Caption Nail Polish

Caption Nail Polish: een nagellak die je thuis kunt aanbrengen zonder het gebruik van een UV lamp, die supersnel droogt met de hardheid van een gellak die wel 9 dagen blijft zitten. Dat klink fantastisch! Of is het te mooi om waar te zijn?

Willemijn en ik mocht een mooi gellakje uitzoeken van het merk Caption. Er zaten hele vrolijke kleurtjes tussen, maar ook donkere. Vanwege het najaar ging ik voor Crazy & Like It! Een diepe zwartpaarse kleur met wat rode/paarse shimmers er in.

Ik bracht eerst de basecoat aan van Caption. Ik merkte meteen dat het kwastje heel fijn lakt, heel precies maar ook snel omdat het kwastje wat breder is. De basecoat droogde snel op!

Caption Nail Polish: Crazy & Like It!

Ik ging door met de kleur Crazy & Like It. Deze zag er heel erg mooi uit na slechts één laagje. Dat had ik niet verwacht. Een tweede laagje leek me daarom niet nodig dus die belofte maakt Caption zeker waar. Wel moet ik zeggen dat ik de kleur minder mooi vond op mijn nagels dan in het potje zelf. Het leek wat grauwer op mijn nagels en niet zo speciaal als ik had gedacht.

Daarna maakte ik de manicure af met de topcoat van Caption. Ik zag dat de nagellak hier nog mooier van ging glanzen, de kleur beter tot zijn recht kwam en mijn nagels waren binnen een mum van tijd droog. Tot zover was ik heel positief.

Ik bracht de nagellak van Caption om precies te zijn aan op 11 december, donderdagmiddag. Maar in het weekend wilde ik hem er al af halen omdat de manicure er niet meer mooi uit zag. Dat was maar 3,5 dag later in plaats van 9.

Bij een donkere nagellak kun je extra goed zien of het mooi blijft zitten. Het verbaasde me daarom dat ik de volgende dag al tipwear zag op zowel mijn nagels van mijn linker- als rechterhand. Maar goed, het was niet heel zichtbaar. Ik gaf het nog hoop.

De tweede dag echter hadden twee nagels aan mijn rechterhand al kleine chips. Nu is dit wel mijn dominante hand, maar toch. De derde dag zag ik ook wat chips aan mijn linkerhand. De vierde dag wilde ik daarom de manicure er eigenlijk af halen maar ik wachtte nog even.

Na zeven dagen

Dit is het effect na zeven dagen dragen. Mijn dominante hand (links op de foto) ziet er het minst mooi uit, dat is logisch maar wel jammer. De belofte van Caption is dat de nagellak negen dagen houdt. Dat is bij mij niet zo en dat vind ik erg jammer. Op zich is een manicure die drie dagen goed blijft zitten wel oké, maar beloof dan niet dat het negen dagen mooi blijft.

Het was wel een teleurstelling, ik had wat meer verwacht van de houdbaarheid. Ik zie daarom geen verschil met normale nagellak en een goede topcoat. Als ik een positief punt op moet noemen is dat het feit dat de basecoat goed zijn werk doet en de topcoat de nagels lang mooi laat glanzen. Mijn nagels zagen er goed uit, niet verkleurd en voelden sterker aan. Daarnaast vond ik dat alle laagjes nagellak snel droogden. Maar de houdbaarheid is helaas voor mij nog niet wat het zijn moet en daarvoor vind ik de prijs te hoog. Als het echt zo lang mooi zou blijven zitten, zou ik de prijs er wel voor over hebben maar nu nog niet.

Caption Nail Polish is te koop bij de Caption webshop. Er is veel keus! Je hebt keuze uit wel zestig kleurtjes die €16,95 per stuk kosten. De basecoat en topcoat kosten €15,95 per stuk en er is naast een glanzende ook een matte topcoat verkrijgbaar van Caption. Wat ik ook leuk vind is dat er nog 18 topeffecten verkrijgbaar zijn, deze kosten ook €16,95 per stuk. Wil je dat je nagels nog sneller drogen? Dan kun je ook de Caption Drops kopen voor €15,95.

Kende jij het merk Caption al?

30 reacties

Ilse -

Ik heb zes dagen geleden één laag lak aangebracht, met een onder- en toplaag van de hema. Het is alleen een beetje dof geworden, maar verder zit het er nog goed op. Ik heb drie kleine kinderen, en hond en een paard, waar ik letterlijk mijn handen aan vol heb, dus wat mij betreft krijgt dit merk een goede recensie!

Mella -

Ik doe er er gel coat over heen en dan in de uv lamp dan blijft het 3 weken mooi

Marcha -

Ik gebruikte altijd de gellak van sensationnail met led lamp, maar omdat hier (vooral met het verwijderen) veel tijd in gaat zitten en ik die tijd niet altijd heb met een kindje van vijf maanden ben ik de miracle gel van Sally Hansen gaan proberen. Die blijft bij mij echt minstens een week goed zitten en kan met gewone remover verwijderd worden. Ideaal!

Miriam -

Beetje jammer van die prijs kwaliteit verhouding…wel super mooie kleur!

