Catrice Velvet Matt Eyeshadow

Ik denk dat wij telepathisch verbonden zijn, want laatst stond ik bij de Trekpleister bijna op het punt om de Catrice Velvet Matt Eyeshadow mee te nemen. Gelukkig deed ik het niet, want Willemijn had ze al voor ons gekocht. Hier zie je ze alle zes!

Ik stond te twijfelen of ik ze allemaal moest kopen voor een review, want dat is wel het mooiste maar daarvoor vond ik ze nog best wel duur. Het zijn namelijk zes mono’s die €3,99 per stuk kosten. Hun Absolute Nude Palette kost bijvoorbeeld €4,99 wat slechts een euro duurder is voor zes kleurtjes in totaal. Als je alle zes de mono’s wilt van de Catrice Velvet Matt Eyeshadow ben je €24 kwijt. Best een verschil!

Ik vind de oogschaduw van Catrice nooit zo denderend. Sommige kleurtjes zijn leuk, maar veel er van vind ik wat flets of de intensiteit verdwijnt als ik ze probeer te blenden. Het feit dat deze mono’s een stuk duurder waren, zette me ook aan het denken. Wellicht waren deze wel beter van kwaliteit. Ik stond te popelen om ze uit te proberen.

“De Velvet Matt Eyeshadow met een nieuwe premium textuur bevat ultrazachte pigmenten voor een fluweelzachte matte finish. Dankzij de zijdeachtige, hoog gepigmenteerde formule smelt de Velvet Matt Eyeshadow praktisch samen met de huid voor een stralende look.”

Helaas kwamen we er thuis pas achter dat iemand ons al voor was met swatchen… sorry!

  • 010 Vanillaty Fair: witgouden, zachtgele kleur
  • 020 Pink-Up Girls: zacht pastelroze
  • 030 Jump Up And Brown: medium taupe bruin

  • 040 Al Burgundy: paars bordeaux
  • 050 Welcome to Greysland: licht muisgrijs
  • 060 Moss Wanted Colour: zacht groengrijs

De kleuren zijn qua finish prachtig. Ze zijn mat maar ogen fluweelzacht. Het doet de productnaam eer aan. En ik blijf er bij dat Catrice toch echt de leukste namen voor producten kan verzinnen. Laatst zag ik nog een nagellakje met de naam Berry Potter & Plumbledore! Hoe verzinnen ze het!

010 Vanillaty Fair, 020 Pink-Up Girls, 030 Jump Up And Brown, 040 Al Burgundy, 050 Welcome to Greysland en 060 Moss Wanted Colour

En mag ik even juichen over hoe goed het pigment is van dit product? De structuur is ontzettend zacht en waanzinnig goed gepigmenteerd. In principe snap ik nu wel waarom je hier wat meer voor betaald, je krijgt er ook meer voor terug.

Doordat de structuur zo zacht is, zijn ze wel wat poederig. Goed je kwast aftikken is dus een must. Wij maakten er een aantal looks mee.

010 Vanillaty Fair: binnenste ooghoek, wenkbrauwbot, puntje van mijn neus en de cupidoboog
030 Jump Up and Brown: ooglid, arcadeboog en onder het oog

010 Vanillaty Fair: binnenste ooghoek, wenkbrauwbot
020 Pink-Up Girls: ooglid
040 Al Burgundy: buitenste deel arcadeboog, uiteindelijk gemixt met wat bruin omdat Al Burgundy de intensiteit verloor door het blenden

040 Al Burgundy: Op het ooglid en vervaagt naar de arcadeboog

010 Vanillaty Fair: binnenste ooghoek
050 Welcome to Greysland: buitenste ooghoek
060 Moss Wanted Colour: ooglid, arcadeboog, onder het oog

010 Vanillaty Fair: als highlighter op de jukbenen

Onze favoriet steekt er met kop en schouders boven uit: 010 Vanillaty Fair. Deze is zo mooi en verhelderend. Een prachtige highlighter die je overal voor kunt gebruiken. Ik denk dat het ook voor de oudere huid een hele mooie highlighter is omdat hij niet superglanzend is maar wel verhelderend.

