat je goed. Zelf heb ik nog nooit iets van Estee Louder uitgeprobeerd, maar de verhalen die ik er tot nu toe over heb gehoord klinken wel bijna altijd goed! Wie weet ooit nog eens, als mijn portemonnee het toelaat 😉

Nicole -

Die look die je met dit palette gemaakt hebt Martine is echt prachtig. Wauwie!

Celeste -

Wauw, de look staat je erg mooi! Het palette ziet er ook erg mooi uit, helaas inderdaad wat duurder, maar daar krijg je natuurlijk wel kwaliteit voor terug.

Akosua -

Ik vind het een mooi palette, wel redelijk prijzig. Maar zo’n luxe make up product is wel altijd een leuk cadeautje voor jezelf.

lucindainwonderland -

Ik begin Estee Lauder steeds leuker te vinden en wil er ook graag meer van proberen, maar die prijzen zijn zo gigantisch stijl. Als ik mij dan bedenk dat dit redelijk kleine palette meer kost dan een Naked3 bijvoorbeeld…. dan is mijn keuze snel gemaakt en wint EL het niet. xxx Lucinda

Reageer ook