Bibiane -

Ik had er al van gehoord en was erg benieuwd. Ik vind de prijs te overdreven, maar heb hun kleurtjes nog niet kunnen bekijken. De houdbaarheid speelt voor mij niet zo’n rol, aangezien ik elke dag wel nieuwe nagellak opdoe…

jana -

Dit merk kende ik nog niet, maar ik ben niet zo onder de indruk van de houdbaarheid. Wel lijkt mij de basecoat wel goed zijn werk te doen 😀 x Models own gel blijft supergoed zitten 😀

Demi -

Ik kende het merk zelf nog niet, het klinkt veelbelovend maar laat het na deze review staan. De kleur en glans is mooi maar hij blijft echt niet lang zitten.

Marnel -

Kende het merk niet! Maar als ze beloven dat het er 9 dagen op blijft en dat is niet zo, dan is dat echt wel jammer, al is 3 dagen idd al best oke.

Manon -

Voor die prijs sla ik het liever over!

Syl -

Jammer dat het toch een beetje tegenvalt.

Stella -

Voor de prijs valt het mij erg tegen maar wat is de kleur prachtig!

beautifulday4makeup -

Wat jammer dat de houdbaarheid zo tegenvalt. Wel een mooi kleurtje.

Cutecle -

Gewoon een laagje Seche Vite van €7,95 over welke nagellak dan ook en betere resultaten voor minder geld.
Wel schandalig eigenlijk, zo’n prijs en dan werkt het niet.

Melissa -

Jammer dat ze niet zo lang blijven zitten als het merk belooft! De kleur vind ik wel heel mooi, vind vooral die shimmer gaaf. Maar goed, too bad van de kwaliteit.

Nicole -

Mooie lakken maar wat jammer dat ‘ie zo snel chipt!

Kiss & Make-up -

Chips op dag twee al? Beetje schandalig… Zodra ik chips zie MOET mijn nagellak er af, ik stoor me daar zo aan.

Danielle -

Een tegenvaller voor die prijs! Ik draag mijn huidige lakje nu 5 dagen op mijn nagels en heb minder tipware dan jij na 3 dagen: gewoon een basecoat van Rimmel en een Ciaté-lakje erover, geen topcoat. Essie blijft bij mij ook een dag of 5-6 mooi. Nee, voor minder geld kun je betere lakjes krijgen.

Esmée -

Ik kende het merk Caption nog niet, maar zo te lezen hoef ik daar ook niet rouwig om te zijn 😉 De kleuren en keuzes die je hebt zijn wel erg uitgebreid, dus als ze hun kwaliteit aanpassen zou het nog een mooi merk kunnen zijn! X

Ceetje -

Ik ken het merk nog niet, maar als ik dit lees zou ik het ook niet uit proberen. Dus bedankt voor je review :)

Demi -

Wat jammer! Nagellak blijft bij mij altijd redelijk goed zitten, gelukkig. Maar om nou 17 euro uit te geve voor nagellak die na 2 dagen chipt, gaat een beetje ver.

Margot -

Wat jammer! En dat terwijl ze niet goedkoop zijn!

Danielle -

jammer dat de houdbaarheid inderdaad niet zo lang is.. miscschien is het 9 dagen voor mensen die de hele dag stil zitten en hun handen weinig gebruiken ;)!

lonneke -

Altijd jammer dat ze bijna nooit echt zoveel dagen halen :(
Maar het kleurtje is wel mooi!

Svenja -

Jammer dat het zo kort blijft zitten, wat dat betreft vind ik de lakjes dan toch echt iets te duur! Alhoewel ik de paarse tint van de lak wel heeel erg mooi vind!

Beautydagboek -

Dat is wel jammer! Drie dagen vind ik niet veel en zeker voor die prijs niet. Ik hoor dat Sally Hansen wel erg goed is, wie weet dat dat een goede optie is :).

Miranda -

oh dat is even jammer zeg. Wat een tegenvaller. Voor gelnagellak van die prijs mag je wel wat meer verwachten lijkt me! Dan kun je nog beter een nagellak van catrice gebruiken, die blijft bij mij langer mooi dan 3,5 dag:) En de prijs daarvan is een stúk aangenamer!

Anniek -

Hm, jammer zeg. Toch altijd een beetje vervelend als merken zulke grootste beloftes doen, die bij jezelf totaal niet uitkomen. Zeker als je er zoveel voor betaalt. Maar ach, nice try!

Lotte -

Oei, da’s niet best als een gellak er na 7 dagen al zo uit ziet. Ik heb laatst een gellak met topcoat van IsaDora geprobeerd, dat bleef echt héél lang mooi, zeker een week!

Akosua -

Oh dat valt even tegen zeg. Elke gewone nagellak blijft bij met een goede base en topcoat vaak al minimaal drie dagen mooi. En als er dan 9 dagen beloofd wordt en je hebt de volgende dag al tipwear, dan is dat echt het bedrag niet waard.

lucindainwonderland -

Voor die prijs vind ik dat je veels te weinig er voor terug krijgt. Zelfs Sally Hansen is goedkoper en die blijft wel langer dan 3,5 dag goed zitten. Ik vind het altijd zo jammer als merken dit beloven en er niks van klopt. Nee, dit is het niet voor mij. xxx Lucinda

Reageer ook