Een persoonlijke favoriet van mij is ook nog 060 Moss Wanted Colour. Prachtig bij groene en blauwe ogen door de bijzondere groengrijze kleur.

Wij hadden hoge verwachtingen van de bordeaux paarse kleur, maar die is op de swatch mooier dan op het oog. Wij raden aan deze niet te gebruiken in de arcadeboog, want tijdens het blenden wordt het een grote grijze waas. Ik probeerde hem daarom nog eens op het ooglid uit wat al een stuk mooier is, maar dan oogt hij wat warmer bruin. Ook mooi, maar mocht je hem echt willen laten knallen draag er dan een (bordeaux) crème basis onder om de kleur naar voren te laten komen.

De andere kleuren (020, 030 en 050) daar hebben we niet zo veel mee. Die kleuren vind ik ook wel standaard en de roze wat te snoeperig en helaas wat te roze om een mooie highlighter te zijn. We hopen dat Catrice nog meer kleuren gaat maken, zoals leger-/mosgroen, goudbruin -zegt Willemijn haha!- , petrolblauw, perzik en een warme roze highlightervariant. En die mogen ze ook best in een paletje stoppen!

Wij zijn erg enthousiast. Het kost wel wat meer, maar je krijgt er ook iets voor terug. Als wij er een aan moeten raden, is het absoluut 010 Vanillaty Fair!

PS: Oh ja, deze video wil je vast niet missen dus vergeet absoluut niet vandaag op 2WMN te kijken en mee te genieten van onze Charlotte Olympia Flatjes Stash!

56 reacties

Annemieke -

Ik heb zelf Al Burgundy en ik vind hem ontzettend mooi, maar hij valt helemaal uit elkaar! Als ik heb open doe zit ik helemaal onder de poeder

Sharon -

Ik vond de oogschaduws helaas wat tegenvallen! Ik heb er uiteindelijk twee gekocht, waarvan 1 binnen een week helemaal gebroken was. Ook vind ik het opmerkelijk dat catrice deze oogschaduws matte heeft genoemd maar dat vind ik ze eigenlijk absoluut niet! Wel vind ik de bordeaux rode kleur echt prachtig!

Anouk -

Jammer dat de bordeaux kleur wat tegen valt! Hij ziet er in de verpakking echt prachtig uit! De roze kleur ziet er ook erg mooi uit!
xxx

Silke -

Mooie kleurtjes, ik heb al veel goeds gehoord over deze mono’s! Wat leuk ook dat jullie de kleuren in verschillende looks hebben getoond!

Kaylani -

Mooie looks hebben jullie ermee gemaakt, maar ze zijn inderdaad wel aardig prijzig voor Catrice.

lenie -

Ik had die witte gekocht om heel mijn ooggebied op te lichten maar ben wat teleurgesteld. De andere kleuren vind ik niet gepast voor mensen met blauwe/grijze ogen en ik vind ze nogal herfstig?

EigenParfumerie -

Mooie ooglooks en ook nog eens betaalbaar!

Britt -

Wauw, die bordeauxrode kleur, echt prachtig!

Jolien -

Ik heb moss wanted maar helaas is hij binnen een week al gebroken, terwijl ik er niets geks mee heb gedaan. Jammer, want dan gebruik ik hem toch bijna niet.

Eline -

meiden wat is er met jullie camera gebeurd? de eerste foto’s zijn helemaal niet scherp 😮

Elsemiek -

Oei, die spelfouten.. Zonde!

Marthe -

Ik vind ze heel mooi, maar niet super mat. Vooral de lichtroze vind ik prachtig. Ik vind de tweede ooglook echt schitterend!

Martine -

Klopt, het is ook ‘velvet’ matt, dus ze zijn mat maar met een lichte zijdeglans.

Sarah -

Daarom pak ik meestal een van de laatste of de 2de of zo, nooit de eerste want zo als je ziet kan die al gebruikt!!

Demi -

Wat toevallig! Ik heb vandaag ook een van deze oogschaduws mee naar huis genomen. Vind de structuur zelf erg fijn!

saarenzo -

Mooie oogschaduws, al vind ik het wel jammer dat Catrice bij elk nieuw product de prijs heel sneaky omhoog doet. De bordeaux kleur leek me heel mooi. Jammer dat er op het ooglid weinig van over blijft. De highlighter is er juist weer een waar ik weinig van had verwacht en die heel mooi blijkt te zijn.

Beau -

Mooie mono’s! Vooral de blauwe en cranberry kleur :)

Tania -

Mooie kleurtjes. Ziet er goed uit.

mariëlle -

Ik heb veel reviews gelezen dat ze snel breken, maar de swatches zien er goed uit!

Cheyenne -

Ik vond aan het begin van dit artikel de oogschaduws wat aan de prijzige kant, maar wat zien ze er mooi uit! Moss Wanted Color is amazing!

Amelie -

Ik vind ze zelf ook erg fijn en mooi werken!

manon -

Ik vind ze leuk maar niet bijzonder

Beautyjuf -

Jullie voelen (en vullen) elkaar mooi aan! Ik vind ze er erg mooi uitzien. Met name donkerste tint.

Sax and the Pretty -

Vanillity Fair: vooruit, ok dan. Maar wederom ben ik geen fan van Catrice! Het spijt me vergeef me. x

Marie -

Heel er mooie kleurtjes, de looks zien er ook echt heel erg mooi uit!

Caro -

Ik ben echt gek op deze oogschaduws! Ik heb de kleuren al burgundy, vanillaty fair & jump up and brown! Ik gebruik ze alle 3 regelmatig in combinatie met elkaar. :-)

Julie -

Ik vind de twee lichtste kleuren er erg mooi uitzien, zeker aangezien een lichte kleur die ook matte is, vaak geen goede combinatie is! :-)
Ik vind de donker paarse kleur echt prachtig, jammer dat hij in gebruik niet fijn is! :(

Kiss & Make-up -

Ah leuk, een hele lijn mattes! Voor 4 euro zien ze er niet slecht uit.

Sandra (beautybysandra) -

Het zijn mooie kleuren, maar echt heel bijzonder vind ik ze niet. Zonde dat Catrice de prijzen ook een stuk verder omhoog gooit.

Demi -

Ik vind ze niet heel bijzonder! De bordeauxrode kleur ziet er heel mooi uit, maar dan is het jammer dat dat niet zo goed uitpakt.

Miranda -

Zelf heb ik ook twee oogschaduw. Vanillity Fair vind ik inderdaad ook top! Wel een nadeel van deze oogschaduws zijn dat ze snel kapot gaan, zoals anderen ook al aangeven. Pas er echt mee op, want doordat ze zo zacht zijn zijn ze ook erg breekbaar. burgundy vind ik ook geen mooie kleur, erg jammer.

beautifulday4makeup -

Wat een supermooie kleuren en pigmentatie

Marieke -

Ik heb er altijd zo’n hekel aan als mensen met hun vingers in makeup gaan zitten. Er zijn gewoon testers, in zo’n schuiflade onder ieder schap! Zo heb ik een keer een mega uitgedroogde Catrice nagellak gehad die kennelijk dus als uitgebreid in de winkel was gebruikt. Gelukkig mocht ik die nog ruilen.

Alba -

Helemaal mee eens, zo asociaal!

Carina -

In mijn filiaal hebben ze dus nooit testers, dus ik vind het niet zo raar als er dan dingen opengemaakt worden. Al blijft het wel smerig. Een van de redenen dat ik geen Catrice of Esssence meer koop, geen garantie dat het nog ongebruikt is.

Marieke -

oeh die zien er mooi uit! Ik ga eens kijken wanneer ik bij de kruidvat ben (wat ik eigenlijk niet meer moet doen deze maand want het geld is op, soort van dan he).

Sofie -

Deze zijn heel mooi! Vooral die bordeaux kleur <3

Silke -

Ze zien er echt heerlijk uit. Misschien moet ik ze dan toch een kans geven!

Svenja -

De pigment van een paar zien er inderdaad verassend goed uit! Jammer da burgundy niet zo mooi uit pakt, want die kleur leek me nu juist zo mooi!

Akosua -

Voor dit bedrag valt de kwaliteit me voor een budgetmerk vooral bij Al Burgundy toch tegen. En die kleur leek mij van tevoren het mooist. Ik baal ook altijd verschrikkelijk als iemand in de winkels de producten al heeft aangeraakt. Daar zijn de testers voor.

Shaz -

Het ziet er goed uit, maar ik heb niets met mono’s.

Esmée -

Vanillity Fair is inderdaad het mooiste kleurtje! Ik vond de Burgundy kleur er prachtig uitzien, maar wat jammer dat er zo weinig van over blijft.. De groene kleur is wel weer uniek! X

Danielle -

jammer dat die burgundy niks is :( ik zag het ook al helemaal voor mij! Ik heb een mooie lancome mono in die kleur.. hij is al heel oud (zeker 9 jaar oud) maar ik gebruik m gewoon soms nog omdat ik m zooo mooi vind. Die kleur bestaat ook niet meer, was een LE van lancome.

Moss Wanted en vanillaty fair zijn echt kleuren die ik zo zou kunnen aanschaffen!

Margot -

Ja Vanillity Fair vind ik ook het mooist!

Elise Joanne -

Mooie dingetjes! Maar inderdaad wel prijzig(er). Ach, voor een mooie cremé oogschaduw of basis betaal je van Maxfactor ook €14,00 per potje dus dit is dan nog goed te doen, zeker als het leuke kwaliteit is!

Syl -

Als ik er een mocht kiezen, dan had ik dezelfde favoriet als jullie.
Echt een budget pareltje.
maar he…. voorlopig mag ik even niets meer kopen van mijzelf

Judith -

Oh ja, 010 is al bijna een halfjaar favoriet voor in de binnenste ooghoek, past overal bij, kan altijd. Heerlijk :)

Maaike -

Ja Vanillity Fair is echt top hè? Met Alburgandy had ik hetzelfde. En die laatste is bij mij spontaan kapot gegaan laatst. Deze oogschaduws zijn zo zacht en de mijne had een aantal kleine barstjes. Deed ik laatst mijn la open zat ALLES onder de bordeaux rode oogschaduw. Het hele bolletje is er vanaf gevallen en ik heb hem welgeteld 2x gebruikt.

michelle -

Ik ben ook suuuuper enthousiast over deze oogschaduws maar wou inderdaad ook even melden dat je er heeeel voorzichtig mee moet zijn.! Ik heb hetzelfde voorgehad en dat is zooo zonde..

Willemijn -

Oh jeetje wat jammer zeg!!

Nicole -

Wat een mooie kleuren. Zo een matte highlighter lijkt me wel een mooie toevoeging aan m’n collectie.

Tessa -

Misschien een vraag bij het verkeerde artikel maar toch, weet iemand van jullie misschien een mooie budget highlighter voor op het gezicht?

Carina -

Ik heb burgundy en vanillaty fair en inderdaad, burgundy is vreselijk. De kleur verdwijnt en het wordt bij mij ook vlekkerig. Erg vervelend en zonde van de mooie kleur in het doosje.

Willemijn -

Ja zo balen! Ik zag helemaal een mooie ooglook voor me met die paarse kleur en toen werd het grijs. Meh!

Anniek -

Inderdaad redelijk prijzig voor Catrice Mono’s, maar je hebt wel gelijk: mooi zijn ze zeker! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd niet meer bij de Kruidvat langs ben geweest, ik probeer een beetje te minderen in impulsieve make-up aankopen :) Maar, binnenkort ga ik toch maar eens kijken denk ik. Kijken ja, niet kopen..

lucindainwonderland -

Voor een mono van een budget merk vind ik 4 euro per stuk vrij veel moet ik zeggen. De kleurenkeuze vind ik wel erg mooi, maar ik denk niet dat ik deze ga meenemen. Maar dat komt meer omdat ik dus niks met mono’s heb. xxx Lucinda

Reageer ook